lauantai 22. elokuuta 2009

Uskottavuus on sekin katsojan silmässä

Itäblokin tutkija Tauno Tiusanen syyttää Mauri Pekkarista uhkailusta, kertoo ainoan valtakunnallisen verkkoversio tänään. Kumpaakaan en muista koskaan tavanneeni mutta, kun tapauksella ei liene silminnäkijöitä, täytynee luottaa mielikuviin. Eikö uskottavuus ole keskeinen mittari politiikassakin?

Varmasti maamme siltarumpupoliitikko primus inter pares, on jo jostain löytänyt jonkun viranomaisen, joka pesee hänet moisista epäilyksistä puhtaaksi, tälläkin kertaa.

Viimeksi näin taisi käydä taulukauppojen yhteydessä, kun Mauri pyrki kiemurtelemaan itsensä puhtoiseksi vaalirahoituksen ilmoittamisen laiminlyönnistä. Ja kun mukana KMS-revohkassa oli 40 muutakin, ei siltä osin ole tarvinnut vielä vastuuta kantaa edes Rovaniemen kelkkakokoomuksesta eikä soffatuista.

Tauno Tiusanen sen sijaan on aina antanut kuvan asiansa hallitsevasta tasapainoisesta itsenäisesti ajattelevatsa asiantuntijasta. Mutta eihän sellainen kulloinkin vakiintuneen poliittisen ajattelun apparatshikille sovi. Järjen, osaamisen ja moraalisen ryhdin osalta Tauno Tiusanen olisi uskottava kauppa- ja teollisuusministeri, mitä taas Mauri ei ole koskaan edes ollut. Mutta varmasti Mauri oli mukana savustamassa Tauno Tiusasta ulos Suomesta. Kekkoslovakian hallitsijoiden eliitille ei Taunon maassaolo tainnut sopia.

Mutta tällainen tämä politbyrokratiamme on. Maan tapa.

PS.

Julkaisen tämän pika-artikkelin, kun oletan, että HeSari jälleen jättää asiaa koskevan kommenttini julkaisematta. Varmaan sananvapauteen vedoten. :-)

Ei kommentteja: