sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Niitä, näitä - kommentteja Kreikasta Kepun Kaljakalifaattiin



Haaleinkin muste on parempi kuin paraskaan muisti, totesi joku kiinalainen, ehkä, joskus? Eräs internetin suurista hyödyistä on, että se ei unohda, ainakaan ellei järjestelmällisesti yritä olla muistamatta. Hyvin pienellä vaivalla "muistia" voi netissä parantaa ja sen seurauksena ehkä oppia jotain uutta ja ainakin helpottaa vanhan löytymistä. Vaikkapa välttääkseen oman muistin liiallisen kultyaamisvaikutuksen? Sekä itse että muut.

Edellä syy siihen, miksi jo jonkun aikaa olen pannut tälle blogille muistiin julkiseen valtamedian lähettämäni kommentit. 

Ne eivät kuitenkaan ole saaneet lukijoiden jakamatonta suosiota osakseen, minkä toisaalta ymmärrän varsin hyvin. Nyt yritän taas uutta tapaa, joka toivottavasti toimii entistä paremmin. Tässä alla muutaman viime päivän kommenttini.


EDUSKUNTAVAALIT
Talouselämä, 14.2.2015, 17:21
Bloomberg: Suomi on kuin Kreikka - mutta ilman vaihtoehtoja
Suomen kaikkien puolueiden välillä vallitsee yksimielisyys - konsensus - siitä, mitä maassa tarvitaan; sisäinen devalvaatio ja lisää raippoja palkansaajille ja pienyrittäjille. Siis kaikille niille, joiden varassa valtion rahoitus toimii.

Yhden fantastikon päättömien puheiden seurauksena muita vaihtoehtoja ei enää osata edes nähdä, vaikka syynä alennustilaamme ovat hallitustemme hyväksymä katastrofaalinen rahapolitiikka ja puolueittemme kyvyttömyys huolehtia finanssipolitiikasta rahapolitiikan vaatimusten mukaisesti.

Tosin en yhdy Aunesluoman näkemykseen siitä, että kepu ei tekisi mitään. Tai tarkemmin siihen, että ainoastaan Kepu ei tekisi mitään.

Ensinnäkin puna-multa, joka vaaleista ilmeisesti on seurauksena, on aina tehnyt kaikkensa tuhotakseen valtiomme talouden keskinäisellä sulle - mulle jaolla, vähän samoin kuin Pasok ja Uusi Demokratia aikoinaan. Tosin sillä erotukselle, että jälkimmäiset ovat kupanneet kansalaisiaan lähinnä vuorotellen, eivät samanaikaisesti.

Toisekseen kukaan muukaan ei ole valmis tekemään mitään. Sen todistaa jo se, että ainoastaan ulkoiset tekijät voivat vetää maan talouden suosta, johon sen on toimettomuuden seurauksena annettu toistuvasti valua. Edellisen kerran lamasta nostivat globaalien markkinoiden odottamattoman voimakas kasvu ja Suomen liittyminen osaksi EUta eivät hallituksessa olleiden puolueiden toimenpiteet.

Kolmanneksi jokainen eduskuntapuolue keskittyy ainoastaan huolehtimaan omista intresseistään, ensin eliittinsä, sitten puolueensa sitten äänestäjäryhmänsä taloudellisista eduista. Kansalaisten ja kansakunnan edusta kukin on valmis vain käymään kauppaa muiden puolueiden kanssa.

Suomen nousu on täysin  riippuvainen ulkoisten tekijöiden suosiollisesta sattumuksista, esimerkiksi NOKIAn kaltaisista, koska meiltä puuttuu uskottava johtajuus. Kuten Kreikassa. Mutta sieltä on sentään edes löytynyt vaihtoehto. Meiltä puuttuvat nekin, kuten Bloomberg tarkasti havaitsee.



Venäjä saattaa vihdoin saada sotalaivansa Ranskasta
Talouselämä
12.2.2015 19:03

Siinä yksi olennainen syy sopimuksen syntymiseen? Miltä mahtoi tuntua Juudaksesta pari tuhatta vuotta sitten? 

Suomen poliittisen johdon olisi korkea aika vetää johtopäätöksensä vaiteliaitten vihreitten miesten vaikutuksesta omaan turvallisuuspolitiikkaamme. NATO-optio on ollut itsensä pettämistä jo vuosia ja samaksi on nyt osoittautumassa EU- ja varsinkin EMU - jäsenyytemme. Se tappaa.





Kansanedustaja Kataja harmitteli pieniä palkkioita – parempiin ansioihin ylsi vain pieni tuloeliitti

POLITIIKKA 12.2.2015 17:52 Päivitetty 12.2.2015 19:42

Suoraan sanoen en ymmärrä mistä kansanedustajille yleensäkään enää maksetaan. Napin painaminen annetun ohjeen mukaisesti ei paljoa osaamista, taitoa eikä kokemusta vaadi. Älyä ja ymmärrystä vielä vähemmät. Vastuuta moisesta ei ole paitsi ehkä puolueelle tai eduskuntaryhmälle, jos ei paina annetun ohjeen mukaisesti.

Ehdotan, että kansanedustuslaitos korvataan puolue-edustuslaitoksella. Kukin valituksi tulleen puolueen puheenjohtaja äänestäköön kaikkien puolueen vaaleissa saamien äänien tai saatujen kansanedustajapaikkojen suhteessa. Muille ei makseta kansanedustajien palkkaa, ei kulu- eikä muitakaan korvauksia. Avustajia ei tarvita, siihen riittävät jo nykyiset puolueiden, verorahoin rahoitetut puoluetoimistot, ajatushautomot ja lobbari-etujärjestöt.

Palataan takaisin kansanedustuslaitokseen, kun perustuslain 29§ mukainen kansanedustajan päätäntäoikeuden rajoittamisen rikkominen on sanktioitu ja puolueiden rahoitus verovaroista on kielletty.



METRO 11.2.2015 22:2041
Sdp haluaa Helsingille työllisyysohjelman – pitkäaikais­työttömille tarjolla puhdetöitä

Masentavaa yksisilmäisyyttä ja tyypillistä visiotonta pienpolitikointia. Ensin sotketaan yhteiskunnan talous tavalla, että työn tekeminen ja teettäminen eivät maassa kannata ja sitten vaaditaan maksumiehiksi ne, jotka useimmiten ilman syytä on irtisanottu tehtävistään.

Moinen "pakkotyöllistämispolitiikka" kääntyy itseään vastaan hyvin nopeasti mutta on kieltämättä osoitus poliitikkojen typerästä vaihtoehdottomuudesta. Jotain asiasta tietävänä, jo aiemmin kokeneena ja siitä kurimuksesta yhdessä muiden kanssa irti päässeenä liitän oheen kaksi kirjoitusta, yhteenvetoa ja analyysiä kurjuuden toimintatavoissa:



Tuo jälkimmäinen hyvin kuvaa demari-puolueen työllistämisajatuksia ennen ja nyt.



KIRJALLINEN KYSYMYS
Kansanedustaja ehdottaa: Omat juomat mukaan "hyvämaineisiin tilaisuuksiin"
Talouselämä
11.2.2015 10:26päivitetty 11.2.2015 10:26

Noin 100 vuotta on Suomessa käyty vähemmistön taistelua enemmistöä vastaan. Se määrä aikaa, tupakkaa ja alkoholia on jo tähän mennessä moneen kertaan täyttänyt kansakunnan turhuuden tynnyrin. Nykyisillä lääkkeillä ei tästäkään politiikasta tervettä tehdä. Sitä paitsi olisi jo korkea aika saada kansanedustajat, puolueet joita he edustavat, taskuissaan kuljetettavat virkamiehet, etujärjestöpamput keskittymään niiden asioiden ratkaisemiseen, jotka ovat hoidettavissa.

Seuraavalle eduskuntakaudelle Eduskunnalle riittää ohjeeksi yksi tavoite; purkaa kansalaisten toimintamahdollisuuksia rajaava lainsäädäntö. Ja olla säätämättä ainoatakaan uutta lakia, ellei sillä samalla poisteta vähintään 10 vanhaa, rajoittavaa säädöstä. 

Jos tämä sitten tappaa haja-asutusalueiden alkoholistipoikia tavallista reippaammin, häirinneekö tuo? Kaupunkilaisrappareiden viinanhuolto on nyt jo ALKON- jakelujärjestelmän puitteissa hyvin hoidettavissa. Moinen pitäytyminen kansakunnan tulevaisuuden olennaisiin asioihin ei asettaisi vaaraan sen paremmin kuntien sosiaalitanttojen, syrjäseutujen taksikuljettajien kuin maaseudun pienkauppojenkaan toimeentuloa lyhyellä aikavälillä, 

Samalla se siirtäisi kepun kalifaatin syntymisen hamaan tulevaisuuteen.


2 kommenttia:

fun kirjoitti...

Tuohon viimeiseen kappaleeseen kommentoin kernaasti. Nämä alkoholin ja tupakan tuomat "ongelmat" ovat vähän niinkuin niin tai näin. Yhteiskunta tuskin kärsii kummankaan käytöstä, jos tuotteet ostetaan Suomessa verotettuina.
Tilastojen mukaan tupakkamies kuolee kymmenen vuotta tupakoimatonta aikaisemmin. Aivan samoin on juoppojen laita. Heidän hoitonsa ennen finaalia maksaa, mutta niinhän se maksa kaikkien osalta. Yleensä raittiitten ja terveempien vanhusten saatto kestää kauemmin kuin noitten nistien. Finaali on pitempi ja samalla myös yhteiskunnalle huomattavasti kalliimpi.

Raitis, hyvin koulutettu ihminen elää kauan ja nauttii hyvistä eläkkeistään n. 20 vuotta kauemmin kuin koko ikänsä nistinä tai holistina elänyt.

Summa summarum, kukahan se on, joka tulee yhteiskunnalle kalliiksi? No, ei se ole henkilö, joka on maksanut huippukovia valmisteveroja alkoholeistaan tai tupakoistaan. Nämä henkilöt maksavat nautinnoistaan veroja niin paljon, ettei yhteiskunta heidän mahdollisista poikkeuksellisista terveysmenoistaan maksa mitään.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Devalvaatiosta haaveileminen on sikäli ymmärrettävää, että se oli pitkään Suomen kilpailukyvyn salaisuus. Minkä työmarkkinajärjestöt tuhosivat, sen devalvaatio korjasi.

Niistä ajoista ei ole muuttunut muu kuin kuin se, ettei enää voi devalvoida kun ei ole omaa valuuttaa.

Virolaiset ovat kyllä hyötyneet paljon siitä, että Suomessa ei osata ajatella yhteistä etua vaan pyritään saamaan itselle paljon, niin ettei se tappelu ihan hukkaan ole mennyt.

Tämä ajattelutapa istuu niin sitkeässä, että nykyinen valtiovarainministeri on melkeinpä kritiikin yläpuolella, koska se on täysiverinen ay-tampio, joka osaa soittaa suuta työantajille. Talousasioita opiskellut pääministeri saa sitten olla vastuussa senkin puolesta.

Mulla on visio, jossa SAK ja EK muodostavat hallituksen yhdessä. Ei meisi kauaa kun valtion talous saataisiin kokonaan sen varaan, että täällä ramppaisi miljoonia turisteja katsomassa miten kivikaudella eletään.