torstai 11. lokakuuta 2007

Partaradikaalin tulevaisuus




11.10.2007 10.36 | hakki47 | Työelämä

Sattuneesta syystä olen parin viime viikon aikana ryhtynyt selvittämään mitä tiloja ja palveluita Helsingissä on tarjolla asukkaille yleensä ja eläkeläisille sekä työttömille erityisesti. Nykykuva on varsin positiivinen. Tutkimusmatkani on tosin vielä aivan alussa. Kaikkialla olen tavannut miellyttäviä, palvelunhaluisia, hymyileviä ihmisiä. Tiloja on ja ne ovat asialliset ja ennen kaikkea viihtyisiä, joskus toki himpun verran virastomaisia. Ja tuntuu siltä, että tilaa riittäisi vielä vaikka kuinka monelle, vaan ei ehkä aivan mihin tahansa.

Meilahden virkistyskeskus

Meilahden virkistyskeskus

Käyntini Meilahden virkistyskeskuksessa erityisesti pani minut kirjoittamaan. Monia vuosia olen ajellut ohi polkupyörällä ja todennut, että kyseessä on Helsingin kaupungin tila. Koskaan minulle vaan ei ole selvinnyt mikä ja kenelle tarkoitettu. Mahtava talo viime vuosisadan alulta(?), upeat tilat, viihtyisästi kalustettu, loistava ympäristö ja miellyttävä vastuuhenkilö. Kahvit, pullat ja paakelsit kohderyhmään kuuluville asevelihintaan. Ohjelmana esimerkiksi Joogaa, Seniorijumppaa, Yhteislauluja, Tanssia, Luentoja ja muuta. Eli kaikkea mitä ikäihmisille pruukataan tarjota.

Voisiko tarjota jotain muutakin? Luentosarjoja, keskustelutilaisuuksia ajankohtaisista tai muuten vaan kiinnostavista aiheista, yritys- tai tuote-esittelyjä… ? Omaehtoinen luennointi tai koulutus? Erityisesti tekeminen loisti poissaolollaan. Miten olisi opastettu askartelu? Puutyöt, Kudonta, Puutarhanhoito, Ruoanlaitto ??

Tulevat eläkeläiset ja suurin osa nykyisistäkin, ovat vielä ”täydessä” iskussa. ”Leiki, laula ja heitä jalkaa” - toiminta ei välttämättä heitä innosta. Työiässä olevia työttömiä vielä vähemmän. Mutta samanikäisten seura saattaisi olla hyväksi monelle jo varhaisessa eläkeiässä. Älynystyröiden rapsuttelu saattaisi estää dementiaa. Ystävystyminen on vielä “helppoa”, vaikeutuu kuulemma vuosi vuodelta. Saattaisi pitää huolta jopa siitä, että perinteisen tarjonnan tarve tulee vasta vuosien kuluttua, jos ollenkaan.

Mitä saattaisi olla hyvä tehdä? Suulla suuremmalla: tiedotus, tiedotus, tiedotus. Millä tavalla kohderyhmä saadaan tietoiseksi tarjonnasta? tulemaan paikalle arkisin klo 8 - 16? Aktiviteetteja nykyaikaisen varttuneen kansalaisen maun mukaisesti. Ja erityisesti pojille, kyllä tytöt itsestään huolen pitää. Mitä kohderyhmään kuuluvat todella haluavat? Eikä mitään nykyistä tarvitse ottaa pois, uudelle on sijaa ja tilaa. Eikä toimivasta Wlanistakaan haittaa olisi.

Taidanpa käydä tänäänkin.

PS:

Tämä juttu on alun perin julkaistu 3.10., mutta ikiomien nettisähläilyjen vuoksi merkitty yksityiseksi, jolloin sitä eivät muut ole voineet ihailla. -) Nyt pitäisi näkyä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Aion imeä hevosen kyrpää esinahka takana tänä kesänä 2020