Kyllä Suomessa on kaikki hyvin. Ainakin jos katsoo mihin ministerit "ensi töikseen" nimityksensä jälkeen kiinnittävät huomionsa.
Opetusministeri jakaisi lukiolaisille oppikirjat valtion tai kuntien piikkiin.
Peruspalveluministeri haluaisi laskea oluen alkoholiprosenttia ja kinastelee edeltäjänsä suunnitelmien tekijänoikeuksista.
Liikenne- ja sisäministerit haluaisivat laskea rattijuopumusrajaa.
Valtionvarainministeri järjestää tiedotustilaisuuden, jossa paljastuu, ettei hän itse asiasta ymmärrä juurikaan mitään, eikä sitä mihin hänen julkisuudenkipeytensä ehkä johtaa.
Pääministeri taivastelee valtionvarainministerin toiminnan aiheuttamia vahinkoja maalle, mutta muuten on hävinnyt näkymättömiin.
Varmaan muutakin on sanottu ja tehty. Ja muutkin. Mutta eipä uskoisi, että moisten asioiden ympärillä puuhastelevat, moista palkkaa ansaitsivat. Etuoikeutettuja elättejä?
13 kommenttia:
Hakki, "vihapuheesi" on oikeutettua! Me kansalaiset ja etenkin veronmaksajat olemme "demokratiamme" vankeja. Pitää lopettaa kaikkinainen veroja kerryttävä aktiviteetti tässä yhteiskunnassa, ellei halua pitää yllä tuota poliittisten broilereitten aina vaan kasvavaa laumaa. Kuinka voi olla mahdollista, että 1940-luvun Suomi soti itsensä henkihieveriin. 1950-60-luvun Suomi rakensi lähes kaiken sen infrastruktuurin ja sosiaalisen hyvinvoinnin, joka meillä vielä on. 1970-luvulla paranneltiin hyvinvointia ja kehitettiin maata.
Kaiken kehityksen jälkeen alkoi alamäki. Juuri kun kaiken olisi pitänyt olla pelkkää hyvän ylläpitoa ja fiksaamista niin rahat alkoivat huveta.
Nyt kun elämän pitäisi täsä maassa olla kuin tanssia vaan ollaan menossa päin prinkkalaa. Syy tähän ei voi olla muussa kuin harjoitetussa politiikassa ja sitä harjoittavissa politiikoissa.
Tämä ei ole vihapuhe vaan veronmaksajan valitus.
fundeeraaja
Tässä, kuten muutamassa muussakin asiassa haluamme ilmeisesti ratkoa, sinänsä samaa ongelmaa eri tavoilla. Sinä pidät ilmeisesti tärkeänä sitä, että lopetettaisi "kaikkinainen veroja kerryttävä aktiviteetti tässä yhteiskunnassa"? Minä taas siitä, että käyttäisimme verovarat siten, kuin ne on tarkoitettu, palvelemaan kansalaisia ja huolehtimaan kansakunnasta.
Olen ollut havaitsevinani, että aika useat lähtevät harkitsemaan ensisijaisesti; mistä rahat. Erityisesti tätä tuntuvat harrastavan "vastuulliset" poliitikot. Mielestäni meidän olisi ensin mietittävä, mitä tarvitsemme. Tassa kerran. Puhtaalta pöydältä. Vuosien myötä maksettavaksi on siunautunut kaikenlaista turhaa, tarpeetonta jopa turmiollista painolastia. Niistä luopumalla voisimme helpoimmin ratkaista, ylenmääräisen verorasituksemme lisäksi, monta muutakin yhteiskunnallista kipupistettä, mm. puolueet ja heitä edustavat broilerit.
"Urheiluministeri" (jolle jostain ihmeen syystä kuuluu kulttuurikin) on kulttuurista pihalla kuin punaisen kortin saanut jalkapalloilija pelikentältä.
En ole oikein vielä saanut selvää millä kentällä kulttuuriministerimme pelailee.
Jyrki on ollut melko taitava sanoissaan kun on tukenut Juttaa ja samantien kertonut ettemme voi keikuttaa koko eurooppaa ja emme toki halua muille vaikeuksia.Jutta taas sanoo suoraan ettei tingi mistään, mutta unohtaa kertoa sen tarkoittavan ongelmia muille.
Nyt saadun tiedon mukaan SDP on saanut turpaansa jo kaikilta tahoilta.Viimeisin oli britannian sosialistinen puolue joka ei käsitä mitä Suomen demarit oikein ajattelee.Mihin me olemme näiden kanssa menossa.Sieniaikakin jo menossa.Huimaa huimaa.Kops.
Arhinmäki on edes urheilussa hyvä.Se on aika paljon enemmän kuin entinen missi muutama vuosi sitten.Arhinmäki sitäpaitsi oppii.
Viisaskin on kun sanoi että hallitus toimii ihan hyvin niin kauan kuin se pysyy pystyssä.
Jussi, kiitti kommentista
Toivottavasti vain kulttuurista. Sitä paitsi "men sana in corpore sano" vai miten se nyt meni. Kulttuuridiletantit kyllä meillä kulttuuristaan huolehtivat. Toivottavasti Arhinmäki osallistuisi aktiivisesti urheilopolitiikkaan. Saataisi sekin tuhottua. ;-)
OrNot
Muistatko mistä Se tietäjä Asterixissä sen voimajuoman keitti? Sienistä OrNot, sienistä.
Ranskalaisille pitää kertoa että meidän hallitus syö jopa korvasieniä joiden käyttö on muualla kielletty.
Korjaan aiemman väitteeni...toki se oli Ranskan sosialistien Aubry joka loihe ihmetystä Suomen linjauksista.
On Jutalla vaikeat kokoukset kun pitää puolustaa jotain meikäläisille tärkeää asiaa.Maatalouden asiat saa nyt lopullisesti unohtaa.
Ranska mielellään viljele ja tuottaa senkin mitä täällä ei saa tuettuna tehdä.
Mikä on hintalappu tälle vaalilupauksen pidolle?
OrNot
Ranskan maatalous taitaa olla, aksan rinnalla, Euroopan suhteessa eniten tuettu?
Vaalilupaukset ja kynnyskysymykset ovat veronmaksajille myrkkyä. Hyvin kallista myrkkyä.
Ranskassa on eräs etu ravinnon tuotantoon..siis niiden tukien lisäksi..sikahyvä maaperä ja loistava ilmasto.
On ihan perusteltua kysyä kannattaako meidän tuhota järvemme lannoitteilla vai riittäisikö vähempikin omavaraisuusaste?
OrNot
Yhtä hyvä saattaisi olla kysymys mihin ihmeeseen tämä Keski-urooppalainen maatalousvaltio tarvitsee ne valtaisat tukensa? Valitettavasti vastauskin on aika selvä; rakenteittensa ylläpitämiseen.
itä taas tulee omavaraisuutemme ylläpitämiseen. On kai aika uutta, jos voimme laskea ruokahuoltomme kokonaan muiden käsiin? Muistathan Kuninkaanportin lupeessa olevan taulun sanat siinä ranskalaisten rahoittamassa Pohjolan Gibraltarissa.
Voimmeko todella olla varmoja siitä, että kun tiukka paikka tulee ruokaa löytyy meillekin? Kovin vakuuttavaa ei ole esimerkiksi Saksan ja Ranskan venkoilu potentiaalisen pankkikriisinsä välttämisessä. Vai onko minulta mennyt jotain ohi?
Prioriteetit kulttuuriministerillä ovat selvänä kuin pläkki. Hän seuraa Musiikkitalon avajaisten aikaan Liettuassa Suomen ja Kroatian välistä koripallo-ottelua.
http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Kulttuuriministeri+j%C3%A4%C3%A4+pois+Musiikkitalon+avajaisista/1135268958914
Kulttuuri ei synny rakentamalla talo, vaan vuosien saatossa sisällöstä. Koripallojoukkue, joka pelasi paremmin kuin kukaan osasi odottaa on on urheilukulttuuria.
Koko keskustelu aiheesta on täysin käsittämätön.
Tommi, kiitti kommentista
Kuten kaikki hyvät keskustelut, lähti tämäkin elämään omaa elämäänsä. "Oikean työn" lähtökohdista siirtyminen kulttuuriin tapahtui jouhevasti. Mikä tahansa mitä ihminen tekee taitaa tulla osaksi inhimillistä kulttuuria? Sitä taitaa meillä Suomessa olla myös työn tekemättömyys?
Lähetä kommentti