sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Mikä ei kuulu joukkoon?

Sananvapaus, Lähdesuoja, Matti Vanhanen?

Pääministerillä ei ole ollut uskottavuutta tähänkään asti. Miksi meidän pitäisi uskoa, että hänellä nyt olisi? Mistä hän sen nyt yht´äkkiä olisi löytänyt? Luottamuskin tunnetusti menee vain kerran.

Minun täytyy sitä kepeyttä, jolla Vanhanen lausumiaan jakelee. Ehdottaapa tai toteaapa virkamiesten tai muu hallituksen asettama työryhmä ihan mitä tahansa Matti Mainio ei niissä haittavaikutuksia näe. Miten joku osaakin, joka kerran panna päänsä niin syvälle pensaaseen? Ja miten kehtaa toistuvasti keskittyä rauhoitteluun, kun kansalaisten perusoikeuksiinkin ollaan puuttumassa?

Kuinka monta kertaa Matti arviot todellisuuden kehittymisestä ovat osuneet oikeaan tähän mennessä? Siis arviot. Eivät ne monilukuisat kerrat, kun hän on selitellyt jo tapahtuneita ja joutunut toteamaan kuinka vaikeaa tulevaisuuden ennustaminen on. Vaikkei luonnollisesti moista voi myöntää.

Kansalaisten perusoikeuksia on kaikissa länsimaissa tehokkaasti rajoitettu 11.9.2001 lähtien. Myös Suomessa. Lähtökohtana vainoharhaisen ja tarkoitushakuisen poliittisen uskonlahkon visiot ulkopuolisista uhista, pahan akseleista, roistovaltioista ja mm. kansainvälisestä terrorismista. Sen uskonnon vallassa olo päättyi tammikuussa 2009. Nyt on edessä pitkä tie saattaa kansalaisvapaudet edes tasolle jolta lähettiin. Myös Suomessa. Miksi pitäisi vielä ottaa askelia huonompaan?

Olipa Nokia, Elinkeinoelämän keskusliitto, Jorma Ollila, Keskustapuolue tai vaikka vain Matti Vanhanen ihan mitä mieltä tahansa sanavapaudesta ja lähdesuojasta, niiden tasoa ei saa heikentää nykyisestä.

Vastauksena alun kysymykseen, jos se vielä jäi epäselväksi: Matti Vanhanen ei kuulu joukkoon.

Ei kommentteja: