perjantai 8. lokakuuta 2010

Kvantitatiivinen elvyttäminen. Täh?


o


o


o


.


.
Kvantitatiivinen elvyttäminen tarkoittaa kuulemma Fedille, Federal Reserve System eli USAn pankkien pankille, mahdollisuutta uusiin velkakirjaostoihin valtiolta. Siis samaa, mitä ennen kutsuimme setelien painamiseksi ilman, että sillä olisi reaalitaloudellista perustetta.Siis sitä samaa mitä USAssa ovat tehneet syksystä 2008 lähtien.Siis sitä samaa mihin Saksan talous kaatui ja hyperinflaatio alkoi tasoittaa tietä Aatulle. Ja pitkälti ilmeisesti sitä samaa, mitä teemme täällä Euroopassakin.


Olisi helppo sulkea silmänsä ja todeta, kuten eräät nimeltä moneen kertaan mainitut ministerit silloin syksyllä 2008, ettei se koske meitä. Mutta pelottavaa kyllä, se koskee. Erityisesti USAta ja EUta. Olemme lähestymässä sitä velkavetoisen kansainvälisen talouden vaihetta, jolloin päät opulta tulee vetävän käteen. Eikä se vaadi enää muuta kuin sitä pientä poikaa, joka toteaa; mutta eihän keisarilla ole vaatteita.


Kun en jaksa toistaa taas itseäni, laitan tähän linkin aiemmin samaa aihepiiriä käsitelleeseen artikkeliini Pankkijärjestelmä sanoi POKS!

6 kommenttia:

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Inflaation luominen on nyt trendikästä. Moni maa yrittää saada viennin vetämään laskemalla valuutan arvoa ja näkyvissä on jo kilpailuakin siitä kuka saa poljettua sitä muita enemmän. Taloushistoriassa vastaavanlaisista tilannetta kutsuttaan valuuttasodaksi, joka johtaa herkästi kauppasotaan ja edelleen suuriin taloudellisiin ongelmiin, mutta nykyinen lama on uutiskielellä eli uuskielellä pelkkä taantuma, joten ei meillä ainakaan Wirallisen Totuuden mukaan mitään hätää ole.

Talouslehdissä varoitellaan jo talouselämän ongelmien eskaloitumisella yhteiskunnallisiksi ongelmiksi eikä tilannetta ainakaan auta se, että taviksia pidetään pimennossa ja heille syötetään paskaa, jotta tämä vuosineljännes saataisiin näyttämään edes vähän paremmalta. Jos jotain riittävän ikävää tapahtuu ja totuus pullahtaa pakon edessä heidän tietoisuuteensa koko rumuudessaan niin saamme riesaksemme kelpo kokoelman tarpeettomia shokkireaktioita, joista ei ala poikia ainakaan myönteistä kehitystä.

http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2010/10/03/tata-laksya-eurooppa-ei-oppinut/201013631/12

hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Kiitti linkistä. Tältähän tulevaisuus tässä sienikasvattamossa näyttää. Ja kieltämättä pelottaa vähän, jos/kun tällaisen eliitin johtamana siihen tilanteeseen joudutaan. Mutta ainahan voi toivoa pientä, veretöntä vallankumousta siinä kaiken muun kalabaliikin ohessa?

Satunnainen raportoija kirjoitti...

hakki

Tarkoitatko ehkä Tanssii tähtien kanssa -vallankumousta, formulavallankumousta, ihmedieettivallankumousta, seksivau!-vallakumousta tai jotain vastaavaa? Herkkusienifarmilaiset nimittäin eivät ole tällä hetkellä kiinnostuneista sen tärkeämmistä asioista.

Jos edes Matti Nykäsen asioiden vatvomiseen käytetty vaiva menisi politiikan ja talouden vatvomiseen niin tämä maa olisi aivan eri näköinen.

hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Sanoit itse "talouselämän ongelmien eskaloitumisella yhteiskunnallisiksi ongelmiksi". Riippuu vähän siitä millä tavalla ja nopeudella joku toteaa, että keisärilla ei ole vaatteita. Saattaa joku Matti, Nykänenkin, äkkiä unohtua.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

hakki

Paniikkireaktiot tuskin ovat verettömiä vallankumouksia, herkkusienillä kun ei ole minkäänlaisia valmiuksia valita nykyistä parempia johtajia ja mielipidejohtajia. Pikemminkin siitä seuraisi pyrkyrien ja helppoheikkien onnenpäivät.

hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Niinhän siinä useimmiten taitaa käydä. Saa nähdä kuka silloin sattuu olemaan oikeassa paikassa, oikeaan aikaan? Kyllä hänet konsuliksi huudetaan.