maanantai 18. elokuuta 2008

Kunnioitusta hakemassa

18.8.2008 14.52 | hakki47 | Sijoittaminen, Uutiset, Puolustaminen, Itsenäisyys

“Meidän kansalaisiamme ja arvojamme tulee kunnioittaa. Olemme aina olleet rauhaa rakastava valtio. Venäjä tai Neuvostoliitto ei ole koskaan aloittanut sotaa. Emme ole hyökänneet mihinkään, toimineet vain rauhanturvaajina, Medvedev sanoi” Iltalehden tämänpäiväisen uutisen mukaan.

Yhä ilmeiseksi alkaa käydä käsitys, että itänaapurin pojat etsivät kunnioitusta muilta maailman valtioilta tavoilla, jolla juuri sitä ei voi saada. Voima on taas oikeutta.

Kun tämän blogaamisen puolitoista vuotta sitten aloitin olin huolestunut Venäjän kehityksestä. Nyt alkaisi kai jo olla aika alkaa katsoa tosiasioita silmiin. Ei niin, ettei Venäjä voisi vielä Georgiasta lähteäkin. Vaikka itse sitä epäilenkin. Mutta tapa jolla se hankki itselleen ystäviä, on kyllä kummallinen.

Jos ei Shakasvili tuntenut historiamme yksityiskohtia, verratessaan omaa viikonloppusotaansa Suomen talvisotaan, eipä taida Medvedjevinkään historiantuntemus olla hääppönen.

Toivottavasti poikain uho ei saa peruuttamattomia mittasuhteita.

PS.

Ei syytä huoleen, sanoo valtionjohtomme. Ei vaikuta sen paremmin puolustuspoliittiseen selontekoon kuin puolustusmäärärahoihin kuin NATO-sitoutumisemme asteeseen.

Pysyvä linkki | 2 kommenttia »

Ei kommentteja: