tiistai 12. toukokuuta 2009

Erkki Toivanen, Lontoo, Britannia

Erkki Toivanen, Lontoo, Britannia käsittelee ainoan valtakunnallisen Mielipideosastolla meille kaikille keskeistä kysymystä: Miksi äänestäisin tyhjiä julkkistynnyreitä? Hän puhuu jutussaan tulevissä EU-vaaleissa äänestämisestä. Minä sen lisäksi kaikissa muissakin vaaleissa äänestämisestä.Erkki Toivanen on asettanut selkeät ja mielestäni varsin kohtuulliset kriteerit valinnalleen. (Hän kylläkin lähtee puolueesta, minä henkilöstä ja sen lisäksi puolueesta.)

Mikä tahansa ehdokkaan (puolue ja henkilö) valitsen, hänen pitäisi:

Toimia maatalouspolitiikkaan käytettyjen miljardien siirtämiseksi tutkimukseen ja koulutukseen.

Olla valmis boikotoimaan istuntoja, ennen kuin ne siirretään yhteen paikkaan ja nykyinen kiertävä sirkus lopetetaan.

Suhtautua vakavasti meppien palkkioiden, kulukorvausten ja eläke-etujen järkiperäistämiseen.

Edellyttää Turkin jäsenyyden ehtona sanan- ja ajatuksenvapauden kunnioittamista ja kansalaisvapauksien takaamista myös kristityille – etenkin ortodokseille, joilla ei ole oikeutta edes Turkin sulttaanin perustaman pappisseminaarin käyttöön.

Valmis vaatimaan Lissabonin sopimuksen alistamista kaikissa jäsenmaissa kansanäänestykseen – ja kampanjoimaan avoimesti sopimuksen puolesta.

Erkki Toivanen; look no further!


Tervetuloa Kirkkoveneen tuhdolle! Soutamaan!


If it is to be, it is up to thee!


Ainoa mahdollisuutesi konkreetisesti vaikuttaa siihen, että yllä kuvaamasi kriteerit täyttyvät on 1. äänestää, 2. jättää mitätöityväksi joutuva ääni ja 3. pyrkiä kaikin keinoin vaikuttamaan siihen, että mahdollisimman monet menettelevät samoin.

Ja ennen kuin luovut lukemasta jälleen yhtä tuulesta temmattua, mielipuolista ideaa, mieti hetki. Uskotko todella, että yksittäisenä äänestäjänä voit EUn poliittisen järjestelmän sisältä vaikuttaa EUn muuttamiseksi demokratian ihannemalliksi? Tai edes malliksi? Siis toimimalla siten kun olemme tottuneet toimimaan? Siis niin kuin puolueet odottavat meidän toimivan? Äänestämällä yksittäistä ehdokasta?

Tällä blogilla aiemmat kirjoitukset käsittelevät lähinnä Kuntavaaleja 2008, koska se oli Kirkkoveneen ensimmäinen avovesikausi. Olen alle koonnut luettelon viidestä aiemmasta artikkelista, jotka kannattaa lukea ennen kuin päättää ehdokkaastaan ja tavastaan toimia Eurovaaleissa 2009. Perusteet kun eivät valtakuntien rajoista piittaa.

Minulla on unelma

Tahtoo valtuustoon

Tätäkö me haluamme taas

Rakenna pyramiidi kanssani

Näin se tehdään

Kirkkovene on kanssasi samaa mieltä myös siitä, että EUn rakenteen demokratiavaje ei selity äänestysprosentin alhaisuudella. Päin vastoin. Keskitytään siis äänestysaktiivisuuden nostamiseen. Ja äänestetään Kirkkovenettä, eli jätetään mitätöitävä äänestyslippu.

PS.

Voisitko juuri sinä Erkki Toivasen tuttuna tai muuten vaan hänet tapaavana tai häneen yhteydessä olevan välittää hänelle tiedon tästä viestistä?

PPS.

Alunperin tämä on julkaisti Kirkkovene.fi blogilla 22.4.2009. Syy miksi julkaisen tämän artikkelin tällä blogilla on se, että havaitsin juuri tämän blogin blogilista.fi:n eniten linkatuimmaksi blogiksi 772 linkkiä. (Mitä tuo sitten tarkoittaneekin? Miten pääsisi luetuimmaksi?) Toinen syy on se, että Erkki Toivanen ei vielä ole ilmoittautunut. :-)

Ei kommentteja: