keskiviikko 18. elokuuta 2010

Kokisnuorten historiallista perspektiiviä?

Samalla kun ensimmäinen hallituspuolue taivastelee poliisitutkinnan hitauden kanssa, toinen panee maailmaa uuteen uskoon. "Kokoomus: Venäjä ei ole suurvalta". Sallittakoon nyt kukkopojille hetken röyhistely ehkä jopa nuoruuden voiman tunnossa uhittelu, mutta ykköspuolueeksi hamuavan puolueen ykkösketjun pitäisi ehkä vähän joskus miettiä ennen kuin suunsa avaa?


Toki aina voidaan keskustella siitä mihin verrataan. Yhdysvaltoihin, Kiinaan, Intiaan vai Suomeen. Vaiko ehkä EUhun? Kaikkiin muihin verrattuna Venäjän suurvaltaominaisuus voidaan ehkä perustellustikin kyseenalaistaa, mutta ei Suomeen verrattuna. Eikä pojilla ole kellään ensimmäistäkään roolia EUssa, he edustavat korkeintaan Suomen hallitusta, jopa puhuessaan oman puolueensa "hengennostattamiskokouksessa".


Kaikki tässä maailmassa voi muuttua, mutta maantieteelle emme voi mitään. Kannattaako todella ärsyttää maailman suurinta ja potentiaalisesti rikkainta maata? Naapuria? Harvemmin hyvät naapurit toisiaan julkisesti tölvivät. Varsinkaan jos "Yhdysvallat, Ranska ja Saksa ovat julistaneet tavoitteekseen supistaa puolustusmenojaan viidessä vuodessa 15 prosentilla, mutta Venäjä on ilmoittanut tavoitteekseen kasvattaa menojaan 20 prosentilla ensi vuonna", Häkämies sanoi.


Muistettaneen, että talvisotakin oli vain yhden nelikymppisen ulkoministerin työtapaturma. Osasivat ne nuoret jo silloin.
PS.


Lähtee sitten Tumppikin kilpailemaan eduskuntapaikasta. Olisiko mieli tavoitella palkankorotusta ulkoministeripostilla. Nythän mies on kuulemma alipalkattu. Mutta Saulin paikkaan tarvittaisi varmaan muutakin tilkettä kuin tiedossa oleva voimakaksikko. Sillä sen verran huonosti hänen 60.000 ääntään näille pojille kääntyy.


 

10 kommenttia:

tobe kirjoitti...

Kirjoituksestasi kuultaa huoli...Kokoomus saattaa tyriä etsikkoaikansa ja maalaa itsensä nurkkaan.Siihen samaan missä he ovat aina olleet.Nuo puolueiden nuoriso osastot eivät ole älyllä pilattuja.Tutkimustenkin mukaan vain keskinkertainen ja tylsä tyyppi ei löydä parempaa tekemistä kuin istua pamfletteja kirjoittamassa ja antamassa ukaaseja maailman suurvalloille.
Taisi olla SDP:n nuoret kotkat jotka haastoi USA:n Haagin tuomioistuimeen tuossa muutama vuosikymmen sitten.
Venäjästä olen muuten ihan sama mieltä.Meille kaikki on suurempaa kuin me itse.Ei se asiaa muuksi muuta, että kansantuotteella mitattuna esim. Ranska on venemaata suurempi, mutta so not.Kiinakin on japanin kokoinen-ei sen kummempi ja tokkopa sitä pienvallaksi uskallamme nimitellä.Venäjä nousee vielä pitkään luonnonvarojensa avulla ja joskus joku saa siellä kuluttajienkin huomion.Suomella on siinä se ikuinen myynnin paikka.Pietarissa on populaa enemmän kuin meillä koko maassa.Ne syö ja juo joka päivä.Asuvatkin jossakin.Poliitikot..please..nyt sitä Venäjän opetusta ja sassiin ihan pragmaattisesti-ei rakkaudella.

hakki kirjoitti...

OrNot

Poikien kukkoilu ja uho ei taatusti ole ainakaan mannaa positiivisten kauppasuhteiden rakentamiseksi. Miksi ihmeessä ehdoin tahdoin kaivaa verta nenästään? Enkä todellakaan tarkoita, että mielestäni pitäisi nöyristellä. Mutta käyttäytyä pitäisi osata.

Vox Populi kirjoitti...

Kovin säikyltä vaikuttaa nyt hakki. Eihän siinä Hesarin jutussa kokoomuskolmikko ketään tai mitään mollannut. Päin vastoin kovastikin vannottiin ymmärtämisen ja sopeutumisen puolesta. Ihan YYA-hengessä. Kelpo maahan, Hollantiin, on Venäjän talouden volyymiakin verrattu.

Eihän sille mitään voi, jos on vanjalla talous vain pikku pandan luokkaa, vaikka suuri kita ärjyy kuin olisi mustakarhun.

Hyökättyään 2008 Georgiaan "puolustamaan" Etelä-Ossetian vajaan parin tuhannen venäläisen "oikeuksia" Putinin työrukkanen, tämä Medvedev, ilmoitti suurella suulla, että Venäjällä ovat poliittiset, taloudelliset ja sotilaalliset edellytykset puolustaa kaikkia ulkomailla asuvia venäläisiä. Voipi niin olla, mutta Venäjällä asuvien venäläisten oikeuksista ei sitten ole niin väliä. Juuri annettiin ainakin 6000 moskovalaisen kuolla helteeseen ja ilmansaasteisiin, kun oli jäänyt palontorjuntavalmius tsaarinaikaiseksi, eikä lämpimille ilmoillekaan kaikkivaltias Putin mitään mahtanut.

Mutta huh, tulipa sanottua pahasti! Onneksi Vaasa on kaukana itärajasta :-)

Vox Populi kirjoitti...

Näyttävät maailmankirjat olevan sekaisin, kun toben ja hakin kommentit ovat ilmestyneet päivää aikaisemin ( 17.8.) kuin kommentoitava hakin blogikirjoitus ( 18.8.).

hakki kirjoitti...

Vox

Säikky? Minäkö? Höpön löpö. Eikä minua kiinnosta edes mustakarhun kita. "What will be, will be..."

Mutta kansainvälisen oikeuden olematon käräjäoikeus ei auta kun Mamma Venäjä muistelee kiusaajiaan. Ei kai naapurin isoa poikaa pidä ehdoin tahdoin kiusata varsinkaan, jos vanhemmat ja poliisit ovat naapuripitäjässä? Eikö kannattaisi edes yrittää tulla toimeen? Ei se aina edes ole vaikeaa.

Naapurista voi tulla kaveri.

hakki kirjoitti...

Vox

Eikö olekin tuo nykytekniikka ihmeellistä? Sillä sinutkin voi loihtia syntymättömäksi. ;-)

Syynä on, että muutin julkaisemisen ajankohtaa PS.:n jälkeen.

Vox Populi kirjoitti...

Hakki
Nytpä on käsillä ratkaisu työurien pidentämiseen. Napinpainalluksella !

Anonyymi kirjoitti...

Vox

Täh?

Vox Populi kirjoitti...

Hyvä Anonyymi

Väännän kuvitteellisesta kuparilangasta : Kun päivämääriä voi dokumenttiin muutella ajankulusta riippumattomalla tavalla, voi nappia painamalla työurankin aloittaa tai lopettaa ajankohtana, jota eivät todellisuusvaatimukset rasita.

Vastaavanlainen menetelmähän on jo käytössä suurten organisaatioiden sisäisen laskutuksen imaginaarirahan määrittämisessä.

Varmuuden vuoksi tähdennän, että asian sisäistämisen kannalta on hyväksi, jos kääntää tosikkonappulan nollille. :-)

hakki kirjoitti...

Vox

Kiitti selvennyksestä.

PS.

Aina joskus tulee nimimerkikseni hakki tai kirkkovene ja joskus innostuksissani myös anonyymi.