tiistai 15. huhtikuuta 2008

Politiikka on kääntynyt itseään vastaan

15.4.2008 11.15 | hakki47 | Politiikka, Blogit, Uutiskommentit, Poliittiset puolueet

Merja Salminen etsii politiikan pihviä tämänpäiväisessä uutisblogissa. Ei tai olla ainoa pitkään aikaankaan. Samasta aiheesta 180 astetta toiselta kantilta väitti eilen Kuulaa tulee - Media on kääntynyt itseään vastaan.

Syynä hänen mielestään median sairaalloinen poliitikkojahti, erityisesti nyt Vanhasen Matti. Eipä kyllä mielipidettään tuonut esiin silloin, kun Kanervan Ikeä grillattiin. Mutta mitäpä sitä, eri puoleen miehestähän oli silloin kyse. Ja varmasti siihen on muitakin syitä.

Mielestäni Kuulan väite kuitenkin on virheellinen. Ei kyse ole siitä, että media olisi kääntynyt itseään vastaan vaan politiikasta, joka on kääntynyt itseään vastaan. Politiikasta on tullut viihdettä. Ei suinkaan kansalaisten ja median tahdosta, vaan poliitikkojen tahdosta. Eikä edes heidän, yksittäisten ihmisten, vaan puolueiden tahdosta. Puolueet - apparaattina - tarvitsevat ääniä ja ovat kiinnostuneet ehdokkaista, jotka niitä tuovat. Ja tiukassa paikassa vain niistä, jotka tuovat paljon ääniä. Käytännön päätöksenteossa ryhmäpaine tai sitova ryhmäpäätös pitävät huolen siitä, että saatu parlamentaarinen painoarvo täysimääräisesti voidaan käyttää aatteen viitoittamaan suuntaan.

Tosin monikaan ei ehkä enää tiedä minkä aatteen, mikäkin suunta on se oikea. Muu kuin puolueen sisäpiiri.

Pysyvä linkki | 8 kommenttia »

Ei kommentteja: