keskiviikko 6. toukokuuta 2009

Elämme mielenkiintoista aikaa

Väittävät, georgialaiset, että venäläiset aiheuttivat hallituksen vastaisen kapinan. Olikohan se eilen, kun Venäjä ilmoittautui puolustamaan sekä Abhasiaa että Etelä-Ossetiaa. Minä en väitä tietäväni kuka teki mitä. Puhumattakaan siitä miksi.

Minä vain ihmettelen sitä, kuinka samanlainen tilanne oli 1930-luvun loppupuolella.

Tämän vuoksi olen sitä mieltä, että meidän ei ole syytä sen paremmin lähettää Hornettejamme "turvaamaan" Tanskan salmia kuin miinalaivojamme Somalian rannikolle merirosvoja "metsästämään".

Saattaa nimittäin olla, että tarvitsemme niitä täällä ennen kuin arvaammekaan.

9 kommenttia:

Vox Populi kirjoitti...

Tarkoittanet, että Putin on ryhtynyt pukemaan Isä Aurinkoisen manttelia hartioilleen ?
Rukkanenhan hänellä on kädessään jo jonkin aikaa ollut. Tämä Medvedev !

Mielenkiintoinen asetelma. Tähän mennessä ovat Putinin pullistelut olleet pikemminkin Hitleriltä kopioituja. Aina valtaannousun koreografiaa myöten.

Mutta eipä näissä historian esikuvissa suurta eroa ollut. Malliksi yhä keplaavat !

Vox Populi kirjoitti...

Tuli juuri freudilainen lipsahdus. Mutta kyllä keplottelulla keplaaminenkin kelpaa !

Pitkän linjan mies kirjoitti...

"Tähän mennessä ovat Putinin pullistelut olleet pikemminkin Hitleriltä kopioituja. Aina valtaannousun koreografiaa myöten." Muistaakseni joku radiokuunnelma aikoinaan loppui sanohin; "Ja jatkoa seuraa..."

hakki47 kirjoitti...

Vox

Tarkoitan, että Venäjä on arvaamaton. Jopa suurvallaksi. Ja lapanen kai sillä Stalinilla, Lapanen? :-)

hakki47 kirjoitti...

Pitkälinjalainen

Ja toinen: Say no more....

Pitkän linjan mies kirjoitti...

Stalinin "serviiliksi apulaiseksi" kutsuttiin aikoinaan suomalaista OWK:ta, jonka sukua elää vieläkin Suomessa. Näinollen OKW oli Stalinin lapanen = työrukkanen. OKW onnistui kiitettävästi kompromentoimaan muut suomalaiset (pl. Arvo Poika Tuominen), niin että he hävisivät isä aurinkoisen puhdistuksissa. Näin voinee sanoa että OKW toimi "oikeistolaisesti" ja suomalaiskansallisesti avustaesaan poliittisissa Stalinin likvidoinneissa. Vahinko ettei OKW:n käsi ulottunut Suomeen edes Terijoen hallituksesta.

hakki47 kirjoitti...

Pitkälinjalainen

Joskus kyllä yllätät minut. En tajua ollenkaan tätä. "Vahinko ettei OWK:n käsi ulottunut Suomeen edes Terijoen hallituksesta." Ellet sitten tarkoita, että olisi listinyt kotikommarimme samalla?

Mutta kuten tiedät, olen hidas. ;-)

Vox Populi kirjoitti...

Olihan Stalinin ja lapasten puhdistuksista todella se hyöty, etteivät vanjat osanneetkaan sotia, kun piti Suomi valloittaa. :-)

Pitkän linjan mies kirjoitti...

Hakki! Tarkoitan.
Vox! Meni Suomen onneksi osaava tsaarinajan upseeristo. Politrukeille sota oli erilainen olotila, kuin kansanjoukon kiihoitus.