lauantai 19. helmikuuta 2011

Uutta politiikkaa?

Eduskuntavaalikampanja 2011 saa päivä päivältä yhä hauskempia piirteita.


0 0 0 . . .


Ensin Katainen ilmoitti olevansa sitä mieltä, että persuille kuuluu paikka kolmen suuren vaalitentissä. Ei niin, että joku muu tiputettaisi vaan niin, että suuria olisikin neljä. Sitten hän totesi, että mahdollisia pääministeripuolueita onkin neljä, yksi niistä persut. Nyt viimeksi hän pitää itsestään selvänä, että Timo Soinista tulee pääministeri, jos perussuomalaiset on tulevien eduskuntavaalien suurin puolue. Kas kun ei samalla ilmoita kannattavansa Soinin pääministeriyttä.


Samalla Jutta Urpilainen potee jossain demarien tilaa. Puheenjohtajuuskaan ei ole varmaa vaalien jälkeen. Mutta ilmaisee samalla, että puolueella ei ole hänen lisäkseen muita päämisteriehdokaita. Kas kun ei samalla ilmoita, että demareita ei ainakaan tule äänestää, takkiin tulee.


Mutta onneksi on yksi puolue, joka ei anna vastustajille - siis muille puolueille - tippaakaan etulyöntiasemaa. Jossain sentään vielä politiikan kaikki keinot tunnetaan ja niitä käytetään raskaimman mukaan, mikäli mahdollista.


 


PS.


Onko tämä politiikkaa, uutta matematiikaa, Suomen Idols vai BB-talon traileri


 

34 kommenttia:

Ojoi kirjoitti...

Pitää muistaa se mitä Isä Vennamon ja SMP:n nousun aikoina Paavo Väyrynen totesi,"juurivesa lähtee Alkiolaisen maalaisliiton juurista ja tähtää maan -ja maaseudun parhaaseen".

Paavo, kahdella takilla, jos kuka, tietää, että hyppy Persjuihin palkitaan.

Joko ulko - tai pääministerin salkku vaalien jälkeisessä hallituksessa.

ToBe kirjoitti...

Elämme mielenkiintoisia aikoja.
meillä on nousussa uusi poliittinen voima jonka kannatuspohjan sosioekonominen asema ja rakenne muistuttaa paljon enemmän NSDAP nimistä porukkaa 30 luvun Saksassa kuin entistä Maaseudun puoluetta.
Silloinkin nousu tapahtui, koska parlamentarismin sanottiin olevan kriisissä ja korruptio oli vallalla.
Porvarileiri ei pystynyt silloinkaan tarjomaan ratkaisua ja Kommunismia pelättiin ihan syystäkin.Sosialidemokratian nimellä tapahtuva lähes kumouksellinen toiminta pelotti porvaria ja maaseudun viljelijää.Ne joilla oli pelkäsivät menettävänsä.Tavalliselle kansalle löytyi syyllinen.Silloin se oli kaikille hisstoriasta tuttu Juutalaisuus ja nyt maahanmuutto ja EU yhdessä ja erikseen.Muutoksenpelko on aina ajanut ihmiset vastareaktioon.Vedän aivan varmasti liikaa asioita yhteen, mutta ei Halla Ahon ja hommaforumin porukan tavoitteissa ole mitään epäselvää.Yksi hyvä vihollinen lisää on Vihreä liitto ekologiaveroineen.Äijäpuolue Persua ärsyttää ilman muuta myös Vihreiden käsittämätön naisvaltaisuus.Akkapuolue, jossa on liikaa myös homoja.!
No thanks! Suomalaisen kansanmiehen geeneissä oleva hurriviha saa myös kanavansa.Siihen on vain syntynyt lisäkierroksia erilaisten epäonnisten lausuntojen antajana tunnettu Astrid Thors.
RKP kun tuntuu tuntevan suurta huolta vaikka kaikista maailman ihmisistä, mutta ei ymmärrä lainkaan junttisuomen äijää.
Kun lisäämme mausteeksi vielä homofobian on menestyspaketti valmis.Mitä enemmän ns. vanhat puolueeet ovat olleet ylimielisiä-sitä enemmän Persujen sanoma "mikä lie" puree! Outokummun toimarin eläkesummat sai taas tuhansia ihmisiä miettimään kuinka saisi tuon menon loppumaan.Valtionyhtiöt etunenässä näyttää huonoa esimerkkiä ahneuden markkinoilla.
Nyt on uudet barrikaadit rakenteilla ja niistä voi tullakin yllättävän pitkäaikaiset.Elämmekö Sosialidemokratian viimeisiä aikoja vai onko tämä taas vain yksi protesti jota hakaniemi ei ota tosissaan.Kokoomus yrittää tarjota ns.Valtionhoitajapuolueen mallia, jossa ekonomia määrittää kaiken päätöksenteon..Miten siihen pakettiin sopii yhteistyö Soinin kanssa seuraavassa hallituksessa?
Ainakin elämme mielenkiintoisia aikoja.

hakki kirjoitti...

OrNot

Mielenkiintoinen analyysisi persujen sosioekonomisesta taustasta ei paljon omastani eroa. Ja jos olisimme Saksa, Ranska tai vaikkapa Puola tai Italia olisi maanosassamme syytä olla todella huolissaan. Onneksi Suomemme on aivan liian pieni maa maailmanpalon aiheuttajaksi. Mutta kun koko valtioliitossamme jo nyt kiehuvat pitkälti samanlaiset liemet kuin täällä, mistä sitä koskaan tietää?

"Heil Hitler, meil Kosola" vannottiin aikoinaan meilläkin. Ja kertovat aikalaiset, että pahimmat SSn jäsenet olivat Itävallasta ja julmimmat KaPot baltiasta. Mutta onneksi historiakaan ei toista itseään. Ja kun me kaikki sitä toisillemme riittävän kovaan ääneen vakuuttelemme, niin varmasti on. Ja olisihan se ennen kuulumatonta kuvitella, että suomalaisten persujen sosioekonominen asema ja rakenne voisi toimia Uuden Euroopan tiennäyttäjänä.

Ei se sovi.

fundeeraaja kirjoitti...

Tobe olen oppinut pitämään kohotetuista kommenteistasi. Koko ikäni ihmismieltä tutkineena voin vain sanoa, että näinhän tässä pitikin käydä. Hakki tietää, ettei PerSujen menestys ole minulle ollut yllätys. Persujen gallupmenestykselle on aivan luonnollinen selitys. Te tiedätte sen. Olettehan kiroilleet sitä jo toista vuotta. Suomalainen äänestäjä ei turhia kiroile, se toimii. Katainen otta lusikan kauniiseen käteen koska kokoomuksella ei ole mitään pelättävissä. Heidän pöytänsä on pääasiassa puhdas. Persut palauttaa tälle kansalle uskon kansanvaltaan. Niille, jotka aiheellisesti pelkäävät, ettei PerSut pysty vastuutaan kantamaan voin sanoa, etteivät hallituspuolueet ole sitä koskaan kantaneet ilman virkamiesapua. Samat virkamiehet istuvat ministeriöissään seuraavankin hallituksen aloittaessa työnsä. Karavaani kulkee ja koirat senkun haukkuu. Seuraavassa karavaanissa vaeltavat myös PerSut.
PerSujen sosioekonomia on näyttänyt tietä suomalaisessa politiikassa. Sama trendi tulee olemaan vallalla Uuden Euroopan muotoilussakin. PerSut ei siihen vaikuta, mutta eurooppalaiset näkevät PerSujen tavoin mihin kuljettu tie johtaa. EU ei tule kehittymään liittovaltioksi vaan valtioliitoksi. Ellei se tee niin tulee tapahtumaan pahoja asioita kaikkialla Euroopassa. Sen voin ennustaa samoin kun olen ennustanut tämän kotikutoisenkin ilmiön.

GranpaIgor kirjoitti...

Perussuomalaisen puolueen jäsenten sosioekonominen asema voi ehkä olla jotain miksi sitä kuvitellaan. Puolueiden jäsenmäärä on usein aika pieni verrattuna äänestäjiin muissakin puolueissa.

Mutta Perussuomalaiset puoluetta esimerkiksi viime kunnallisvaaleissa kannattaneiden sosioekonominen asema ei ehkä ihan vastannutkaan näitä kuvitelmia. Vaikka meillä on vaalisalaisuus on äänestystulokset eritelty äänestysalueittain. Tutkailin viime kunnallisvaalien jälkeen noita äänestystuloksia ja olin hämmästynyt perussuomalaisia ehdokkaita äänestäneiden suuresta osuudesta ns hyvinvoipien ihmisten kaupunginosissa Espoossa ja Helsingissä. Ehkä kannattajakunta ei enää ollutkaan pelkkää 'rupusakkia' :)

fundeeraaja kirjoitti...

Granpalgor, mulla on ollut mielenkiintoa nimenomaan poliittisia muutoksia kohtaan. Voit uskoa, että siinä mielessä tilanne on nyt todella herkullinen. Aikoinaan syvennyin SMP-ilmiöön. Aika on nyt täysin toinen, mutta ihmisten käyttäytyminen osittain samanlaista. Kannattajakunnan runko on PerSuilla melkoisen vähäosaista väkeä, mutta vaalikäyttäytyminen tukee havantoasi. Äänestäjät eivät ole vähäosaisia. Heistä suurin osa keväällä tulee olemaan hyvin suomalaismielistä vaurasta väkeä. PerSujen kannatus nousee ns. demokratian ritareitten mikaantulosta. Sen verran meillä on vielä jäljellä kansanvaltaa, että valveutuneet äänestäjät pystyvät painotuksen vaihdoillaan pitämään yllä poliittista kohtuutta.

hakki kirjoitti...

fundeeraaja ja IsoIgor

Vaikka väki on toista ponnistavat persut pitkälti samalta pohjalta kuin SMP aikoinaan. Eikä se liene kovin suuri ihme? Samaa populistista kadotetun "kansan kielten soitantaa" kumpikin. Kummallakin myös oma messiaansa. Ja samaan historian roskakoriin päätynevät persutkin. Toivottavasti suuria vahinkoja aiheuttamatta.

Kaikkien protestiäänestyksien ja "vallankumousten" suurin pohde on niitten aiheuttama yhteiskunnallinen epäjärjestys. Ne myös syövät tekijänsä, eikä seurauksia voi etukäteen ennustaa, koska kukaan ei voi tietää mikä fraktio lopulta vallan saa.

Mutta ilmeisesti meillä on taipumus ja halu seurata virvatulia, aina muutaman sukupolven välein.

ToBe kirjoitti...

Yritän löytää hyvää Persujen nousun syistä ja seurauksista!
Vähintään Yksi iso hyvä heistä löytyy.Persut ovat antaneet äänen niille jotka eivät aiemmin sanoneet mitään.
Persut ovat antaneet keskusteluoikeuden asioille mistä ei ennen saanut puhua.Se on osa sitä hiljaisen miehen kuuntelemista.
Kymenlaakson paperityöläistä v---aa.Hänen äänensä ei kuulu naistenlehtien ja median lumoissa pukujaan esittelevien demarijohtajien kautta.Unelmahöttö ei pure.Raavas duunari haluaa sanoa, että tehkää nyt jotain heidänkin puolestaan kun jokainen maahanmuuttaja ja mediahomppeli on tavallista äijää tärkeämpi.Persut avasivat keskustelun ja nyt jo koko puoluekartta peesaa maassa maan tavalla.Onhan se tehnyt sananvapaudelle paljon hyvää.

Jos itse olisin Persujen kampanjaa vääntämässä nostaisin esille myös miesten äänen kuulemisen.
Tavallisen miehen mielipide saattaa poiketa terveellä tavalla monen mediassa päätään nyökyttelevän poliitikon näkemyksestä.
En edes viitsi luetella niitä asioita mistä suurin osa äijiä ei puhu kuin hiljaa keskenään.
Persut on Perusmiehen puolue.Moni nainen rakastuu perusmieheen.Sekin on osa sitä Persujen konservatismia jolla on nyt kysyntää.

GranpaIgor kirjoitti...

Toimin 1980-90 lukujen vaihteessa erään keskikokoisen, valtakunnallisen kansalaisjärjestön hallituksessa ja muutaman vuoden puheenjohtajana. Se oli jäsenmäärältään isompi kuin Vihreä liitto puolue johon samoihin aikoihin kuuluin. Tapasin puheenjohtajana aika paljon väkeä ympäri Suomen. Heidän sosioekonominen tausta oli samanlainen kuin yleisesti oletetaan perussuomalaisten jäsenillä olevan. Aika oli minulle hyvin opettavaista. Yllätyin myönteisesti havaitessani satojen tapaamisteni perusteella miten tervehenkistä, rehellistä ja oikeudenmukaista oli suurin osa näistä tavallisista perus-suomalaisista (= ei tarkoita tässä puoluetta Perussuomalaiset). Palautti minutkin, joka olin uskonut olevani sivistynyt helsinkiläinen älykkö, maanpinnalle. En ole Perussuomalainen puolueen jäsen mutta saan näppyjä kun luen miten vähättelevästi ja halveksivasti Perussuomalaiset puoleen jäsenistä tai kannattajista kirjoitetaan. Aivan kuin jossain kokoomuksessa, kepussa tai demareissa olisi jotenkin "parempia ihmisiä".

hakki kirjoitti...

Puoluetta ei pidä äänestää protestina.

Jokainen puolue toimii sen poliittisen järjestelmän puitteissa, jonka olemme antaneet syntyä.

Puolueen asettamaa ehdokasta äänestäminen on valinta, ei protesti millekään.

ToBe kirjoitti...

Puolueiden kannattajien profiilien tutkiminen on vasta tulossa oleva trendi.Mihin kuulun? Kenen joukossa seison?

Olihan se mielenkiintoista lukea, että Vihreitä äänestäneistä 76% oli naisia.Suorastaan järkytyin vaikka pidän toki naisista.
Usein koulutettuja etelä Suomalaisia naisia.Kaupungeista melkein 100%. Vihreä porukka on siis todella kapea ryhmä edustamaan Suomea ja suomalaisuutta.Vihreä ei ole yleispuolue ainakaan toistaiseksi.Sen sisällä on jako vanhoihin kotikommunisteihin ja näihin arvoliberaaleihin maailmanparantajiin. Monet pienryhmät kokevat liiton myös omakseen.Kaikenlaiset sateenkaariliikkeet ja seksuaaliporukat saavat sieltä kodin.Kaapista ulostulleitakin näyttää olevan juuri siellä.
Näistä asioista tulee samanlaisia lyömäaseita kuin jo totutut Persulle nauramiset ovat tähänasti olleet.
Entinen demari, metalliliiton Putkonen on käyttänyt jatkuvasti slogania:" Vihreä harha!"

Jos persut ovat profiililtaan äijäpuolue,muukalaisvihaajia ja lähiösakkia ammattikoulutaustalla, saavat sanasepot Vihreistä irti vielä iskevämpiä ilmaisuja:
Akkapuolue, Homoliitto,Piilokommarit nämä kaikki entisten Viherpiipertäjien lisäksi.
Anteeksi että edes otin puheeksi.Joku voi kokea loukkaantuvansa.Saako noita sanoja edes sanoa?
Minäkin uskon Vihreään.Vihreä on terveellistä ja lehmät syövät sitä paljon.Minä sitten syön molempia.
Nyt joudun jo äijälounaalla selittämään miksi minä en aio äänestää Persuja.Olen kuulemma luopio ja akkamainen mies.Homoksi sanovat myös.Toki tiedätte millaista kieltä äijälounaalla käytetään.
Otin salaattiakin buffesta ihan liikaa.Suuri virhe äijälle Suomessa.Maine on katkolla.Profiilini sekaisin.
Edes maasturiauto ei nyt pelastaisi.Onneksi omani ei sentään ole vähäpäästöisimpiä malleja.Se hiukan auttaa kun tuprauttaa ilmakehään oikein kunnolla.Äänestä tässä sitten kun painetta tulee joka suunnasta.Kavereitani en halua vaihtaa, mutta en voi myöskään valehdella heille.Kiinnihän siitä jää jos Vihreitä äänestää.Pahus!

hakki kirjoitti...

OrNot

Mistä moinen viherkaihi?

Vihreä liike oli monelle (ei kuitenkaan minulle), ennen muuttumistaan puolueeksi aivan samanlainen valo pimeässä kuin persut ovat nyt. Kohderyhmä oli eri mutta hype ja usko muutoksen mahdollisuuteen sama. Mutta kuten aina, valta sokaisi, periaatteet unohtuivat, liike kuoli, syntyi puolue, jota stallaritytöt nyt johtavat.

Näin tullee käymään myös myös aijäpersuille. Siis sillä edellytyksellä, että eivät saa liian suurta äänimäärää. Tai toinen vaihtoehto, että puolueen valta ei siirry perusäijille. Ja varmaan senkin jälkeen saamme toistaa toisillemme kovalla äänellä: historia ei toista itseään?

fundeeraaja kirjoitti...

Hakki hakki, hiihdät väärää latua. Pysähdy ja käänny takaisin. Ulkona paukkuu pakkanen, jos vielä jatkat samaan suuntaan eksyt pahasti ja saatat paleltua kuoliaaksi. PerSut merkitsevät sulle uuden ladun, jonka päässä tarjotaan lämmintä mehua. Uuden odotus ja myönteinen tulevaisuudenusko antavat voimaa ponnistella eteenpäin.
Kansanvaltaahan me kaikki olemme peräänkuuluttaneet. Nyt sitä on tulossa ja roppakaupalla.

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Onneksi en harrasta suksimista.

Lauma ei ole demokratian ilmentymä vaan anarkian.

fundeeraja kirjoitti...

Et tainnut kuunnella äsken päättynyttä asiallista keskusteluohjelmaa Radio Suomessa. Siinäkin tuotiin esille poliittisen akendan täydellinen muutos. Tämä laumailmiö on valitettavasti sidoksissa PerSuihin kun muuta kanavaa ei ole. Tällä ilmiöllä on radio-ohjelmankin mukaan sidos vasemmiston rapautumiseen. Saadaan nähdä lisää jos eletään vielä muutama vuosi.

ToBe kirjoitti...

Hakki! Olen saman koulun käynyt.Samat sisäiset kurssit käynyt.Uskoin Vihreisiin kunnes huomasin heidän elävän omassa todellisudessaan.Kunnes huomasin ettei siellä toimi yrittäjiä ja uuden luojia.Kunnes huomasin että siellä ei ole haluakaan saada ihmisille työtä.Oraita suojelemalla ja oravanlentojen katseluun on varaa vain kuukausipalkkaa nauttivilla virka immeisillä.Sellaisia siellä näyttää olevan ja paljon..Siellä on paljon juuri niitä joiden kokonaiskustannuksia haluaisin leikata.Ei en ole Vihreä ..en ainaakaan sellainen mitä se liitto edustaa.Hyvää niissä unelmissa on tottakai.Huomaavatko itsekään, että juuri he itse olisivat sen aatteen suurimmat maksumiehet.Jos kaikki yrittäminen on pahasta ja saastuttaa ei myöskään synny tuloja ja veroja joilla ylläpidetään ne ihanat tutkijanvirat ja luonnonsuojeluhankkeet.Idealismia.Ihan samaa kuin Kristillisillä jossa uskonto riittää pelastamaan meidät kaikelta pahalta.RKP:ssa taas taitaa olla vain se yksi asia kielenpäässä.
Persuihin on mahdotonta uskoa.Persut on näpäytys vailla minkäänlaista selitystä miksi?
Isot asiat odottavat päättäjiä maailmasssa.Jos elintarvikkeiden hinnat ovat maailmalla nousseet 44% muutamisssa kuukausissa niin olis aika miettiä ihan aikuissten oikeasti isoja asioita.Meillä mennään vaaleihin ja jauhetaan jostain prosenttiyksiköstä sinne ja tänne.Maailmassa ei ole nyt aikaa ihmetellä.Jos Suomen hallitus ei osaa hoitaaa edes oman pienen maansa asioita niin miten se osaa olla mukana päättämässä päälle kaatuvista asioista?Kauhukuvassani näen Kataisen ja Kiviniemen kera Urpilaisen naama totisena kertovan kansalle madonlukuja.Kävi vaaleissa miten tahansa kaatuu ongelmakasa päälle nopeammin kuin entisiä ehtii ratkoa.Lopulta saamme messiaan.Niinistö nousee linnan herraksi.Sieltä hän on tuleva tuomitsemaan kaikki poliitikot.Kuitenkin vain eläviä ei kuolleita.Näin puhui ....

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Ei, ei ollut radio auki. Kirjoitin juuri artikkelia vaalien jälkeisestä huonoimmasta hallitusvaihtoehdosta, joka sitten - pirulauta katosi virtualiaan.

En kuitenkaan ihmettele kuvaamaasi syytä "sidos vasemmiston rapautumiseen" persujen nousulle. Haluamatta käyttää Hitler-korttia muistutankin, että kaikki fasistipuolueet, alkaen Hitlerin NSDAPstä olivat työväenpuolueita. Aatun ikioma "Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei" etunenässä.

Sidos on ilmeinen; kun ei vasemmistosta löytynyt apuja, haetaan apu oikealta. Mutta kokemuksen mukaan fasismi on "työväestön" (vast.) kannalta selvästi huonompi vaihtoehto. Mutta eipä sillä väliä; siitkään ei tahdo eroon rauhanomaisesti päästä?

hakki kirjoitti...

OrNot

"Isot asiat odottavat päättäjiä maailmasssa." Totta puhut. Ja valitettavaa on juuri se, että meillä(kin) poliitikot sotkeentuvat oman valtapelinsä prioriteetteihin, paikkojensa ja tulojensa suojaamiseen. Kansasta viis. Eikä meidän tarvitse etsiä suuria ratkaisuja vaativia asioita edes maailmalta. Kyllä tässä 333.000 neliökilometrissäkin töitä ihan riittävästi piisaisi.

En pidä kuvailemaasi hallitusvaihtoehtoa, sikli jos tuo sitä oli, huonoimpana en edes mahdollisena. Ehdottomasti huonoin on - jos kuvitellaan, etteivät persut ainakaan ehdotonta enemmistöä paikoista saa - Kiviniemen johdossa toimiva punamultahallitus, persuilla olennaisesti vahvistettuna. Kaksi suurinta verovarojen ulosmittaajaa antaisi Timo Soinin joukoille aika hankkia kokemusta julkisten varojen hyväksikäytön jalossa taidossa. Ja mehän maksaisimme.

GranpaIgor kirjoitti...

ToBen terävä havainto ettei Vihreä Liitto puolueessa ollut suuremmin yrittäjiä jäseninä vastaa omaa kokemustani. Siihen aikaan kun olin jäsen melkoinen osa jäsenistä oli opiskelijoita, virkamiehiä, tutkijoita tai järjestötyössä - muutamia hienostorouviakin oli mukana. Jopa palkkatyö yrityksessä oli harvinaista tehdastyöläisistä puhumattakaan. En osaa sanoa onko tilanne sama nykyään mutta uskoisin. Vihreän Liiton ehdokaslistoilla on näkynyt joskus muutama pienyrittäjä mutta tuskin heitä paljoa on vieläkään jäsenistössä.

ToBe kirjoitti...

Punamultaa pelkää kuka....no kaikki ne jotka veroja pelkää.Kaikki ne kauhulla muistelee jolle pysähtyneisyyden aika ei ollut kultaista nuoruutta vaan kurjaa Kekkoslovakiaa.Silloin se punamulta siirtyi mökkien seinistä muka kansaa edustamaan.
En todellakaan osaa sanoa kenen siellä eduskunnassa pitäisi olla ja se onkin oikeastaan ihan sama.Ne päätökset mitkä pitää tehdä julkisen talouden vajeen poistamiseksi saa tehdä puolestani vaikka Esko Juhani Tennilä jos ne vaan tekee.Pelkkiä veronkorotuksia osaa tehdä kuka tahansa.

Yritykset/työ?Jos Ruotsi tarjoaa yritykselle paremman ympäristön niin yritys menee Ruotsiin.Jos Viro jatkaa vero onnelana niin sinne sitten.Perheyritykset poistuvat maasta tai loppuvat jos ei ole veroideaa niitä täällä pitää.Vapaus valita on pääoman yksinoikeus.
"Kenen laskuja yrittäjänä maksat-kenen joukkoja työllistät-sinun on aika astua edelleen johtoon"näin Agit Proppia vapaasti muistellen.

hakki..korjauksia...Suomi on 337.000 neliökm.
Hitler oli muuten vasta 500. jäsen NSDAP:ssa, jonka perusti seppä Anton Drexler.Aadolfin jäsennumeroksi valehdeltiin sittemmin valehtelijan luku 7.En osaa Soinia Fuhreriksi nimittää.Ajatelkaapa miten vaikea olisi vastata puhelimeen..."Heil Soini"

Mielenkiintoiset vaalit kuitenkin tuloillaan.Ihan loppumetreillä kun Portugali luhistuu ja arabikatu kiuhuu yli välimeren niin huhhuh.
Nämä meidän palkkaneuvottelut ja alv keskustelut menee uusiksi kun vaikkapa tuo ruuan hinta realisoituu kauppojen hyllyille.
44% nousu muutamissa kuukausissa alkaa purra.Puretaanko pakettipellot vai mikä neuvoksi.Onneksi on muutama pieni maapala jossa hiilihydraatteja kasvaa kesäöinä.

hakki kirjoitti...

OrNot

Unohdin laskuissani, että Ahvenanmaakin kuuluu Suomeen. :-)Mutta mitä me pienistä, suuret linjat ovat ainakin oikeassa suunnassa. Muuten tulevaisuus näyttää ihan ihanalta.

ToBe kirjoitti...

On täällä maisteltu pettuakin ja yhtenä päivänä lapsuudessani oli sunnuntailounaalla "Ei Oota".
Siinä eioossa ei ole edes lisäaineita kun aineet puuttui kokonaan.
Hyvin menee ja niin on hyvä kuin menee, koska emme voi tietää kuin sen miten meni.

fundeeraaja kirjoitti...

Turhaa pelkoa, pojat. Eihän persut hallitukseen mahdu vaikka voittaisivat vaalit. Kukaan ei lähde kaveriksi, eikä puolue voi unohtaa lupauksiaan ja pettää kannattajiaan. PerSut ovat se hakin tivaama JOKU MUU! Ääni haaskuun ja vanhoilla keinoilla eteenpäin.

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Nyt kyllä fundeeraat päin...peppua. Ääni kelle tahansa puolueen asettamalle ehdokkaalle on valinta, joka edistää puolueen mahdollisuutta saada edustajia eduskuntaan. JOKU MUU ei vie sinne ketään, vaan riittävän suuressa määrin onnistuessaan vetää maton jopa puolueiden mahdollisuudelta väittää edustavansa kansaa. Se on ainoa muutoksen mahdollisuus.

GranpaIgor kirjoitti...

Fundeeraaja esittää aika varmana mielipiteen perussuomalaisista "... vaikka voittaisivat vaalit. Kukaan ei lähde kaveriksi ...". Taisi Hakki jossain kommentissa esittääkin näkemyksensä että kyllä mahdolliselle vaalivoittajalle niitä hallituskumppaneita riittää muitakin kuin kokoomus. On se raaka vallanhimo sellaista. Olen minäkin tuollaisen inhorealistisen tulkinnan puolella vaikka en perussuomalaisten voittoa Hakin tavoin niin kovasti kauhistelekaan. Tunnen yllättävän monta perussuomalaista eduskuntavaaliehdokasta ympäri Suomen Lappia myöten ja suurin osa on kunnon tervehenkistä väkeä.

Ja muistelen aikaa jolloin SMP:n Pekka Vennamo (muistaakseni liikenneministerinä) ja Urpo Leppänen (työvoimaministerinä) olivat ministereinä. Minun käsitykseni heidän ministeriaikaisista saavutuksistaan oli hyvä vaikka olinkin itse toisessa puolueessa siihen aikaan. Ja selvisi Pekka Vennamo tietojeni mukaan hyvin Posti-Tele-Soneran pääjohtajuudesta. En minä tiedä selviääkö joku Suvi Linden esimerkiksi liikenneministerin tehtävistä sen paremmin, tai Anni Sinnemäki työvoimaministerin tai Astrid Thors maahanmuuttoministerin tehtävistä tai Tuija Brax oikeusministerin tehtävistä jne. Jos perussuomalaisten vaalivoitto on iso ja aletaan miettiä hallituspaikkoja niin varmasti sieltä valitaan kyvykkäimmät ministeriehdokkaiksi - tuskin niistä mahdollisista änkyröistä jotka ehkä vaaleissa läpi onnistuu pääsemään. Ihan samaa kuin muillakin puolueilla.

En minäkään mitenkään usko että perussuomalaisten vaalivoitto maailmaa pelastaisi. Mutta uskoisin että hiukan tekisi perinteisistä isoista puolueista hiukan nöyrempiä kuuntelemaan kansalaisten mielipiteitä.

Sitten on toinen asia miten hyvin ja nopeasti perussuomalaiset oloutuisivat muiden puliveivareiden rahan ja etujen lypsämiskikkoihin ja -konsteihin. En minä heitä minään pyhimyksinä siinäkään suhteessa pidä.

Mutta vaakakupin hiukan tavanomaista voimakkaampi kallistuminen tekee minusta hyvää. Enhän minäkään ennustaja ole mutta en minä mitää apokalyptisia visioitakaan viitsi suuremmin viljellä. Minusta se on turhaa hysteriaa.

hakki kirjoitti...

IsoIgor

Mitä suurimmalla todennäköisyydellä persut jauhautuvat kappaleiksi joutuessaan hallitusvastuuseen. Siis ilman poikkeuksellisen vahvaa johtajaa. Sen sijaan me kansalaiset jauhaudumme kappaleiksi, jos persut saavat poikkeuksellisen vahvan johtajan. Poikkeuksellisen vahva johtaja ei ainakaan poista kahta keskeisintä valuvirhettä lainsäädännössämme. Perustuslain 29§ noudattamatta jättämisen sanktiointi ja noudattamisen valvonta ja julkisista verovaroista puolueiden päätöksellä maksettavan puoluetuen korvaaminen yksityisen sektorin vapaaehtoisilla ja verottomilla lahjoituksilla rahastomallin mukaisesti.

Timo Soinista tuskin on vahvalta johtajalta vaadittavaan kovuuteen.

Minäkin tunnen monta ihan kunnollista, älykästä, empaattista, rehellistä ja monin muinkin tavoin ansiokasta melkeinpä puolueesta kuin puolueesta. Ja jos osaan lopuista tutustuisin, tuntisin vielä enemmän. Mutta sillä ei ole merkitystä. Merkitystä on ns. puoluekurin ja ehdottoman rahoitusvallan yhteisvaikutuksella, joka on tehnyt puolueista lainsäädännön osalta osallisen. Ja itse asiassa jäävin moniin niihin ratkaisuihin, joita he lainsäädännön osalta joutuvat tekemään.

Kuten olen aiemminkin tainnut todeta; vaikka puolue saisi kansanedustajikseen Pyhän Pietarin, Johannes Kastajan, Muhametin ja kumppanit, järjestelmämme pitää huolen siitä, että viimeistään 4 vuoden kuluttua on palattu vanhaan, eli nykymenoon.

ToBe kirjoitti...

Persujen vyöry on jo nyt saanut paljon hyvää aikaan.Nyt puhutaan asioista enemmän kuin ennen aidanseipäistä.
Edes maahanmuuttokeskustelu ei ole joidenkin Vihreiden valioyksilöiden etuoikeus.Kokoomuksen ansiosta saamme puhua jopa ulkopolitiikkaa ihan julkisesti.Meillä toimii joku Tsetseenisivusto ilman pelkoa Suopon yöllisestä iskusta.
Paljon mätää pullahtaa pintaan ja ne tongitaan joskus liiankin pieniä kuitteja kepinnenässä heiluttaen.
Jos Persujen pelkoa ei olisi voisimme valmistautua oppositiossa lihoneeseen demarivaltaan.Itseasiassa mikään ei muuttuisi, koska meillähän on edelleen se purkamaton demarivalta tuolla virastoissa ja järjestöissä.
Ruotsissakin porvarivaltaa tarvitaan yksi sukupolvi, jotta demarien 70 vuotta saadaan purettua.
Kun SDP huomaa ettei se Lipposen linja ollutkaan ihan huonoa politiikkaa se palaa takaisin Tannerin tielle ja voittaa vaalit.
Ei tänä keväänä, mutta joskus? Nyt SDP haahoilee ilman suuntaa ja liikettä.Samat Backmannit siellä häärää.Persujen torpeedo pamahtaa kohta kylkeen ja sitten löytyy se vanha viisaus.Vaalit voitetaan keskeltä tai siitä oikealle.Suomi on ja pysyy porvarillisena maana jos sallitaan tuollainen vanhakantainen jakolinja.
Persujen houkutus perustuu juuri siihen.Duunariasenne ja maalaisserkun rehellisyys puree kautta poliittisen kentän.
Soinin lasautukset maustavat keiton lähes viihdeohjelmaksi.Mukava on mukana olla.
Persuihin liittyy porukkaa vanhoista kommareista Kokoomuslaisiin ja erilaisia sinimustia pienporukoita.Löysä on liitto ! Ideologia kiteytyy sanoihin:"Uutta putkeen!"Turha odottaa apua Persuista.He ovat lopultakin hoitamasssa omia asioitaan hekin.

hakki kirjoitti...

OrNot

Persut ei ole protestivaihtoehto vaan ääni persuille. Vaan arvaapa mikä on?

ToBe kirjoitti...

"Sitä ihtiään" olis kanssa mukava poliittisen liikkeen nimi!

Hakki..menestystä valitsemallesi teemalle.Mistä tiedämme vaamien jälkeen kuinka moni äänesti JOKU MUU?

hakki kirjoitti...

OrNot

Se löytyy kohdasta Hylätyt. Kaikki.

ToBe kirjoitti...

Tappio on siis tulossa, koska barometrit lupaavat todella korkeaa äänestysprosenttia.
Äijät menee uurnille ja pakka jaetaan uusiksi.

Näin vaalien alla on hauskaa seurata miten puolueet yrittävät kerätä mainetta kutsumalla sisarpuolueita käymään.
Urpilainenkin antoi poskisuudelmia Segolene Royalen vierailulla.Kun jo vallassa oleva Papandreu oli täällä ei Urpilaista näkunyt missään.Odotamme siis innolla milloin saamme Portugalista vieraita kertomaan miten maassa menee kun 50% kansasta on töissä julkisella sektorilla.Soinin vieraathan jo kävi.Katainen odottelee Berlusconia...melkoinen äänimagneeti siis tarjolla jos sallitaan lievä iva.On Kataisella toki myös Merkel ja moni muuu joiden ansiosta täällä EU:ssa edes pää on pinnalla.

Luin inhottavan totta olevan lauseen päivän aviisista/muistista lainaan näin:
"Vaaleissa valitaan päättäjiä ratkomaan Suomen ongelmia, mutta koska ongelmat ovat globaaleja niitä ei ole ratkomassa kukaan!"

Tuossa se Persujen surkeus ja kurjuus.He yrittävät kertoa että me voimme päättää itse mistä haluamme.Sen aika meni ohi jo Kekkoslovakissa.

hakki kirjoitti...

OrNot

Korkea äänestysprosentti? Sain MTV 3 toissailtaisesta "45 minuutista" ihan toisen käsityksen.

Mutta hyvin huolestuttavan käsityksen sitä taustaa vasten, että kepu kärrää vähintään Kepulandiassa kaikki, eli KAIKKI, jotka vähänkin elävien kirjoihin vielä kelpuutetaan, äänestämään. Ja äänestämään OIKEIN.

Persut on ilmeinen äijäpuolue, jonka kasvu konkretisoituu turhautuneista nukkuneista ja muiden puolueiden turhautuneista - paitsi Kepulandian kepuleista. Se tullee syömään erityisesti kaupunkien demareita ja kokiksia. Urpiaisen tie on taatusti ansaitun kivinen, mutta onkohan vaalikauden kukkopoika mieltänyt persujen merkityksen oman kuningastiensä kannalta? Nykyään ei kirkossa juurikaan enää kuulutella?

En pidä lainkaan mahdottomana etteivätkö puolueiden valtapolitiikka vielä saisi kasattua PainajaisTeamia; Kepuvetoinen punamulta vahvistettuna persuilla.

aatulle ääni täältä kirjoitti...

Irlannin vaalit voittanut Fine Gael -puolue esitti voimakkaasti miten kansalaisten usko poliitikkojen rehellisyyteen on hävinnyt. Ymmärtääkseni he jopa pitivät sitä yhtenä suurimpana syynä valtapuolueen vaihdokseen. Kansa voi kestää huonoja uutisia, mutta kansa ei kestä sitä että heille valehdellaan.

Suomessa tilanne on sama. Kaikki näkevät miten Kiviniemi valehtelee omasta vaalirahoituksestaan ja Jyrki EKPn tukipakettien takaisin maksusta. Olisivat edes rehellisiä ja sanoisivat totuuden: Kiviniemi sai turkistarhaajilta tukirahaa kun lupasi heille valtion tukia ja Katainen saa suurpääoman edustajilta vaalikassansa kun takaa Kreikan velat heille. Pekkarinen taas tietää hyvin miten Nokia tulee irtisanomaan vähintään 5000 henkeä tänä vuonna, mutta näyttelee tyhmää ja tietämätöntä.

Totuus kuullaan lasten ja humalaisten suusta. Lapsia ei voi näissäkään vaaleissa äänestää, joten äänestän humalaista.

hakki kirjoitti...

aatulle ääni täältä, kiitti kommentista.

Näin varmaan Irlannissa. Mutta Suomessa kaikki on toisin.

Vaalit lähestyvät ja valtapuolueet kokoavat rivinsä. Ensin synninpäästön saa Vanhanen, sitten Tiura. Löysässä hirressä hetken vielä heiluu Kanerva. Pekkarinen putsasi itsensä jo aika päivää sitten. Anttilaa kukaan ei edes ole ajatellut syyttää edes julkisen asiakirjan salaamisesta tai äärimmäisen kalliista torjuntavoitoista.

Suomen tilanne ei ole sama kuin Irlannin. Meillä äänestäjät eivät vaivaudu, eivät liioin edustajamme. Kun mikään ei muutu, kaikki ovat varmaan tyytyväisiä?

Paitsi ne harhaan johdetut, jotka taas neljän vuoden kuluttua puivat nyrkkiä taskussaan. Sen paremmin kriittinen kuin poliittinenkaan ajattelu kun vaan ei meihin suomalaisiin istu. Vie sie mie vikisen. Kunhan vaan ei tarvitse mitään tehdä.