Ranska ja Saksa eivät pääse yhteisymmärrykseen siitä mitä Kreikalle pitäisi tehdä. Sivurooleissa ja -raiteilla komissio kokonaisuudessaan ja muut 25 EU-valtiota. Mahtoiko eilinen kokous olla vain valtionvarainministerien Toivioretki, pro forma? Vai olisiko todella niin, että Ranska yksin pystyy lopullisesti vesittämään kaiken järjenkäytön Kreikan rahoituskriisin ratkaisemisessa?
Libyasta on kansainvälisen yhteisön lentokieltoalueen seurauksena paennut jo noin 1 miljoona ihmistä. Runsaan 6,5 miljoonan väestöstä se on paljon. Suomen väestöön verrattuna se tarkoittaisi noin 800.000 paennutta. Paenneista valtaosa on Tunisiassa ja Egyptissä, maissa, joilla itsekin on vallankumoukset vasta takana, eikä minkäänlaista vakiintunutta yhteiskuntaa ole olemassa. Ei tarvitse olla kummoinenkaan ennustaja, jos odottaa koko Pohjois-Afrikan kattavaa, eskaloituvaa kriisiytymistä.
Syyriassa Assad tappaa kansalaisiaan kiihtyvällä tahdilla. Vasta alkaneella, mutta kiihtyvällä vauhdilla pakolaiset alkavat siirtyä Turkkiin. Parissa päivässä 10.000, parissa kuukaudessa 1.000.000? Minnepä he muualle menisivät kuin Turkkiin? Libanoniin, Irakiin, Jordaniaan ei kannata, ei siellä ole apua odotettavissa. Israeliin ei oteta. Sinne ns. kansainvälisen yhteisön olisi oikeastaan ollut jo lähdettävä, mutta pommit alkavat pieniltä, ja vähän isommiltakin valtioilta loppua.
USAassa talouden hyvin verkkainen kasvu finanssikriisin jäljiltä ja valtion velkaantuminen saa Fedin vaatimaan valtion lainakaton nostamista. Republikaanisenaattorit vaativat selvitystä maansa roolista Libyassa. Kun Irakista on päästy, ja Afganistanista joudutaan lähtemään, on turhaa kuvitella, että Libyassa enää kauan oltaisi. Toisaalta sotateollisuus saa lisätilauksia ainakin ns. kansainväliseltä yhteisöltä. Nousukausi odotettavissa?
Katainen sukkuloi eri rooleissaan Brysselin ja Säätytalon välillä. Kun Brysselissä tahdin määrää Ranska, Säätytalolla sen määräävät demarit. Farssiksi jo muuttunut hallituksen muodostaminen, on kivettynyt kokiksien pakonomaiseksi ja itseisarvoiseksi tarpeeksi tehdä Jyrki-boysta pääministeri. Hinnalla millä hyvänsä. Ja hinnan maksamme me tavikset.
Valtion arvellaan joutuvan ensi vuonnakin velkaantuvan kahdeksalla (8) lisämiljardilla. Ja, kun vanhat merkit paikkansa pitävät, kuntasektori joutuu rahoittamaan toimintaansa lainarahalla enemmän kuin tänä vuonna. Neljä (4) lisämiljardia ei hämmästyttäisi ollenkaan. Ja julkisten menojen leikkaukset pienenevät kuin se kuuluisa pyy. Vastuullista politikointia?
Kuusikon keskinäisistä epäluuloista ja muiden etujärjestöjen lobbareista johtuen hallitusohjelmasta tehdään taas pakkopaitaa. Sen Jyrki-boy on oppinut kepuleilta. Ja pilkkuunkaan ei voi koskea, vaikka maailma ympäriltä sortuisi. Ja taitaa se tänä vuonna vielä sortuakin.
Putin ja ihmepoika pelaavat sulkapalloa. Gaddafi ja venäläinen mestari, shakkia. Katainen varmaan keskittyy tänä kesänä akankantoon?
12 kommenttia:
Eipä ole Jyrkin vika kun enemmistöhallitusta haetaan. Tuskin sellainen syntyisi keltään muultakaan. Ehkä kuitenkin Jyrkin polulla päästään pienimmin vaurioin. Muiden johdolla oltaisiin liiakin nopeasti Kreikan polulla. Seuraavaa hallitusta ei sitten ehkä enää synny, koska kukaan ei ota enää vastuuta velkaisen Suomen pelastamisesta. Tämä jukuripäinen monivuotinen poliittinen sähellys on ohittanut kriittisen pisteen. Liian suuri osa väestöstä elää valtio-, kunta-, tuki-, korvaus-, avustus- ym. yhteiskuntaelättinä. Sanovat niitä viroiksi tai korvauksiksi. Ruokohelpeä koko homma.
Se vielä puuttuisi että irtaannuttaisiin EU:sta ja Eurosta. Se kaaos olisi oikea opetus - talvisotaakin parempi. Olo Suomessa olisi yhtä auvoista kuin piiritetyssä Leningradissa 1942-43.
PLM, VouW! Sitä ollaan vielä elossa. ;-)
Oletko todella sitä mieltä, että Jyrki on se joka vie, eikä se joka vikisee? Muistaakseni ministeripostit jakaantuvat siten, että vvm on siitä 2. puolueesta? Siis Tuomioja, vai Heinäluoma vai peräti Urpiainen? Sitä paitsi, tällä vauhdilla olemme jo Kreikan tiellä, olemme olleet jo pitkään. Yli kymmenen miljardia euroa julkisen sektorin uutta velkaa joka vuosi. Jippii!
Jos euro ja EU lakkaavat olemasta, miten uskot meidän voivan jatkavan irtaantumatta?
Nährähän. :-)
Muistan Timon sanoneen EU:n velkarahoituksesta,"se ei toimi!" Olisi aivan hyvin voinut sanoa omasta finanssipolitiikastamme aivan samoin. Ehkä juuri näistä syistä katsoi parhaaksi pysyä poissa Jyrkin hiekkalaatikolta.
Eihän EU mihinkään rommaa. Se sukeltaa vaan syvälle ja jatkaa valtioliittona niinkuin pitääkin. Eurosta potkitaan muutama tuhnuri ulos devalvoitumaan ja homma jatkuu.
Hakki on oikeassa siinä, että maailman kirjat ovat tällä kerta sekaisin muutenkin kuin finanssiasioissa. Tuo Pohjois-Afrikan ja lähi-idän pakolaistilanne vaikuttaa lähiaikoina Eurooppaan. Tulee ikävä Astridin voimakasta otetta.
fundeeraaja
Josko noin vähällä sittenkään selvittäisi?
Toivotaan, toivotaan, toivotaan,
että jostain löydän toisenlaisen maan,...
Oltuani alle 10 päivää pelkkien Sarkozyuutisten katsojana en palattuani huomaa meillä tapahtuneen yhtään mitään.
Soini ei kai sitten halunnutkaan valtaa ja kunniaa? Mistähän täällä oikein puhutaan? Sosialidemokraatti Liikanen sentään varoittaa vauhdikkaasta velkaantumisesta, mutta se ei liene nykyisille demareille mikään ongelma? Sen hoitaa näköjään edelleen talouskasvu jota on varaa jopa jarruttaa erilaisilla veroratkaisuilla.Olin aivan varma että edes Suomi olisi saanut yhteisymmärryksen, mutta se ei ole siis mahdollista.Minusta Kataisen kannattaa nyt heittää pyyhe kehään ja kieltäytyä johtamasta sellaista hallitusta joka ei pysty muuttamaan kurssia.Uudet vaalit tuokoon uudet askelmerkit.Ne voivat toki johtaa toki yliastuttuun hyppyyn Persujen lisäpaikkojen voimin ja sitten sen kanssa olisi elettävä. Olen äärimmäisen pettynyt Sosialidemokraatteihin. Onko valta niin tärkeää, että järjenkäyttö on kielletty. Tottakai Vihreät ajavat pelkkiä lisäkuluja, mutta sossut...ennen niin työstä kiinnostuneet.
Kokoomuksesta ei saa selkoa mitenkään. Onko se pääministerinposti niin ihanaa että saa syödä siemenperunat ja myydä kaikki lupaukset ilman korvausta.Miksi? Miksi?
Ei ole ihme, että protesti jatkuu.
Ps.Täältä kun haluaa paeta kaaosta niin se on suuntana pohjoinen ja huippuvuoret.
OrNot
Olihan varsinainen pikapyrähdys. Tervetuloa sivistykseen. :-)
Mutta se se vasta uutinen olisi, jos Katainen heittäisi pyyhkeen kehään. Mutta aina sopii toivoa. Sen sijaan sitä ei kannata toivoa, että Urpiainen alkaa sitten yrityksensä. Kai tavoitteena on kuitenkin maan paras?
"Onko valta niin tärkeää, että järjenkäyttö on kielletty." Höh? Etkö tiennyt, että valta ja jakovara ovat synonyymejä? Jokaiselle poliittiselle etujärjestöpuolueelle.
Saanen huomauttaa, että Huippuvuoret kuuluvat Pohjois-Tromssan käräjäoikeuden tuomio- sekä Hålogalandin hovioikeuspiiriin ja ovat erottamaton ja kiinteä osa Norjaa. (Wikipediasta) Lisäksi siellä on aina kylmä ja talvella helvetin pimeä.
Norjasta kun on puhe, on mielenkiintoista tutkia Norjan unioni historiaa. Kalmarin Unionin hajotessa 1500-luvulla Norja jäi Tanskan vallan alle. Kun Tanska Napoleonin liittolaisena hävisi Waterloossa, Norja annettiin Ruotsille. Itsenäisyyden Norja sai 1905. Sitä kestitin kolmisenkymmentä vuotta kunnes natsisaksa päätti yhdistää euroopan. Hallitsijaksi tuli nukke, oikealta nimeltään Quisling. Pistää miettimään miksi norjalaiset vastustavat näitä nykyisiä euroopan unioineita ja euroalueita?
Muuten, Suomeenkin oli natseilla valmiina Quisling ja hallitusohjelma. Ihan kuten Ensimmäisen Maailman Sodan aikaan jolloin Suomi jopa allekirjoitti Keisarillisen Saksan kanssa valtioliitto (kauppaliitto) -sopimuksen. Se sopimus purkaantui kun keisarillinen saksa lakkasi olemasta. Josko sakemannit saisivat kolmannella kerralla - projekti eurostoliitossa - liitettyä Suomen omaan suurvaltaansa.
Historiaa Qataisesta Quislingiin, kiitti kommentista.
Yhteenvetosi Norjan historiasta on mielenkiintoinen, mutta 2. maailmansodan saksalaismiehityksestä huolimatta, itsenäisyys kai alkoi 1905?
Suomalaiset porvarit, muistaakseni Svinhufvud ja Paasikivi etunenässä, olivat liittämässä Suomea Saksaan itsenäisyytemme alussa. Onneksi eivät onnistuneet.
Ja lienee aika ymmärrettävä, että 1944 Saksa yritti kaikin keinoin säilyttää otteensa Pohjoisesta rintamastaan? Oliko niin, että ainakin pyysivät kenraali Paavo Talvelaa suomalaiseksi Quislingiksi? Mutta ei siitä mitään tullut. Onneksi.
Saksa tuskin on erityisesti Suomen liittämisestä kiinnostunut? Täällä saattaa sitä kiinnostusta liittyä Saksaan elää enemmän? Mutta 27 EU-maahan kuuluu 25 muutakin maata. Eikä liene kovin väärin todeta, että rauhanprojektina EU - ainakin tähän mennessä - on onnistunut mallikkaasti? Mutta on tietysti aika naiivia uskoa, että se jatkuisi sen paremmin yksin Saksan intressistä kuin Suomenkaan. Eikä se näillä näkymin säily muutenkaan.
Avarakatseisuutta tarvitaan. Quisling ja Qatainen on hieno rinnastus Quiviniemikin sopii joukkoon. Joku vois kutsua heitä qolmeksi qavaltajaksi. Aikoinaan Itävalta-Unkarin motto kuului;"indivibiliter ac inseparabiliter" eli jakamattomasti ja erottamattomasti. Ottomaanit olivat heidänkin liitossa. Nyt he ovat tulossa EU:nkin jäseniksi. Motosta huolimatta unioni päättyi I- maailmansotaan. Varjele luoja meitä kolmannesta,- tai se on jo liian myöhäistä sehän on ollut käynnissä jo jonkin aikaa. Sen nimi on "kolmas kaupallinen maailmansota".
fundeeraaja
Olisiko noin "kolmas kaupallinen maailmansota"? Olen aina yrittänyt ylläpitää lapsenuskoani siitä, että - välttämättömyyshyödykkeitä ehkä lukuun ottamatta - kaupassa sekä ostaja että myyjä hyötyvät. Mutta lisääntyvästi olen joutunut havaitsemaan, että ainoa, joka todella hyötyy ovat ne, joiden "läpi" rahat kulkevat. Siis pankit ja poliitikot.
Että Jyrki akankantoon !?
Johan se on Juttaa aikansa kantanut, kerran jo pudottikin, mutta Juttapa kömpi takaisin Jyrkin niskaan.
Vox
Ennakkotietojen perusteella Jutta on lihonut vielä entisestään. Ettei rasitus vain käy ylivoimaiseksi?
Lähetä kommentti