perjantai 20. elokuuta 2010

Jotain on pahasti vialla. Hyvin pahasti vialla.

EKn johtaja Lasse Laatunen edellyttää eläkeiän nostamista. Taivaisiinko?


Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen katsoo asiakseen osoittaa naapurimaalle ja keskeiselle kauppakumppanillemme kuinka merkityksetön ja omaan itseensä käpertynyt maa se oikeasti on. Tekstiviestillä hoidetaan ulkopolitiikkaa?


Keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi ei lupauksistaan huolimatta avaa edellisten eduskuntavaalien vaalirahoitustaan. Eikö muillakin perheenjäsenillä ollut epäseelvyyksiä?


Hallitus tekee 8,3 miljardia alijäämäisen vaalibudjetin, mikä nostaa julkisen sektorin velan noin 90 miljardin tasolle. Kymmenen vuotta sitten sitä oli noin 12 miljardia.


Istuvan Eduskunnan 200 jäsenestä 40 vastaanotti vaalilahjontaa Kehittyvien Maakuntien Suomelta. Mutta rahan palauttaminen ja lain muuttaminen pesivät puhtaaksi?


Edellinen pääministeri kulkee dementtisenä ja polvivammaisena, mutta vapaana. Vielä.


Rikostutkinnan kohteena olevat kansanedustajat jatkavat puolueensa edustamista Arkadianmäellä. Seuraaviin vaaleihin?
Hyi hitto!


 


 


 


 


 


 

22 kommenttia:

Frank Hoboken kirjoitti...

Kirjoitin Olli Herralan blogiin Kokoomuspoliitikkojen Venäjä-diplomatiasta näin:

Hallitus laatii tänään rajusti alijäämäisen budjetin, silti Kokoomuksessa koetaan asialliseksi vinoilla venäläisille.

Kanadan elintaso olisi jotain ihan muuta ilman hyviä kauppasuhteita USA:n kanssa. Miksi suomalaispoliitikot vain keskittyvät ärsyttämään itänaapuriamme? Venäläiset muistavat varmasti myös ministeri Häkämiehen lapsellisen venäjä,venäjä,venäjä-puheen.

Ei venäläisiä tarvitse kohdella kuten tehtiin vielä 20 vuotta sitten, mutta jonkinlainen kunnioitus olisi kohdallaan. Helsinki olisi läntisen maailman rumin pääkaupunki ilman venäläisten rakennuttamia taloja. Suomen pitäisi pyrkiä kaikin keinoin lisäämään kauppasuhteita Venäjän kanssa. Yliopistot voisivat myös harrastaa paljon nykyistä enemmän opiskelijavaihtoa, pikkulapsille pitäisi järjestää jo lastentarhoihin kielikylpyä. Lähes kaikki kaverini ovat laittaneet lapsukaisensa ruotsinkielisiin tarhoihin ja kouluihin. Venäjäntaito todennäköisesti tekisi lapsista huomattavasti vauraampia tulevaisuudessa. Venäjäpelko elää todella syvällä suomalaisten mielissä.

Suomettumisen aika oli kaameaa nuoleskelua, mutta kauppa kävi ja Suomen elintaso nousi kohisten. Itse ainakin mieluummin vaurastuisin idänkaupan ansiosta kuin keskittyisin jatkuvaan nälvimiseen. Sananvapaus on meillä ymmärretty väärin. Eiväthän yrityksetkään moiti asiakkaitaan julkisesti.
.....................................................................................
Menetämme mahdollisesti kymmeniä miljardeja euroja vuosittain toteutumatonta liiketoimintaa, koska valtioeliitti suhtautuu ylimielisesti ja välinpitämättömästi Venäjään. Ilmeisesti poliitikkoja raastaa se, että he joutuivat vuosikymmenet olemaan hiljaa ja nuolemaan neuvostojohtajien kenkiä. Nyt koetaan, että on maksun aika ja voidaan räkyttää kuin sekarotuinen piski.

Mitä tulee KMS-kuvioihin, poliittinen eliitti tulee jatkamaan aivan samalla linjalla kuin ennenkin. Yksi KMS-pääjehuista esimerkiksi toimii Hyvinkään kaupungin tarkastuslautakunnan puheenjohtajana, ilman että yksikään paikallispoliitikko näkisi siinä mitään outoa!!! Ehkä hyvinkääläiset ajattelevat, että hän ansioitui Nova Groupin konkurssissa. Nova Group jakoi rahaa ulos samaan aikaan kun se jätti järjestelmällisesti laskujaan maksamatta. KMS-kulttuuri istuu niin syvässä, ettei se mihinkään katoa. Uusi pääministeri muistuttaa toiminnallaan 1990-luvun hiihtäjiä. Mitään ei tunnusteta, ellei ole pakko. Vieläkin Hiihtoliitto on virallisesti sitä mieltä, ettei epoa ole Suomessa 1990-luvulla käytetty, koska siitä ei ole kärähdetty.

Eläkeiän nostamiskeskustelu on myös täysin päätöntä. Tottakai järjestelmän pitää sallia se, että työkykyinen ja työhaluinen ihminen voisi tarvittaessa tehdä töitä vaikka 80-vuotiaana olematta yrityksen pääomistaja. Mutta en jaksa ymmärtää, miten raskasta ruumillista työtä tekevä brankkari tai lentoemo voitaisiin pakottaa olemaan 70-vuotiaaksi duunissa?

hakki kirjoitti...

Frank Hoboken

Näinhän se on. Kuka tahansa normaaliälyllä varustettu kyllä sen tajuaa. Mutta tuossa poikkileikkaus Suomesta ja sen johtajista 2010-luvulla. Vihaksi pistää.

Frank Hoboken kirjoitti...

Ilahduttavaa, että tänään paperi-Iltalehden pääkirjoitus toteaa myös Kokoomuksen Venäjä-politiikan olevan huolestuttavaa (lue: idioottimaista). Olen järkyttynyt, koska ajattelin vuosikaudet että Kokoomus on ainoa täysjärkisten puolue. Näin ei todellakaan ole. Häkämies on polttanut valtavasti rahaa hutiloiduilla armeijan hankinnoilla ja sallimalla Solidiumin suojatyö-salkunhoitajille kohtuuttomat liksat. (Solidiumin oma päätösvalta on lähes olematon, poliitikot haluavat vain luoda mielikuvan, että riippumaton asiantuntija käy valtion omistamilla osakkeilla kauppaa).


Kokoomuksen seuraava iso kupru tullee olemaan kunnallisten vesilaitosmonopolien yksityistäminen. Lopputulos on kuin suoraan Aku Ankasta. Kraanasta loppuu vedentulo niiltä, jotka eivät suostu 200 prosentin hinnankorotukseen. Muutan pian Espooseen. Joudun Fortumin asiakkaaksi, vaikka en sitä haluaisi. Aivan käsittämätöntä, että yksityishenkilö pakotetaan maksamaan tietylle pörssiyhtiölle sähkönjakelusta. Todennäköisesti myös Helsinki-Vantaan lentokenttä myydään Kokoomuksen avustuksella pilkkahintaan pääomasijoittajille. Näin tulevaisuudessa tullaan supistamaan budjettivajetta. Valitettavasti monopolien myynti vain kurjistaa maata entisestään.

Monopolien yksityistäminen pitäisi kieltää lainsäädännöllä.

Iltalehden sivulla 9 Katja Boxbergin (joka co-kirjoitti loistavan Lumedemokratia-kirjan) jutussa muistutetaan myös uuden pääministerin omerta-linjasta. Veikkaan, että median kuherruskuukausi on pian ohi, ja hän alkaa ottamaan iskuja vastaan, vaikka nainen onkin.

Karl Fransen kirjoitti...

Hakki

Olemme keskustelleet naista asioista useammankin kerran, mutta, nahdakseni emme ole menneet itse asian ytimeen, itseemme, vaan mieluimmin tyytyneet erinaisiin selittelyihin. Miksi? Ehka voitaisiin sanoa, menematta kertaavaan samanlaisuuteen, etta kysymyksen ylivoimaisuus on seina jota emme ole halukkaita, emmeka kyvykkaita, ylittamaan niilla tyokaluilla joita omaamme.

Massakoulutusmenetelmat, joita ainoastaan tunnemme, eivat tassa asiassa ole kyenneet saamaan aikaan muuta kuin valiaikaisia korjauksia. Se oli joskus aikoinaan apu, mutta, kuten olet havainnut "modus vivendi" on muuttunut ja vaatii uusia asioiden kasittelytapoja; ja kun emme ole halukkaita etsimaan niita itsestamme, vaan aina itsemme ulkopuolelta, olemme noiden ulkopuolisten tekijoiden armoilla, joita politiikot ja clergy kayttaa omaksi hyodykseen. Tietenkin kapinoimme niita vastaan, mutta tuo kapina on vangin kapinaa sellissa, eika "vartijat" siita mitaan huoli niin kauan kuin "avaimet" ovat heidan taskussaan.

Henkinen pelkojen pakkopaita on ylitsepaasematon ja kuten olet tietoinen, silla ja yksin silla "vartijamme" pitavat meita "aisoissa". Ne harvat rikkaat, jotka pystyivat lahjomaan "Lain vartijat" tekemalla heista "virkamiehiaan" eivat kapinoi, siten taaten madannaisyyden jatkuvuuden. Kaikki nuo ominaisuudet ovat meissa jokaisessa, vaikka emme niita kayta, ne ovat siella, ja vain tietoisuus omakohtaisesti nahtyna voi paljastaa ihmiselaimen vaaristyneet aivorakennelmat. Vaikeinta on oppia katsomaan asioita ilman puolustelua ja tuomitsemista, mutta ei mahdottomuus.

hakki kirjoitti...

Frank Hoboken

Erityisesti viime vuodet ovat osoittaneet, että ideologia on korvannut kokiksien järjen. Sen seurauksia tulemme maksamaan kauan. Mutta jos meiltä vesikin vielä viedään...

Onneksi on edes JOKU MUU. Nyt pitäisi vain kehittää sille tukijoukko.

PS.

Ei ollut Jutasta demarisaappaisiin. Tuskinpa on Marista edes kepulikenkiin.

hakki kirjoitti...

Karl

Olen kanssasi pitkälti samaa mieltä. Vankeja toki olemme. Mutta vangitkin tekevät toisinaan kapinan. Ja jopa onnistuvat. Meillä alkaa olla kyse vain siitä milloin ja miten.

Toivottavasti kapinasta ei tule perinteisen verinen kapina, kuin silloin vajaat 100 vuotta sitten. Miten saisi vastuulliset kansalaiset ymmärtämään, että JOKU MUU on äärimmäisen tehokas tapa anastaa valta takaisin kansalaisille? Ja itse asiassa ainoa rauhanomainen tapa saada aikaan todellinen muutos.

jusa kirjoitti...

Minusta kokomuksen nuoren kaartin venäjä kommentit kertovat lähinnä siitä,
että historian kotitehtävät ovat tekemättä. Minä kehoittaisinkin poikia lukemaan
Paasikiven ja Kekkosen autenttiset päiväkirja merkinnät (Paasikivi 1939-1956)
(Kekkonen vv 1944-1980).
Egoilun sijasta pitäisi siirtyä diplomatiaan. Venäjä on ja tulee olemaan kasvava
talousmahti ja sitä kautta Suomelle mahdollisuus, ei uhka.

Oijoi kirjoitti...

Yksi on varmaa, Mari kopsuttelee kepulikengillä niin kauan kuin hyväksyy herrojensa kuivahieronnan.

Eikö olisi aika pohtia sitä mitä tekevät työkseen nämä hallituksen määräyksellä työurien pidentäjät yli kuusvitoset.

Aiotaan siellä sentää ostaa äänet hallituspuoleille uudella minieläkkeellä joka pannaan maksuun vaalien alla.

Vihreiden "työvoimamisteri" Sinnenmäki kertoi yleisesti tiedossa olleen asianytimen Persuille (Soini) ja Vasemmistoliitolle (Arhinmäki) , "olemme onnistuneet pysymään hallituksessa ja vallassa tekemättä hallituksessa mitään konkreettista" ( Yle ajankohtainen 1 )

Jotain on pahasti vialla vastavoimissa, homeen vihreissä Vihreissä ja heidän pesaajissa ja kuulijoissa Persuissa ja Vasemmmistoliitossa.

Demarien mössö, kiiltonahkasaappaat ja punainen hame eivät työllistä maan porvarillisen kuvitelman vallassa olevaa nuorisoa joka ei tiedä kenen joukoissa seisoo.

SDP:n oppimössöt eivät kelpaa edes perusduunareille eivät edes Ay:lle.

hakki kirjoitti...

jusa

Olen kanssasi samaa mieltä. Eli kääntäen, Venäjä on meidän suurin mahdollisuus, ellemme tee siitä suurinta uhkaamme.

hakki kirjoitti...

Oijoi


"Jotain on pahasti vialla vastavoimissa", siis puolue-eliitin vastavoimissa, kansalaisissa. Eikä tähän maahan tule mikään yksittäinen puolue saamaan sellaista vaalivoittoa, joka ratkaisevasti muuttaisi mitään nykymenossa. Ainoa mahdollisuus on vetää matto pois puolue-eliitin jalkojen alta.

http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/10390/poistetaan-puolueilta-oikeus-edustaa-meita

jousimies kirjoitti...

Tosta Kallen kommentista tuli yks biisi mieleen. http://www.youtube.com/watch?v=ZgWijGwbV6A

hakki kirjoitti...

Jousimies, long time no see.

Hieno biisi. Ja valitettavan totta.

Karl Fransen kirjoitti...

Jousimies
En tieda olenko tuo Kalle, mutta viisu oli hyvin todenperainen. Kiitos siita!

tobe kirjoitti...

Meillä on monia tabuja.Kekkosta ei saa edelleenkään pitää ahdistavana aikansa Tsauseskuna.Eduskunta on hyvä.Presidentti on aina hyvä ja pyhä.Suomalainen urheilija on puhdas.Meillä uskotaan jumalaan ainakin tilastollisesti.Meillä on kaikilla huono viinapää.
Suomalainen ruoka on puhdasta ja olkaa muut hiljaa.Se on terveellistä koska Pekka Puska sanoo niin.Se on maukasta kiitos Kolmosen Jaakon.Ruodoton kala on huono koska se on nypitty ja kuivuu.Lihaa ei saa syödä paitsi suomalaista.Onneksi meillä ei ole omia autoja maassa. Suhde venäjään on aivan sairas. Minkäänlaista vuoropuhelua ei sallita ja tilastollisen tosiasian esittäminen on kansallinen hätätila.Tilastokin meni pieleen, koska siinä ei huomioitu puuttuvia palokuntia....hollannissa nimittäin niitä on.
Jossain asiassa olemme ihan omiamme. Meillä on ilmavoimien ilmasotakoulun lipussa tiukka hakaristi keskellä lippua.
Tänään katsoin kun marssivat ohi ja yksi turisti alkoi äkkiä itkemään. Menin viereen ja kysyin voinko auttaa? Svastika vaati selityksensä.Yritin selittää historiaa ja kreivi von Rosenia...ei auttanut.Rouva ei meinannut ymmärtää mitenkään miksi meillä on hakaristi jossain sotalipussamme.Voisi olla meidän kaikkien etu jättää se pois vai loukkaanko nyt jotain perinnettä.Kaiken kaikkiaan olemme kummallinen kansa ja johtajat ihan samanlaisia. Joku tavoite pojilla hollanti vertauksilleen oli..meille muille se ei auennut.Miten niin fiksut puhuu niin pöpejä?kuten huomasitte sekä puolustin, että moitin samassa kommentissa..sekin on kovin suomalaista.Mikä siis.No epäselvyys.Perinteet kunniaan.

hakki kirjoitti...

OrNot

Tuskinpa Jyrki Boyn kommentissa asiavirheellä on pienintäkään merkitystä? Kyseessä oli huonosti käyttäytyvän nulikan uho. Se oli tyylitön, tarpeeton, repivä ja riitaa haastava lausuma, jota hän ei saa enää tekemättömäksi.

Vuoropuhelu tuskin tarkoittaa oikeutta loukata keskustelukumppanin tunteita? Ja juuri sellaisesta tilanteesta tässä on kysymys. Sillä selittelyille ei moisessa juuri ole sijaa.

fundeeraaja kirjoitti...

Kuinka tällä kansalla voikin olla näin huono herraonni. Kaikenlaiset pojanviikarit ja tytönheitukat soittavat suutaan miten sattuu. Johtuiskohan tuo tapojen kauhistus siitä, etteivä ole joutuneet elämässään kohtaamaan aitoja ihmissuhteita. Kaikki on valmiiksi prässättyä. Kyllähän noissa ijissä ja tuossa asemassa helposti ego rähähtää, mutta ei sen saisi antaa räjähtää viattoman kansan silmille. Mitä helvettiä me noille tehdään? Tuntuu todella pahalle jos keväällä ei ole kuin kolme vaihtoehtoa äänestää, kirkkovene, JOKU MUU tai PerSut.

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Minä, minä, minä on - korkeintaan - se mitä tuo porukka on joutunut kohtaamaan. Mutta tuskin edes sitä.

Nuorempana olin oikeesti sitä mieltä, että itsenäisen Suomen historia osoittaa, että meillä on ollut poikkeuksellisen hyvä herraonni. Siis vuoteen 1956 asti. Siitähän tuo alas lähti. Silloin kuvaan astui valtapolitiikka. Siitä lähti alamäki.

"ei sen saisi antaa räjähtää viattoman kansan silmille." Siinähän se keskeisin ongelma onkin. Sillä sanoopa Putin, Medvedjev tai vaikkapa Larionov ihan mitä tahansa, sillä ei ole merkitystä. Äiti Venäjä muistaa.

Mitä taas tulee noihin kolmeen vaihtoehtoosi; niitä on oikeasti vain kaksi. Kirkkovene tai JOKU MUU. Persu kun on liian kamala edes ajateltavaksi.

enola.G kirjoitti...

Harmi että pojat syntyivät liian muöhään, jos oisvat syntyneet
sen verran aikasemmin että oisvat kerenneet sottaan mukkaan niin
oisvat varmaan vallottaneet Venäjän, ainakin puheista päätellen.

Ois se ollu hienoo kun jokaisella ois oikeus omaan " kotiryssään"
päivät palvelis ihmisiä ja yöks mänis koirankoppiin makkoomaan.

Hullujen huoneellekkin on sentään jotain pääsyvaatimuksia, mutta
eduskuntaan ei tunnu olevan. Sen todistaa tapaus Toni Halme.

Tyhmä ei älyä eikä viisas välitä, nyt tyhmä huomas ja paljasti
typeryytensä
SIIRTÄKÄÄ KANSANEDUSTAJAT JA MINISTERIT ITÄRAJAN OIKEALLE PUOLELLE
sieltä ne on lähtösin ja sinne ne kuuluu,arkadianmäki ei tarvitse
olla itänaapurin etäispesäke.

hakki kirjoitti...

enola.G

Tiedä nyt uskaltaisiko noita kakaroita edes sotaan panna. Ei noista olisi ainakaan siihen. Ei taatusti.

fundeeraaja kirjoitti...

Unohdin kiihdyksissäni kommentoida eläkeiän nostoa. Eläkeiän ylärajaa ei tarvita. Kyllä työnantaja heittää pihalle kun tekijästä ei ole enää mitään hyötyä. Julkisessa hallinnossa voidaan sopia, että hautaustoimisto käy kerran viikossa hakemassa täysinpalvelleet poltettaviksi. Eläkeiästä ei tarvitse puhua kun työvuosien määrä sanelee eläkkeen suuruuden. Täyteen eläkkeeseen tarvitaan 40 vuotta työelämässä.
Tätä aikaisemmin eläkkeelle jäävän eläke putoaa progressiivisesti niin, ettei ainakaan eläkkeen suuruus aiheuta ongelmia sen maksajalle. Itse olisin saanut täyden eläkkeen ja vähän päälle.

helanes kirjoitti...

Mitä työ täällä oikein marmatatte?
Ehkä 65 vuotta, kansaneläkeikä, on se tämän hetken oikea eläkeikä. Onneksi emme ole ongelminemme yksin.
Pelkkää loiskiehuntaa muuten tuo, mistä postaus puhuu.
Kyllä tämä tästä.

hakki kirjoitti...

helanes

Marmatatte? Oh-hoh.