sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Poliitikkojen maineen palauttaminen

Poliitikkojen maineen palauttamista vaativat heidän itsensä lisäksi nyt myös media. Viimeksi juuri tänään ainoa valtakunnallinen.


0


0


0


.


.


Kenenkä pitäisi muuttua tai minkä pitäisi muuttua? Poliitikkojen jotka maineensa ovat pilanneet vai kansan joka on joutunut vierestä seuraamaan, kun poliitikot ovat tehneet parhaansa maineensa pilaamiseksi?


On selvä, että media herää vaalien lähestyessä havaitsemaan tehtävänsä vallan sylikoirana. Vaaleissa jotkut tulevat joka tapauksessa valittua. Ja jos vanhat merkit paikkansa pitävät niin eniten ryvettyneissä puolueissa valituksi tulevat eniten ryvettyneet. Täysin siitä riippumatta ohjautuvatko protestiäänestäjät äänestämään nimiä ja numeroita vai JOKU MUUta. Mutta jos jälkimmäinen saa massiivisen vaalivoiton puolueiden on pakko muuttaa politiikkaansa kansan vaatimaan suuntaan. Eli alkaa hoitamaan kansalaisten asioita niillä eettisillä perusteilla joita kansalaiset toisiltaan itseltäänkin joutuvat edellyttämään. Se taas edellyttää poliitikkojen muuttumista, koska heistä tuskin kovin moni vaihtuu.Helppoa se ei tule olemaan.


Kansan vaihtaminen ei liene sekään kovin helppoa?

6 kommenttia:

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Kolmea suurta ainakin pelottaa Persujen kannatuksen kasvaminen. Jos se ei pysähdy niin meillä voi vaaleihin mennessä olla neljäskin suuri puolue.

Olipa Persuista mitä mieltä tahansa niin pelkkä sen kasvaminen on hyvä asia. Kolme suurta ovat sumplineet päätöksiä keskenään liian kauan ja nyt niillä on pitkästä aikaa todellinen syy kuunnella mitä kansa haluaa.

hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Olen kanssasi samaa mieltä vaikka persujen painoarvoa "pelkäänkin".

Mutta kun persut eivät ole protesti voin toistaa, että ainoa todellinen protesti, siis ainoa jolla on muutoksen mahdollisuus on JOKU MUU.

pekka väinämö kirjoitti...

Yli 90% edustajistamme on ihan OK ja varmasti ainakin yrittävät elää säätämiensä lakien mukaan ja tekevät hommansa niinkuin ennen vaaleja lupasivatkin. - Loput vajaa 10% sitten on joko asemansa, mahdollisen takin kääntönsä tai muun syyn seurauksena joutunut "median" mainosmieheksi eli hampaisiin.Näillä muutamalla "luulla" pitää sitten myydä lehtiä ja mainoksia mahdollisimman pitkään.- Siis jonkinlainen skandaali pitäisi joka päivä keksiä.

Media, kun on tullut niin laiskaksi ettei se viitsi enää paneutua ainakaan edustajiemme työhön. He yrittävät painaa lehtiin mahdollisimman isoja kuvia, kun "uutisia" ei ole. Toki sekin on parempi kuin "satuilu". - MM. tämän aamun - 11.10.
TV 1:n "pääuutinen" oli, että "maailmassa on n. 1 miljardi köyhäksi luettavaa ihmistä." - En tiedä kenelle se oli "uutinen", kun se on ollut kaikkien tiedossa ainakin 20 vuotta. - Olisi se varmaan stressaavaa olla uutitoimittaja, uutisia kun pitää tulla tunnin välein vaikka ei olisi maailmassa mitään "uutista" tapahtunutkaan.

Minun mielestäni media voisi esim. seurata lainvalmisteluja vaikka ihan alusta asti, ja kysellä eri puolueiden edustajien kantoja asiaan työn eri vaiheissa. Olisi sillä tavalla voinut tulla siitä haja-asutusalueiden jätevesiasetuksestakin toimiva. - Nythän ei eduskuntakäsittelyssäkään kukaan puuttunut asiaan millään tavalla, mutta ei puuttunut mediakaan ennenkuin huomattiin, että tavarat olivatkin omissa housuissa eikä suinkaan missään jätekaivossa. - Media olisi voinut jo hyvissä ajoin ennen päätöksiä tivata keneltä edustajalta tahansa, että miksi se asetus pitää olla juuri sellainen.

Mediasta puheen ollen, tulee väkisinkin mieleen tuo jo yli 100v vanha "Vogue" -lehti. Kun sitä "tuotekehiteltiin" yli 100 v sitten, päätettiin, että ruvetaan kirjoittamaan varakkaasta yläluokasta juttuja, jotta alemmat luokat tulisivat mahdollisimman kateellisiksi ja että ne alkaisivat ostella samanlaisia tavaroita ja muutenkin matkia niitä elämässään mahd. paljon. - Tätä samaa "ideaa" näyttävät nyt toteuttavan ainakin 90% kansakuntien luetuimmista lehdistä. - Ainakin Suomessa on kateuden simenet saatu hyvään kasvuun. - Onglma vaan on siinä, että jatkuva kateus tuppaa muuttumaan katkeruudeksi ja sitten lopulta masennukseksi ja itsetuhoksikin. - Kyllä median pitäisi vähän katsella ympärilleen ja vilkaista välillä peiliinkin.

Tobe kirjoitti...

Ei eduskunnassa istu konnia ja kunnollisia vaan ihan tavallisia ahneita ihmisiä.Uraansa luovia ja näköalapaikkoja hamuavia kunnianhimoisia itseään tyrkyttäviä egoisteja.Eihän sinne pääse sisäänpäin kääntynyt ahdistunut nuhru! Itseasiassa ujojen aliedustus on suurin demokratiavaje.Minun kansanedustajani lauseen taakse sisältyy välitön sisäpiiriläisyys...meidän kylän poikia....se hoiti meille sen pikitienkin jne.Kaikki tuo on juuri sitä sulle mulle politiikkaa mistä koko hommassa on kysymys.Odotamme valtiomiestason osaamista ihmisiltä joille paikka auringossa on tärkein.Hyvin harva nousee siellä paikka historiassa tasolle.Haluaako edes Tarja Halonen muuta kuin paikan kansainvälisen naisliiton puheenjohtajana tai jonainYK:n jaoston puheenjohtajana.Saa matkustaa ja asustella Hyatteissa maailmaa parantamassa ja samalla hoituu se oman elämän rikastuttaminen.
Media on saanut meidät huomaamaan mistä kansanedustajuudessa on kysymys.Kyse on rahasta ja asemasta.Se johtaa hyvin nopeasti yläluokkaiseen suhtautumiseen itse kansaan.

hakki kirjoitti...

pekka väinämö

Ei ole vaikeaa olla kanssasi samaa mieltä: "Yli 90% edustajistamme on ihan OK ja varmasti ainakin yrittävät elää säätämiensä lakien mukaan ja tekevät hommansa niinkuin ennen vaaleja lupasivatkin." Eivätkä meidän järjestelmämme ongelmat ensisijassa ole valitus henkilöt, vaan se tapa jolla he joutuvat Arkadianmäellä toimimaan. Se tapa ei ole muutettavissa, jos lainkaan vain sillä, että perustuslain 23§ rikkominen sanktioidaan niin, että tuntuu sekä yksilön että organisaation tasolla. Lisäksi puolueiden rooli on muutettava yksinomaan samanmielisten valinta- ja yhteistyöorganisaatioksi ilman rahastus ja rankaisuvaltaa. Siitä muuten tein ehdotuksen tällä blogilla jo ennen vuoden 2007 vaaleja 08.03, siis yli vuotta ennen Kallin källiä.

hakki kirjoitti...

OrNot

"Media on saanut meidät huomaamaan mistä kansanedustajuudessa on kysymys.Kyse on rahasta ja asemasta.Se johtaa hyvin nopeasti yläluokkaiseen suhtautumiseen itse kansaan." Hyvin sanailtu, olen samaa mieltä. Mutta pitäisikö meidän hyväksyä se, että se on vain sitä? Siitä, että he hoitavat omia asioitaan ei liene vahinkoa, jos he hoitaisivat myös meidän asioitamme. Eikö meidän, maksajina pitäisi huolehtia siitä, että ne meidänkin asiat tulisi hoidettua?

Ja juuri sen aikaansaamisessa piilee JOKU MUUn voima. Sen lisäksi, että hän on ainoa valtakunnallinen ehdokas, hän on myös ehdokas, joka voittaessaan tervehdyttää kaikkien puolueitten toimintaa.