keskiviikko 6. helmikuuta 2008

Herrapelon alkua - Nokia

6.2.2008 16.49 | hakki47 | Työelämä, Uutiset, Markkinointi, Kasvatus, Kansankulttuuri, Työ & bisnes, Oppiminen

Meillä suomalaisilla on pitkäaikainen alistumisen traditio. Olemme läpi historiamme tottuneet saamaan herroilta turpaan. Herrat ovat löytyneet joko maan rajojen sisäpuolelta tai ulkopuolelta. Olemme jopa jalostaneet sen muotoon: lyö lisää. Muutama pikaistuksissa ja usein humalapäissä tehty tappo (vast.) ei asiaa muuksi muuta.

Germaaneilla ei tätä geeniä ole. Heitä on yksinkertaisesti sen verran enemmän. Se, että he jättävät itsensä pesemättä sopii minulle, kunhan eivät likasina tänne tule. (Eivätkä tule, likasina.) Joulupukki voi varmaan väistää vaaraa muuttamalla esimerkiksi Pohjoisnavalle. Mutta Nokian kannattaa olla tästä liikkeestä huolissaan.

Liian helposti tuli ensimmäisestä otsikostasi mieleen tunnettu valokuva kaupan ikkunasta jostain 30-luvulta. Finne sanan sijasta siihen oli valkoisella maalilla kirjoitettu Jude. Ja oli siinä Daavidin tähtikin. Disconnecting People ei ollut silloin edes sloganina.Halusin kirjoittaa tämän jutun siksi, että asia on tärkeä. Nokia ei vielä ole germaaneista riittävästi oppia kerännyt. Yllä oleva on kopio kommentistani See you later, alligator:in viimeistä edelliseen juttuun. Ja kuka sitä nyt viimeistä edellistä lukea viitsisi.

Jaa? Kaukaako haettu? Toivottavasti.

Pysyvä linkki | Kommentoi »

Ei kommentteja: