torstai 3. joulukuuta 2009

Vallankaappaus menossa







 






Puolueet yrittävät nyt lopullisesti ottaa itselleen ehdottoman vallan Suomessa.


Vallan ovat ottamassa poliittiset puolueet, oikeastaan ns. puolue-eliitti tai korkeintaan eduskunnassa nyt edustettuina olevien puolueiden kaikki jäsenet, enintään yhteensä 200.000 jäsenmaksunsa maksanutta. Siis nyt on menossa vallankaappaus, jossa enintään 200.000 kansalaista yrittää ottaa kaiken vallan 4.300.000 äänioikeutulta. Se on todellinen harvainvalta, sillä puolueiden maksavat jäsenet edustavat vain vajaata 5 % äänioikeutetuista.


Vallankaappausta ovat tekemässä erityisesti hallituspuolueet Kepu, Kokoomus, Vihreät ja RKP, siis samat puolueet, jotka viimeisen vajaan kahden vuoden ajan ovat ryvettyneet ja joiden kansanedustajat edelleen ryvettyvät tekstiviesteissä tai uuniperunoissa, vaali- ja puoluerahasotkuissa sekä lahjonta- ja korruptio-oikeudenkäynneissä. Siis ne samat puolueet, joiden pitäytyminen tiukasti omien äänestäjiensä kuviteltujen etujen ulosmittamiseen, sekä näköalattamuus että toimettomuus maamme talouselämän pelastamiseksi nykyisessä taloudellisessa lamassa, on ajamassa meidät vielä pahempaan tilaan kuin mihin edellisen laman aikana päädyttiin.


Ja pitkälti samat puolueet olivat silloinkin hallituspuolueina.


Meillä on Eduskunnan/puolueiden ja Tasavallan Presidentin välinen valtataistelu. Kansalaisten kannasta ei enää välitetä. Siitä pitävät Tarasti työryhmän teesit huolen. Puoluediktatuuria ollaan sementoimassa.


Ovatpa pojat ja tytöt ottaneet kovat keinot käyttöönsä. Perustuslakituomioistuinta ei meillä ole, joten "ylin" perustuslain tulkitsija on eduskunnan perustuslakivaliokunta, joka edustaa puolueita. Siis toista osapuolista.


Kumpi on ”oikeampaa” demokratiaa?


Puolueiden demokratia vai kansalaisten ilmaisema suora demokratia?


Tälläkö tavalla, siis avoimen konfliktin ja väkivallan avulla Kepu, Kokoomus, Vihreät ja RKP aikovat tulevaisuudessakin suorittaa laintulkintansa? Ei tällä ainakaan yhteiskuntarauhan säilymista lisätä eikä kansalaisten ansallistunnetta kohoteta.


PS.


Siksi tulen seuraavissakin vaaleissa äänestämään kirjoittamalla lippuun JOKU MUU.


PPS.


Farssiksi tämän mielellään kuvaisi, mutta tragedian alku siitä voi tulla.





 

16 kommenttia:

Vox Populi kirjoitti...

Ei hätiä mitiä !
Jos nyt Tarjan ote lipsuukin, niin reservissä ovat tosi luotettavat hallitsijaparit : Urpilainen ja Räsänen sekä Soini ja Arhinmäki. :-(

hakki47 kirjoitti...

Vox

Tasavallan Presidentti on perustuslain määrittelemä valtiomahti Suomessa. Valtataistelua tässä käydään loppujen lopuksi kansalaisten painoarvosta yhteiskunnan päätöksenteossa. Siihen ei kannata kovin kepeästi suhtautua. Sitten kun sitä painoarvoa ei enää ole, teet mitä käsketään.

PS.

Tarjasta en ole tähänkään asti perustanut.

Pitkän linjan mies kirjoitti...

Asiat alkavat olla täysin UFO-maailmasta. Lentävät lautaset ilmestyvät kohta itäiseltä taivaalta, elleivät ole loppuneet siltäkin suunnalta - Brysselistä ovat.

hakki47 kirjoitti...

PLM

Lautaset lentävät ja lusikalla annetut niitä rikkoo. Lopun ajan merkkejä? Mutta mille?

Tobe kirjoitti...

Kansakuntamme voi haaveilla demokratiasta vasta kun sosialidemokraattinen virkamieskaarti on saatu eläkkeelle.
Eduskuntavaaleissa valitaan ainoastaan niitä joista tulee uusia johtajia erilaisiin pellevirkoihin.Katselkaapa tarkemmin missä ne monet entiset demarit majailee? Niitä pilkistää monista mukavista työhuoneista ja jotkut joutuvat jopa tekemään hetken töitä palkkansa eteen.En ole keksinyt keinoa epäpolitisoida noita virkoja muuten kuin lopettamalla virat minimiin.
Mitä tämä pelleily todella meille maksaa? Kuinka monta turhaaa virastoa meillä on? Sanotaan puhemiehestä mitä tahansa on suoraselkäistä edes puhua kulujen karsimisesta.Ei Niinistö ole sulkemassa terveyskeskuksia vaan pakastamassa byrokratiaa.
Niinistö se Robin Hood on eikä Vanhanen joka varastaa ja ei anna kenellekään.

hakki47 kirjoitti...

OrNot

Rauhoitu hyvä mies. ;-) Vanhanen on Nottinghamin sheriffi, joka Kataisen myötävaikutuksella varastaa kaikilta kaiken mikä irti lähtee ja siirtää sen maaseudulle, maataloustuottajille, elintarviketeollisuudelle ja päivittäistavarakaupalle. Mitä nyt ehkä vetää prosentit välistä? Lisäksi hän antaa kohorttinsa miehittää kaikki mahdolliset virkamiespaikat omillaan.

Sauli on selvästi Pyhästä Pietarista seuraava. Nyt hän kai jo vaatii kuitteja matkalaskuissa?

PS.

Usko jo. Meidän puoluetuen määrä on huomattavasti lähempänä 15 miljardia per vuosi kuin 36 miljoonaa. http://blogit.kauppalehti.fi/entries/edit/9953

helanes kirjoitti...

Suomi on yhä lähes puolipresidentillinen tasavalta. Valta kuuluu kansalle ja tätä valtaa edustaa eduskunta. Käytännössä hommia hoitaa valtioneuvosto.

Mutta myös presidentillä on yhä joitakin valtaoikeuksia. Ulkopoliittinen valta on kuitenkin selvästi (tai ilmeisesti ei kuitenkaan riittävän selvästi) jaettu. Ulkopolitiikkaa ei johda presidentti yksin, vaan YHDESSÄ valtioneuvoston kanssa. UTVA on se elin, jossa ulkopoliittiset asiat puidaan, pohditaan selväksi.

Mitään vallankaappausta ei ole meneillään. Meneillään on vain turhanpäiväinen arvovaltakiista. Tähän liittyy myös tiedonkulun ongelma. Presidentti nosti äläkän Afganistan-asiassa, osin ehkä aiheellisen. Toisaalta presidentti ei ole informoinut eduskuntaa mahdollisista ulkopoliittisista keskusteluistaan, kannanotoistaan, jopa lupauksistaan ulkovaltojen ja niiden päämiesten kanssa. Pata siis kattilaa soimaa.

Kahden lautasen pelleily on anteeksiantamatonta.

hakki47 kirjoitti...

helanes

Varmasti olet tutustunut mm. perustuslakivaliokunnan puheenjohtajan esittämiin näkemyksiin? Mielestäni se tapa, jolla mm. Vanhanen, Sasi ja kumppanit ovat tämän asian tiimoilla tulleet ulos, osoittaa oman näkemykseni oikeutuksen. Siis erityisesti sen, että riistettyään käytännössä kansalaisten todellisen kyvyn vaikuttaa kansanedustajien päätöksentekoon viimeksi Tarasti työryhmän linjauksin ja sementoiden nykyisten Eduskuntapuolueiden vallan ainakin nykyiset hallituspuolueet haluavat aikaansaada vallattoman, kansalaisten suoraan valitseman Tasavallan Presidentin.

Ei kyseessä ole arvovaltakiista. Kyseessä on kiista vallasta.

Se, että asiaa on ilmeisesti kaikilla mahdollisilla tavoin ja molempien osapuolten toimesta on hoidettu sekä arvottomasti että tyylittömästi, on toisarvoista.

helanes kirjoitti...

Johdan tulkintani suoraan perustuslaistamme. Samaan tapaan kuin mm. Tuomioja ja yllättäen myös Arja Alho. Halonen lähtee virheellisesti siitä, että hän johtaa ulkopolitiikkaa. Hän ei ilmeisesti ymmärrä lukemaansa.

Sinänsä minulle on yhdentekevää se, onko meillä epämääräisin valtaoikeuksin varustettu presidentti vai edustuspresidentti, joka ottaa paikkansa kansan keulakuvana jos pystyy arvovallallaan.

Siinä, että valta on liiaksi livennyt puoluejyrien käsiin, lienemme samaa mieltä. Mutta jos niin on, ei sille presidentti mitään voi. Vain kansanedustajat, yhdessä ja erikseen, voivat sen muuttaa. En ole varsinaisesti puolueihminen, en esimerkiksi ymmärrä lainkaan ryhmäkuria muuten kuin taktisissa äänestyksissä.

Sitä kuitenkin ihmettelen, että kun maamme on ollut vuoroon keskustan (maalaisliiton)ja SDP:n \"komennossa\" tunnetuin seurauksin, nyt kokoomuksenkin päästyä varsin hillityin muodoin \"valtaan\", se onkin jotenkin väärin. SDP ainakaan ei tunnu kestävän uutta tilannetta, ja jos se jatkaa oppositiossa nykyiseen tapaansa, se saattaa menettää lisää kannatustaan.

hakki47 kirjoitti...

helanes

Viimeisen parinkymmenen vuoden aikana kokoomus lienee ollut yhtenä kolmesta suuresta? Jatkuvasti. Lähtikö liikkeelle Holkerin hallituksesta?

Se, että kokoomus pääsi valtaan ei ainakaan minua häirinnyt millään tavalla. Mutta kieltämättä olin silloin sinipunan kannalla. Ongelmaksi koen, kuten varmasti olet havainnut tämän hallituksen politiikan, etujärjestöluonteen ja erityisesti katastrofaalisen talouspolitiikan, joka ajaa maamme konkurssiin. En ole väittämässä että tapahtumat olisivat lähteneet liikkeelle tämän hallituksen toimesta. Olen sanomassa, että tämä hallitus antaa asioitten kehittyö huonosta viel huonompaan. Mahdollisesti suoraan IMFn syliin.

Se, että meillä on epäselvyyksiä lainsäädännössä, perustuslaki ehkä mukaan lukien, johtuu siitä, että puolueita edustavat kansanedustajat eivät ilmeisestikään tehtäviensä tasalla. Yhtä vähän kuin joitakin puolueita edustavat ministerit.

Se, että Tarja Halonen ei johonkin pysty, ei minua ihmetytä lainkaan.

helanes kirjoitti...

Lähestymme selvästi toisiamme. Hallituksen saamattomuus, todennäköinen sellainen, ei varma, juontuu maan tavasta. Meillä on tapana tehdä liian tiukka hallitussopimus, se ei jousta. Juuri mitään ei pystytä tekemään kuin muka vasta seuraavalla vaalikaudella.
Ja lainsäädäntömme on todella ala-arvoista. Ja se taas on pitkälti kieliasia. Lakikieli on alun perin salakieli, jämähtänyt jokseenkin monitulkintaiseksi, vaikka on olevinaan täsmällinen.

hakki47 kirjoitti...

helenes

En katso, että kovin kaukana olisimme olleetkaan.

Hallituksen saamattomuus on varma. Ei todennäköinen. Jos maa on uppoamassa niin voisi kuvitella, että sen johtajat tekisivät jotain? Ei hallitussopimus ole luonnonlaki. Mitä mielestäsi Suomessa olisi tapahtunut jos Cajander ja Tanner olisivat 1.12.1939 todenneet, ettei alkanut sota sisältynyt hallitussopmukseen?

Edes hallituksessa järjen käyttö ei ole vaalien välillä kielletty.

Mitä taas tulee kieliasiaan, ei senkään taakse voi mennä sen paremmin hallitus kuin kukaan muukaan. Laatikoot lakinsa niin, että kansalaisetkin ymmärtävät. Meitä ne lait sitovat, vaikka eivät säätäjiä näköjään sidokaan. Selvittäisi samalla pienemmällä lakien määrällä ja pienemmällä lainoppineiden armeijalla.

Teen vaikkaaloitteen siitä, että kotoutettaisi lainsäätäjämme määräämällä heidät selkokielenkääntäjäkurssille. Olisivatpa edes sen aikaa poissa pahanteosta.

Tobe kirjoitti...

Tämä lautasfarsssi on saavuttamassa Tervomaisia piirteitä vai olisiko Hotakainen parempi tässä?
Jospa kiukkuinen emäntämme meneekin johonkin kokoukseen yksin ja tekee siellä päätöksiä joita hallitus ei allekirjoita.Presidentti vastaa siis vain kansalle joka hänet on valinnut kohta 4-5 vuotta sitten viimeksi.Heinäluoman esiintyminen tässä asiassa on ymmärrettävää, koska se onkin vain julkisuuspelleilyä, mutta itse presidentti saisi jo miettiä kuvaansa historiassa.
Voisiko Suomi vastata kaikkiin kutsuihin automaattisesti...meiltä tulee kaksi...noloa ! Hallituksen ei tule nauttia presidentin luottamusta vaan eduskunnan.Simple as that.Kumileimasin presidenttien aika alkaa nyt.Olisipa kuningas!

hakki47 kirjoitti...

OrNot

Olet väärin informoitu. Uuden perustuslain mukaan eduskunnan on nautittava hallituksen luottamusta ja kansan on nautittava presidentin. Eikä kansa tykkää kumileimasimista.

Muistaakseni Tasavallan Presidentti maksaa per capita enemmän kuin Englannin kuningashuone. Ja eduskunta enemmän kuin Italian vastaava.

PS.

Vastataanpa tuohon kyselyym automaattisesti mitä tahansa jopudumme toteamaan; noloa.

Tobe kirjoitti...

Yritinkin ehdottaa kuningasta,siksi että saataisiin tuloja.Olen aina miettinyt kuinka saan seuraavan euron kuin sitä kuinka edellinen riittää.Samaa toivoisin kansamme johtajilta.Tuloja.Niiden keksiminen on oikeaa työtä ja menojen keksiminen kuulostaa enemmän rikokselta kuin työltä.
Nykyiset kunkut on bisnestä ja vakautta.

hakki47 kirjoitti...

Kunkut saattaa olla bisnestä ja vakautta. Mutta meillä ei niitä ole.