maanantai 28. toukokuuta 2012

Suomen Pravdan sensuuria. Osa 2.

Kokoomusnuorten tuki uppoaa hallinto- ja toimistokuluihin kirjoitti Hesari. Ja aiheesta, huomattavasti merkittävämmästä kuin vain pikku-poikien ja tyttölöiden viattomista leikeistä. Ihan oikein ja ihan aiheesta paperiversiossaan kirjoitti. Jopa ihan asiallisia kommentteja hyväksyi. Mutta, mutta. 

Kun kommenttina 14 toin, vastauksena nimimerkki kaakoilimarin kommenttiin esille, että äänestäminen, jopa tyhjän tai tuhritun lipun jättäminen on äänestämistä, ei äänestämättä jättämistä - äänestysprosentti ei pienene vaan suurenee - loppui yhteistyö. Hyvästä keskustelun alusta huolimatta. 

Loppuiko siihen, kun totesin, että meillä Suomessa ei ole parlamentaarista demokratiaa, pelkkä politbyrokratiaksi rapautunut kansalaisdemokratian kuori? Vai siihen kun totesin, että sen paremmin tyhjän kuin tuhritun äänestyslipun jättäminen ei pienennä äänestysaktiivisuutta? Vaiko siihen, että moisen äänen jättäminen on poliittisesti vahvempi viesti - ilmaantuessaan suuressa määrin - kuin viimeisten eduskuntavaalien villitys, pellepuolueiden äänestäminen? Ja reaalisesti ainoa mahdollisuus palauttaa Suomeen parlamentaarinen demokratia? Vaiko siihen, että meillä ei saa poliittista järjestelmää ja sen toimivuutta juurikaan kyseenalaiseksi asettaa?

Varsinainen neljäs valtiomahti. Taitaa olla HS roolissaan pahasti eksyksissä?


 

6 kommenttia:

Igor kirjoitti...

Pellepuolueet (miksi monikossa?) = Perussuomalaiset? Sitäkö mahdollisesti tarkoitit kun puhuit viimeisten eduskuntavaalien villityksestä? En muista havainneeni mitään villitystä muiden puolueiden äänestämiseen - ei edes kokoomuksen.

Hakki kirjoitti...

Piti vähän miettiä miten vastaisin. Mielestäni kuitenkin on niin, että jokainen ääni joka annetaan jollekin henkilölle/puolueelle yksinomaan protestiksi, ei nykytilanteessamme ole edes sen lipun arvoinen, johon numeroita usein piirretään. Puoluepoliittinen järjestelmämme estää käytännössä "suuresta tuntemattomasta nousevan Messiaan" syntymisen. Onneksi.

Onneksi ei kuitenkaan ole se, että nykypuolueet (persut ml.) samalla ovat betonoineet itselleen kaiken poliittisen vallan. Tämän muuttaminen, siis demokraattisten oikeuksien palauttaminen kansalaisille, ei enää ole mahdollista järjestelmän sisältä. Valitettavasti.

Igor kirjoitti...

Nyt et analysoi kuitenkaan ihan rehdisti. Yrität jotenkin sanoa, että äänestyskohteen vaihtaminen oli vain protesti ilman mitään sisällöllistä painoa. Minä taas selvästi luin äänestystuloksesta kansalaisten kyllästymisen holtittomaan maahanmuuttoon ja siihen, että Suomesta tehdään jotain baabelintornin tyylistä monikulttuurista uutta 'onnelaa'. Aivan kuin sellaisesta olisi jossain demokraattisesti päätetty! Ja kun siihen protestiin ei löytynyt mitään järkeviä vasta-argumentteja alettiin vanhan establishmentin toimesta hysteerisesti maalailla peikkoja xenofobiasta, rasimista ja uudesta Hitleristä.

Sitten on tietenkin toisen keskustelun väärtti onko suunnan muuttaminen ylipäänsä enää mahdollista demokraattisesti vaaleilla.

Hakki kirjoitti...

Hmmm, Kyllä minä yritän analysoida, "niin rehellisesti kuin osaan".

Olen esimerkiksi sitä mieltä, että persujen äänimäärä ei ollut seurausta "kansalaisten kyllästymisen holtittomaan maahanmuuttoon ja siihen, että Suomesta tehdään jotain baabelintornin tyylistä monikulttuurista uutta 'onnelaa'." Luin siitä lähinnä yleistä vitutusta mm. kepuun ja demareihin ja vanhoihin puolueisiin, keitä ne sitten lienevätkin.

Suurinta meteliä kyllä pitivät maahanmuuttovastaiset, ruotsinkielikammoiset, hurrivammaiset, xenofobit ja entiseen menoon muuten vaan totaalisen kyllästyneet. Uskoisin että suurin osa todella vaihtoi "vain protestiksi ilman mitään sisällöllistä painoa". Seuraavan kerran se testataan kuntavaaleissa ja lopullisesti 3 vuoden kuluttua.

Kuten tiedät kuulun itse niihin, jotka eivät halunneet päästää pahaa henkeä pullosta. Joka ei halunnut, että "peikkoja xenofobiasta, rasimista ja uudesta Hitleristä" toistelevat tehtäisi "salonkikelpoisiksi". Ja olen edelleen sitä mieltä, että moinen askel vain kiihdyttää terveen yhteiskuntamoraalin rappiota.

Igor kirjoitti...

Jos kyse oli vain yleisestä vitutuksesta ilman sen suurempaa sisältöä niin miksi väki ei äänestänyt vaikka vasureita? Eli valitessaan äänestyskohteekseen Perussuomalaiset on siinä ainakin jotain ideologistakin ollut. Mutta ehkä me vain olemme eri mieltä asiasta.

En minä tiedä että xenofobia, rasismi tai hitlerismi vieläkään olisi salonkikelpoisia. Ei se salonkikelpoiseksi tee, että muutama höyrähtänyt kansanedustaja on päässyt eduskuntaan. Hyvä niin. En minäkään sellaista olisi halunnut.

Jokunen tuollainen on kyllä päässyt eduskuntaan perussuomalaisista eikä se Perussuomalaiset-puolueelle minunkaan mielestä kunniaksi ole. Mutta kansa ne on sinne demokratian puitteissa äänestänyt. Ikävä kyllä.

Hakki kirjoitti...

Koska vasurit - esimerkiksi - miellettiin ns. vanhaksi puolueeksi? Ilmeisesti me vain olemme eri mieltä asiasta.