tiistai 6. toukokuuta 2008

NATO juuri nyt

6.5.2008 19.33 | hakki47 | Politiikka, Puolustaminen, Itsenäisyys, Johtaminen

Pääministeri Matti Vanhanen (keskustan turvallisuusseminaarissa 2. 4.):

Jäsenyysmahdollisuudesta pidetään kiinni. Sotilasliiton kehitystä on yhä seurattava. Liittoutumiskysymys ei ole millään lailla kiirellinen asia. Jäsenyys vahvistaisi Yhdysvaltain-suhteita, mutta saattaisi tuoda solidaarisuuspaineita osallistua ei-toivottuihin operaatioihin.

SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma (vappuna Päijät-Hämeessä):
Suomi voi pysyä sotilasliiton ulkopuolella ensi vaalikaudenkin, jos kansan enemmistö niin haluaa. Puheet ensi vaalikaudella tapahtuvasta linjanmuutoksesta ovat katteettomia. Jäsenyys ei ole kriisinhallintayhteistyöstä seuraava automaatio. Toimintavapautta ei pidä alistaa suurvalta-ajattelulle.

Puolustusministeri Jyri Häkämies (Atlantti-seurassa 6. 5.):
Suomen ja Ruotsin kannattaisi liittyä Natoon. Pohjoismainen maaryhmä olisi Natossa tervetullut ja vaikutusvaltainen. Yhteinen pohjoismainen kannanmuodostus turvallisuuspolitiikassa olisi eduksi suhteessa Venäjään. Suomea ei Natossa pakotettaisi mihinkään vasten tahtoa.

Näin uutisoi pohjalaanen Kaleva maamme johtavien (no joo, Katainen ei puhunut mittään) poliitikkojen NATO-intoa. Ja mikä ettei.

En voi mitään. En ymmärrä missä maailmassa nämä veijarit elää. Vanhanen on ilmeisesti sitä mieltä, että NATO on perustettu Suomen puolustusorganisaatioksi, joka toivoen odottaa Suomen jäseneksi ilmoittautumista. Heinäluoma antaa aikaa “jopa” 7 vuotta. Häkämies ilmeisesti uskoo siihen mitä sanoo. Se, että sanoman keskeinen osa on vonkaamista ja maanittelua, ei sanojan tyhjää ajatusta peitä.

Haluamatta heittäytyä inhottavaksi kysyisin millä valtuuksilla, lupauksilla tai välipuheilla Häkämies puhuu. En kyllä ole kuullut, että Ruotsi olisi NATOon liittymässä. Mutta meillä Suomessa kun elää sellainen toivoajattelun perinne, jälleen kerran. Nyt ilmeisesti kelpaisi liittyä jopa Georgian ja Ukrainan porukkaan?

Lopettakaa tuo NATO vouhkaaminen ja keskittykää turvallisuuspolitiikan toteuttamiseen siten, että se nojaa niin kuin aina ennenkin omiin resursseihin, omiin toimintatapoihin ja omiin vaihtoehtoihin.

Te vastaatte 5,3 miljoonan suomalaisen tulevaisuudesta.

Pysyvä linkki | Muokkaa | 2 kommenttia »

Ei kommentteja: