torstai 10. huhtikuuta 2008

Tehoa mainontaan

10.4.2008 11.41 | hakki47 | Politiikka, Uutiskommentit, Poliittiset puolueet

Eduskunta on liittynyt siihen monilukuiseen joukkoon, joka viime aikoina on alkanut haikailla julkista kuvaansa. Oululaisen Kalevan mukaan ””eduskunnan istuntoja aiotaan tehdä elävämmiksi ja kiinnostavammaksi lisäämällä keskusteluja merkittävistä ajankohtaisista asioista. Torstain kyselytunneilla kansanedustajilla on mahdollisuus nostaa keskusteluun ajankohtaisiakin asioita, mutta niiden käsittely jää usein lyhyeksi. Aika ajoin täysistunnoissa järjestetään myös “ajankohtaiskeskusteluja”, mutta niiden aiheet eivät välttämättä ole kovin päiväkohtaisia.”” Olen hämmästynyt. Yleensähän poliitikko tai virkamies pyrkii parantamaan julkisuuskuvaansa mainonnalla.

Haluamatta heittäytyä inhottavaksi, ehdottaisin hiukan syvällisempää harkintaa. Mitä hyötyä on tehdä istuntoja elävämmäksi keskustelulla ajankohtaisista asioista? Ensinnäkin kansanedustajat puhuvat jo nykyäänkin. Mutta eiväthän he sano mitään nykyäänkään. Toiseksi millä ajattelitte saada katsojia? Eihän niitä nykyäänkään kukaan viitsi katsoa. Edes hupiohjelmana. Mutta voisitte varmaan taivuttaa Yleisradion, MTV3 ja Nelosen poistamaan sarjafilmit ja laittamaan tilalle näitä aina ajankohtaisia eduskuntakeskusteluja? Silloin ei olisi kuin se paljon puhuttu ”ainoa vaihtoehto.”

Paras keino parantaa julkiskuvaa on alkaa tehdä niitä asioita, jota varten teidät on sinne Arkadianmäelle valittu ja josta kansalaiset teille palkan maksavat. Eli voisinko ehdottaa, että keskittyisitte tekemään töitänne. Kun on näyttöä tuloksista, kertokaa niistä. Kai teillä tekemistä piisaa? Globalisaation vaikutukset suomalaiseen yhteiskuntaan, Terveydenhoidon kasvavat kustannukset, Uhkaava kansainvälisen talouden taantuma ehkä lama, Suomen kahtiajakautuminen, raaka-aineiden ja ruoan kansainvälinen hinnannousu, ilmaston lämpeneminen…

Nimittäin tyhminkin valitsijoistanne tietää, että huonoa tuotetta ei kannata mainostaa.

PS.

“There are basically two types of people. People who accomplish things, and people who claim to have accomplished things. The first group is less crowded.”

Mark Twain

Pysyvä linkki | 4 kommenttia »

Ei kommentteja: