maanantai 18. lokakuuta 2010

Homot ja persutko jo maata johtavat?

Vieras mies kommentoi kohua, jonka Päivi Räsäsen elämää suuremmat kannanotot ovat saaneet aikaan ja tuhannet, ehkä kohta kymmenet tuhannet eroamaan kirkosta seuraavasti:  



"Suurin osa erosi kirkosta, koska eivät usko isään, poikaan, eivätkä pyhään henkeen. Nyt vain tarjoutui otollinen tilaisuus. Kirkon olisi suuntauduttava USA:n suuntaan, seurakunnat itsenäisiä ja papin palkka niiden jäseniltä. Me muut saisimme sitten elää rauhassa syntistä elämäämme heteroina ja homoina."


En itse ole eroamassa kirkosta, enkä edes sellaista harkitse. Ja koko tässä asiassa minua kiinnosta Vieraan miehen kommentin synnyttämä mielleyhtymä.


Oliko se Lenin, joka sanoi, että uskonto on huumetta ihmisille? Itse olen sitä mieltä, että Leninin kommunismi oli monelle huumettakin pahempi uskonto. Ja meillä ihmiset ovat perinteisesti suhtautuneet poliittiseen vakaumukseensa vähintään yhtä vakavasti, kuin uskovaiset uskontoonsa. Mieleeni nousee muutamakin "lahkolais"puolue.


Jos - anteeksi - kun kirkon ideologia on ilmeisesti monen mielestä romuttunut ja he voivat erota kirkosta, voiko jostain löytyä tapa jolla minä voisin erota poliittisesta järjestelmästämme? Senkin ideologia kun on romuttunut. Ja vielä huomattavasti perusteellisemmin.


Voin sen luonnollisesti tehdä muuttamalla muualle. Mutta entäpä pysymällä täällä? Voisiko valtio ystävällisesti järjestää nettisivuston nimellä "eroa poliittisesta järjestelmästä.fi"?  Ja samalla taata minulle samat oikeudet kuin kirkosta eroavat saavat. Verovapauden.


Itse asiassa minulle kyllä riittäisi yllä olevasta sitaatista valiten jo sekin, että puolueiden osalta meneteltäisi samalla tavalla kuin kirkon. Puolueet itsenäisiä ja ao. puolueen papiston palkka niiden jäseniltä. Samalla tämä pitäisi huolta myös siitä, että puolueet ja niiden papisto lunastaisivat paikkansa aidosti meiltä jäseniltä, kansalaisilta, veronmaksajilta. 


Olen muuten asiassa ollut aloitteellinen ennenkin. Itse asiassa julkisesti ensimmäisen kerran jo 8. maaliskuuta 2007. Peräsin silloin puolueilta tulosvastuuta demokratiaan. Olisi varmaan ollut hedelmällisempää vaatia Tulosvastuuta poliittiseen järjestelmäämme.



 

19 kommenttia:

Manfred kirjoitti...

Senkun muutat metsään elämään omavaraistalouteen. Sinun ei tarvitse maksaa veroja mutta turha myöskään kuvitella että voisit hyötyä yhteiskunnan palveluista kun juuri halusit siitä eroon.

hakki kirjoitti...

Manfred

Taisit ymmärtää väärin. En minä yhteiskunnasta halua erota vaan poliittisesta järjestelmästä. Se koostuu meillä mielestäni poliittisista puolueista ja niitä edustavasta virkamiehistöstä.

Tobe kirjoitti...

Jos voin erota kirkosta....samalla logiikalla....Miksi en voi erota vaikkapa poliittisesta Suomesta ja menettää äänioikeuttani...vastalahjaksi en joutuisi maksamaan sitä osaa verovaroista mikä menee puolueiden ja virkamiesten palkkoihin....? Mikä virka on turha? Sen ongelman jätän muille, mutta jos sovitaan, että puolet niistä hommista on ihan turhia niin Elon laskuopin mukaan osallistuisin jatkossa vain puoleen siltä osin.
En pääsisi uurnille, mutta kestän sen menetyksen kuin mies.Kestän myös homouden, kunhan se ei tunge kotiini jokaisena iltana.
Miten niin marginaalissa oleva eihe saa noin ison ja jatkuvan huomion.Seuraavaksi varmaan veganismi?Hysteerinen yhteiskunta.
Päivi Räsäset ovat piristäviä poikkeuksia nykysuomessa..he kun uskaltavat sanoa jotain mihin uskovat vaikka siitä olisi kuinka suuri haitta.Kansakunta on kaivamassa poteroita.Olemme kohta luopumassa keskustelusta, koska se ei johda mihinkään.

hakki kirjoitti...

Koko tuosta viimeisestä kappaleesta olen sekä samaa mieltä että pohteissani. Ilman aitoa keskustelua palaamme kivikauteen tai jopa sitä aikaisempaan aikaan.

enola.G kirjoitti...

Linkola on vaihtanut nimensä, puhuu kokemuksesta.

hakki kirjoitti...

enola.G

Ei ymmärrä.

fundeeraaja kirjoitti...

Hakki, ne tätä maata johtavat,-paremman puutteessa!!! Kirkko on puun ja kuoren välissä. Eroavista ihmisistä on suurin osa niitä, jotka näkevät kirkon anteeksiantajana, ymmärtäjänä ja rakastajana. Osa eroavista on n. vanhatestamenttilaisia, joitten kirkko edustaa jonkinlaista järjestystä ja elämänohjetta. Molemmista ryhmistä eroaa ihmisiä. Kirkko on tullut tiensä päähän. Sen on saatava aikaan USKONPUHDISTUS. Sinä, Hakki, sanoisit, että kirkon pitää löytää JOKU MUU. Vanhatestamentti pitää poistaa kirkon käsikirjoituksesta. Rappeutuneen moraalin omaavat ihmiset eivät yksinkertaisesti kestä vanhantestamentin elämänohjeita. Kirkon pelastaa, valitettavasti, vain se, että vanhastatestamentista tehdään 2010-yön tarinoita, jonka Ali Babana esiintyy Mooses.
Mitä PerSuihin tulee niin nehän ovat vieneet muita puolueita kuin pässejä narusta tekemättä oikeastaan yhtään mitään.
Ei löydy jämäkkyyttä Suomen maasta. Heikkoa on vastus kun "homot ja PerSut" pystyvät tätä maata johtamaan, heikkoa todella.

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

En oikein jaksa uskoa, että ns. vanhatestamenttilaisia kovasti kirkosta eroaisi. Niitä kun on suurimmissa kaupungeissamme kai aika vähän. Itse kuvittelen, mutta todella vain luulen, että eroavat ovat meitä aivan tavallisia kaupunkilaisia, joille kirkko on jäänyt jatkuvasti vieraammaksi juuri ns. vanhatestamenttilaisten fundamentalistien liian merkittävän aseman vuoksi. Toinen syy lienee se, että yrittäessään tyydyttää kaikkia, kirkko on menettänyt suuren osan kyvystään auttaa tavallista, nuorta nykyihmistä arkipäivän ongelmissa.

Mutta, kuten sanottu, en minä tiedä.

fundeeraaja kirjoitti...

Otsikkoa kommentoiden näyttää siltä, että homous on tekemässä kirkkohistoriaa. Näyttää siltä, että kirkko on jakautumassa. Näyttää myös siltä, että olemme lähellä kirkon ja valtion eroa. Jos näin surkeasti käy niin voimme todeta lutherilaisen uskon kärsineen pahan tappion uskontojen kentässä. Syy tähän kaikkeen on vanhan testamentin ankara elämänohje ja lainomaisuus, josta kirkko on valitettavasti tehnyt oppinsa kappaleen.
Toinen otsikkosi teema oli PerSut. Heillä on todella saman suuntainen rooli suomalaisessa politiikassa kuin homoilla kirkossa. Sanoin edellä, että he takevät muutosta politiikassa tekemättä mitään. Näin helppoa se on kun sen osaa. Pitää tietää miten "kansa" asioista ajattelee. Vasta äsken PerSut löi uutta naulaa perinteitten arkkuun. He esittivät korkeilta virkamiehiltä palkkaa pois. Mikä sen makeammalta maistuu katkeran "kansan" suussa. PerSulainen ajattelu viehättää. Niin pienillä resursseilla niin vahvaa tulosta. Saattaa olla, että PerSulaisella asenteella kaadetaan suomalaisessa vanhassa perinteessä paljon ennen kevättä. Toistan en ole puolueen kanssa missään tekemisissä,- pelkkä fani vain.

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Aloitan tuolta lopusta. Kuten varmaan olet havainnut en fanita Persujakaan. En oikein osaa ottaa kanta kumpi on maallemme vaarallisempi kepu vai persut. Kepu on kieltämättä tässä vahvoilla, koska sen toiminta ei yllättävyydessään ja itsekeskeisyydessään enää yllätä. Se on sekä vastemielistä että kansakunnan kehityksen kannalta äärimmäisen vahingollista. Persut taas siksi, että sitä ei oikeasti edes ole.

Nyt on olemassa Timo Soini. Vain Soini. Verbaaliakrobaatti ja kansanvillitsijä joka ratsastaa populistisilla aiheilla tyyppiä maahanmuutto, pakkoruotsi, vanhojen puolueiden mädännäisyys. Mutta en muista kuulleeni vielä mitään sellaista konkreettista ohjelmaa, joka poliittiselle puolueelle kuuluu. Ohjelmaa joka antaisi käsityksen siitä mihin puolue haluaa kansakuntaa kehittää ja millä tavalla se aikoo hoitaa yleisiä ja yhteisiä asioita päästäkseen tavoitteeseensa. Ja koska suhtaudun poliittisiin puolueisiin äärimmäisen varauksellisesti, kaikessa muussa paitsi niiden merkityksenä vaaliorganisaationa ja samanmielisten yhteistyöorganisaationa, puolue tuo lähinnä mieleeni 1920-30 lukujen oikeistolaisten ääriliikkeiden synnyn. Sosialismi/kommunismi olivat syntyneet jo aiemmin.

Siinä olen kanssasi eri mieltä, että "Näin helppoa se on kun sen osaa. Pitää tietää miten "kansa" asioista ajattelee." Ennemminkin kyse on mielestäni kahdesta erillisestä asiasta, jotka molemmat vaikuttavat tällä hetkellä persujen laariin.

Ensimmäinen on, että nykyiset puolueet ovat nostaneet itsensä kansasta irralliseksi, siitä täysin riippumattomaksi eliitiksi, jolle tehtävänsä hoitaminen on yhä suuremmassa määrin lähinnä oman puolueen ja omien etujen hoitamista.

Toiseksi taloudellinen epävarmuus, syrjäytymiseen asti johtava työttömyys, taloudellinen murros, joka siirtää osaamistarpeita maanosasta toiseen, kansan kasvanut koulutustaso, uskon häviäminen tiedon, siis kuvitellun tiedon tieltä ja pettymys parlamentaarisen demokratian, tai poliittisten puolueiden kykyyn ratkaista kansalaisten ongelmat vastuullisesti on synnyttänyt "vallankumouksellisen kehityksen" esiasteen. Se etsii purkautumistietä. Soini sattui sillä tiellä tulemaan ensimmäisen vastaan.

Katkeruus aikaansaa katkeruutta ja lisää katkeruutta. Ja eniten sen seurauksista tähän mennessä ovat joutuneet kärsimään katkerat itse.

fundeeraaja kirjoitti...

Hakki, hyvinpä fundeeraat! Jotenkin noin se kai menee. Eivät PerSut oikeasti ole olemassa? On vain poliittinen tilaus heidän julkituomalleen esiintymismallille. Eipä hätää, vaikka saisivat paljonkin ääniä ei heistä käytännössä ole kuin huutomerkiksi poliittisen liturgian perään !

Tobe kirjoitti...

Jos Jumala on kaiken luonut ja kaikkivaltias niin miksi hän loi homot? Tuotapa pähkinää en osaa ratkaista ja eipä paljon kiinnostakaan mitä poijaat keskenään puuhastelevat.Kunhan eivät televiisiossa parhaaseen katsantoaikaan.
Räsänenhän on siellä jokatapauksessa ja parhaaseen katseluaikaan ilman muuta.Kristillisen korkeita korkoja se rouva pitää.
Tuollainen pyrstön korostaminen ei kai sitten ole syntiä?

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

NSAP oli aikoinaan samassa tilanteessa.

hakki kirjoitti...

OrNot

Ei kukaan ole homoja luonut. He ovat jakojäännös, siis jäännös siitä, kun piti jakaa.

Täytyy myöntää, että nyt lyöt minut ns. ällikällä. Päivi Räsäsen pyrstön korotus on kieltämättä jäänyt minulta noteeraamatta. Mutta mitä eivät kanaset tekisi....

SuPer kirjoitti...

"Tarvitaanko" puolueita oikeastaan ollenkaa + niiden johdannaisia: tuki ry., säätiöt, rahastot, liitot, lehdet jne. Kolme viisasta miestä ja ministeriöt, kaupunginjohtaja joka lääniin + virkamiehet(tieto/taito) Siis simppeli pyramidi jonka alimmmainen taso muodostuu "kyläkokouksista" jotka kokoontuvat sillä missä lähin kirjasto on (tai oli). Lyhyesti: kopioi vaikka esim. Nokian hallinto/päätösmalli! Onko siellä lautakunta joka mutkassa, laaditetaanko siellä (arkkitehdin sormenjälki) rakentamistapaohjeet joka kapulalle?

Oletetaan että emme ole äänestäneet (ei vaaleja) 50:neen vuoteen, mikä olisi tänään toisin? EI mikään.

AINOA vasen-oikea vaalituloksen vaikutus on maksaako paikallisbussilippu 2€ vai 3€.


JesOrNou ..

hakki kirjoitti...

SuPer

Muistaakseni NSDAP organisoi uuden Saksan 1930 luvun alussa juuri kuvailemallasi tavalla? Usko uuden puolueen ainoaan oikeaan totuuteen eli silloin vahvana. Se oli sitä aikaa, jolloin yhä useammat jättivät ajattelemisen ja yhteiskunnasta huolehtimisen "asiantuntijoille". Ja jonkin ajan kuluttua ei sitten enää saanut.

Yhteiskunta ei ole kone, eikä yritys. Se on kansalaisten yhteisö, jonka vähiten huonoksi hallintomalliksi on monien yritys-erehdys kokeilujen perusteella todettu kansalaisten demokratia. Joko suora tai edustuksellinen.

Mielestäni puolueita tarvitaan lähinnä samanmielisten vaalikoneistona ja vertaistukena. Sen sijaan meikäläinen puolueiden itseisarvoisuus on käytännössä lopettanut kansalaisten demokratian. Meillä on korkeintaan politbyrokratiaksi rapautunut puolueiden demokratia.

SuPer kirjoitti...

Suurin osa tyyli- ja verskapukukansasta lukee joka päivä lehden ja samantien unohtaa eilisen.

Suuri osa raahaa joka aamu huutavat kakaransa hoitoon ja raahautuvat itse toimipaikalle. Ja illalla toisinpäin, joskin moni ajattelee miksei kakarat toimeen ja itse hoitoon. He saavat lapsilisää, kodinhoitotukea jne. toivoen kuitenkin alempia veroja.

Nämä suuret massat eivät tiedosta miksi pitäisi protestoida, oikeastaan heillä on ”kaikki hyvin/huonosti”. Viikko ennen vaaleja he havahtuvat katukuvaan, nyt on oikeus ja/tai velvollisuus äänestää! Silloin onkin Media jo kiilloittanut kansikuvapoikansa ja –tyttönsä viattomat kasvot ihmisten mieliin = psykoerootinen oireyhtymä. Maanisseksikkäät korulauseet kantautuvat joka puolelta. Suuri massa saa uskoa elämään, huomiseen.

Ps vaaleissa Ps 8.14% KOK > 20%

Lähde: Bilderberg

hakki kirjoitti...

SuPer

Käsityksesi tyyli- ja verkkapukukansan lukeneisuudesta ei rauhoita. Lisäksi se ainakin ylittää omat uskomukseni. Mutta siihen voin hyvin uskoa, että he unohtavat eilisen saman tien, ei se lukemista edellytä. Vähänkään aiemmasta menneisyydestä puhumattakaan.

Ja kuitenkin juuri heidän kannaltaan paras hallintomalli olisi toimiva demokratia. He kun ovat ainoat, jotka ovat valtion ja sen valuutankin vakuutena.

sivullinen kirjoitti...

Opettaja astuu väkipakolla kerätyn joukkonsa eteen ja alkaa opettaa kansaa. Hän lukee kirjasta tekstiä ja saarna alkaa. Osa joukosta näyttää olevan enemmän kiinnostunut omista askareistaan, joten heitä on peloiteltava: "jos et kuuntele joudut kadotukseen.", uhattava nöyryyttävillä rangaistuksilla.
Ja saarnaus jatkuu, se noudattaa tarkalleen kirjanoppineiden tekemää kaavaa. Opettajalla ei ole mahdollisuutta pienimpäänkään omaan tulkintaan. Kun on tarkoitus tehdä kansasta kuuliaista ja herraansa kunnioittavaa, ei oma ajattelu saa nousta pintaan. Ja niin aivopesu jatkuu...

Mikä erottaa nykyajan peruskoulun (ja valtiouskonnon) entisaikojen kristinuskosta?