tiistai 4. toukokuuta 2010

Kreikka sen jälleen todisti







 


Politiikan ja poliitikkojen keskeisin ongelma on se, että säätävätpä he mitä tahansa itseensä tai toimintamahdollisuuksiinsa kohdistuvia lakeja tai muita sopimuksia, he eivät aseta sanktioita niiden rikkojille. Sen jokainen tietää Suomessa kiitos Kallin ja Kepun, ja nyt myös EUssa. Ensimmäisenä euron vakaussopimuksesta lienevät livenneet isoimmat? Läpihuutojuttuna. Siten sen merkitys nollattiin pitkäksi aikaa.


Nyt onneksi Saksan Merkel, ehkä perustuslakituomioistuimen päätöksen pelosta yrittää saada rikkojille sanktiot. Siis nyt, kun kaikki jo rikkovat.


Kreikan osalta tilanne lienee vieläkin kimurantimpi. Siellä on tietoisesti ”kaunisteltu” tilastolukuja, eli taviksien kielellä valehdeltu valvojille, EUlle. Tuskinpa muuten 3% kriteeri olisi voitu ylittää lähes viisinkertaisesti? Meillä tämäkin on hoidettu tyylikkäämmin. Meillä kun politiikan silmäätekevät eivät aina muista missä mitäkin on tullut tehtyä ja mitä otettua.


Valta korruptoi. Ja ehdoton valta, esimerkiksi päättää omista ja edustamansa puolueen eduista korruptoi ehdottomasti.


Poliittisilta puolueilta ja niitä ”lähellä olevilta” säätiöiltä ja yhteisöiltä tulisi kieltää kaikki muu toimita, paitsi edustaja-ehdokkaiden vaalikoneistona ja yhteydenpitofoorumina toimiminen. Julkinen vaali- ja puoluerahoitus tulisi kieltää ja siirtää rahastomallin mukaisesti, ainoastaan yksityisen sektorin toteuttamaksi. Ja rikkominen tulisi sanktioida niin, että tuntuu. Niin...... pitäisi.


 


PS.


Kyllä euro ja EU yhden Kreikan pelastaa. Ja ehkä vielä Portugalin ja Irlannin. Ehkä Suomenkin. Jopa samanaikaisesti. Vaan miten käynee jos Espanja ja Italia tarvitsevat tukea?


 

20 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"...miten käynee jos Espanja ja Italia tarvitsevat tukea?"

Hakki hyvä!

Taisit antaa persuille poliittisen aseen. Pelotteena uhka on moninkerroin mahtavampi ja realistisempi kuin muutama ydinvoimala. Siinä on se "vika" että tajutakseen asian merkityksen, on tiedettävä kansantaloudesta jotain. Populismi ei onneksi riitä, ei edes ratkaisun hahmottamiseen - uskosta tai uskonnosta puhumattakaan. Voihan veljet. Toivon vaan, että; ..jos Espanja ja Italia .., ei muutu ..kun Espanja tai Italia...

Se ehkä on maan kuin maan ja politiikan perusongelma. Siitä puuttuu totuus, oikeus, rehellisyys ja oikeudenmukaisuus - asioita, joita naapurimme pitävät suomalaisten tyhmyytenä ja yksinkertaisuutena. (Mikäli uskomme I. Susiluotoa - ja miksi emme uskoisi?)

hakki kirjoitti...

Anonyymi

Silloin kun suomalainen haluaa uskoa kangastuksiin ja uusiin Johtajiin, ei syytä pidä vierittää yhden ihmisen päälle. Ei edes minun. Tai oikeastaan, mikä ettei? Syntipukki aina tarvitaan. Ja varmasti olen parempi syntipukki kuin Soini, monelle.

Mutta oikeassa olet, "Pelotteena uhka on moninkerroin mahtavampi ja realistisempi kuin muutama ydinvoimala." Eihän voimalat ole pelote ollenkaan, vaan energiantuotantolaitos. Poisluettuna ruokohelpilämmitetyt syöttötariffilaitokset.

äänivyöry kirjoitti...

Persuilla on ollut tämä ase käytössä jo vuosia. Hehän ovat olleet EU-kriittisiä alusta asti. Viime aikoina eivät ole enää suoraan vastustaneet EU:ssa muuta kuin liittovaltiomallia, joka käytännössä on jo olemassa. En ole ennen digannut Persuja, mutta kyllä nyt on sanottava vilpittömästi, että kaikki mausteet rasismista EU-kriittisyyteen putoavat suoraan heidän pataansa. Hakkihan voisi perustaa vedonlyöntitoimiston seuraavien eduskuntavaalien tuloksesta. Voitaisiin veikata KUKA MUU kuin Persut vetävät pisimmän korren!
Jos ennustaa saa niin veikkaan, että toinen puoli EU-maista on hattu kourassa pyytämässä elintasolleen tukea ennen kuin tämä vuosi on finaalissa.
Olisi korkea aika ruveta markkinoimaan maa-obligaatioita. Jokainen halukas voisi ostaa sen maan tukioblareita, josta on parhaat lomamuistot. Suomi ei saisi panna senttiäkään verorahoja konkurssikypsiin maihin. Valitettavasti on vain niin, että meidän, niinkuin muittenkin maitten eläkeyhtiöt ovat hamstranneet ahneuksissaan ko. maitten korkopapereita. Tästä johtuen pitää polttaa myös verorahoja, ettei eläkerahastot kaadu.

hakki kirjoitti...

äänivyöry

Kiitos siitä, että nyt käytät samaa nimimerkkiä.

Persujen aseet on samaa luokkaa kuin aikoinaan lapseni näkkileivästä nakertama pistooli, silloin kun aseet oli kaiken pahan alku ja juuri. Niillä kun ei ole mitään tekemistä tavallisen elämän realiteettien kanssa. Tiedä tuosta pataa putoamisesta. Mutta ainahan tietämättömiä löytyy.

Valitettavasti alamme yhä enemmän lähestyä 1920/1930 lukujen taitteen ajatusmaailman vaihtoehtoja.

Ei hyvältä näytä. Ei todella.

Oijoi kirjoitti...

Eihän tämä ole vielä mitään. Tässä nyt ei ole kysymys yksin mistään Kreikan ongelmasta, rikkailla, vanhalla aatelilla siellä rahaa on ja rahat heillä pysyvät, kuten meilläkin.

Ranska ja Saksa kuten jo kuuluu myivät jo Perikleen ajoista alkaen sotaleikkejä rakastaville helleeneille sotalaivoja ja -kalustoa velaksi.

Jos kuka, helleeni rakastaa valkoisissa keikailevaan poikaa ja meriupseeriaan.

Onhan turistinkin mukava katsoa kun helleenisotalaivaston tutkat pyörii, kymmeniä laivatykkejä kääntyy sen mukaan kun turkkilainen sotalentokone pyyhkäisee 300 m päästä ohi.

Toki, kun Turkin lipun alla seilaava hävittäjä lipui 100 m päästä ohi niin putket sielläkin kääntyvät.

Eri valtioiden ml. Suomi, eläkerahat ovat kiinni lainapapereissa joissa velalliseksi on merkitty helleeni.

Jos paketti ei pysy kasassa häviät eniten suuret EU valtiot ja sitten pienten Eu maiden eläkeläiset ( valtion virkaeläkkeet .

Latinojen ( Italia Espanja Portugali ) euroon sidottu Välimerellä paraatejaan pitävät laivastot ovat velkana Ranskalle ja Saksalle, niiden miehistölle maksetaan palkat euroissa.

Kertoneekohan historia aikanaan, että EU: latinolaivastojen talous joiden koko, rahoitus ja kustannukset oli salattu kriisi päätyi laivastojen romuttamiseen alkoi Kreikasta v. 2010 ja johti EU:n talouden hitaaseen elpymiseen v. 2020 alkaen ?

Tuleepa mieleen historian kirjoista Katariinan ja Puolan ruhtinaan Podnjatovskin lemmensuunitelmat ja Puolan ensimmäinen jako 1770 ja jotakin sen jälkeen kun Hollanti keräsi ja antoi Puolan valtion budjetin kokoisen lainan polakeille..

Arvatkaas mihin laina sijoitetiin ?

Polakit, aatelisensa rakennuttivat ajan mallin mukaan vähnkin suurempiin kyliinsä Englannista ostetuille rautarungolle lasisia kasvihuoneita, istutettiin niihin banaanipuita ja tuotiin Afrikasta satoja apinoita.

Eikä siinä kaikki -

Englannista ostettiin lopuilla lainarahoilla upseerikoulusta valmistuville uusille aatelisnuorukaisille, ratsuhusaareile, punaista verkaa ja riittävä määrä arvomerkkeihin tarvittavaa kultapunosta housunsaumoihin että uusiin arvomerkkeihin vanhemmille upseereille.

Historia kertoo, että Hollannin keräämällä ja välittämällä lainalla Puolan aatelisille ostettiin pukuihin samettia ja tietenkin hollantilaiskauppiaiden välittämiä pitsejä sekä kahvi - suklaaliköörejä aatelisneitosille.

Nähdäänpä tässä pian kuka ja millä tuulella Kreikassa maksaa yläluokkansa ja poliitikkojensa käyttämien valtion velaksi merkittyjen lainojen korkoa ja - lyhennyksiä. Nähdäänpä sekin missä määrin meillä ja muuualla museoita pistetään kiinni ja niiden vanhaa romua markkinoille.

Kukahan meillä maksaa nämä Kreikalle lähetettävät "avustusvelat" - ei kai vain Hakki tai nämä kokkarit ?

hakki kirjoitti...

Oijoi

Keisari-, kuningas- ja ruhtinaskuntien aikaan eliitin muodostivat he ja heidän sukulaisensa. Ja rahat käytettiin sillä tavalla kuin eliitti katsoi hyväksi. Ei heitä saanut eikä voinut tavikset juurikaan arvostella, valvonnasta nyt puhumattakaan. Siitä tilanteesta ns. länsimainen yhteiskunta on kehittynyt. Nyt elämme, ainakin EUssa aika pitkälti tasavaltaisen demokratian puitteissa. Valta kuuluu, ainakin teoriassa kansalle, jolla valitsemisen lisäksi on oikeus myös arvostella, valvoa ja vaihtaa valittuja.

Nyt eliitti tekee kaikkensa säilyttääkseen valtansa. Meillä siten, että puolueet ja poliittinen eliitti ovat irtaantumassa kansan ulottumattomiin. Ilmeisesti sama on tapahtunut jo paljon aiemmin myös Kreikassa. Inhimillistähän moinen kehitys on. Mutta tavalla tai toisella, ennemmin tai myöhemmin valta tulee palautumaan kansalle. Niin Kreikassa kuin Suomessakin. Sillä kansanvaltainen demokratia ja siinä toimiva markkinatalous ovat vähiten huono yhteiskunnan järjestys.

Kukaan ei varmasti mielellään maksa Kreikan velkoja. Edellisessä artikkelissani esitin kysymyksen "Keille Kreikka on ensisijassa on velkaa?" Jos muistan oikein, velkojat ovat kansainväliset ja erityisesti usalaiset pankit. Juuri ne samat, jotka tämän globaalin rahoituslaman saivat aikaan. Maksakoot he, olisi ensimmäinen luonnollinen reaktio. Ja jossain vaiheessa heidän pitäisikin. Onhan sikäläinen johto vuosikaudet saanut miljoonabonuksensa ja -optionsa syytämällä rahaa esimerkiksi juuri Kreikkaan ja vastaaviin. Mutta taitavat nekin nyt olla liian suuria kaatumaan? Ainakaan juuri tällä hetkellä?

Karl Fransen kirjoitti...

Hakkaj

Is it not true that the dying man's last wish is to be buried in the country of his birth? Rest in peace - Dear Democracy.

hakki kirjoitti...

Karl

I suppose it is. But no one´s dead ... yet. It might not even come to that. Does not look good though. But for the time being, lets think of it more as paying a debt.

Karl Fransen kirjoitti...

Hakki

Sure, it must come to that - not yet, as you say - but what has a begining has always had an ending - unless we are already in "heaven". "It does not look good" to be Heaven, but as you know the path to Hell is paved with good intentions

hakki kirjoitti...

Karl

The future of man is not inevitable. It´s a funtion of his thoughts and actions.

Karl Fransen kirjoitti...

Hakki

As you do know, we cannot see future apart from our present facts, which is the only looking-glass we have - and which is the only "function of his thoughts and action".

hakki kirjoitti...

Karl

So man has at least one leg in reality.

Karl Fransen kirjoitti...

Hakki,

Yes, but are you sure - it is not the wooden one that is on the surfice?

hakki kirjoitti...

Karl

A leg is a leg is a leg. ;-)

Karl Fransen kirjoitti...

Hakki

Nainhan se on. Mutta kaikki alkaa paasta, tarkoitan ylapaasta ja sielta lahtee kaikki se madannaisyys jonka pyorteissa koko mailma tuskaisesti pyorii. Et ehka halua katsoa tuota asiaa lahelta, mika on meidan jokaisen ominaisuus, mutta sanottakoon ja toivottakoon, etta jonkinlainen selkeys tulisi lahiaikana.

Kuten juskus asian ilmaisit Sinulla on uskoa ihmisyyden tulevaisuuteen - jota ilman on vaikea elaa. Mutta imisyys, sellaisena kuin se esiintyy ja sellaisia kuin olemme tallakin hetkella, asettaa tiukkoja saantoja jatkuvuudelleen. Kuten niin usein aikaisemminkin, pakkovalta on ainoa hallituksen muoto joka tarjoaa jatkuvuuden tamanhetkiselle ja tallaisena, mutta siina ei ole mitaan uutta, silla tuolloin "uuden" lahtokohta on aina sama - "Vanha Aatami".

hakki kirjoitti...

Karl

We have a winner, Vanha Aatami. Ja hänen täytyy valita, itse asiassa hän valitsee haluaapa tai ei juuri sen tulevaisuuden jota hän tavoittelee. Mutta joukossa tunnetusti tyhmyys tiivistyy. Siksi hän on yrittänyt tehdä rakennelmia, systeemejä tyhmyydeltä suojautuakseen. Vaan tavoitteens saavuttamiseen riittää vielä matkaa.

Karl Fransen kirjoitti...

Hakki

Vanhalla Aatulla on valttikortit kasissaan, sitako tarkoitat? No sitapa hyvinkin!? Taman paivan KL lupaa lisaa "pilviverhoa" EU maihin, joten nayttaisi silta, etta te siella olisitte saamassa uusia hommia, tosin heikommalla valaistuksella, palkasta puhumattakaan??

Olet ehka seurannut kuinka tulivuorien purkaukset ja maanjaristykset voivat, varsinkin elainmailmassa, ilmentaa levottomuutta ennen varsinaista tapahtumaa. Kuinka ollakaan, olemmehan osa, vaikkakin vain vahainen, kaikesta tuosta mita tapahtuu ja on ymparillamme, joten - "cop it mate, that is all we have".

hakki kirjoitti...

Karl

Tunne on todella kuin toimivan tulivuoren juurella.

Karl Fransen kirjoitti...

Hakki

Aikojen "oireet" ovat todellakin karjistyneet taman vuoden aikana. Taallakin on alettu tekemaan "Kapitalismia" koyhemmaksi. Taalla on "tyovaen puolue" hallitus joka on laillistanut (melkein) kaivostoiminan maksamaan 40% tax on super profits. Kevin 707, kuten Kevin Rudd on leikillisesti kutsuttu, on todellakin alkanut tekemaan, tekisi mielisanoa sosialismia kovin ottein, mutta sellaista han ei voi, eika halua, vaan pelkastaan ottaa nopeasti rikastuneelta kaivostoiminnalta suuremman osan - "only what belongs to every Australian".

Seuratessaan mailman tapahtumia tulee helposti ajatteltua, etta nama vanhan paivat ovat paras "lahja" tamanhetken tilanteeseen. Siihen ei sisally itsesaalia, vaan sen voi kohdistaa heihin jotka tamankin sotkun joutuvat korjaamaan, meita nuorempiin.

Pintapuoliset muutokset erilaisten ideologien avulla eivat tule riittamaan - ja siita onkin ihmiskunta tulossa tietoiseksi, tosin kivuliain kokemuksin, mutta tietoiseksi kumminkin, mika on ensimmainen askel tilanteen muuttumiseen. Tuskin pitkaan aikaan "paremmaksi", mutta muuttumaan kumminkin.

hakki kirjoitti...

Karl

"Every man for himself" tai "Yes we can" siinä kai ne ensivaiheen vaihtoehtoisten strategioiden äärilaidat. Massat kerääntyvät torille ja valitsevat itselleen hitlerin. Pikku-hitlereitä syntyy kaikkiin maihin tai jopa kaikille alueille. Sitten ne alkavat tapella keskenään.

Ellei paremmaksi kaikki muutu ja aika nopeasti, alkaa uusi äärioikeistolaisuuden aalto pyyhkiä yli maailman. Silloin pallomme saattaa tällä kertaa jopa siihen poksahtaa.