sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Ei sotia julistetaKiinan keskuspankki vakuuttaa olevansa valmis valuuttasotaan. Siihen asti ei vielä menty, että julistettaisi sota alkaneeksi. Tuskin moista koskaan tehdäänkään, eihän tavanomaisia sotiakaan enää alkaneeksi julisteta. Mutta jos se, että maailman potentiaalisesti suurin ja ainakin toiseksi suurin kommunistinen markkinatalous katsoo asiakseen varautumisestaan kertoa, on huolestuttavaa.

Sehän tarkoittaa, että "valtuuttasotaa" - aliarvostettua valuuttaa - jo vuosia käyttänyt valtio katsoo jo turvanneensa sillä minkä muiden myöntyväisyydellä voi ja on siirtymässä valloitussotiensa seuraavaan vaiheeseen. 

Jos ei valloitussotaa julistetakaan kielii ilmoitus siitä, että kaiken sellaisen kepuloinnin, mikä salassa voi tapahtua omien tuotteiden menekin turvaamiseksi ostajamaissa myös tehdään. Ja sitä viestiä seuraavat muutkin.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nyt ollaan todella vaarallisilla vesillä. Jos ne tekevät tämän tempun sortaa se koko globaalin uskomusjärjestelmän sekasortoon, mutta se merkutsee myös Kiinassa hallitsematonta tilaa koska sen kasvu ja "hyvinvointi" perustuu kuten kaikkien muidenkin vaihdantaan.

Hakki kirjoitti...

Anonyymi, kiitti kommentista

Saattaapi olla, että imperialististen länsimaiden ylivoiman aika on nyt lopullisesti historiaa? Johan tuota 500 vuotta kestikin. Keskustan valtakunta ottaa paikkansa takaisin.

Ehkä meillä kuitenkin vielä pienet mahdollisuudet on, niin kauan kun jenkeillä on varaa panna sotilasmenoihin enemmäm kuin uu maailma yhteensä. Loppu vaan sillekin joskus tulee.