"Jungnerille kaikki portit auki politiikassa" kertoo Kauppalehti juuri nyt. Mitä tämä mahtaa kertoa demareiden arvomaailmasta? Tai Kauppalehden? Ja meidän?
Voisiko kaverilla olla käyttöä ihan oikeissa, lisäarvoa tuottavissa töissä? Vai onko todella ainoa mahdollisuus työllistää kaveri maksamistamme verovaroista? Vai onko kutsu rälssin jäseneksi todella niin iso juttu, että siitä ei voi, eikä uskalla kieltäytyä? Onhan tuo ainakin, ehkä osoittanut osaavansa jotain.
Ovatko käsityksemme elämän realiteeteista todella sitä, että Taivas on saada loisia?
10 kommenttia:
Vaikka liippaa rälssin maailma läheltä niin antaa mennä. Tilastojen mukaan maan syrjäperien yksin jääneiden vanhojen isäntien yleisin kuolinsyy on joko ylirasituksen pakkasen ja lumenluonnin aiheuttama laaki tai jääminen halonajomatkalla työhön käytetyn rollaattorin korvikkeen - mönkijän alle.
Parhaat ovat maanneet kenenkään kaipaamatta päiviä kuolleenna mönkijän alla.
Osa näistä jotka vielä syrjäperillä elävät pelkää, että halkojen käyttö lämmitykseen ilmastosyistä kielletään ja kaikkien on pakko käyttää sähköä jonka hinnan hallitus määrää.
Muutamat pelkäävät ja toiset toivovat, että Finnair lentää maksetut vuoronsa vielä lumen sulamisen aikaan. Osa lentolippujen ostajaista sijoittaa jo firman konkurssitapauksen vakuutukseen.
Kaverihan on meillä aina työllistetty verovaroilla jotka maksaa toinen.
Oijoi
Haevapa meistä kuolemisen aikaa, paikkaa tai tapaa itse päättää. Mutta jotenkin on vaikeaa ajatella, että rälssin jäsen menehtyisi "joko ylirasituksen pakkasen ja lumenluonnin aiheuttama laaki tai jääminen halonajomatkalla työhön käytetyn rollaattorin korvikkeen - mönkijän alle." Ellei tapahtumiset sitten kuulu lahjonnan puitteissa järjestettyyn elämysseminaariin tai -retriittiin.
Yle:ssä johtajista tulee pääsääntöisesti yli ihmisiä.Ihan normaali johtajan virka mystifioidaan kummalliseksi ja vaikeaksi.Ihan samaa liturgiaa kuin vaikkapa oopperan johdossa.Nyt Oopperassa talous kohtuullinen ja ohjelmat ilmeisen riittäviä kun taiteellista tuskaa ei koe kukaan.Kantaako Eino S. Revon luoma stallariperinne näin pitkälle.Uskon vakaasti, että YLE sai nyt johtajan joka ei ennenkaikea esittele itseään.Ne kaverini jotka kaverin tuntevat ovat vilpittomästi iloisia valinnasta.
Nyt on miellyttävää ettemme odota mitään vai onko jollain jotain odotuksia? Talous kuntoon ja sisältö kohdallaan ja ennekaikkea ilman puoluepolitiikkaa joka käänteessä.Miettikääpä immeiset, että ennen Jungneria sinne ihan oikeasti tuputettiin jotain Backmannia, joka ei sitten lopulta kelvannut kansalle edes eduskuntaan.
Miksi Jungner muuten hermostuu kun 5 v. pesti päättyy.Sehän on pitkä aika!Muu kansa on jo aikaa sitten tottunut pätkätöihin ja epävarmuuteen.Taitaa miehellä olla isohko kultainen kädenpuristus jo takataskussaan.Tokkopa uusikaan johtaja Nokialta kevyellä diilillä hommaansa aloittaa.
Apropos! Lumentulo saisi jo loppua ja pakkanen hiipua.Molemmat ovat hangessa istuvan hallituksen syytä.
Ennenkaikkea syytän Vihreitä joille ilmastoasiat ovat ensisijaisia.
Rälssi epäilemättä hoitaa jäsenensä vaikka velaksi.
Lumen ja pakkasen lisääntyminen jonka kerrotaan kuuluvan ilmastonmuutokseen hallituksen päähommaksi taitaaa tulla pitää koneet ilmassa jotta meile niin kallis julkinenn sektori pääsee talvilomilta takaisin.
Muistakaa lipputilauksessa lisätä tappi kohtaan konkurssivakuutus.
Oijoi
Rälssi epäilemättä hoitaa jäsenensä vaikka velaksi." Niin ja meidät tekemiensä velkojen maksajiksi.
Tobe
Lumihiutaleita hiljalleen
sataa maahan lumivalkoiseen...
Lumihan on kuin korkoa korolle? Onhan se jo aikakin saada kunnon vanhojen hyvien aikojen talvi?
Käsitykseni mukaa Jungnerilla oli alun alkaenkin määräaikainen pesti, 5v. Käsitykseni mukaan hän oli ensimmäinen, joka sai YLEn sillä tavalla siivottua, että ainakin yksi vuosi oli voitollinen. Olisiko ainutlaatuinen saavutus sen jälkeen, kun taloudella yleensä alkoi YLElle olla joku merkitys? Mielestäni hatunnoston arvoinen suoritus, johon en itse aikoinaan uskonut.
Kannattiko vaihtaa henkilöä, joka on saanut jotain positiivista ja ilmeisen ainutlaatuista aikaan? Ilmeisesti logiikalla ja politiikalla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa? Ja varmaan kepuleiden piti näyttää kaikelle kansalle, miten käy niille, jotka heidän nenälleen hyppivät.
Ja näin pelkojohtamisen aikaan Jungner taisi nauttia myös henkilöstön arvonantoa mikä onkin aika erikoinen saavutus. Mutta sitä ja SDP jäsenkirjaa taidetaan meidän öykkäreiden hallitsemassa bisnesmaailmassa pitää suurina haittoina.
Minusta tuo Hakkin retorinen kysymys "Kannattiko vaihtaa henkilöä, joka on saanut jotain positiivista ja ilmeisen ainutlaatuista aikaan?" oli hyvä. Pitää muistaa että Jungner tuli aikoinaan Suomen Microsoftilta, joka vuodesta toiseen keikkuu Best Workplaces in Finland kärkipaikoilla
http://greatplacetowork.ie/best/list-fi.htm
eli ainakin oli hyvässä henkilöstöjohtamisen opissaollut. Eikä nuo Best Workplaces listoilla keikkuvat yritykset mitään huonoja tuloksiakaan ole tehneet. Ja vaikka ei Yleä mystifioisikaan niin henkilöstöjohtamisen ja talouden molempien kannalta varmasti aika hankala talo. Mutta ilmeisesti kaikki intressentit eli vallassa olevat poliitikot eivät olleet kai sittenkään tyytyväisiä. Jungnerilla oli väärä jäsenkirja kun ehtivät isännät vaihtua.
Jos uusi johtaja on hänkin hyvä niin OK. Mutta hänen työpaikkanasa Nokia Siemens Networks on ainakin tietääkseni aika kuralla ettei sieltä tulleet johtajat ainakaan miksikään tuloksentekijöiksi ole profiloituneet. Taitaa tuo Hakkin toinenkin retorinen kysymys olla paikallaan "Ilmeisesti logiikalla ja politiikalla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa?"
Niin ja taisi Jungner olla muistikuvani mukaan kai vielä ihan kohtuupalkkainenkin. Veronmaksajien kannalta ansio sekin.
IsoIgor
Mutta kultaiset kädenpuristukset jäivät, kuten pätkätöiden luonteeseen kuuluukin, saamatta. Tietokin suhteen päättymisestä tuli kuulemma puhelimitse.
Best Workplaces in Finland kärkipaikoilla tuskin nähdään pieniä Kepulandian kuntia ja perämetsien lahkolaisten kirkkokuntia. Ei tosin pääkirkonkaan.
hakki...oikeassa olet...Kepulandian kostohan se oli pistää poika pihalle, mutta sitä sai mitä tilasi.
Hauskaahan tämä show on.Ensin kuumenee Heinäluomahattu ja sitten joku neropatti keksii syyttää kaikistaNokian synneistä yhtä mukavaa miestä.Minusta 5 vuotta riittää kenelle tahansa osoittaa johtajuutta.Jopa presidentille se riittäisi.HS / Unto Hämäläinen kysyi ihan mielenkiintoisesti mitä jää mieleen Halosen presidenttikaudesta kun vertaa edellisiin? Se mikä jää ei ole vielä tapahtunut.Siis toivoa on.
Jungner oli ihan hyvä, mutta niin on seuraajakin.
40 vuotta demarivaltaa on vaan ihan liikaa. Seuraava presidentti ei voi olla enää demari..ei kertakaikkiaan voi.Joku roti siihenkin hommaan.Kuka tahansa muu käy, mutta ei demari.
OrNot
"Jungner oli ihan hyvä, mutta niin on seuraajakin." Kulttuurilaitoksina itseään pitäviin organisaatioihin on varsin vaikeaa tulla luontevasti teollisuudesta. Vaikka olisit Jumalasta seuraava NSNssä ei se takaa menestystä sen paremmin Kansallisoopperassa, -teatterissa tai Yleisradiossa. Henkilöstä en mitään tiedä ja taisit mainita joko tuntevasi hänet mutta ainakin luottavasi hänen kykyihinsä. Ihan hyvä. En tuntenut Jungneriakaan. "Kannattiko vaihtaa henkilöä, joka on saanut jotain positiivista ja ilmeisen ainutlaatuista aikaan?" Ja vain siksi, että kepulit haluavat viestittää, että heidän varpaisiin sattuu?
Minua kyllä edelleen kiinnostaa enemmän kuka valitaan Kelaan. Sillä, jos millä on merkittävää kansallista painoarvoa. Kepujohto on pitänyt huolen siitä, että vaikka laitos on perustettu sotien jälkeen, se kannattaa selvimmin tsaarinajan hallintobyrokratian kunniakkaita perinteitä.
Lähetä kommentti