torstai 19. elokuuta 2010

Vuoden 2011 vaalit työn alleHallitus aloittelee vuoden 2011 vaalibudjetin käsittelyn. Puolueet, kukin tahollaan ja tavallaan. Työnjakoa on päähallituspuolueissa ilmeisesti tehty siten, että kokikset keskittyvät ulkopolitiikaan ja kepulit sisäpolitiikan.


Kakkospuolueen ykköskaarti on ilmoittanut kantansa suoraan Venäjälle. Venäjä on vain kiukutteleva, omaan napaansa tuijottava 3. luokan pikkuvaltio.


Kepu panostaa sisäpolitiikkaan. Puolueen ministeriryhmä päätti lykätä uuden kunnallisen puoluetuen käyttöönottoa. "Vastuullisen hallituspuolueen on katsottava talouden realiteetteja myös tältä osin", puheenjohtaja, pääministeri Mari Kiviniemi kommentoi Verkkoapilassa. Kunnallisen vaalituen ideoi ja runnoi vaalirahauudistuksen yhteydessä läpi keskustan entinen puoluesihteeri Jarmo Korhonen. Näin kirjoitti Hesarin Marko Junkkari eilen.


Voi tätä hurskastelun määrää. Kiinnitän huomiota siihen, että kepu ei suinkaan ole luopumassa parhaan poikansa luomuksesta. Kepu on vain lykkäämässä. Kuka sitä nyt jättäisi 3,4 miljoonaa verorahoja käyttämättäkään? Onhan Suomen taloustilanne vakava? Puolueidenkin täytyy kantaa vastuunsa ja lykätä verovarojen ulosmittausta.


20 miljardia lisää lainoja otettu kahdessa vuodessa yksin valtiolle. Niistä varmaan otetaan valtion entisen puoluetuen lisäksi myös entinen lehdistötuki? Niidenkin yhdistämisen yhdeksi, puolueiden kautta jaettavaksi rahaksi ideoi aikoinaan Jarmo-poika. Ja ihan nykyisenlaisessa tilanteessa. Silloinkin kepun kassa ammotti tyhjyyttään. Siis heti vuoden 2007 ostettujen vaalien jälkeen. Vaan eihän sitä nyt ennen 2011 vaaleja Mari-tyttö kehtaa.


Eikö olekin mielenkiintoista, että uutinen puhuu kunnallisesta vaalituesta? Ei kunnallisesta puoluetuesta. Vaalitukena sitä valtiollista puoluetukeakin aikoinaan perusteltiin. Miksiköhän sitten puolueet päättävät erillisistä vaalituista vielä vaalivuosina, siis tavanomaisen puoluetuen lisäksi? Vaalejahan onkin sitten jo lähes joka vuosi. Kuntavaalit, Eduskuntavaalit, EU-vaalit, Presidentinvaalit.


Kepu päätti myös keskiviikkona, että se ei hyväksy poliittisten nuorisojärjestöjen tuen muuttamista parlamentaarisesti määräytyväksi. Joku koira kyllä tässäkin on haudattuna. Vaan mikä? Luopuuko kepu nyt ensimmäisenä isoista puolueista parlamentarismista?


 


PS.


Vastuuko se noin painaa? Herrat hyvästi hallitkoon.


 


 

Ei kommentteja: