maanantai 31. tammikuuta 2011

Kansan oppositiopolitiikan ihmettely?


Mitä arabit edellä, sitäkö Suomessa perässä? Siihenkö kolme suurta ja pari pientä puoluetta ehdoin tahdoin oikein pyrkivätkin?


Motto



  • You can fool all of the people some of the time,

  • and some of the people all of the time,

  • but you cannot fool all of the people all of the time.


Miksi Jutalle ei onnistu mikään edes yrittämällä, kun Timolle onnistuu kaikki pelkällä huulenheitolla? Olisiko niin, että kansa olisi sisäistänyt kolmen suuren ja parin pienenkin todellisen substanssin – puolueen etujärjestöluonteesta johtuvan valtapolitiikan – paremmin kuin nuo broilerinkasvattajat itse?


0.0.0.


Kauan ovat ainakin kolme suurta ja RKP saaneet temmeltää mielin määrin Arkadianmäellä ja Senaatintorin liepeillä, kansalaisten rahoittamien ajatushautomoiden ja mainostoimistojen kampanjaosaamisen varassa. Onko nyt tullut se aika, kun kansalaiset näkevät pelin läpi? Eivätkä näkemäänsä hyväksy? Ja muuttavat sen teoiksi?


Viime kyselyissä demarit ja persut mahtuvat samaan virhemarginaaliin. Eivätkä kaukana ole enää kepu eivätkä kokiksetkaan.  Mitä tapahtuu jos kansa äänestää persut suurimmaksi puolueeksi? Ovatkohan kolmen suuren puoluejohto missään vaiheessa vaivautuneet vilpittömästi esittämään itselleen kysymystä MIKSI? Vai pelaisivatko he vanhasta tottumuksesta ”varman päälle”, samalla tavalla kuin aina ennenkin? Hyväksymättä, että ovat jo vuosia aktiivisesti ja kaikin tavoin osoittaneet kansalaisille, etteivät ole sen luottamuksen, sen äänten arvoinen?


KMS - vaalirahoituksen peittely-yritykset, syytökset lahjonnasta ja jääviyksistä, lautakasojen mysteerit, vastuupoliitikkojen muistinmenetykset ja jopa valehtelu, tilauslainsäädäntö puolueiden tarpeitten mukaisesti, haluttomuus puuttua harmaaseen talouteen, tasaverotukseen siirtyminen, päinvastaisista lupauksista huolimatta poliittisten virkanimitysten kiihdyttäminen, keskeisimmän hallituspuolueen mistään piittaamaton miljardien saalistus ”alueitten”sa eduksi, puuttumattomuus ”pakko-ruotsiin”, maahanmuuton kustannuksiin, Kreikan ja Irlannin lainatakuisiin, aina jatkuva NATO-kiima, kolmen vuoden aikalisä globaalin finanssimyllerryksen keskellä, julkisen sektorin velkaannuttamiskekkerit, hyvinvointiyhteiskunnan palvelujen purkaminen, vihreän liikkeen kasvojen menetys…onhan näitä syitä…Eivätköhän kansalaiset ole jo saaneet riittävän monta kertaa maistaa märästä, kylmästä rätistä suoraan päin pläsiä?


Puoluepolitiikasta on moraali kaukana. Mutta edustajiltaan kansalaiset ilmeisesti nyt edellyttävät arvoja ja  moraalia, johtajuutta  ja vastuullisuutta; itsenäisyyttä päätöksenteossa, työtä ja tekoja?  Keskittymistä kansan ja kansalaisten yleisten ja yhteisten asioiden hoitamiseen.  


”Kyllä kansa tietää. Rötösherrat kiikkiin.  Unohdetun kansan asialla.  Sisulla ja sydämellä. Talonpojan tappolinja.” Oikeastaan vain ”Köyhät kyykyyn” enää puuttuu nykytilanteen retoriikasta.


Se miksi Jyrki, Mari ja Jutta ovat unohtaneet, on selvää. Koulussa ei historiaan panosteta. Ei varsinkaan poliittisen puoluepopulismin historiaan. Mutta, että äänestäjistäkin suuri osa näyttää unohtaneen, se hämmästyttää.


 


PS.


Kansan ja puolueiden väliin repesi syvä kuilu.


PSS.


Vai olisiko niin, että ensimmäisen kerran historiassa Suomi on sittenkin globaalin yhteiskuntakehityksen terävintä kärkeä?   Vai pitäisikö sittenkin vain tunnustautua nopeaksi seurailijaksi?


 

18 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hakki.

Perhaps in "Winston's" time all that was possible. However, times have changed since then - not better, but worse - so that now you can fool everybody with the sheer concept of Democratic tyranny.

hakki kirjoitti...

Anonyymi

You might be right. But there still are some axioms and fundamental laws of nature. This I think is one of them. Its just a question of time.

Tobe kirjoitti...

Lähestymme vaaleja joissa luvataan mitä tahansa voiton varmistamiseksi.
Kokkarien avaus ei tarkoita, että he olisivat juuri sitä mitä sanoivat.
Olisiko nyt aika niille jotka eivät lupaa mitään.Nythän näyttää siltä että kaikki muut häviää, paitsi Perussuomalainen kansanliike.
Eilenkin tapasin kaksi vankkaa demaria joiden suusta tuli päätös äänestä Soinia, vaikka he eivät edes tiedä muiden ehdokkaiden nimiä.Sorry this was english spoken discussion...pardon moi!

pekka väinämö kirjoitti...

Hei
Mielestäni syynä mainitsemaasi tilanteeseen on se, että lähes kaikki kansanedustajat ovat ns. elämäntapapoliitikkoja, jotka eivät ole koskaan olleet missään töissä ja siis eivät osaa mitään muuta! Heidän on siis keinolla millä tahansa saatava jatkopesti. Ei siinä aatteet tai puolueohjelmat paljon paina.
Esim. demarien kannattajista varmaan suurin osa on työttömiä ja valtion ja kuntien virkamiehieä. Ainoa asia minkä he esim. palkan muodostuksesta ymmärtävät on työehtosopimuksessa mainitut palkkaluokat. Sillä ei ole mitään merkitystä mitä siihen työhön kuuluu vai kuuluuko mitään. Läsnäolo konttorilla ratkaisee.
Olen jo kauan ihmetellyt miksi esim. Heinäluoma ei tunne duunarin ajattelutapaa.
Kyllähän demariduunari on aina ollut sitä mieltä, että palkan muodostuksen tulee olla demokraattista ja oikeudenmukaista. Eli, että laiskalle miehelle kuuluu laiskan miehen palkka. Ja oikein laiskat rettelöijä- änkyrät pitääkin poistaa työmailta pilaamasta ilmapiiriä ja jarruttamasta töitä. - Ei kukaan ammattimies halua elättää laiskoja käenpoikasia työpaikallaan. Miksi esim. Juttakaan ei tätä ymmärrä?

Toinen juttu, jota tavallinen pulliainen ei ymmärrä on se, että nämä ns. "poliitikot" eivät suostu puhumaan ollenkaan valtion säästöistä. - Mistä voi johtua, että he eivät ymmärrä, että joka ikisellä ihmisellä, jolla on verotettavaa tulonmuodostusta, nousee verenpaine heti, kun kuule maininnankaan veronkorotuksesta! - Sen sijaan verenpaine laskee heti, kun joku alkaa puhua säästöistä! - Töissä käyvät ihmiset,yrittäjät, eläkeläiset harjoittavat säästämistä joka päivä. He ovat hyvin harjoitelleet sitä koko ikänsä.Se on tuttua hommaa. Kyllä niiden uusien kenkien ostoa siirretään seuraavaan tilipäivään, jos lompakko näyttää liian tyhjältä! - Sen sijaan tulevien tilipussien kokoa ei juuri kukaan pysty etukäteen näkemään. -Ja valtion olisi hyvä muistaa, että mitä korkeammat veroprosentit ovat sitä vähemmän sinne kassaan kertyy. Kun verot nousee, nousee myös harmaat "taloudet". - Jo kauan esim. rakennushommissa on ollut kannattavampaa olla työttömyyspäivärahalla ja samalla rakennella "pimeästi" mökkejä, karjasuojia, omakotitaloja ja tehdä osakehuoneistoissa remontteja. - Pikku hiljaa ovat tämän oivalluksen saaneet myös autokuskit, siivoojat, ravintolahenkilöt, muusikot, läänintaiteilijat jne. -
Onko niin, että työttömien ja muiden syrjäytyneiden määrä on jo niin suuri, että heidän äänensä merkitsevät puolueille ( ainakin demareille) jo enemmän kuin työssäkäyvien äänet?

Anonyymi kirjoitti...

Hakki
Time does not rely on our change, it will make it happen. And further more; you and me won't make change to happen - no matter how wise we think we are. But Mr. Time has the means, and we know his means. However, we think we are The Masters, but don't know that we are the Masters of Destruction.

hakki kirjoitti...

OrNot

Olethan varmaan jo aiemminkin huomannut, että kielillä tällä blogilla on aina puhuttu? -) Toisilla enemmän, toisilla vähemmän.

Siinä sitä mahtaa poliitikkotavikselle ongelmaa olla riittämiin? Kun ennen on riittänyt, että lupaa maat ja taivaat, joita kukaan ei ota todesta kumminkaan ja nyt pitäisi luvata säästöjä ja kurjuutta tullakseen valituksi. Toisaalta. Ei niitäkään lupauksia kukaan tule ottamaan todesta.

Sama ongelma on monella muullakin. Täytyy vain toivoa, että mahdollisimman moni, erityisesti Uudenmaan ulkopuolella muistaa äänestäessään kirjoittaa lippuunsa Timo Soini.

hakki kirjoitti...

pekka väinämö

Kirjoituksesi "sävystä" päätellen, et ole tutustunut termien "politbyrokraatti" ja "broileri" etymologiaan. Ne kertovat juuri sen henkisen kodin mistä nykypolitiikka, puolueesta juurikaan riippumatta, on lähtöisin. Politiikasta urana. Tunnetaan se ja vain se elämänalue. Me äänestäjät olemme sen aikoinaan mahdollistaneet 1960-luvun lainsäädännöllä. Olemme jo jonkin aikaa näitten päätösten siunauksellisuudesta saaneet nauttia. Ja, jos vanhat merkit paikkansa pitävät, saamme niistä nauttia jatkossakin.

Kansalaisten todellisuudella ei ole mitään tekemistä poliitikkojen todellisuuden kanssa.

hakki kirjoitti...

Anonyymi

"It is not the strongest of the species that survive, nor the most intelligent, but the one most responsive to change."

Charles Darwin

Tobe kirjoitti...

Näissäkään vaaleissa ei voita se, joka kertoo välttämättömät tekemiset ja maksamiset.
Voittajaksi noustaan taas kerran lupaamalla jotain minkä voi sitten jättää hoitamatta.
Vaikkapa:"Lupaan ettemme maksa valtionvelkaa pois seuraavalla vaalikaudella".. olisi varma ja rehellinen lupaus.
Emme muuten maksa kun meillä ei ole millä maksaa ennenkuin leikataan ja siitähän ei saa puhua.
Muutama ikidemari tuossa kertoili minulle kuinka helposti asiat hoituu heidän keinoillaan.
Ei nosteta alv:ta...perutaan energiaverot...perutaan jätevesiasetukset...ei ylläpidetä Hornetteja ja muita sotakoneita ja nostetaan rikkaiden verotusta ihan pirusti.Palautetaan omaisuusvero.Nostetaan pääomaveroa ja yritysveroja...ei fimat mihinkään lähde kuitenkaan.Rikkaat maksakoot! En saanut selkeää käsitystä missä menee se rikkauden raja.Varmaankin säännöllinen työsuhde on jo rikkauden puolella.
Olen päätynyt siihen ettei ikidemari tai Keskusta forever immeinen voi koskaan keksiä miten rahaa saa lisää.
On kertakaikkiaan ihmislaji joka luulee , että politiikka on jakamista....no niinhän se piru onkin, mutta minkä kokoista summaa jaellaan..siitä on taas kerran kysymys.Annoin noille ikiSDP:lle briefin keksiä viikon sisään yksi idea millä Suomeen syntyy uutta työtä ja tuloja.Idea ei ole nostaa jonkun ihmisryhmän verotusta.Kielsin myös lisavelan ottamisen huonona ideana, koska sitä otetaan jo nyt ja jatkossakin ihan liikaa.Saa nähdä kuuluuko heistä mitään.
Lopuksi sanoivat:"Soini voittaa"..sen hekin ovat oivaltaneet ja eivät osaa sanoa miksi voittaa?On se kumma.Otatko toisen kupin?Kiitos.

hakki kirjoitti...

OrNot

Sillä, ketkä näissä vaaleissa voittaa, ei taloudellisen tolkullisuuden kannalta ole juurikaan merkitystä. Eikä ainakaan siinä. Eikä poliitikot osaa,vapaaehtoisesti muutenkaan paljon muuta kuin pelata veroilla ja tuilla. Eikä heille ole selvää kummasta he milloinkin puhuvat. Pääasia on, että nummerot ovat vaikuttavia.

Voi ristus. Kyllä olis´kuppi taas tarpeen.

Tobe kirjoitti...

Ottaisin jos ei olis korvatulehdus...no mitä hittoja se korvaan koskee?

Tobe kirjoitti...

Vasemmistoliitto sen vihdoin sanoi missä menee rikkauden raja?
Se on 3000€...sen yli menevien tulee maksaa enemmän. Aika rikas kansa meillä näköjään.
Eivät puhuneet edes netosta vaan brutosta.Kaikkien energiaverojen ja muiden lisä alv-korotusten jälkeen ei tuolla summalla isosti elellä jos ei ole perintöjä ja säästöjä.Unohdin.Vasurit haluavat nekin taas verolle.
Miksei kukaan ajattele miten epäoikeudenmukainen on vaikkapa perintövero.Se on omaisuutta joka on verotettu jo moneen kertaan ja sitten taas kun aika on ei sekään riitä.Vasemmistoliitto ei ole työn puolue , vaan jaon puolue.

fundeeraaja kirjoitti...

Vai eivät demaritkaan tiedä miksi PerSut pärjää gallupeissa? Vastaus on ylen yksinkertainen. Kansalaiset ovat pettyneitä vanhoihin puolueisiin ja kuuntelevat mielellään puhetta, jota itsekin puhuvat. Kansanvaltainen järjestelmä on siitä ihmeellinen, että PerSujen kaltainenkin ilmiö on mahdollinen, jos kansa sitä haluaa. PerSut ovat ilmiö ja kansanvallan keihäänkärki. Toivottavasti vaalit menevät edes osapuilleen galluppien mukaisesti, ettei tarvitse jälkeenpäin sanoa kansan heristelleen vain nyrkkiään peloissaan ja ihan vaan pilanpäiten.
Jos Media olisi puolue niin se voittaisi ylivoimaisesti kevään vaalit. Vaan kun ei ole niin valien voittaja on sen suosikki! Media tätä yhteiskuntaa on muuttamassa. Kuka on Media? Kenen intressissä on pyrkiä syrjäyttämään vanha järjestelmä ja nostaa suosioon niinkin ohut organisaatio kuin nyt ollaan nostamassa. Kenellä tässä yhteiskunnassa on olkapäitä pyrkiä näin omaperäiseen muutokseen? Miettikääs pojat sitä!!!

hakki kirjoitti...

OrNot

Helposti yhdyn käsitykseesi, että vasurit eivät ole työn vaan jaon puolue, vaikka muutaman työlle ahneen ja siitä ylpeen vasurin tunnenkin. He kuitenkaan eivät tässäkään puolueessa miehitä puolueensa eliittiä. Siis ihan sama virhe kuin kaikilla muillakin.

Ovat rajat mitkä tahansa tai kenenkä tahansa vetämiä moisilla rajoilla hämärretään niiden todella pienituloisten todellisuutta. Että sitä tekevät myös vasurit osoittaa varmaan myös sen, että politiikasta on moraali ja arvot kaukana.

Oliko viimeksi Jutta, joka määriteli tuon saman euromäärän suopmalaisten keskiansioksi? No joo. Tieto lisää tuskaa. Siksi niin moni meistä tekee päätöksiä ja päätösehdotuksia ilman niitä. Oikealt vasemmalle ja ylhäältä alas.

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Tilanteesta, jossa hurmaantunut lauma seuraa tuntematonta pillipiiparia ei ole tapana kutsua demokratian keihäänkärjeksi. Määrätyissä tilanteissa sitä tavataan kutsua lynkkausjoukoksi.

Mutta, että nyt olisivat median vaalit?? Media suostui vasta pitkällisen kansan "painostuksen" jälkeen alkaa kaivamaan nykyeliittien ja heidän edustamiensa puolueiden tekosia.

Jatkan myöhemmin?

fundeeraaja kirjoitti...

Sanoin KANSANVALLAN keihäänkärki. Perustelu: Jos kansa antaa äänensä ja tukensa kelle tahansa "pillipiiparille" se on kansan valtaa. Demokratia onkin jo toinen juttu ja siitä enemmän tietosanakirjassa. Eikös näissä Sinun blogeissasi ole pitkin linjaa surtu kansanvallan puutetta ja puolueitten diktatuuria. Jos nyt sitten kansa tyrkyttää valtaansa PerSuille niin siitä tuleekin "pillipiipari". Velli läikkyy sinne tänne. Pidetään nyt sentään kiinni siitä mistä on ollut puute,-kansanvallasta!!

Tobe kirjoitti...

Kansanvallasta puhutaan aina silloin kun halutaan se valta pois kansalta.

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Olen samaa mieltä. Siis samaa mieltä OrNotin kanssa; "Kansanvallasta puhutaan aina silloin kun halutaan se valta pois kansalta."

Kansanvalta toteutettuna turuilla ja toreilla on toisella kotimaisella nimeltään Lynching Mob (tai Party). Kummastakin löytyy tarvittaessa määritelmä mm. Wikipediasta. Suoraan sanoen en kuulu siihen porukkaan, joka vannoo johtajattomien laumojen perusanimistiseen valtaan. Ja annan moiselle perustelunkin.

Adolf Hitler valittiin aikoinaan kansleriksi saksalaisen demokratian määrittelemien sääntöjen mukaan, vaikka jo silloin oli selkeästi tiedossa sen lauma ja sen lauman arvot - anteeksi - arvottomuus, jonka pillipiiparina hän toimi.

Ja vaikka samalla on jo säällisyyden nimessä myönnettävä, että Soini ei edes ala samalla kirjaimella kuin Hitler, palautuu tällaisen vanhan paskiaisen mieleen, että Kosolakin alkaa Koolla.

Eniten Aatun aikaansaannoksista kärsi se lauma, joka häntä sokeasti seurasi.