Jälkiviisastelu on viisauden korkein aste. 0 0 0 . . .
"Elop painotti Nokian tekemän kehitystyön merkitystä yhtiön taloudelle ja menestykselle. Nokia kertoo käyttäneensä noin 43 miljardia euroa tuotekehitykseen viimeisen kahden vuosikymmenen aikana." Ja päälle taitaa tulla aika iso potti myös yhteiskunnan, siis veronmaksajien, rahaa tämän maailman Tekesien, Finnveroijen, Teollisuussijoitusten ja kuntien kaavoituspäätösten avulla? Jos lonkalta heittäisi yhteensä vähintään 50 miljardia en usko, että kovin vikaan menee?
Vastaako tulos panosta? Nokialle? Suomelle?
10 kommenttia:
Miten mittaat tuon tuloksen Suomelle? Yhteisöveroissa, osingoissa, palkkatuloissa/-veroissa? Kahdenkymmenen vuoden aikana on näitä ehditty maksaa aikapaljon.
luu5, kiitti kommentista.
Totta. Ja kun ajattelee, millä Suomi pitkälti selviytyi 1990-lamasta. Vaan entäpä Nokialle? Vastaako tulos panosta?
Vuonna 2007 Nokia taisi tehdä tulosta vielä peräti 7 miljardia euroa vuodessa. Siis sen verran enemmän voittoa kertyi kuin mitä tuotteiden valmistukseen ja tuotekehitykseen vuoden aikana kului. Tätä vuotta lukuunottamatta Nokia on tehnyt jatkuvasti enemmän voittoa kuin mitä sen kulut ovat olleet. Voisikin sanoa, ettei tuotekehityspanostuspuoli ole siltä osin ihan metsään voinut mennä, ainakaan koko 20 vuoden ajanjakson aikana.
komm, kiitti kommentista
Ei varmaankaan ihan metsään ainakaan. Vaan nyt on ollut jo muutaman vuoden viive uusien valovoimaisten ja kilpailukykyisten uutuuksien lanseerauksessa. Ja näyttää vielä kestävän ainakin vuoden loppuun?
Olipa turha "blogi". Otsikosta oli saanut vaikka mitä irti, jos herra blogisti olisi yhtään jaksanut paneutua asiaan.
Vuotaja, kiitti kommentista.
Voisitko ojentaa auttavan kätesi? Ei rystypuoli ensin, pls.
50 miljardista puolet on kiertänyt suoraan verotuloina takaisin Suomen valtion kassaan ja lopuista puolet epäsuorasti. Paljon on kuitenkin ihmistyövoimaa haaskattu ja vähän saatu aikaan. Ensimmäinen Symbian puhelin ei näet paljoa eroa viimeisestä - kosketusnäyttö, enemmän tehoa ja enemmän tiedonsiirtoväyliä on, mutta käytettävyydeltä yhtä surkea.
Menestymisen hurmassa unohdettiin että siinä nautitaan menneiden aikojen työn tuloksista eikä sen päivän. Palkkapäivä on ilon ja rikkauden päivä, mutta se on tulos tehdyistä työpäivistä.
Kirjoitin pidemmältikin mietteitäni asiasta viime vuonna:
http://huomista-kohden.blogit.kauppalehti.fi/blog/20779/suomen-valtio-on-matkinut-nokian-virheet
Ainakin Osmo Soininvaara kertoo kirjastaan: "Vauraus ja aika"
Lainaus: "mitä siinä sanotaan Nokian osuudesta Suomen julkisen talouden tervehtymiseen. Nokia maksoi yksin valtion pankkituessa menettämät miljardit."
Kyllä Nokian tilanne organisaatiossa alkaa olla paljon paremmassa kunnossa pitkään aikaan.
sivullinen
Kirjoitin kommenttini antamaasi liikkiin. Mutta mietteesi "Palkkapäivä on ilon ja rikkauden päivä, mutta se on tulos tehdyistä työpäivistä" olisi todella syytä ottaa vakavasti. Mutta onkohan meillä siihen enää malttia?
Roskaa, kiitti kommentista.
Mitä mahdat tarkoittaa?
Lähetä kommentti