perjantai 6. elokuuta 2010

Muutettaisko taas lakia?

Ainoa valtakunnallinen päivälehti uutisoi tänään saaneensa tietää, että Kepun omistama Apollon Verkkopalvelut on saanut  verottajalta noin puolen miljoonan euron mätkyt  tehdyistä arvonlisäveron vähennyksistä." Verotarkastuksen tulkinnan mukaan valtion viestintätuki ei ole sen kaltaista tuloa, josta yhtiö voi tehdä alv-vähennyksiä. Puolen miljoonan summa on kertynyt usean vuoden aikana. Asiantuntijoiden mukaan verottajan tulkinta ei ole kuitenkaan yksiselitteinen. Keskustalla ja Apollon Verkkopalveluilla on elokuun loppuun asti aikaa toimittaa vastine verotarkastuksen näkemykseen."


Ei siis riitä se, että Kehittyvien Maakuntien Suomen raikulipojat lahjo(itta)vat kunnanvaltuustoissa istuvia kepun ja kokiksien eduskuntavaaliehdokkaita lähes puolella miljoonalla. Eikä se, että nyt jo entisen puoluesihteeri Jarmo Korhosen aloitteesta puoluetuen tasoa olennaisesti kasvatettiin heti edellisvaalien jälkeen, mm. liittämällä entinen suoraan saajilleen kohdistettu lehdistötuki puolueiden kautta ohjautuvaksi. Puolueiden rahoitustarpeet eivät koskaan riitä. Eivät koskaan. Aina tarvitaan enemmän. Vaikka valtion varat loppuisivat.


Moinen kilpavarustelu, sillä tottahan muut suuret ja keskisuuret puolueet taistelevat samassa tilanteessa, vaikkakin ehkä erilaisin euromäärin, ei todellakaan lisää kansanvallan toteutumista maassamme. Siksi olisikin välttämätöntä luopua kokonaan mahdollisuudesta, että rahan tarvitsijat saavat rajoittamattoman mahdollisuuden itse päättää kuinka paljon keräämistämme verorahoista he ottavat käyttöönsä. Se muutos, Puoluerahoituksen tuloslähtöinen Rahastomalli olisi helppo toteuttaa.


Mutta varmaan tässäkin tilanteessa valitaan perinteisempi ratkaisu. Taistelupari Tuija Brax ja Lauri Tarasti joko nykäisevät hihastaan sopivan tulkinnan tai nimeävät jälkimmäisen johtaman, puoluesihteereistä koostuvan työryhmän, joka saa tehtäväksi pikavauhdilla esittää nykykäytännön siunaava taannehtiva lainmuutos.


 


PS.


Kesäloma tässä välissä panee unohtamaan asioita. Ei nykyiseltä pääministeriltä Mari Kiviniemeltä ja/tai hänen puolisoltaa jäänyt pöydälle selvittämättömiä asioita juuri näiltä samoilta tiimoilta? Asioita, jotka he lupasivat selvittää heti lomien jälkeen? Eiköhän olisi aika? Luulevat muuten vielä, että asia on unohtunut.

Ei kommentteja: