sunnuntai 29. elokuuta 2010

Taivu, älä taitu
Tapahtui Erottajan nakkikiskalla lauantainyönä kohta klo 02 jälkeen. Ravintoloista kotimatkalle lähteneet, tai matkalla kuka minnekin, etsivät vielä huikopalaa. Jonossa pari yksittäistä ja muutama pariskunta, ensimmäisenä pienehkö keski-ikäinen mieshenkilö. Jonon ohitse kiilaa, selvästi muutakin kuin kansalaisluottamusta nauttineet kaverukset, nuoret miehet ”elämänsä kunnossa”.


”Se on minun vuoro nyt” yrittää vuorossa oleva. ”Ei muuten ole”, toteaa toinen nuorukaisista. Eikä muuten ollut. Eikä pienen fyysisen tönimisen aikana kukaan muu jonossa tee mitään. Mitä nyt ehkä muualle katselevat ja vähän vetäytyvät.

Ja seuraavana maanantaina, iltapäiväruuhkan aikaan Mannerheimintiellä, Kisahallin kohdalla nuorta iäkkäämpi naishenkilö astuu suojatielle, ympärilleen vilkuilematta, suoraan kotiin kiirehtivään autovirtaan. Ilmeisen tietoisena oikeuksistaan. Ja niinhän siinä kävi. Mutta oikeassa oli.


Ja tänään Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen, Hesarin vieraskynä palauttaa mieliin kokispoikien uhmakkaat lausunnot Venäjän suurvaltastatuksesta ja taloudellisesta merkityksestä otsikolla ”Valtioiden koolla tehdään politiikkaa.” Miksi ihmeessä? Eikös Katainen jo myöntänyt muistaneensa väärin ja jopa korjannut vertaustaan Hollannista Espanjaksi? Joten nyt faktat ovat oikein. Ja eikös Tumppi vielä alunalkaenkin tarkentaen todennut, että ainoat jotka ovat vakuuttuneet Venäjän suurvaltastatuksesta ovat venäläiset itse? Sitä paitsi, eikös Katainen jo sopinut asiasta Venäjän duuman edustajan kanssa? ”Venäjän duuman ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Konstantin Kosatshev vakuutti perjantaina, ettei Suomen sisäinen Venäjä-keskustelu häiritse Venäjän ja Suomen hyviä suhteita Kosatshev kertoi myös saaneensa kokoomuksen Venäjä-kannanotoista liioiteltua tietoa.


Eikö tämä rämettynyt rähmällään oleminen milloin mihinkin suuntaan lopu koskaan? Kyllä meillä on oikeus sanoa mitä mieltä olemme. Kenelle, milloin ja missä tahansa. Olemmehan itsenäisiä. Turhaa vouhotusta Hesariltakin julkaista moinen menneen ajan asenteellisuuden läpitunkema juttu?

Mutta, mutta. ”Venäjän suuruus on sen ulkopolitiikan kulmakivi, ja sitä perustellaan maan historiallisella asemalla.” Ja sitä paitsi diplomatiassa pätee usein vanha viisaus: ”Tyhmä ei huomaa, eikä viisas virka mittään”.

 PS.Mitä lie asiaa ollut Suomen valtionvarainministerillä ja kokoomuksen puheenjohtajalla Venäjän ulkoasiainvaliokunnalle? Muistanetko muuten kuka on eduskunnan ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja, ja mikä on hänen painoarvonsa Suomi brandin rakentamisessa?

PPS.

 


Se keski-ikäinen nakinostaja muuten sai nakkinsa. Uutinen sen jalankulkijan tapaturmasta ja kuolemasta oli neljän rivin mittaisena ainoan valtakunnallisen Kaupunki sivulla.

 


 

12 kommenttia:

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Tavisvenäläinen tietää tarkalleen missä jamassa Venäjä on ja siksi heikäläisien suosituin harrastus onkin hillitön dokaaminen. Katainen loukkasi heitollaan korkeintaan todellisuudesta vieraantuneita kermaperseitä ja pientä Putin-nuorien ja Stalin-fanien vähemmistöä.

Jos venäläiset kermaperseet kiinnittäisivät enemmän huomiota taviksien käsitykseen vallitsevasta todellisuudesta niin Venäjä voisi jopa nousta suosta.

hakki kirjoitti...

Kermaperse

"Katainen loukkasi heitollaan korkeintaan todellisuudesta vieraantuneita kermaperseitä ja pientä Putin-nuorien ja Stalin-fanien vähemmistöä." Saatat olla tietysti oikeassa, vaikka epäilen. Mutta tarvittaessa yksikin riittää. Kävisi vaikka Stalin tai Putin tai vaikka kuka muu.

Ja lisäksi; miksi ihmeessä pitää ehdoin tahdoin ja ilman ensimmäistäkään ajankohtaista syytä rakentaa kieroutunutta Suomi-brändiä tai loukata kanssaihmisiä tai naapureita?

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Kun ei osaa mitään ei voi päteä muuten kuin haukkumalla muita.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Kataisen möläytys ei kuitenkaan ole missään tapauksessa arvoton. Jos valtiovarainministeri fiilistelee halveeraamalla naapurimaan taloutta, jonka koon on onnistunut aliarvioimaan parilla biljoonalla, ei oman maan talous voi olla kovin tukevalla pohjalla.

Tästä lamasta puuttuu vielä pörssiromahdus, jonka jälkeen talous on tavannut lähteä vihdoin nousuun. Sitä odotellessa on kaadettu sen verran rahaa elvytykseen, että valtiontaloudet eivät ehkä enää jaksakaan seurata perässä vaan seuraa ylivelkaantuneiden valtioiden konkurssiaalto, josta kärsivät myös vähemmän ylivelkaantuneet vientipainotteiset taloudet.

hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Olen tässä, painotetusti viime aikoina aprikoinut mikä Kataiselta erityisesti uupuu; koulutus, kasvatus vai käytöstavat? Vai onko hän vain tyhmä? Ja missä määrin hän edustaa ikäkauttaan ja häntä nuorempia?

Mitä mieltä olet?

Satunnainen raportoija kirjoitti...

hakki

Aika tavallinen Kokoomuksen pukujuppihan se on. Puheet ovat suuret eikä realiteeteista ole hajuakaan.

Ikävin puoli Kokoomuksessa kuitenkin on, etteivät sen kansankynttilät erotu epäedukseen muiden puolueiden kohkaajista. On tainnut kansa saada sitä mitä on äänestänyt?

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Verkkoapilan toimitus sentään on löytänyt oikean Venäjän tuntijan, tai ainakin se on jaksanut vähän Googlata ennen kuin on päättänyt olevansa valmis kertomaan totuuden. Harvinaislaatuinen tyyppi joka tapauksessa.

http://www.verkkoapila.fi/opencms/opencms/apila/news/articles/10867.html?view=tpn

hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Ehkä kansalaiset todella ovat saaneet haluamansa, tai sitten ei? Niinistön siivillä yksin Uudeltamaalta tuli 2 - 4 kansanedustajaa, joita ei koskaan olisi valittu ilman hänen uskomatonta 60.000 äänen pottia. Joten ainakin Jyrki-boylle ja Tumpille riittää vielä seuraavissa vaaleissa haastetta. Sillä; "you can fool all of the people some of the time, and some of the people all of the time...." Eikä sen kummankaan jättämä jälki mielestäni oikein vakuuta edes tällaista vakaumuksellista poliittisesti sitoutumatonta porvaria.

Varmaan Visurin numerot ovat paremmassa ojennuksessa kuin mitä Jyrki-boyn olivat. Mutta kovin on ruusunpunainen hohde Putinin aikomuksia arvioidessaan.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

hakki

Huolestuttavinta Jykässä on se, että hän vaikuttaa moniin muihin Eduskuntaan päässeisiin verrattuna täysipäiseltä. Jostain merkillisestä syystä kaikkein huolestuttavimmat tapaukset ovat sadan eniten ääniä saaneen joukossa.

hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Sillä minkälainen yksittäinen puolueita edustava kansanedustaja on, ei ole merkitystä. Porukka, eli puolue, eli puolue-eliitti päättää. Puoluettaan edustava kansanedustaja painaa sitä nappia minkä ryhmä/ryhmyri ilmoittaa. Jyrki-boy on ollut joko hyvin onnekas tai, todennäköisemmin, tavallista suomalaista poliittisesti olennaisesti kunnianhimoisempi. (vertaa väärennetty pöytäkirja) Ehkä jopa liian?

Kun en ole pannut läpimenneitä järjestykseen oikeasti saamansa äänimäärän mukaisesti, on vaikea ottaa kantaa. Mutta yleisesti ottaen kunkin puolueen ikioma koneisto pyrkii, keskittämällä uskonveljien ja -siskojen äänet huolehtimaan ainakin siitä, että ns. puolue-eliitti tulee valittua. Eli samalla siitä, että entinen meno voi jatkua.

tobe kirjoitti...

Nakkikioski on maan vaarallisin paikka.Sinne kokoontuu ainoastaan mieleltään järkkyneitä humaltuneita ihmisiä raskaassa saalisnälkä himossaan.Kukaan ei ole mitään jos nakit vaikka saattavat loppua.Eräs ystäväni teki sen.Osti kaikki nakit sanomalla luukusta:"Nakit"...rouva latoi niitä ja katsoi...joko joko...ja herra jatkoi..."nakit...lappaa nyt niitä nakkeja vaan!"
Turpaanhan siinä tuli.Ei kansaa saa jättää nakittomaksi.

Muuten...kuinkas se Kataisen Venäjän matka niin äkkiä syntyi...heti ylilyönti puheiden jälkeen.
Toisaalta Venäjälläkin tiedetään kuka saattaa...toistan saattaa olla se seuraava piämies Soomesa.
Lupaa hyvää kun saa noin nopean kutsun...se Novosobirsk kutsukin oli vasta viikkojen päästä...se kylmäs koko kansan ja siitä kauhusta ei näköjään ole päästy vieläkään.Se stagnaatio on vissiin Kekkosen elämäntyön suurin saavutus.Oikea jääkylmä kulmakivi kansakunnan muistissa.

hakki kirjoitti...

OrNot

Käsitykseni mukaan kyseessä ei olut matkasta Novosibirkiin keskustelemaan konkreettisista poliittisista kysymyksistä, vaan jo aiemmin sovittu tapaaminen. Mutta se mitä lie asiaa ollut Suomen valtionvarainministerillä ja kokoomuksen puheenjohtajalla Venäjän ulkoasiainvaliokunnalle, tai päin vastoin, minulle ei ole selvinnyt.