lauantai 21. elokuuta 2010

Kulutusta vai investointeja?

"Valtion velkaantumisessa on kyse tulevien vuosien verotulojen käyttämisestä, jos velka menee kulutukseen eikä investointeihin. Valtion ensi vuoden menot ovat 50,3 miljardia euroa, joten nykysukupolvi on käyttänyt tulevien vuosien verotuloja jo lähes kahden vuoden menojen verran. Kyse on valtavasta tulonsiirrosta tulevilta sukupolvilta." Näin ainakin väitti ainoa valtakunnallinen paperimedia tänään.


Olen näitä parjattuja suurten ikäluokkien edustaja. Itse asiassa se suurin ikäluokka, 1947.


En katso olevani vastuussa siitä, mitä viimeisten 10 - 8 vuoden aikana on päättänyt nykyinen sukupolvi. Ne alle nelikymppiset kakarat. Siis en esimerkiksi siitä, että julkisen sektorimme velkaisuutta on jälleen kasvatettu noin kolmella, neljälläkymmenellä prosentilla tasosta, joka syntyi 1990-luvun laman seurauksena. Tasosta, jota emme edes historiamme pisimppän kestäneessä noususuhdanteessa osanneet kuin parina vuotena, muutamalla miljardilla hillitä.


Mutta ainahan on mahdollista, että Jyrki-boy on ohjannut velan, siis ne nyt jo tähän mennessä otetut 30 miljardia euroa investointeihin? Kommenteiksi riittä kohde ja summa.




PS.


Potkittaisiko vielä muutamaa suurinta kauppakumppaniamme? On se niin maan ihanan kivaa.


 


 

6 kommenttia:

Oijoi kirjoitti...

Meillä ei ole mitään hätää, sillä meillä jo on runsaasti kulutusta ja vielä enemmän investointeja.

Katainen kertoo sen mitä tiedettiin jo 25 vuotta sitten. Venäjän talous velkaantuu eivätkä ruplat riitä edes oman väen ruokintaan. Kesän korkeapaineet tiedetään pysyviksi. Venäjän seuraava ruplatulolähde on tappaa vähemmistöt, muslimit pakkaseen ja nälkään.

Pakistanin tulvat, Afganistan, Iran ja Irak huutovat taalasta arvon ja saat niitä pian eurolla kolme. Miljoona halal ateriaa päivässä made in USA, toimitettuna kuljetuslentokoneilla maapallon toiselta puolelta ei riitä ylittämään uutiskynnystä.

Me vain tässä maailman parhaassa maassa kaivamme kultaa.

Työttömien ja syrjääntyneiden äänet olivat jo kepun ja kokkarien ostoslistalla. Ne aiottiin jo maksaa upauksella takuueläkeestä. Kuntien toimeentuloluukkuja naulataan jo kiinni eikä asuntotukia jaeta.

Ellet satu ennestään olemaan valtion - tai kunnan suojatyöpaikassa niin täytettyäsi 65 vuotta pääset kortistoon. Saat kansanruokalakortin jos puolisoa ei ole. Kortti taskussa odotat jonossa EU ruoka - avusta keitettyä soppaa.

Odottelet tukityöpaikan vapautumista jotta saat ruokarahat paitsi, jos menet vapaaehtoistyöhön kolmannelle sektorille niin saat ilmaiset bussikyydit ja joka päivä kaksi lämmintä ateriaa.

Ihan kuin entisaikaan suuressa ja mahtavassa Neuvostoliitossa.

Eläkekassat ovat jo antaneet rahansa, valtio että Jyrki -boy otti lisää velkaa ja pistivät ne yhdessä kultamaille ja metsiin johtavien teiden ja siltojen rakentamiseen.

Tämäkin palvelu etenee meillä valtiovarainministerin sunnitelmien mukaan.

Kullankaivajien seksintarpeisiin ja paidan pesuun lähettää Venäjä, Pietari ja Murmansk maahan laumoitain eläkkeettömiä korkeakoulututkinnon suorittaneita kolmea kieltä puhuvia viiskymppisiä venäläisäitejä joiden miehet ovat ryypänneet itsensä hengiltä.

Sijoittajina, yksikertaisesti, myymme osakkeemme ja ostamme virtuaalikultaa. Puolet kullasta lahjoitamme romunkeräykseen kuten jo aikoo Amerikan 500 miljardööriä tekevänsä taaloilleen.

Loput rahat me sijoittajat sitten sijoitamme kotimaisen pankin ps - tilille ja odotamme joukolla, kieli pitkällä ja pankin analyysejä tavaten osakkeiden nousua.

hakki kirjoitti...

Enpä tiennytkään tästä metasuunnitelmasta. Miksi hallituksen valopäät haluavat pihdata? Tämähän todellakin ratkaisee tulevaisuutemme.

Hyvä pojat!

tobe kirjoitti...

Koska nuoremmat ikäluokat ovat niin kovasti huolissaan omasta kohtalostaan ehdotan, että ihan reiluuden vuoksi palaamme takaisin 60 luvun elintasoon.Palautamme vanhan koulujärjestelmän lukukausimaksuineen ja pankit antavat asuntolainaa vain niille joilla on 50% asunnon hinnasta tilillä.Palkkataso toki putoaa rajusti, mutta onneksi verotkin. Ulkomaanmatkailu on kerran elämässä tapahtuva merkittävä investointi.Pitää olla tarkkana onko se sitten Rhodos vai Torremolinos?
Kyllä nuoret joutaa maksamaan itsse oman elämänsä.Emme mekään voi vaatia jo vainaiilta vanhemmiltamme lisää tukea.Niillä omilla vanhemmilla taisi mennä se aika sotakorvausten maksuun.Tilanne on siis hyvä.Mistä sen tietää? No siitä kun nuoriso puhuu välivuosista jotka olis kiva viettää vaikkapa jossain ulkomailla.Oli tuo ilmainen opiskelu niin kovin raskasta.
Tuleva hallitus vuonna 2012 taitaa olla aika nuorilla naamoilla varustettu ja se on ihan hyvä se.Juuri nuorten se lasku pitää maksaakin joka tästä kaikesta hyvästä heille luodusta syntyy.
Olen ihmetellyt miksei koskaan keskustella siitä kuinka paljon kukin on elämässän maksanut veroja? Omia tai omistamansa yhtiön kautta saatuja lappusia.Puhutaan aina tuloista, muttei todellisista sankareista eli veronmaksajista ja niistä jotka ovat luoneet maahan työtä ja verotuloja.Montako miljoonaa riittää kunniamerkkiin?Hävetköön ne jotka eivät ole veroja maksaneet!

hakki kirjoitti...

OrNot

Eihän se 60-luku herkkua kaikille varmaan ollut, vaikka hauskaa oli. Ja viimeistään 1990-luvulla niiden 60-lukulaisten, jotka joutuivat työttömiksi riitti naurussa piteleminen. Työt ja omaisuudet usein myös perheet ja terveys menivät.

tobe kirjoitti...

Niin meinas henki mennä ja upota omaisuus, mutta lääketiede pelasti hengen ja pitkä pinna turvas talouden.
Ainoa asia mitä nykynuorisossa kritisoin on helppouden etsintä.Kun on itse saanut "lamppu palaa" arvomaailman päähänsä ei voi ymmärtää, että menestys tulee jotenkin helposti.Oli hassua katsoa kun opiskelijat mielenosoittivat.Joku loihe lausumaan ettei opintotuki riitä Helsingisssä edes yksiön vuokraan?Uskomaton heitto.Pitäiskö yhteiskunnan maksaa opiskelijoiden vuokrat ja antaa vielä ruoka-/vaate-/matkustelurahat päälle.Ilmainen opiskelu lienee etu sinänsä.Ilmaista ei arvosta kukaan ja se on se suurin ongelma.Ilmainen on saavutettu etu johon ei saa koskea.Miksi ei saa?

hakki kirjoitti...

OrNot

"Ainoa asia mitä nykynuorisossa kritisoin on helppouden etsintä." Oletko todella sitä mieltä, että me emme etsineet? Mahdollisuudet olivat ehkä heikommat? Mutta vain ehkä. Sitä paitsi, eikö kehitys juuri liity inhimilliseen laiskuuteen ja helpoimman tien etsimiseen?

Ja ehkä näsäviisaasti voisi väittää, että ilmaista ei ole, ainoastaan maksutonta. Oikein tai väärin. Minun mielestäni ja monestakin syystä opiskelun, varsinkin korkeakouluopiskelun, pitäisi olla sitä saaville maksullista.