sunnuntai 8. elokuuta 2010

Löylynlyömät

Venäläinen kuoli, suomalainen sairaalaan. Kummallakin "kisan" päättyessä selvästi näkyviä palohaavoja iholla. Kisan johtaja "Arvelan mukaan turvallisuusjärjestelyt eivät pettäneet missään vaiheessa: kaikilta kilpailuun osallistuneilta vaadittiin lääkärintodistus ja ensiapuhenkilökuntaa oli paikalla riittävästi." Mitä nyt toinen finalisteita kuoli ja toinen makaa lasaretissä.


Näin Heinolassa Jyräsi tänä kesänä. Ehkä vielä Jyrää ensi vuonna? Mutta Saunomisen MM-kilpailut taisivat loppua tähän. Löylynottokilpailu taisi siten liittyä niiden lukuisten lajien joukkoon, jossa kilpailijoitten on ensin kuoltava tai vammaannuttava ennen kuin leikki saadaan lopetettua?


Mutta varmaan voitaisi helposti kehitellä uusia "MM-kilpailulajeja". Kuka sulkeltaa pisimmän aikaa tai syvimmälle ilman laitteita, on valmis hyppäämään korkeammalta joko veteen tai miksei vaikka torin betoniin, triatlon johon kuuluu juoksu Ruotsinlaivalle, kaiteen yli hyppääminen keskellä Suomenlahtea ja reipas uinti Tallinnan Sadamarkettiin.


Jälkiviisauttako?
PS.


Aamuiseen kirjoituksen pieni lisätieto: Poliisi ei epäile rikosta!

6 kommenttia:

Satunnainen raportoija kirjoitti...

"Arvelan mukaan turvallisuusjärjestelyt eivät pettäneet missään vaiheessa: kaikilta kilpailuun osallistuneilta vaadittiin lääkärintodistus ja ensiapuhenkilökuntaa oli paikalla riittävästi."

On kyllä olleet melkoiset turvajärjestelyt kun vammat pääsivät järjestäjien huomaamatta kehittymään niin pahoiksi, että sairaalaan asti selvinnyttä hullua piti hoitaa nelisenkymmentä minuuttia ennen kuin hänet voitiin panna ambulanssiin.

Finalistien kuvista päätellen saunaa voitaisiin käyttää höyrykeittimenä.


Mutta hei, onhan meillä turvallisempiakin MM-kisa-lajeja: suopotkupallo, eukonkanto, saappaanheitto, kännykänheitto, ilmakitara jne. Niistä on hankalampi kehittää hengenvaarallisia extreme-lajeja, ja vakavasti puhuen, kyllä niihin kunnian arvoisiin Olympia-lajeihinkin on moni kuollut.

Ikaros kirjoitti...

Jukolan viestissä kuolee lähes joka vuosi yksi tai useampi 'hyväkuntoinen' sunnistaja, lokkaantuneita on kymmeniä. Turvatoimet lienee silti kunnossa.

hakki kirjoitti...

Ikaros

Totta kyllä. Ja varmasti vielä useampi ylirasitukseen sängyssään. Eikä seksiäkään pidä sen vuoksi kieltää. Mutta jotenkin tuo itsensä Joulukinkun lämpötiloissa palvaaminen, ei mielestäni koskaan ole täyttänyt urheilun tunnusmerkistöä.

hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Niin kai se sitten on: Life is hard and then you die? Mutta että ihan ehdoin tahdoin....

Ikaros kirjoitti...

Kuinka monta kilpa-ajajaa on auto-(urheilussa) kuollut.? Heistä tulee sankareita jostain syystä. Olisiko sytä pohtia vuorikiipeilyn kieltämistä? Lopultakin ihmiset janoaa tragediaa, jälkeenpäin ollaan valmiita jeesustelemaan.

hakki kirjoitti...

Ikaros

Monta on mennyt. Ja monta vielä vuorilta tippuu ja maailman merille hukkuu. Ehkä he kaikki ovat samaa porukkaa? Löylynlyömiä?