maanantai 4. helmikuuta 2008

Tää on kivaa!

4.2.2008 15.41 | hakki47 | Harrastukset, Hyvinvointi, Koti, Matkailu, Sijoittaminen, Työelämä, Markkinointi, Politiikka, Blogit, Kasvatus, Asiakaspalvelu ja viestintä, Ihminen, Osaaminen, Business, Kansankulttuuri, Varallisuuden hallinta, Työ & bisnes, Vapaa-aika, Johtaminen, Oppiminen

Vuoteni blogistina. Kenelle iloa blogista?

Vajaa vuosi sitten, helmikuun lopulla kirjoitin juuri aloittamastani blogismista arvion. Voit siihen tästä tutustua. Nyt kun vuosi on takana, onko mitään muuttunut? Ryhtyisinkö vielä? Onko tässä mitään tolkkua?

Perusarvioni nykyisestä Kauppalehden blogista säilyy ennallaan: ”Upea kansalaisjournalismin pilootti, ainoa valtalehdistön asiakaslähtöinen blogisto.” Vuoden aikana on syntynyt toinenkin asiakaslähtöinen blogisto. Tai itse asiassa Suomen toinen talouden ja kaupan yleislehti muuttui itse blogistoksi, mahdollistettuaan hetkeä sitä ennen myös asiakaslähtöiset blogit. Tähän ei ole muuten vielä pystynyt edes alun perin nettilehdeksi perustettu uusi Uusi Suomikaan. Keskustelumahdollisuuden tarjoaminen kun ei ole blogimahdollisuuden tarjoamista. Ja maksetulle tai vastaavalle ihmiselle lehdessä varattua tilaa on perinteisesti kutsuttu kolumniksi, ei blogiksi.

Kaikesta edellämainitusta varmaan havaitsee, että allekirjoittanut on jossain määrin tykästynyt, etten sanoisi jopa höyrähtänyt blogaamiseen. Ennen kaikkea uskoisin, että blogaaminen antaa uutta sisältöä meille jotka olemme 60 +. Tai uskaltaisin mennä jopa askelta pidemmälle. Blogaaminen auttaisi siirtämään sitä kaiken maailman opettajien ja terapeuttien peräämää hiljaista tietoa jopa sukupolvelta toiselle. Jos päätät niin haluta.

Blogaamisen ja ns. ”kansalaisjournalismin” osalta olemme vielä aivan alussa. Mutta mahdollisuuksia on vaikka mihin. Keskeisin niistä on hyvä, uskottava väline. Väline johon keskittää kaikki tämä tieto, keskustelu , mielipiteitten vaihto ja väittely. Mielestäni Kauppalehti on sellainen. Siksi ehdottaisin, että yrittäisimme ensi vaiheessa luoda yhteyksiä ”ulkosuomalaisiin” ja heidän sivustoihinsa. Siellä saattaisi löytyä uusia näkökulmia meidän pienen pieneen piiriimme tässä maassa. Janne jo avasi yhteyden ”kielisiin”. Minä usasuomeksi sivustoon. Mutta jos niitä avattaisi vielä enemmän? Takapiru on heitä paikalle huudellut koko sen vuoden, jonka olen täällä oleillut. Ja maailmassa on muitakin kieliä kuin englanti. Ja maassammekin ihmisiä joiden äidinkieli ei ole suomi.

Joten tässä 1-vuotis lahjani sinulle: Ryhdy blogaajaksi. Jos sinulle ei mielestäsi ole sanomaa, olet väärässä. On sinulla ainakin mielipiteitä. Kauppalehti antaa tilan.

Tää on kivaa!

PS.

Ei tämäkään ollut maksettu mainos.

Pysyvä linkki | 6 kommenttia »

Ei kommentteja: