keskiviikko 31. elokuuta 2011

Perverssiä vai ryöstöä?

 


En voi sille mitään, mutta maamme ja maailmankin tilanne vaikuttaa päivä päivältä yhä perverssimmältä. Raiteiltaan juuri suistuneelta.


Johtavat poliitikot eivät ymmärrä eivätkä osaa. Eivät ymmärrä mitä heidän odotetaan tekevän, eivätkä osaa tehdä vaikka ymmärtäisivät.


Maailmalla talouden ja suvaitsemattomuuden pilvet mustenevat. Yhä useammat ekonomistit esittävät yhä radikaalimpeja ratkaisumalleja syöksyn oikaisemiseksi, vihapuheet voimistuvat ja niitä kirjoittavien määrä kasvaa.


Suomessa - kuten toki maailmalla muuallakin - irtisanotaan ihmisiä liukuhihnalla, koska työ ei kannata ja samalla pörssikurssit nousevat.


Markkinavoimat, eli sijoittajat vaativat jatkuvasti kasvavia voittoja ja samalla velkaa velan päälle syydetään konkurssikypsien maiden pelastamiseksi, jotta niille lainanneet pankit eivät kaatuisi ja pakottaisi ao. pankkien kotivaltion huolehtimaan pankeistaan.


Ja kaikesta tästä vastaamme me aivan tuikitavalliset veronmaksajat. Millä? Onko menossa julkisen rahan rohmuaminen yksityisiin taskuihin? Globaalin liberalistisen markkinatalouden ylistykseksi?


 

22 kommenttia:

nuffsaid kirjoitti...

"Onko menossa julkisen rahan rohmuaminen yksityisiin taskuihin?"

Eikös lähes kaikki julkinen raha ole viety yksityistä taskuista?

hakki kirjoitti...

nuffsaid, kiitti kommentista

Kyllä on. Mutta nyt sekin jaetaan uudelleen. Veronmaksajat eivät enää saa minkäänlaista palvelu, vastineeksi rahoista, jotka Mr./Mrs. Markkinavoima omii itselleen.

Pohdiskelija kirjoitti...

Useimmille äänestystapahtuma on pelkkää fanittamista ja valtaanpääsy itsensä markkinointia, jakamalla yhteisiä varoja säilyttääkseen asemansa pitopöydässä. Minulle on jäänyt täysin epäselväksi esimerkiksi köyhyydenpoisto - ohjelmat. Samoin kuin myös maatalouden kehittämisohjelmat. Nämä yhteiskunnan ristiinomistukset vaikuttavat täysin turhanpäiväisiltä. Yritysmaailmassa toteutettuna, yhden kaatuessa koko rakennelma joutuu vaikeuksiin. Olen ihmetellyt miten esimerkiksi Almamedian osinkoja siirtyy Ilkalle. Ilkan osikoja siirtyy Keskisuomalaiselle. Keskisuomalasisen osikoja siirtyy Laakkoselle jne. Sama raha liikkuu yrityksestä toiseen, mutta ei lisäänny kopeekkaakaan ja kaikki näyttävät systeemillä kirjanpidossa hyvää tulosta. Huonosti käydessä kaikki näyttävä huonoa tai heikompaa tulosta.

Valtiontaloudessa hommaa pidetään täysin asianmukaisen vaikka siinä raha katoaa aina lopullisesti. Tulee mieleen tuhkan kylväminen tuulee.

hakki kirjoitti...

Pohdiskelija

Jo tuulen kylvää, se myrskyn niittää. Tuhkat vaan taitavat jo olla lopuillaan. Köyhyydenpoisto-ohjelmat ovat lumetta ja tarkoituksena on vain säilyttää yhteiskuntarauha riittävän kauan, että omat taskut täyttyvät.

Kapteeni kirjoitti...

Jos kaikki maailman varat netotettaisiin ja pantaisiin tasajakoon, summa mikä jokaiselle jäisi, olisi niin pieni, ettette sitä edes uskoisi. Sillä ei eletä eikä ainakaan työllistetä ketään.

Ainoa mahdollisuus olisi palata luontaistalouteen.

Syödä toinen toisiamme niin kuin surkeimmissa tasajaon yhteiskuntakokeiluissa on käynyt.

Ja siltikin omaisuus alkaisi pikkuhiljaa kasaantua. Vaihdetaan ravintoa seksiin ja seksiä ravintoon.

Siitä se lähtee taas uudelleen vauhtiin, kapitalismi.

Kunnes punaviherfeministit sen taas kaatavat.

Arvatkaapa, missä kierron vaiheessa olemme nyt.

Ei, en tarkoita kuunkiertoa...

hakki kirjoitti...

Kapteeni

Siinä, kun riittävän monet saavat riittävän kylläkseen.

ToBe kirjoitti...

Hakki sanot että johtavat poliitikot...mutta osaako kukaan heistä?Onko Timo Soinilla joku viisaus jota muilla ei ole?
Minulla oli tilaisuus olla eilen Turun torilla ja kuin sattumalta näin Halla Ahon ja Soinin ja sitten koko Persuparven.
Kuuntelin aikani kiihkeitä puheita ja ihmisten innokasta kehua ja taputusta.Useat olivat kuulleet kuulemma samat puheet jo kolmesti mutta koska puhe miellytti ja oli "viisas" sitä ajettiin kuuntelemaan uudelleen satojen kilometrien päästä.
Tuskin kukaan suomalainen ajaisi kymmentä mailia Urpilaisen tai Kataisen vuoksi, mutta Persuskossa olevat ajavat vaikka Oulusta Turun torille.Minun uskoni poliitikkojen mahdollisuuksista vaikuttaa kriiseihin meni nyt aika lopullisesti.Miten ihmeessä sellaista viestiä saa rankaisematta edes kertoa mitä ne puhuvat.Valhetta valhetta kaikki.Totuus olisi ettei heillä ole valtaa maailman suuriin asioihin ja siksi meillä menee nyt niinkuin menee.Ei Merkel- ei Sarko saa asioita muuttumaan.Ystäväni Ranskassa uskovat sosialisten muuttavan maailman takaisin onnelaksi.Logiikka on kauhea ja virheellinen.Sarkozysta eroon pääsy ei muuta muuta kuin Paris Match lehden kansikuvan. Siinä se poliitikkojen koko kuva...se on pelkkä kuva.Kaikki heidän osaamisensa ja mahdollisuutensa selviää kun katsoo kuvaa...se on pelkkä tyhjä taulu vailla valtaa, kykyä ja mahdollisuuksia muuttaa maailmassa yhtään mitään.Markkinat ovat ne jotka määräävät. Wahlroosilla on enemmän valtaa kuin Suomen hallituksella. Hänelläkin valta on rajallista. Vain Jutta Urpilainen voi olla niin naivi, että väittää pystyvänsä muutokseen.Timo Soini tietää ettei pysty, mutta koska tavoite on vain valta hän käyttää juuri niitä sanoja mitä ihmiset haluavat hänen sanovan.Milloin Soini sanoisi, että hän tarjoaa nykyistä kylmempää kyytiä.Sitä tässä nimittäin tarvittaisiin ettei velka sorra pientä kansaa Kreikan tielle.Piste.

kalervo1 kirjoitti...

Kovinpa Tobe uskoo suomalaisten olevan idiootteja tai ainakin tyhmiä. Hienoa juttua kyllä tulee, mutta onko tietoo? Tuo Perussuomalaisten kannatus kyllä kertoo että me "Juntit" osaamme kuitenkin ajatella ja jos hyvin käy voimme muuttaa myös Eurooppalaista huijauspolitiikkaa. Suomalaisina voimme olla ylpeitä siitä viimeistään Lokakuussa. Paavo Lipponen sanoi joskus että tavataan nahkurin orsilla. Tavataan vaan.

fundeeraaja kirjoitti...

Perverssiä tai ei kaiken perustana on kuitenkin varautuminen vielä kovempaan tulevaisuuteen. Pörssikurssit nousevat kun firmassa lomautetaan tuotannollisista syistä. Vielä suurempi nousu seuraa massiivisista irtisanomisista. Kun yritys viimein perustaa tytäryhtiön jonnekin Aasiaan ja alkaa siirtämään tuotantoaan pörssikurssi ponnahtaa pilviin.
Eikö tästä jo monta vuotta jatkuneesta yritysten arvonnousuhissistä ole mitään opittu?
Markkinat eivät puhu ne ajattelevat ja reagoivat ilmoittamalla mikä on sen mielestä oikein ja mikä väärin. Markkinoitten mielestä kalliissa kustannustason maassa ei ole järkevää harrastaa tuotantotoimintaa. Tämähän on markkinoitten sanoma.
Tästä kierttestä päästään vain mukauttamalla kustannustasoa kilpailijoitten tasolle ennenkuin maasta lähtee viimeinenkin tuotantolaitos.

fundeeraaja kirjoitti...

Totuus on unohtunut niin monelta. Sähkö ei synny töpselissä eikä rahaa otto-automaatissa. Tuottoa syntyy vain rankalla työllä, jota voidaan tehdä jos joku haluaa luoda työpaikkoja.
Kuka haluaa luottaa järjestelmään, jonka tarkoituksena on ostaa luottamus katteettomilla lupauksilla. Lupauksilla, jotka eivät ole lunastettavissa.
Me hyväuskoiset olemme ajautuneet yhteiskunnaksi, jolla ei ole katetta.
Luja usko poliittiseen järjestelmään ja perinteiseen maanpuolustuskykyyn ovat harhoja molemmat.
Tästä maailmoja syleilevästä hyvinvointiajattelusta joudutaan palaamaan samoja jälkiä kun tultiinkin.

hakki kirjoitti...

OrNot

Olet luonnollisesti oikeassa. Tääsä suhteessa poliitikko mikä poliitikko. Kellään heistä ei ole muuta kuin "poliittista" osaamista. Se taas on puhdasta brändäämistä, imagoa ja "kansankiihotusta".

Ilmeisesti ns. tavisten suhtautuminen persuihin lähestyy uskonlahkoisuutta. Ja sehän tiedetään mihin se johtaa. Pettymykseen, joka ennemmin tai myöhemmin purkautuu. Tavalla tai toisella. Tässä tapauksessa ei siis välttämättä pedofiliaan ja sukurutsaan. ansa tarvitsee Messiaansa, kun dempkraattiseksi itseään mainostava parlamentaarinen puolueapparaatti, ei heidän asioitaan hoida.

Ja nyt sitten peesataan rahaa. Mr./Mrs. Markkinavoima vie vallan politiikalta. Juuri se mikä demokraattisen hallitusmuodon on ajateltu estävän. Osaamattomuus tai omien intressien ensiarvoisuus tässäkin esteenä. Olemme tottuneet siihen, että poliitikon lupauksiin ei pidä uskoa, ei suhtautua vakavasti. Ja onhan Soini niin sutki.

hakki kirjoitti...

kalervo1

Harhaanjohdettuja mahtuu tähänkin herätysliikkeitten luvattuun maahan paljon.

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

"Markkinat eivät puhu ne ajattelevat ja reagoivat ilmoittamalla mikä on sen mielestä oikein ja mikä väärin." Ei näin. Ne eivät ajattele. Ne arvottavat vain sen mikä tuottaa niille rahaa, mikä ei. Mutta kun raha on nykyään vain valtioden velkaa, ja vakuutena valtion kansalaiset voisi olettaa, että niillä kansalaisillakin olisi joku ääni? Vai onko niin, että heille jää luonnostaan Musta Pekka käteen?

Tästä kierteestä voitaisi päästä siten, että poliitikot todella ottaisivat niskalenkin markkinavoimista. Mutta kun niistä ei ottajiksi ole tästä seuraa vain "sota ja veriset vaatteet". Sillä toivottomat massat juoksevat aina eliitin kumoon.

Eikä hyvinvointiajattelun pohja ole hajonnut. Sen välvouhka - puolueet ja puoluekuri - jonka me kansalaiset olemme antaneet syntyä, on pettänyt. Toivottavasti tämä politbyrokratian valuvika olisi vielä korjattavissa.

ToBe kirjoitti...

Kalervolla otti kuuppaan ja niinhän se lahkoissa menee kun on vain yksi totuus jota sitäkään ei osata kertoa.Uskoa onkin kovin vaikea perustella ja saattaa sanalliseen muotoon.Ei sellainen ole ratkaisu missä erotaan jostain.Lähdetään pois ei ole mitään vaan juuri niinkuin sanon...se on poislähtöä..ei ratkaisumalli.Jeesus nousi taivaisiin ja moni sen uskoo.

fundeeraaja kirjoitti...

Raha ja valta ovat vahvimmat liikkeellepanevat voimat. Niitä tavoitellessaan yksilöt panevat liikkeelle kaiken älynsä ja kekseliäisyytensä. Markkinavoimien taustalla on juuri niitä ihmisiä, joilla on parhaat resurssit rahan ja sen kautta vallan saamiseksi. Markkinavoimat ohjaavat toimintaa maailmanlaajuisesti. Ne kertovat meille suomalaisillekin miten tätä yhteiskuntaa pitäisi johtaa. "Markkinavoimat eivät ajattele". Olen hämmästynyt havainnosta.
Mustapekka jää aina käteen ellei älyä siitä ajoissa luopua. Tuntuu siltä, että Suomessa ei älytä.

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Mikään ei elänässä ole niin tärkeää kuin puutarhan hoito. Eikä sekään ole tärkeää.

Kovasti ilmeisesti ihannoimasi markkinavoimat Johtavat yhteiskunnat aina yhdestä kaaoksesta toiseen kaaokseen. Sen ensimmäisen jälkeen tavalliset ihmiset(sillä katastroofit tasoittavat kummasti) joutuvat taas ottamaan lusikan kauniiseen käteensä ja rakentavat yhteisönsä alusta. Ja kun kuvittelevat, että markkinavoima ja poliitikkokin on vain samanlainen ihminen kuin muutkin, luopuvat oikeudestaan valvoa heitä tehokkaasti, on tie seuraavaan kaaokseen valmiiksi viitoitettu.

Mutta ehkä me joskus opimme?

Ei Markkinavoima ajattele. Hän tekee vain voittoa.

ToBe kirjoitti...

Parhaat kanssaeläjät!

Ei markkinavoima ole joku ulkopuolinen ihmeellinen taho joka heiluttaa kansatalouksia.
Me kaikki olemme osa sitä oman kulutuksemme ja osallistumisemme määrän verran.

Suomi on heilumassa, koska kulutamme enemmän kuin mihin meillä olisi varaa.Poliitikot lupaavat ja jakavat.
Lainaavat jos raha ei riitä ja eihän se koskaan riitä. Monia toki ajaa myös ahneus ja varsinkin sellaisia, joilla ei vielä ole mitään.
Se on kapitalismin erinomainen keino ylläpitää kasvua, joka taas vähentää tarvetta lainata lisää. Valtiovarainministeri Urpilainen ja demarit ylipäätään lupasivat talouskasvun eli ahneuden hoitavan velat saataviksi ja budjetit tasapainoon.Demarit siis uskovat edelleen kovaan ja kasvavaan markkinatalouteeen ja sen kykyyn hoitaa myös sosiaaliset ongelmat ja velkaantuminen.
Markkinat ovat siis valtiovallan erityisessä suojeluksessa, koska ilman niitä heillä ei olisi mitään mistä luvata.

Taidan ryhtyä SalaDemariksi.He näköjään ymmärtävät mistä on kysymys, mutta kuten tavallista antavat markkinoiden hoitaa omat lupauksensa.

hakki kirjoitti...

OrNot

"Suomi on heilumassa, koska kulutamme enemmän kuin mihin meillä olisi varaa." Viisauden sanoja. ;-)

fundeeraaja kirjoitti...

Aivan niin. Puutarhanhoito ja purjehdus ne ovat osia minusta ja tärkeitä molemmat.
Perverssiä ryöstöä on myös viimeisten uutisten mukaan se, että Saksa yrittää pelastaa pankkejaan muitten EU-maitten veronmaksajien rahoilla. Ryöstöä on sekin, ettei euron arvon anneta aleta vain siksi, ettei Saksa siihen suostu.
Taidetaan olla taas sillä historiallisella perverssillä tiellä. jolla on oltu tasaisesti aina muutaman kymmenen vuoden välein täällä Euroopassa.

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

"Navigare necesse est, vivere non est necesse", soitat nuoruuteni kauniita kieliä Porkkalan saaristossa.

Ei liene kovin suuri uutinen, että "Saksa yrittää pelastaa pankkejaan muitten EU-maitten veronmaksajien rahoilla." Samaa tekevät myös Ranska ja Iso-Britannia. Ovat tehneet koko ajan. Se on kuulemma solidarisuutta se.

ToBe kirjoitti...

Minusta tuntuu, että filosofi Stubb on oikeassa kun näkee edessään euromyönteisen liberaalin porukan ja sitten kaikkea eurooppaa vastustavan porukan.Keskustapuolue palaa juurilleen maalaisliitoksi niinkuin viimeaikaisista puheistakin on pakko todeta.
Kaupunkiliberaalit Kepukat joutuvat etsimään uuden kodin tai sitten jakautumaan kahtia.Toinen vaihtoehto on, että junttiänkyrät siirtyvät samantien Persuihin äänestäjiensä perässä.Kaikissa tapauksissa Persuista tulee Suomen suurin puolue.

Vanhoille puolueille tulee kova kiire muuttaa sääntöjä ettei Soinilaiset saa paalupaikkaa hallitusneuvotteluissa.
Vasta silloin nähdään kenen pokka pitää.Kuka pysyy ulkopuolella.Kuka haluaa hallita vaikka väärillä ohjelmilla.

Nyt näyttää ja kuulostaa, että Kokoomus vetää ihan väärää ohjelmaa. Puhutaan jostain vastuunkannosta?
SDP? Meneekö puolivuotta vai vähemmän kun Urpilainen joutuu olemaan mukana ALV:in nostossa ja muussa pelastustoimessa.
On toki mahdollista että Katainen ajaa maan suoraan päin seinää pelkästään oman asemansa vuoksi? Ihmettä odotellaan puoluetoimistossa.

Meille vapaille kansalaisille on suurti ilo olla sittenkin ilman tuota hallitusherran valtaa.Ei niillä voi olla kivaa juuri nyt.
Jos on se on sairautta se.

hakki kirjoitti...

OrNot

Kaupukikepulit koostuvat käsittääkseni kolmesta ryhmästä:

alkiolais-aatteelliset
maaseutu-aatteelliset
maalta muuttaneet, vaan ei kaupunkilaistuneet
nimellä harhaanjohdetut kaupunkilaiset (ml. myydyt lipilaarit)
politbyrokraattiset pyrkyrit maalta ja kaupungista

Sieltä riittää lähtijää moneen puolueeseen. Ja tilanne poikkeaa varmasti aika kovastikin Pähkinäsaaren rauhan rajan eri puolilla.

Jos Väyrynen vastaan Soini toteutuu presidentin vaalin ensimmäisellä kierroksella, kuten näyttää, on huomattavasti helpompi nähdä ao. puolueiden tulevat kuviot sekä kuntavaaleissa, että myöhemmin 2015 eduskuntavaaleissa. Ei suurimman puolueen paikka ole vielä kirkossa kuulutettu, vaikka pahalta näyttää.