maanantai 18. lokakuuta 2010

Sopulilaumat liikkeellä. Varokaa!

Oliko niin, että 15.000 suomalaista on saanut herätyksen? Korkeammat voimat vaativat eroamaan ev. luth.kirkosta. Ja oliko niin, että Persujen gallupsaalis jo ylittää 12 %? Kummallisia yhteensattumia vai uuden ajan enteitä?


Roomalaiskatolinen Soini kerää joukkoja suoraan ev.luth. kirkkoon kyllästyneistä homoista? Joku tässä nyt mättää? Vai olisiko vaan niin, että nyt on sopulivuosi? Siis juuri se vuosi kun sopulit tulevat hulluiksi ja syöksyvät tuntureilta syvyyksiin? Mutta eiväthän sopulit äänestä, ne seuraavat johtajaa. Vaikka tuhoon ja turmioon. Niin, eivätkä homotkaan edusta valtavirtaa, väestönlisäys on edelleen yhtä vaarallinen kuin ympäristökatastrofi.


Vai olisiko, kuten kohtaamani ihminen sanoi "uskon yhteisöllisyyteen, ei yksin mitään aikaan saa, se tie on nähty. valitettavasti. Mitä taas suuntaan tai tulokseen tulee, ensin on suunta johonkin, ehkä jonkin liikkeen
aikaansaamana. Siitä voi joskus seurata se tulos." ? Tai kuten Koiviston (ent. tasavallan pres.) oppi-isä Bernstein(?) Tärkeintä on liike?  (Suunnasta ei varmaan väliä, tuskin edes tietoa.)


Olen tottunut siihen, että suurimmat ongelmat yhteiskunnassa voi huoleti panna UKKn diktatoorisen valtapolitiikan vaikutusten piikkiin. Eikä edes valehtele, joskus ehkä hiukan suurentelee. Mutta, että kansalliset sopulilaumatkin.... Eikö meillä suomalaisilla todellakaan ole vastuuta omista toimistamme? Onko meidän pakko ensin löytää lauma?

6 kommenttia:

Karl Fransen kirjoitti...

Hakki,

tuo sinun sopuli-vertaus on hyva kuvaus ihmisen takapajuisesta asennoitumisesta muuttumisprosessiin mita olosuhteet vaativat, tahdoimmepa sita tai emme. Olematta antihumanistinen, tuskin voisi sanoa paljon muuta kuin, etta tama kaikki on sellaista liiketta jota emme itse voi ohjata. Siitakin huolimatta, etta meilla o n siihen kyvyt, mutta emme ole halukkaita kayttamaan niita. Syita voisi esittaa litaneittain, mutta se tuskin on tarpeellista, koskapa naet niita ja painiskelet niiden kanssa jokapaiva. "Join the Catholics and you can have weekly all your sins forgiven".

hakki kirjoitti...

Karl

You are not saying that due to Soini being a Chatholic he will get his sins forgiven every week, whereas the rest of us, being ev. lutherans .... ;-) Of course you are not.

Karl Fransen kirjoitti...

Hakki,

and why not? Catholism ia "all forgiving"!

Tobe kirjoitti...

Minä uskon, että tämä vuosi on osa suurempaa oivallusta.Tänä vuonna kautta euroopan uskalletaan puhua ääneen maahanmuuton ja sopeutuksen täydellisestä epäonnistumisesta.(Merkell)...Juuri nyt uskalletaan sanoa mitä raamattu oikeastaan sanoo homoudesta.
Juuri nyt tajuntaamme iskostuu käsitys poliitikkojen kyvyttömyydestä johtaa tätä maata.Juuri nyt näemme vaihtoehtojen puuttumisen.Juuri nyt palataan juurille.Kirkko tottakai tulisi erottaa valtiovallan erityissuojelusta, jotta se voisi harjoittaa uskontoa vapaana yhteiskunnan ns. kehityksestä ja ajanhengengestä.Miksi sellainen joka perustuu 2000v vanhaan totuuteen olisi pakotettu seuraamaan aikaa tässä ja nyt? Tämä oli pirstaleinen vuosi.Isoja uutisia.Nokipilviä.Kreikan romahdus.Kiinan tulvat,Unkarin tuhot,Chilen kaivosmiehet ja kaiken kukkuraisena kermana Keskustapuolueen sulle mulle ja kerran vielä mulle politiikan jakajien kiinnijäänti.Miten sellainen mies kuin Matti Vanhanen edes ylitti uutiskynnystä? Se suurempi oivallus lienee paluu juurille.Keskittyminen kotiin.Omiin asioihin.Lopulta se johtanee puritanismiin ja kaiken itselle vieraan kieltämiseen.Jos jotain hyvää niin jatkossa kirkossa istuu vain uskovia ihmisiä.Meille muille ne ovat vain kauniita rakennuksia....eikä nekään kaikki.Kaikille.

hakki kirjoitti...

Karl

Sorry. Apparently I misinterpreted your intent. So you really think Soini, being a Catholic also has an elastic sense of conscience, ethics and moral reset every week? Interesting.

hakki kirjoitti...

OrNot

Keskustelimme aiheesta juurii tänään ystävien kesken Meilahdessa. Aivcan ilmeisesti olemme keskellä hyvin perustavaa laatua olevaa murrosta. Vanhat arvot ovat sortumassa, yksi toisensa jälkeen, eikä yksikään uusi kanna. Vielä. Aivan ilmeisesti olemme vähän samanlaisessa tilanteessa kuin Eurooppalaiset valtiot olivat 1920-30 lukujen taitteessa kaikkiaan noin 10 vuotta.

Silloiset seuraukset tiedämme, vaan miten käy nyt? Onneksi historia harvoin toistaa itseään 1:1. Mutta myönnettäköön, että monilla inhimillisen elämän osa-alueilla johtajuus on hakusessa. Niin meillä taloudessa, toimeentulossa, yhteiskunnassa, kirkossa... Vain yksi pysyy.