keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Nyt ei saa vaihtaa puheenaihetta

Tämän päiväisessä ajankohtaisessa Uutisblogissa Mikko Metsämäki pyytää ymmärrettävästi lupaa saada vaihtaa keskustelunaihetta.  Uskon hänen tulkitsevan monen tämänkin blogiston kirjoittajan, lukijan ja kommentoijan tuntoja. Mutta nyt ei todellakaan pidä eikä saa vaihtaa puheenaihetta. Vaikka kuinka tekisi mieli.


Sitä saa mitä tilaa. Siitähän tässä on kysymys. 


Ymmärsivätköhän Kehittyvien Maakuntien Suomi ja ne 41 "vastuullisten puolueitten" kansanedustajaa ja erityisesti ne puolueet joita he edustivat, minkä pullon hengen he päästivätkään vapaaksi, venkoillessaan Vanhasen II hallituksen vaalirahaskandaalin kanssa? Tyytymättömyys perinteisen puolueiden itseriittoiseen tekemiseen oli toki olemassa jo aiemmin, se ei vaan ollut "salonkikelpoista" eikä siksi saanut riittävään medianäkyvyyttä. Timo Soinin opportunismi vain avasi mahdollisuudet. Ns. unohdettu kansa sai kovan äänen "a voice".

Ja nyt voimistuu uho. Ilmeisesti persujen kannattajista koostuvat örveltäjät täyttävät esimerkiksi UudenSuomen ja Kauppalehden keskustelupalstat. Valitettavasti on turhaa kuvitellä, että he häviäisivät jonnekin puheenaihetta vaihtamalla. He jatkavat jopa siitä riippumatta onko persut mukana seuraavassa hallituksessa tai ei. Örveltäjät valtaavat keskustelufoorumit. Samalla ymmärrettävästi häviävät asialliset keskustelijat entisestään. Näin ei missään tapauksessa saa tapahtua, koska muutaman hetken kuluttua heidän "share of voices" muuttuu muotoon "the voice".

Näin on tapahtunut ennen ja elleivät perinteiset puolueet tai vastuulliset kansalaiset saa palettiaan kuntoon nopeasti kasvaa jatkuvasti paine, että niin tapahtuu kiihtyvästi myös jatkossa.

Nyt ei todellakaan ole aika vaihtaa puheenaihetta. Nyt on syytä alkaa puhua myös kaikkien niiden, jotka ihmettelevät mistä tässä kaikessa on kyse. Mediaa ei pidä jättää örveltäjien temmellyskentäksi. Juuri sitähän he toivovat. Huutaessaan ja Ainoan Oikean Uskonsa teesejä toistellessaan he uskovat toimivansa siten, että asialliset äänet häipyisivät. Eihän moiseen huutamiseen kukaan tolkullinen halua osallistua.

Meidän aikamme rinnastuu viime vuosisadan historiassa valitettavan vahvasti taistolaisten 1970-lukuun ja talonpoikaismarssien, lapualaisten, IKLn ja AKSn 1920-1930 lukuun. Kummankin ajanjakson jäljet, joista jälkimmäisiä ei ainakaan vielä ole täysin edes saatu paranneltua, pelottavat Euroopan yleisen epävarmuuden ja äärioikeistolaistumiskehityksen myötä.


http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/23770/pienia-voittoja-katastrofaalisia-tappiota

11 kommenttia:

fundeeraaja kirjoitti...

Tätä puheenaihetta ei saa vaihtaa. SDP ja Vassut jättivät hallitusneuvottelut. Tuntuu mahdottomalta, että Kepu lähtisi neuvotteluihin Kokoomuksen kaveriksi. Toisinsanoen SDP aloittaa ilmeisesti tunnustelut ja Kokoomus jää oppositioon. Meni kaksi viikkoa ennekuin tullaan siihen tilanteesen, jonka ennustin. Demarit muodostavat seuraavaksi hallitusta. EU:n tukipolitiikalle perälauta kiinni niin PS on taas mukana hallitusneuvotteluissa. Minä en osaa arvioida olisiko tämä kehitys vaaraksi tälle yhteiskunnalle? Alkuperäinen ennusteeni oli virkamieshallitus. Sille on mielestäni edelleen poliittinen tilaus, sillä tulevaa remonttia tuskin mikään puolue haluaa otta painolastikseen. Silloin voidaan taas puhua kriittisesti vastuunkannosta poliittisella agendalla.

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Näköjään Jyrki-boy haluaa hakata päätään seinään ihan vakavissaan. Joten jos kepulit suostuvat, niin hänellä on siihen vielä mahdollisuus. Mutta se ei todellakaan olisi parlamentaarisen demokratiaksi väitetyissä vaaleissa ilmaisema kansan tahto.

Kirjoitin asiasta juuri äsken oman artikkelin.

ToBe kirjoitti...

Mikä muuten oli kansan tahto?

Kansa valitsi Kokoomuksen suurimmaksi puolueeksi ja siten osoitti sille luottamuksen.
Historiansa huonoimman vaalituloksen saanut SDP ei edusta kansan tahtoa millään muotoa.Vasemmmistoliitto vielä vähemmän.Keskusta suorastaan inhottaa kansaa ja Vihreät...ne vasta ovatkin kauheita kansan silmissä.Kukaan ei edusta kansan tahtoa paitsi erityisen arrogantti Heinäluoma, joka omii kansan tahdon itselleen.Omituinen johtopäätös vain n. 12-13% kannatuksella koko kansasta.Persut olivat kansan tahto, mutta mikä on se Persujen yhteinen tahto mitä kansa halusi.Sitä emme tiedä, koska Persut eivät ole sitä kertoneet ja hekin puhuvat vain sillä 12% kannatuksella.
Olisiko sittenkin kannettava se vastuu ja annettava Jutan ja Timon keittää tämä makuliemi kokoon ja katsoa sitten mikä oli kansan tahto.Jyrkin kannattaa ainakin olla oppositiossa jos ei saa tehdä mitään vaikkapa velkaantumisen estämikseksi.
Nyt on sellainen SDP henki ettei tehdä mitään vaan odotetaan ihmettä nimeltä talouskasvu.Onko sitä muuten ilmassa kun en ole havainnut uutisista?

hakki kirjoitti...

OrNot

Taisin asiaa juuri kommentoida toisen artikkelin osalta? Mutta yhteenvetona; mielestäni äänestäjät halusivat selvästi muutosta; sekä harjoitettuun politiikkaan että ns. vanhojen puolueiden tapoihin toimia. Odotan itse kauhunsekaisin tuntein tulevan SDP+PS+apupuolueet hallituksen linjauksia. Mutta niin kyllä odottaisin hallitusta vanhaltakin pohjalta. Ei lupaa hyvää vaihtoehtoa mikään. Ehkä vähiten huono kuoppautui PSn ilmoittaessa jättäytyvänsä ulos kok+ps+sdp hallituksesta?

ToBe kirjoitti...

Pallo on nyt Keskustalla, joka saa valita mitä haluaa.Kansan tahto toteutuu taas aika erikoisella tavalla.Kiitos SDP:n että jouduimme tähän.Punamultaa pukkaa...se oli kansan tahto?Oliko ennen vaaleja edes painajaisena tuollainen vaihtoehto?

hakki kirjoitti...

OrNot

Tuskin kansalla oli mitään muuta vaihtoehtoa mielessään, kuin omansa? Ja kun protestiäänet meni Soinille kaikki vanhat kuviot menivät uusiksi. En nyt todellakaan väittäisi, että kokis, persut, kepu olisi millään tavalla parempi ratkaisu. Vanha kuppaaminen valtion varoista jatkuisi entiseen malliin, eikä Jyrki-boysta ole kurinpitäjäksi. Ja siilinjärven sudeetilla tuskin on siihen edes halua?

ToBe kirjoitti...

Jyrki taitaa olla aurinkoisen ajan pääministeri ja näillä talouskantimilla sellainen vieno hymyily vain v...ttaa.
Vaihtoehdot ovat kauheita.Jutta on jo nyt synnyttänyt sellaisen myötähäpeän etten voisi katsella yhtään uutislähetystä enää ikinä.
Kukas muu se voisi olla kuin hän tai Jyrki.Soini ei edusta kuin omiaan.Tyhjän päällä tyhjän päällä-siinä on humpan sanat.
Luovana ratkaisu olisi antaa pääministerin virka jollekin RKP:lle.Wallin ykkönen saisi munata vapaasti.

hakki kirjoitti...

OrNot

Kansa vaatii messiastaan. Ja onhan hänellä L:n paperit. Muilla persuilla, Hakkarainen ml. on tarvittavat paperit.

ToBe kirjoitti...

Eikö meillä aina vaikeina hetkinä ole luotettu hurriin....hiukan erilainen ihminen on aina senverran ulkopuolinen , että voi olla yläpuolella.Haitta nr. 1.Wallinin suomentaito on vain liian hyvää.Suomalaisia johdetaan edestä hoonolla soomella ja se sopisi Stefanin suuhun niin napakasti."Me laitta tillsammans sysselsätniingsprogram ärittäin paljo parempa malli."
Olen jo nyt Wallinin kannalla.Kuka muu se voisi olla jos tarvitaan hyvää miestä joka ei ole ryvettynyt.Osaa laulaa snapsiviisor ja kräftorna smakar bra!
Stubb taas ehkä olisi puhdas ja pidetty? Sai helskutin paljon ääniäkin.Väykkä? Ei kai sinne ministeriksi voi nousta jos vaikka kansa on pudottanut kokonaan eduskunnasta....ai niin voi tokkiisa..Väyrynen ulkoministeriksi sieltä ulkoringistä kairankupeesta!

hakki kirjoitti...

OrNot

Muistat varmaan, että määritelmäsi hurreja olivat C.G.E. Mannerheim, kaikki kolme isoa Öötä ja vaikkapa Adolf Ehrnroth?

Ministerin ei Suomessa tarvitse nauttia kansalaisten luottamusta. Kansanedustajain enemmistön, siis oikeammin niiden puolueita edustavien kansanedustajien puolueitten ... voi ristus kun menee vaikeaksi. ;-)

ToBe kirjoitti...

Korkealle arvostamani kosmopoliitti Mannerheim oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan...
Luovana ratkaisuna on monissa muisskain maissa nostettu ykköspallille pienemmän puolueen edustaja....valta on silti paikkojen mukainen, mutta kun piikkipaikka nyt niin ahdistaa niin miksei sitten Wallin.