maanantai 24. elokuuta 2009

Jopa on askel, Nokiallekin

Nokia laajensi tuotevalikoimaansa minikokoisiin kannettaviin tietokoneisiin, kun se julkisti Windows-pohjaisen kannettavan tietokoneen, Nokia Booklet 3G:n. Näin KL.


Vaan onko oikeaan suuntaan? Nyt Nokia on asiakasnäkövinkkelistä katsoen samalla pelikentällä Applen kanssa. Nokian alkuperäinen menestys lienee pohjautunut suomalaiseen insinööriosaamiseen höystettynä asiakkaita aikoinaan puhutelleella muotoilulla. Applen ilmeisesti asiakkaan tarpeista lähteneeseen tyylikkääseen innovointiin ja Jobsin brändiin.

Saas nähdä kuinka käy.

6 kommenttia:

olavi.laine kirjoitti...

Matkapuhelinbisnes saavuttaa jossain kohtaa saturaationsa. Uusia hauskoja ominaisuuksia keksitään jatkuvasti ja kiihtyvällä tahdilla, joten myytävää riittää vielä joksikin aikaa. Mutta sitten kun ei enää riitä, haluaako Nokia silloin olla pelkkä matkapuhelin -pulju? Sisällöntuotannon korostaminen ja tällaiset uudet avaukset ovat oikea tie.

Tobe kirjoitti...

Apple uskovaisena olen jäävi, mutta suomalaisena haluan uskoa.Joskus se Nokia ropsahtaa on perin kotimainen "kaikki loppuu aikanaan " ajatus.Miksi loppuisi? Amerikkalainen lähtee siitä , että aina lopulta pärjätään.
Suomeen tarvitaan enemmän amerikkalaisia.

hakki47 kirjoitti...

Niin. Eikä sitä muuta inhimillistä planeettaa, johon myyntiponnistelut voitaisi keskittää, ole vieläkään löytynyt.

Enkä minä, totta vieköön entiselle MikroMikko valmistajalle käy kertomaan kuinka kuvailemaasi uuteen tulevaisuuteen rientää. Ehkäpä laitevalmistajalle on jopa helpompaa integroitua muitten, ja tässä tapauksessa vielä osin toisiaan täydentävien, vempaimien valmistamiseen? Onpahan sitten sisällöntuotannon lisäksi toinenkin mahdollinen kehittymisen suunta.

hakki47 kirjoitti...

OrNot

Tiedä häntä noista amerikkalaisista. Ei niitä lisää tarvita, ihan hyvä näin.

Ja toivoa täytyy. Mutta ei kaikessa voi onnistua. Ei ainakaan jatkuvasti, aina. Vaikka pohjalaiset varmasti amerikkalaisille pärjäämisuskonsa ovat siirtäneetkin.

Ikuista yritystä en vielä ole kohdannut. Jokaisella on parasta ennen päivänsä.

PS.

Satuin päivänä muutamana törmäämään ikivanhaan (70- ja 80 luvuilta) asiakasluettelooni kouluttajana ja konsulttina toimiessani. Ei ollut montaa enää pystyssä. (Ei. En usko, että minun tekemistäni johtuen. :-) )

Hena kirjoitti...

Mielestäno Nokian tulisi karsia valikoimaa, ainakin puhelimien osalta. Vaihtaa nykyinen 300 eri mallin valikoima noin 10-15 tarkkaan harkittuun ja suunniteltuun malliin.

Missä vastaavat hittipuhelimet kuin taannoin vanha 5110, 6150, 7110 & kumppanit?

hakki kirjoitti...

Hena

Eiköhän aika ole jo ajanut yksinkertaisten ja helppojen korjausmahdollisuuksien ohi?