tiistai 2. lokakuuta 2012

Kilpailua pankeille vaihtoehtovaluutasta


Syököön pankit bittinsä. Meille riittää osaaminen, työ ja toimeentulo.

Vaihtoehtovaluuttojen renessanssi on täällä taas. Eihän se mikään ihme ole, ei ainakaan euro-alueella. Pankkitoiminta perustuu luottamukseen. Kun se katoaa katoaa busineskin. Ja elleivät viimeiset 4 vuotta vielä ole onnistuneet viemään sinun luottamustasi, sitä ei sitten vie mikään. Jäljelle jää vain velkaa.

Me muut alamme vaivihkaa vilkuilla ympärillemme etsien käyttöömme uutta arvon mittaa ja vaihdon välinettä.

Matkailu avartaa. Jälleen kerran törmäsin vaihtoehtovaluutan mahdollisuuteen juuri lentomatkalla. Edellisen kerran kyseessä oli matka Linjeflygillä Karlstadista Tukholmaan noin sukupolvi sitten. Kirjoitin siitä artikkelin vuonna 2009 otsikolla Tuleva valuuttavallankumous. Nyt sitten AirBalticilla Lontoosta Riikaan. Pitkästä aikaan luin taas The Economistia, kun muuta säällistä luettavaa ei kohdalle sattunut, ja sieltä artikkelin Bitcoin Monetarists Anonymous.

Olipa nimenä vaikka Ven tai Bitcoin tai Facebook credit tai Kaereti tai Kent tai vaikkapa Markka, vaihtoehtoja ilmaantuu jatkuvasti lisää. Lähinnä erilaisina paikallisina vaihtoehtoina, Suomessa ja muualla maailmassa. Ei varmaan vie kovin kauan kunnes ensimmäinen todella toimiva globaalin markkinan vaihtoehtovaluutta näkee päivänvalon?


ANSELM ROTHSCHILD
"Give me the power to issue a nation's money; 
then I do not care who makes the law."


Enpä voi kuin jälleen toistaa 2009 ehdotukseni;

"Tästäkö alkaa Suomen nousu? Lähdetkö kanssani kehittämään? Eikö olisikin kivaa jos meidän valuutaksi tulisi esimerkiksi EAGLE tai Markka tai Taaler? Ajattele, olla oman valuutan haltija!

PS.

Jos et halua julkista keskustelua ajatuksestasi kommentoimalla tätä postausta, vaan haluat suoraa yhteyttä, voit lähettää eemailin eaglesflysingly@gmail.com."


2 kommenttia:

Karl Fransen kirjoitti...

Hakki

Kuten kaikessa muussakin ”vaihtokaupassa” valuuttakin on kiertänyt ympyräänsä niin kauan, ettemme voi edes muista kuinka monta kertaa. Muutoksia on tapahtunut, tosin ilman radikaalista sellaista ja siksi, teimmepä mitä tahansa, päädymme aina samaan dilemmaan - kilpailun umpikujaan.

”Give me the power to issue a nations money, then I do not care who makes the law.” Sitähän se on ollut kautta aikojen, vaikkakaan ei aina tullut kansan tietoon. Valloissa äänien ostaminen on aina ollut hyväksytty ”demokraattisena” menettelynä, eikä sitä pidetä edes epäoikeudenmukaisena. Rahalla saa mitä haluaa ja mielipiteet, lupauksien muodossa ,ovat halpoja kansan tyydyttajiä. Katolliset ostavat sillä taivasosuutensa, samoin tekevät muutkin ”kristityt”, tosin hiukan useamman kiertotien kautta. Plutokraatit voivat hallita parhaiten, sikäli kuin halumme ovat samanlaiset, ja jollei niin satu olemaan, niin rajoitetuilla ruoka-annoksilla aina saadaan aikaan ”yhteisymmärrystä.”


Hakki kirjoitti...

Karl

Näinhän se on, on aina ollut ja on ... onko sen todella aina oltava näin?

Tuleepa jälleen mieleen Louis Evenin ratkiriemukas kertomus rahan olemuksesta ja synnystä (http://www.michaeljournal.org/myth.htm). Erityisesti herää jälleen kysymys vaihtoehdoista. :-)

Onko nykyinen velkaan ja kilpailuun perustuva järjestelmä enää tarkoituksenmukainen? Mutta siitä enemmän seuraavassa.