perjantai 7. tammikuuta 2011

Onko VR vain oire

josta koko maa jo kärsii? Ei päivää, ettei junavuoroja karsita? Tuskin päivää, ettei lähiliikenne takkuile? Ei päivää ettei jossain joku katto vuoda. Miten ihmeessä olemme tulleet toimeen aiemmin? Siis silloin kun miehet ja veturit olivat rautaa ja vaunut puuta? Kun vaihteet piti vaihtaa käsin?


o


o


o


.



Säästämmekö itsemme konkurssiin? Vai yksityistämmekö? Ulkoistammeko? Uudelleen- vaiko ylioraganisoimmeko? Vai olisiko vain niin, että VRstäkin vain puuttuu johtajan töitä tekevä johto?


Ja kun vanhat merkit paikkansa pitävät kohta taas myöhästellään. http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/108063-myrakka-pyyhkii-yli-suomen

17 kommenttia:

GranpaIgor kirjoitti...

En minä oikein muuta ymmärrä kuin että jossain väärissä paikoissa säästetään. En minä usko että osaamisen taso olisi entisestään laskenut.

Irvokasta ehdottaa opintomatkaa Venäjälle. Mutta Venäjän rautatiet on tunnettuja täsmällisyydestään jo tsaarinajoista alkaen :)

hakki kirjoitti...

IsoIgor

Vääristä paikoista säästetään. Eikä säästöjen jälkeen muovata toimintaa uuden resurssipohjan mukaan. Kaiken maailman mantroja hoetaan ja uusia nimikkeitä lanseeratyaan. Tiedätkö muuten mitä tekee kategoriajohtaja?

Alkaa olla tunne, että tyytyväisyytemme lisääntyisi, jos nuo täältä lähetettävät opintomatkalaiset saisivat vain menolipun. Eikä siinä porukassa ole yksin väkeä VRltä.

hakki kirjoitti...

Voi pyhä jysäys. Jos tämä on nykyaikaista asiakkuusajattelua, ei ihme jos kaikki menee persuksilleen.

"Yhteensä joka päivä myöhässä oli keskimäärin 210 junaa.( http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/108083-210-junaa-paiva-%E2%80%9Danteeksi%E2%80%9D )

Osa tästä on VR:n vastuulla. Teemme kaikkemme, että liikenne sujuisi mahdollisimman hyvin. Taistelemme, periksi ei anneta, Mikael Aro lupasi perjantaina.

....

Aro painotti sitä, että suurin osa pääkaupunkiseudun junalipuista on itse asiassa HSL:n eli Helsingin seudun liikenteen myymiä. Toisin sanoen myöhästyneet junamatkustajat eivät ole VR:n asiakkaita."

Varmaan Lufthansalta, KLMltä, Cathay Pacificilta jne. lentolipun ostaneet, jotka osan lennostaan tekevät Finnairilla eivät hekään ole Finnairin asiakkaita?

Saattaisiko Mikael Ahossa olla poliittisen broilerin menneisyys? Sanonnat ja otteet ainakin kovasti siihen viittaisivat. Liiketoimintaosaaja vailla vertaa?

Tobe kirjoitti...

Kansalaiset piti saada käyttämään julkisia ja se onnistui.Asumaan ratojen varsiin ja sekin pikkupakolla onnistui.
Kansalaiset olivat erittäin tyytymättömiä junalipun hintoihin..nehän ovatkin törkeitä.Kysyntä ja tarjonta kuulemma toimivat.
Mietin tuota maatessani makuuvaunussa kohti Rovaniemeä.Ajatukseni siirtyi muualle eurooppaan jossa ei ole pakko nukkua virtsanhajuisesa vaunussa.Joku kanssaihminen oli kai täyttänyt vesisäiliön aineellaan kun ei pystynyt puistatukseltaan käymään asianmukaisessa eriössä.Kuumeneva vesi antoi lähes itämaisen tunnelman happiköyhään tilaamme.
Kaamea kokemus josta ei kuulemma kannata valittaa.Vakiojuttu siis.
Nyt kansalaisten onneksi niihin juniin ei a)mahdu tai b) ne eivät kulje lainkaan.c) ne ovat törkeän myöhässä

Kansalaisena esitän tyhmän kysymyksen:" Mikä on VR:n optio ohjelman tilanne.Onko laukeamassa isokin potti sinne yläkertaan?"

Toivottavasti Iltapäivälehdet tarttuvat aiheeseen.Kiinnostaa nimittäin paljon enemmän kuin Hjalliksen tilanne.Sekin varmaan ihan merkittävä.

Pohdiskelija kirjoitti...

Reaalimaailma ja kuviteltu nykytodellisuus ovat maailmassa täysin irtautuneet toisistaan. Tehokkuutta haetaan jättämällä töitä tekemättä ja laatua alentamalla. Kuinka paljon laadusta voi poiketa ilman, ettei se aiheuttaa yhteiskunnalle vakavia, korjaamattomia vaurioita. Paljolti on kysymys organisaatioissa toimivasta tuottamattomasta aineksesta. Jostakin syystä tarpeelliset saneeraukset ovat täysin mahdottomia julkisella alueella, mikäli se koskee muuta kuin suorittavaa porrasta. Myös tuloksellisuus on täysin hukassa. Yksityisellä puolella taas tuotteiden laatua alennetaan pikkuhiljaa asiakkaiden huomaamatta, ja laadun puuttuminen korvataan mainonnan parissa huseeraavien avulla, jonka kuluttaja joutuu myös maksamaa saamatta siitä mitään itselleen. Sain hyvää kokemusta ostaessani suuren Suomalaisen kauppaketjun tarjouslenkkiä. Laitoin lenkin kuumenemaan ritilälle kiukaan yläpuolelle. Hetken kuluttua menin katsomaa, makkarasta valui kirkasta sulanutta ihraa, eikä makkaran saostusaineet pystyneet pitämään tuotetta kasassa. Pistelin mainostetun luomuksen lusikalla naamariin ja huuhtelin oluella alas. Tuote oli kanta – asiakas tarjous. Silloin päätin makkaranne saatte pitää, mutta kun noin hyviä kauppamiehiä olette niin osingot haluan nostaa jatkossakin.

hakki kirjoitti...

OrNot

Onneksi kansalaiset saavat vielä esittää tyhmiä kysymyksiä. Mutta turhaa toivoa siihen vastauksia. Ainakaan ennen kuin optio-ohjelman aiheettomat ja ansiottomat potit on maksettu. Asiaa varman helpottaisi, jos ao. ohjelman laajuus ja periaatteet kansalaisille selvitettäisi. Tietäisiväthän ainakin minkä vuoksi he kärsivät.


PS.

Satutko sinä tietämään mitä tekee kategoriajohtaja?

hakki kirjoitti...

Pohdiskelija

Jos tätä menoa saat hoitaa osingoilla kurkkumätäsi ja syödä niitä nälkääsi. Esimerkiksi juuri KLstä saa käsityksen, että tavara- ja elintarviketuotannolla, palvelutuotannosta nyt puhumattakaan ei ole merkitystä. Merkittävää on vain osakkeiden kurssikehitys ja pelivoitot. Milläköhän peli jatkuu kun osakkeet irtoavat lopullisesti tuotannosta tai palvelusta?

Tobe kirjoitti...

Vastaan kysymykseesi kategorisesti en tiedä.

hakki kirjoitti...

Osaako joku muu kertoa. Pikkulinnut kun ovat kertoneet että ainakin VRssä sellaisia organisaatiouudistuksen jälkeen elelee.

GranpaIgor kirjoitti...

Pitäisi kai olla onnellinen että tuo titteli kategoriajohtaja on sentään suomenkieltä. Minä olen jo useita vuosia ihmetellyt erityisesti IT alalla mutta myös muualla että tittelit on muutettu englanninkielisiksi. Kai ajatus on jotenkin että se on niin hienoa ja ollaan ikään kuin globaaleja toimijoita.

Niin, ei se nimitys kategoriajohtaja kyllä minullekaan avaudu.

hakki kirjoitti...

IsoIgor

Olen ihmetelleet samaa seikkaa. Ehkä se on hienoa. Vakiovastaus kai olisi, että globaalissa maailmassa.... Tai olisiko se taas osoitus vahvasta kansallisesta itsetunnosta?

Mutta mitä tekee kategoriajohtaja....?

Tobe kirjoitti...

Onhan noita nimikkeitä jokapaikassa.Niihin tottuu vaikka ne olisivat kuinka hulluja.Ajatelkaapa vakuutusyhtiötä jossa on ASIAKASPALVELULIIKETOIMINNANJOHTAJA.....siis erikseen joku joka johtaa asiakaspalvelutoimintaa.Eikö vakuutusyhtiössä jo yhtiön idean mukaan ihan kaikki ole asiakaspalvelussa ja ei siitä tarvitse erikseen jotain nimitellä.Yhtä hölmöä on kun myyjät muuttuivat asiakasneuvojiksi.Mikä vikaa myyjä/ myyntimies nimessä oli?Kaipaan Kaupparatsuja....kauppiaita on kai enään K-Kaupassa?
Tiedätte varmaan että konsultti on työttömän synonyymi?Työttömiä ei oikeastaan ole, koska he ovat vuorotteluvapaalla, koulutuksessa ja edustavat livenä työelämän joustoja.He ovat ihmisiä välimaastossa matkalla uuteen työhön?Nerokasta.
Varmaan Kokoomuksen hautomosta?

Director of european/Asian sales and global shortmarketing including internal operations and interactive customers relationship data input, output and temput among other things

Please contact if need anything, anything!

hakki kirjoitti...

OrNot

Hyvä on. VR siis todellakin on vain oire omasta itsetuhoisesta taipumuksestamme sekoittaa kielemme siten, ettei kukaan enää kohta edes arvaa mitä kenenkin pitäisi tehdä. Puhumattakaan, että kukaan ymmärtäisi mitä sanotaan.

Sitä paitsi. Jos puhuisimme omalla kielellämme asioita, jotka itse ymmärrämme on mahdollista, että emme asiakkaina tarvitsisi neuvontaa siinä mitä pitäisi ostaa? Asiakasneuvonta, ... kas kun eivät rupea opettamaan.

Pohdiskelija kirjoitti...

Hakki

Mainitsit mitä sitten tapahtuu kun osakkeet irtoavat täysin tuotannosta ja palvelusta. Siitä on nykyisen 10 vuoden aikana olut oppimista monella työläisellä. Raha muuttaa kotia - yleensä ulkomaille ja tuotanto jatkuu toimivammassa muodossa, osin uusilla markkinoilla. Mikäli suoritusportaan väellä on ollut uskoa tulevaisuuteen he ovat rakentaneet kotinsa mahdollisimman lähelle jokapäiväisen leivän hajua. Tilanteen muuttuessa kohtalo on kova, paikkaa ei muuteta helposti menemällä pankkiohjelmalla tileilleen, siirtämällä eletty elämä ja talous uuteen paikkaan. Rahamaailmassa taas liiketoimintojen hajautuksen avulla voidaan saneerata, yhdistää ja lopettaa toimintoja ilman sen enempiä vaikeuksia. Hyvin menestyvien perheyritysten kohdalla- vaikkakin voivat olla samalla myös pörssiyhtiöitä, sukupolven vaihtumisen seuraukset voivat olla ongelmallisia. Tapetilla olevan metsäkoneyhtiön tuki valtiolta on 18.000.000,00 lasku perintöverosta. Tapauksen tekee mielenkiintoiseksi se, että perinnönjättäjä on saanut yrityksen juuri irotettua laman otteesta. Entäpä kun tulee seuraava lama ja varallisuudesta on mennyt 18 milliä politiikkojen pohjattomaan kaivoon.

Jäädään seuraamaan montako työpaikkaa politiikot tällä summalla pystyvät luomaan vaalien jälkeen. Mikäli taas perikunta valitseen mahdollisessa pakkotilanteessa huonoimman vaihtoehdon, myymällä yrityksen ulkomaille niin tilanne kostautuu kaikille kansalaisille. Joka kevät Suomen pankki on onnessaa kauhoessaan maasta ulos vähäisiä valuuttavarantoja.

Katsoi papereistani kuinka paljon kansamme paimenien poliittisesti "älykäs" ohjailu maksaa meille jokaiselle. Mitätön määrä Ruotsalaisille myydyn pankin osakkeet aiheuttavat vuosittain kohdallani noin 800,00 euron menetyksen Suomen valtiolle. Tällä summalla saisi jo aikamoisen kasan porsaan ruhoja ettei tarvitsisi täyttää makkaraa vedellä, perunajauholla ja ihralla. Nykyinen meno näyttää kuintenkin siltä, että se on osa meille suunniteltua poliittista todellisuutta.

hakki kirjoitti...

Pohdiskelija

Jäädään seuraamaan montako työpaikkaa politiikot tällä summalla pystyvät luomaan vaalien jälkeen." Mitä ihmettä sinä oikein höräjät? Eivät poliitikot luo työpaikkoja, avustajikseen valittuja lukuun ottamatta.

Kansamme paimenien poliittisesti älykkäästä ohjailusta, kansan olisi korkea aika siirtyä poliitikkojensa älykkääseen ohjailuun. Se taas olisi mahdollista muutamalla yksinkertaisella toimenpiteellä. http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/21668/turha-protestoida-silloin-kun-tekemista-tarvitaan Kohdat 5 - 8 auttavat alkuun.

Ja kansan kannattaisi toimia viivyttelemättä, ennen kuin kaikki omaisuutemme on ulosmitattu nykyisen politbyrokratian elatusmaksuiksi.

Pohdiskelija kirjoitti...

Hakki

Poliittiseen komiikkaan kuuluu käyttää edustajien omia toteamuksia ja sanontoja työpaikkojen luomisesta. Mikäli nousu alkaa samat puheet ovat taas heidän ja vallassa olevan Hallituksen aikaansaanoksia. Ensin kuitenkin on saatava pullistelijat naurunalaiseksi ja kansa heräämään muutokseen jolla turvataan maamme talous. Taloutta ei pidetä pystyssä isänmaanlauluilla, kättentaputuksilla ja velanotolla rahanreikiin joilla ei ole mitään tekemistä tuotantotalouden ja viennin kannalta katsoen. Valtioiden ei kuulu olla yleismaailmallisia hyväntekeväisyyttä harjoittavia säätiöitä. Politiikkojen tehtäviin on kuuluttava tarkan talouden ylläpito, tämä tietenkin ainoastaa siihen saakka kun veroja pystytään viellä keräämään. Tilanteessa jossa jäljellä on ainoastaan syömävelkaa ei ole paljon töitäkään, eikä verotettavaa.

hakki kirjoitti...

Pohdiskelija

"Politiikkojen tehtäviin on kuuluttava tarkan talouden ylläpito". Hyvä ystävä "on kuuluttava" tai "pitäisi kuulua" ovat kaksi aivan eri maailmaa. Käytännössä imperatiivi ja konditionaali eroavat toisistaan kuin paita ja peppu. Valtiotkin kun ovat ainoastaan ihmisen mielikuvituksen tuote. Mutta varmaan meidän on pakko vain lisätä kansalaisten verotaakkaa?