torstai 26. elokuuta 2010

Laintulkinta riippuu siitä kuka on kohde

Laki on eri lääkäreille ja poliitikoille/puolueille. Ja taitaa olla niin, että jakolinja on vieläkin suurempi; poliitikot/puolueet vastaan muut. Vai mitä pitäisi ajatella siitä, että ilmoitusvelvollisuuden täyttämättä jättämisestä Markku Partista ollaan ilmeisesti heittämässä susille? Mutta ne yli 40 ilmoitusvelvollisuutensa laiminlyönyttä poliitikkoa kävelevät edelleen vapaina ja edustavat ilmeisesti puolueitaan ainakin tämän vaalikauden loppuun.


Kuulin muuten juuri hienon huhun kepulaisen aluepolitiikan kukkasista. Sen lisäksi, että osalle korkeampaa osaamista/asemaa nauttiville Maaseutuviraston (MAVI) virkamiehistölle on jo aikaa sitten palkkaa nostettu ja mahdollistettu työn tekeminen Helsingistä, ollaan nyt törmätty toiseen ongelmaan. Seinäjoelle ei riitä päteviä hakijoita. Ja ne muutamat pätevät hallintokoulutetut, joita on saatu ovat osiltaan jo kerenneet lähteäkin.


On se niin hyvä, että kyseessä ovat vain Maataloushallituksen seuraajan, Maaseutuviraston kepuleille läänitetyt suojatyöpaikat. Kun säädetyt muodolliset asiat jäävät hoitamatta, siitä ei maan tulevaisuus kärsi. Päin vastoin.


Ehkä pitäisikin olla vain tyytyväinen? Siis siihen että entisen kokoinen Maatilahallitus ei ole enää rakennettavissa, aluepoliittisten ratkaisujen jälkeen?


 

Ei kommentteja: