tiistai 19. kesäkuuta 2012

Eurokriisin syyllinen on YhdysvallatVihdoin joku, jonka äänellä pitäisi olla merkitystä sanoo ruman sanan niin kuin se on. Itse asiassa sanojia on jopa kaksi Euroopan komission puheenjohtaja José Manuel Barroso ja EU-presidentti Herman Van Rompuy. Eikä foorumikaan huono ollut; G20-maiden kaksipäiväinen huippukokous Meksikossa.

Ainakin minua on jo pitkän ajan hämmästyttänyt USAn ja sen pankkien poissaolo mm. julkisista Kreikan velkojen luettelosta. Kuitenkin, varsinkin Taloussanomien Jan Hurrin analyyseistä on aina käynyt esille suhteettoman suuri "Muut" ryhmä. Ja jo pari vuotta sitten kävi selväksi, että mm. Goldman Sachs antoi luottoja mm. loton tuottoja vastaan, lentokenttien laskeutumismaksuja vastaan.

Olen väittänyt ja väitän edelleen, että NATOn  sotatarviketeollisuus erityisesti Yhdysvalloissa, Britanniassa, Saksassa ja Ranskassa on ollut Välimeren euro-maiden keskeisin hyötyjä. Ja kuten tiedämme vaativat kaikki suuret asekaupat valtioiden luvan. Ja valtio on ilmeisesti aina myös hankkeen rahoittamisen takana. Ja niitä ase ja -tarvikekauppoja on todella paljon sukellusveneistä panssareihin, lentokoneista miehistönkuljetusvaunuihin, raketeista tutkiin ja sodanjohtamisjärjestelmiin.
Toivotaan todella, että asiaa ei tällä kerralla pystytä vaikenemalla tappamaan.


Alla joitakin aihepiiristä kirjoittamiani artikkeleita. Ne alkavat syyskuusta 2011 ilmeisesti siksi, että silloin siirsin blogini Kauppalehdestä tänne Bloggeriin, enkä ole jaksanut kaikkia artikkeleitani tänne vielä siirtää.

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2011/09/mihin-ne-velkarahat-on-kaytetty.html

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2011/09/kumpi-on-enempi-syyllinen.html

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2011/11/sotia-on-monenlaisia.html

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2011/12/potti-nokkiin-vaan-ei-makseta.html

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2011/12/aika-on-ajanut-nato-jasenyytemme-ja.html

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2012/02/ystavani-heratteli.html

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2012/06/eun-kriisitoimissa-suomella-on-vain.html


PS.

Otsikosta riippumatta, olen sitä mieltä, että eurokriisin syy on koko nykyinen Pohjois-Atlantinen velkaan perustuva finanssijärjestelmä.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hakki

On helppoa löytää syyllinen ulkopuolelta, mutta jos otetaan huomioon, että olemme yhtäpaljon sisäpuolisia kuin ”ulkopuolisiakin” ja että nuo ominaisuudet ovat meidän jokaisen psykoloogisessa rakenteessa, niin miksi erottautua ryhmästä josta olemme osa?

Hakki kirjoitti...

Karl,

lost your point.

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

I'll clarify my point! Kysymys oli amerikkalaisten ahneudesta, ylivallasta, syyllisyydesta Euroopan rahavaikeuksiin. Tarkoitan, että ulkopuolinen action ei ole mitenkään erilainen sisäisestä ja että meillä ihmisillä, jokaisella, on samat ominaisuudet. Olemme enemmän tai vähemmän "amerikkalaisia". Opportunity makes thives, and it is in all of us. Only, opportunity does not konck on everybodys door.

Hakki kirjoitti...

Karl

Samanlaisiahan me, kukin oman kulttuurin lisäaineilla höystettynä. Ei se kuitenkaan tässä asiassa tee minusta kaiken hyväksyvää ja sietävää fatalistia. Olisi korkea aika myös tässä asiassa sanoa ruma sana niin kuin se on. Nyt Eurooppaa järjestelmällisesti köyhdytetään, samalla kun omien pankkien ja poliitikkojen maine ja varallisuutta yritetään eksponentiaalisesti edelleen kasvattaa.

Tämä on varmaan käänteistä Marshall-apua, tai avun takaisinmaksun paikka? Korkoineen?