sunnuntai 3. helmikuuta 2008

Digiboxitaivaassa

3.2.2008 13.58 | hakki47 | Digi, Farssi, Teknologia

Tietotekniikka sitten osaa ihmetyttää minua jatkuvasti. Ehkä se johtuu siitä, että en siitä juurikaan mitään ymmärrä. Vaan enpä taida olla ainoa. Tämän päivän HeSarissa 80 vuotias ikinörtti Osmo A. Wiiokin myönsi, että ei saa digiboxiaan tottelemaan. Kolmas jo menossa. Kenelle voisimme lähettää laskun digiaikaan siirtymisestä?

Taas eletään aikaa jolloin poliitikkojemme päätökset vaikeuttavat kansalaisten elämää. Kuluvan kuukauden loppuun mennessä estyvät analogiset TV-lähetykset myös kaapeliverkossa. Sitä taas sitten seuraa itku ja hammasten kiristely, sen verran sekavaa on sekä kauppojen neuvonta, laitteiden käyttöohjeet että teknologian valmius. Mutta tämä varmaan poliitikkojen mielestä on halpa hinta siitä, että he haluavat olla tietotekniikan eturintamassa? Kalliiksi se vaan meille veronmaksajille tulee.

Mutta otetaanpa asiaan positiivinen ote. Jos sinulla on normaali nykyaikainen tietokone, jossa on mielestäsi riittävän hyvä näyttö minulla on sinulle vaihtoehto. Mene Verkkokauppa.comiin ja osta itsellesi FUJtech DTV Pro. Hinta 19,90 euroa. Sillä saa samaan hintaan TV-virittimen, digiboxin ja antennin. Kävin sellaisen ostamassa viime tiistaina.

Koko vastaa muistitikkua. Suomenkielinen painettu ohje oli kai 4 sivuinen. Ohjeet olivat ymmärrettävät ja oikeat. Asentaminen oli helppoa kun ohjelmalevyke kertoi mitä seuraavaksi pitää tehdä. Niinpä minulla nyt pyörivät tietokoneella kaikki maksuttomat digiohjelmat. Varmaan maksullisetkin voi saada toimimaan, mutta ei innosta.

Parasta asiassa on se, että samalla tulin tietämättäni hankkineeksi ”tallentavan digiboxin”. Se kylläkin käyttää tallentamiseen tietokoneeni kovalevyä, mutta ainahan voin kasvattaa levyn kokoa tai hankkia esimerkiksi 500 gigaisen ulkoisen kovalevyn esimerkiksi hintaan 99 euroa. Varmaan ohjelmassa on muitakin mielenkiintoisia ominaisuuksia. En ole vielä kerennyt tutustua. Ja jos näyttösi on mielestäsi liian pieni, odota hetki ja hanki muutaman viikon kuluttua isompi lätty halvalla.

Ja hinta 19,90. Eipä ole kukaan neuvonut.

Nyt neuvoo.

PS.

Tämä ei ole maksettu eikä edes maksuton mainos. Varmasti niitä myy joku muukin. Ja varmaan samaan pääsee jollain muilla merkeilläkin. Minulla ainakin toimivat nämä.

Pysyvä linkki | 13 kommenttia »

Ei kommentteja: