keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Johtajan on luottamuksensa ansaittava?

Oletko koskaan ihmetellyt, miksi kansanedustajaehdokkaan kannattaa sijoittaa valintaansa omia rahoja enemmän kuin mitä kansanedustaja saa palkaksi koko nelivuotiskauden aikana? Se vähän tietysti ihmetyttää, miksi ehdokkaan tukiyhdistykset keräävät sekä laittomin että joskus laillisinkin keinoin rahaa vielä lisää?


Kiitos professori Jarmo Leppiniemen, sekin alkaa vähitellen selvitä ja konkretisoitua. Nimittäin, joku Urpiaisen tai Hautalan jäsenyys jossain NesteOilissa on ilmeisesti vielä varsin pientä? Taitavat Kaikkosenkin virtuaaliset pikakokoukset ja Tiuran pesukoneet ja lentoliput vaikuttaa näpertelyltä?


Olisiko peräti niin, että parhaista ansioista eivät Suomessa nautikaan yksityisen sektorin yritysjohtajat? Ovatko palkkapyramiidin huippulla ikiomat poliittiset puoluevirkamiehemme? Miten mahtaa olla heidän tulospalkkauksensa laita? Kultaisesta kädenpuristuksesta he jo nauttivat sopeutuseläkkeen nimisenä? Ja itse saavat päättää edustamansa puolueen rahoituksesta.


Alammeko lähestyä tilannetta, jossa edustajaksi – kansan ja kunnan - uskollisuus kansan asialle on testattava happotestissä? Kaikki tulolähteet ja vastaanotettujen rahojen, lahjojen ja lahjusten määrät - olivatpa ne sitten ansioista tai ansiotta - viimeisen viiden vuoden ajalta liitettävä jokaiselle ehdokkaalle pakolliseen, julkiseen ilmoitukseen oikeusministeriöön? Ja ilmoittamatta jättäminen tai väärän ilmoituksen jättäminen sanktioituna ehdottomalla vankeudella, enintään 5 vuotta? Muuta tapaa varmistua ehdokkaan lojaliteetistä kansalaisten asian hoitajana ei näin nopeasti ainakaan tule mieleeni.


Onko ihme, kun en minäkään jaksa luottaa noihin poliittisen tosi-tvn esiintyjiin?


 


PS.


Vähin mihin tämän uuden jupakan pitäisi johtaa on lopettaa valtionyhtiöitten hallintoneuvostot ja ainakin poliitikkojen jäsenyys niissä.

4 kommenttia:

Pohdiskelija kirjoitti...

Kansanedustajan työ on niin raskasta, että se vaatii korvausta vastaan rentoutumista hyvän tarjoilun ja henkevien keskustelujen parissa. Tuotantotalouteen tutustuminen avaa aivan uusia näköaloja reaalimaailmaan tavalliselle luokanopettajalle. Kaikki eivät voi elää veromarkoilla, täytyy olla myös todellisia veroja maksavia.

hakki kirjoitti...

Pohdiskelija

Jaa, että tämä onkin järjestetty juttu? Luokanopettajan TET, Työelämään tutustuminen.

Mutta vähän vakavammin puhuen. Jos Suomi ei olisi osa EUn pohjoista ulottuvuutta vaan osa EUn eteläistä ulottuvuutta, näitä meidän broilereita kävisi todella sääliksi. Nyt sääliksi käy vain suomalainen äänestäjä ja veronmaksaja.

fundeeraaja kirjoitti...

Mitä kansalainen ja veronmaksaja voi tässä tilanteesa tehdä? Hakki on useaan otteeseen tuonut esille JONKUN MUU. Allekirjoittanut avittaa vaihtoehdoksi PerSuja ja KD:tä. Tosiasia vaan on, ettei asiat muutu tätäkään kautta. Ken elää niin tulee näkemään Suomessa saman ilmiön kun Neuvostoliitossa aikoinaan. Kansa kyllästyy ja väsyy ahneitten ja narsististen johtajiensa edessä. Yhteiskunta kuihtuu flegmaatioon ja kaikkinaiseen haluttomuuteen. Keskitytään taskujen täyttämiseen kaikenlaisen verottoman suhmuroinnin kautta. Viimeiset vuodet ovat osoittaneet, ettei kansaa edustamaan kannata valita henkilöitä, jotka itse sitä haluavat. Kansan edustamisesta tulisi tehdä velvollisuus niin minimaallisilla eduilla kuin suinkin. Tämä käytäntö toimii asevelvollisuudessa niin miksi ei myös kansalaisvelvollisuudessa?

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

"Allekirjoittanut avittaa vaihtoehdoksi PerSuja ja KD:tä. Tosiasia vaan on, ettei asiat muutu tätäkään kautta." Näin tuo on. Varmasti ei mikään muutu nukkumalla, eikä jotain muuta puoluetta tai "numeroa" äänestämällä parane. Siitäkään ei voi olla varma, että äänestämällä JOKU MUU Eduskuntaan jokin muuttuisi, koska ilmeisen paksukalloista porukkaa sinne onkin saatu kerättyä, mutta se on ainoa äänestyskäyttäytyminen, joka edes sisältää mahdollisuuden. illoinkin vain, jos merkittävä joukko samalla tavalla menettelee.

Se kun sallimme, hyvin vastentahtoisesti toki mutta sallimme kuitenkin, tehdä politikoinnista uran kun puolueet puoluetuesta päättivät oli kieltämättä lähtölaukaus puolueita edustavien poliitikkojen etujen kalastelulle. Siksi olisikin tärkeää saada JOKU MUU Arkadianmäelle, jotta saataisi luotua Puolueille tulosvastuu pohjana ehdotukseni maaliskuulta 2007. (Siis ennen KMS-paljastuksia.)

http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/9982/tulosvastuuta-demokratiaan-ehdotus-perustuslain-muuttamiseksi