tiistai 15. toukokuuta 2012

Kreikan tauti tuhoaa SuomenKaksi vuotta sitten kirjoitin artikkelin Suomea vaivaa "Kreikan tauti". Siitä huolimatta, että Jutta-Jyrki vielä Euroopassa kolmella tyhjyyttä kumisevalla AAAlla elvistelevät, eivät he - eikä edeltäjänsä Mari - ole  mitään konkreettista saaneet aikaan tervehdyttääkseen maamme tästä taudista. Ja tervehdyttämisen aika alkaa loppua, ellei jo ole loppunutkin?

En väitä, että muutos helposti kävisi - en ollenkaan - mutta jo Suomen kokoisen kirppuvaltion pääministerin ja valtionvarainministerin jatkuva keskittyminen EUn pelastamiseen, vie heiltä mahdollisuuden keskittyä siihen hommaan, johon puolueensa heidät ovat valtuuttaneet. Kotimaisten ongelmien ratkaisemiseen ja kansakunnan tulevaisuuden turvaamiseen.

Enkä liioin väitä, että heistä ja niistä puolueista, joita he ja heidän hallituskumppaninsa edustavat, olisi nykytilanteen parantajaksi. En lainkaan. Valitettavasti näin on todettava myös niistä kahdesta, jotka tällä kertaa ovat oppositiossa. Kepu on oman tuhoisuutensa jo moneen kertaan viime vuosikymmeninä osoittanut, persut eivät onneksemme ole, ainakaan vielä.

Ja nyt, kun sekä hallituspuolueet että oppositio on näin käsitelty, herää kysymys Mistä löytyy ratkaisu Suomelle? Ratkaisu, jota kansalaisilla on oikeus valtuuttamiltaan vaatia.

Nämä mietteet heräsivät seurattuani Talouselämän tämänpäiväisen artikkelin "Vilkaisepa tätä hullua valokuvaa Kreikan valtionvarainministeriöstä" vielä valokuvaakin huomattavasti  mielenkiintoisempaa linkkiä ZDFn reportaasiin Die Griechenland-Lüge. 

Olen pitkään miettinyt, mikä tulevaisuus on maalla, jossa politiikkaa toteutetaan kansalaismielipiteestä välittämättä, jossa politiikan tekijät ovat vastuussa vain edustamansa puolueen eliitille, jossa markkinat eivät toimi, jossa toimeentulo vahvasti ja yhä vahvemmin polarisoituu etuoikeutettuihin rikkaisiin ja oikeudettomiin muihin (ei yksinomaan jo köyhiin ja syrjäytyneisiin), josta etuoikeutetut siirtävät rahansa turvaan ulkomaille, jossa yhä useammat nuoret ja varsinkin nuoret osaajat joutuvat hakemaan tulevaisuutensa muualta, koska luottamus ja usko poliittisen järjestelmän kykyyn ratkaista ongelman on hävinnyt ... siis maalla, jossa demokratian on annettu rapautua politbyrokratiaksi

Tuo "Kreikan valheen" voi suurelta osalta jo nyt istuttaa visioksi Suomen tulevaisuudesta. Ja tämä on vasta kuvaus kehityksen alusta. Ei päätepisteestä.


PS.


Suomalainen selviytymisstrategia ensi talven yli.12 kommenttia:

Igor kirjoitti...

Aika hyvät selviytymisohjeet kaupunkilaiselle löytyy tästä http://www.leipaajasirkushuveja.com/index.php?option=com_content&view=article&id=17&Itemid=12

Siinä on tarkasti laskettu edullinen ruokabudjetti. Tuntuu suorastaan hämmästyttävältä mitä kaikkea tuollaiseen kuitenkin saadaan sisällytettyä.

Hakki kirjoitti...

Ihan hyvä linkki tuntuukin olevan, ihan tavallisenakin arkena käytettäväksi.

Myöntää täytyy, että vaikka nyt maalla olenkin, pottumaa on vielä kääntämättä, kun muokkaaja ei ole vielä suostunut käynnistymään.

Onneksi meillä on vielä kuitenkin omaa maata, jota kääntää ja viljellä.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Samaan aikaan kun peelot hokevat kuorossa että nyt kannattaa ostaa kultaa vaikkeivät oikein tiedä minkä takia, kultamarkkinoilla tapahtuu kaikkea jännää, mitä ei kehdata ns. talousuutisissa kertoa.

http://www.financialsense.com/contributors/jim-willie/the-gold-groundhog-grind

Hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

On mielestäni epäreilua, että minulle, tyhjätaskuiselle vanhukselle esitetään moinen, ilmeisen apogryyffinen linkki. En ymmärtänyt siitä mitään, toivottavasti lähinnä siksi, että en jaksanut linkkiä edes loppuun asti lukea?

Mutta usko vaan; kullan ja muiden hyvän elämän markkereiden häviää sitä nopeammin, mitä useammalla on nälkä ja vilu.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Lyhyt referaatti: pankit käyttävät kultavaraintoja pahanpäivänvaroina ja zombeilta ne alkavat loppua. Jo ensi vuonna luultavasti nähdään mitä se käytännössä tarkoittaa. Ei se ainakaan halpaa hupia veronmaksajalle ole.

Hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Ja Zombit lienevät Fox-kanavalta ohjelmasta The Walking Dead? Mutta oikeesti, ehkä sitten palataan takaisin reaalitalouteen? Jotenkin minusta tuntuu etten siitä oikein tule pitämään?

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Kultamarkinat ovat pitkälti manipuloituja. Hinta on poikkeuksellisen vakaa ja sen vaihtelut eivät hirveästi vaikuta muihin markkinoihin. Keinottelijatkin pysyvät kauempana, koska muualla hinnat vaihtelevat paljon enemmän ja nopeammin.

Kun pystyyn kuolleiden pankkien kultavarainnot on myyty, ne joutuvat myymään muuta omaisuuttaan. Raatojen suuren määrän takia tämä tulee aiheuttamaan arvopaperimarkkinoilla jännät ajat, koska niitä on mahtotonta manipuloida samalla tavalla ja ne kuhisevat keinottelijoita, joilta puuttuu niin etiikka kuin vastuutuntokin.

Ireaalitaloutta kannattaa seurata vaikka se vituttaisikin, koska se on juuri sitä psykoottista hevonpaskaa mistä isot ongelmat ja katastrofit syntyvät.

Hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Vilpitön kiitos tarkennuksesta. Nyt uskon ymmärtäväni - "arvopaperimarkkinoille koittaa jännät ajat, koska ne kuhisevat keinottelijoita, joilta puuttuu niin etiikka kuin vastuutuntokin"? ;-)

Ireaalitaloutta on siis syytä seurata. Ja virtuaalitaloutta myös.

Anonyymi kirjoitti...

+++ Myöntää täytyy, että vaikka nyt maalla olenkin, pottumaa on vielä kääntämättä, kun muokkaaja ei ole vielä suostunut käynnistymään.

Onneksi meillä on vielä kuitenkin omaa maata, jota kääntää ja viljellä. +++

Hakki, samoja ajatuksia. Noin neljännesvuosisata sitten, kun palkkatyön puutteessa lähdin HY:n mantsalaitokselle jatkamaan ylenpää tutkintoa tavoittelemaan, jouduin vääntämään seminaariesitelmän aiheesta "siirtyminen luontaistalouteen". Vähän väliä on tämä aihepiiri palannut ajatuksiini, ja etenkin nyt kun yhteiskuntien romahdus alkaa olla aivan käsin kosketeltavaa.

Meillä vanhemmilla ikäluokilla on vielä muistissamme sodanjälkeinen aika, kuinka pieniltä maatilkuilta tehokkaasti ammennettiin se sato, joka mahdollista oli. Ja kaupasta ostettiin vain kaikkein välttämättömin. Minulla on näkemys, että vastaavat ajat ovat palaamassa ja tästä kaaoksesta ei selvitä kuin "punainenmökki ja perunamaastrategialla". Ne selviävät, joilla on tähän vaadittavat taidot. Minullakin tuollainen tukikohta on, Pohjanmaalla, ja pikkuhiljaa, nyt ehkä nopeamminkin, olen sitä varustamassa todella pahoja aikoja varten.

tutkija Pohjanmaalta

Hakki kirjoitti...

Pohjan Poika, long time no hear

Katto pään päällä, tulet uunissa ja massu täynnä, siinä strategiaa. Metsästys tuo vielä ajoittain proteiinia pöytään ja samoilla työkaluilla hoituu perunamaan vartiointi ja oma lähiturvallisuus. Vielä kun häkäpöntön ohjeet jostain löytyvät...

Onneksi tänne meidän Suomen niemelle ei juurikaan ole tulijoita tungokseen asti ainakaan vielä. Keski-Euroopassa lienee toisin?

Saattaapi olla, että EKn ja muiden etujärjestöjen toive vielä toteutuu; ne Välimeren oppineista, jotka eivät tältä mantereelta halua pois, saattavat löytää uuden kotimaan täältä Pohjolasta?

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

häkäpöntön piirustukset löydät täältä

http://www.ekomobiili.fi/

mutta eiköhän se ole niin, että jos nämä yleistyisivät, joku haittavero sellaisen käyttämiselle lätkäistäisiin, niin että käyttö olisi kannattamatonta. Niinkuin varmaan kohta tehdään klapeilla lämmittäminenkin veronalaiseksi.

Suomi on masentava maa.

tutkija Pohjanmaalta

Hakki kirjoitti...

Älä muuta sano, mutta kuulemma paras meille suomalaisille.