torstai 17. huhtikuuta 2014

Poliitikon uralla Suomi on enää askelmerkki



No tulihan se nopeasti selväksi, minkälaista paikkaa Jyrki-boylle on EUssa luvattu. Tosin se edellyttää, että joku häntä Suomen edustajaksi komissioon ehdottaisi. Siksi on hänen kannaltaan myös niin tärkeää, että kokikset säilyttävät asemansa pääministeripuolueena. Sillä taas ei aivan ilmeisesti ole mitään väliä, mikä on Suomen etu, Euroopan edusta nyt puhumattakaan. Enkä ollenkaan epäile, etteikö varalla ole jotain muutakin. 




"Syy ei kuitenkaan ole minun....?"

Puolueet siis katsovat, että sillä ei ole väliä kuka henkilö on pääministerinä, kunhan se on suurimman puolueen puheenjohtaja. Kun itse en luota instituutioihin, enkä puolueisiin ollenkaan olen sitä mieltä, että henkilön kokonaisuus; kokemus, osaaminen, arvot, tiedot jne. on olennaisesti tärkeämpää kuin puheenjohtajuus jossain puolueessa. 

Yhä nopeammin kehittyvässä ja monimutkaistuvassa maailmassa yksilön merkitys korostuu. Niin äänestäjien kuin valittujenkin. Lisäksi nykyisin, kun Tasavallan Presidentistä on, puolueiden toimesta pitkälti tehty vallaton arvottaja ja pääministeristä käytännössä erottamaton henkilön, sillä että päämies on lihaa ja verta oleva henkilö on jo politiikan uskottavuuden ylläpitäjänä erittäin suuri merkitys.

Ja on kyllä muutenkin, kun kokemuksesta tietää, minkälaista puolueiden jäsenkunta - puolueesta riippumatta - oikeasti on. Vaara, että puolue- ja vaalirahoituslainsäädännön sekä d´Hontin valintajärjestelmästä johtuen valituksi kaikesta huolimatta tulee poliittinen broileri, järjestä- tai puoluejyrä on liian suuri. Siksi ehdokkaani on edelleen JOKU MUU.



PS.
Kuuntelen juuri Radio Rapua, jossa haastatellaan jotain persujen edustajaa (Ilkka Matinpalo) ja jäi korviin soimaan kanta, jonka mukaan he eivät enää EUta vastusta paitsi silloin, kun sen toiminta ei ole Suomen intressien, etujen ja itsenäisyyden mukaista. Niin se puolueiden aatos ajan myötä muuttuu, eikä se heti näy kannatusluvuissa. Pikkuhiljaa vain. 

7 kommenttia:

fun kirjoitti...

Täytyy tehdä vakava kysymys; Onko meillä enää itsenäistä isänmaata, poliittista tai muutakaan moraalia tai ylipäätään mitään, jonka eteen tässä maassa on jaksettu ponnistella?
Tämä Qataisen pitkä loikka "vastapuolen" joukkoihin on ikäänkuin viimeinen herätys siitä mihin olemme joutuneet.
STUK:in pääjohtaja siirtyi viettämään eläkepäiviään Rosatomin palkkalistoille. Mitä strategisia tietoja siirtyi hänen mukanaan?
Ministerit Lipponen ja Aho "luotsaavat" venäläisiä suomalaisen lainsäädännön kapeikoissa.
Kuka takaa sen, ettei Qatainen ole rakentanut omaa praktiikkaansa suomalaisten kustannuksella?

Demokratian autuas yksinkertaisuus taitaa tulla meille suomalaisille veronmaksajille todella kalliiksi jos maksamme politiikkojemme opiskelut ja praktiikan, joka saattaa koitua loppupeleissä meidän tappioksemme.

Sodan aikana rintamakarkureita ja loikkareita uhkasi kuolemantuomio. Nyt he saavat loistavat virat ja sokeria päälle vastapuolen joukoissa.

Voi aikoja,-voi tapoja. Voi, voi suomalaisia veronmaksajia.

Hakki kirjoitti...

Fun(deeraaja)

Ei kukaan takaa sitä, "ettei Qatainen ole rakentanut omaa praktiikkaansa suomalaisten kustannuksella?" Kun katsoo mitä hän taakseen jättää pidän selvänä, että hän on oman praktiikkansa meidän kustannuksella luonut. Joko tietoisesti tai tyhmyyttään. Me äänestäjät sen kuitenkin olemme mahdollistaneet ja sallineet.

Politbyrokratiamme on tullut meille kalliiksi, demokratian puolueet ovat tappaneet jo aikaa sitten. Sen pelastaminen siihen palaamalla, ei enää ole nykyjärjestelmän pelisääntöjä tiukasti noudattaen edes mahdollista.

Ja mehän maksamme.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Joka ainoa puolue kalastelee ääniä "me näytetään niille" -asenteella, koska vaalikarja todella haluaa näyttää "niille". Se on sen mielestä mielestä "oikeudenmukaista".

Jos ei halua näyttää "niille" niin mahdollisuudet tulla valituksi ovat pienet ja mahdollisuudet vaikuttaa päätöksen tekoon vieläkin pienemmät.

Tasavallassa kun ollaan niin "ne" ovat kansa itse, joten se saa johtajiksi tyyppejä, jotka haluavat auttaa sitä ampumaan itseään jalkaan niin kuin Jyrki tai ovat ihan hei hei niin kuin Jutta.

Jos olisin pakotettu johtamaan tätä kansaa niin ehdottomasti ottaisin vitusti velkaa, jotta kaikki voisivat tuntea olevansa voittajia. Niin typerää tai itsekästä menoerää ei olisikaan, ettei siihen liikenisi rahaa.

Lisäksi nitistäisin kaiken yritteliäisyyden, ettei taviksien tarvitsisi olla kateellisia itseään menestyneemmille. Mahdollisuuksien mukaan pyrkisin myös estämään ketään olemasta hyvä missään.

Eipähän ainakaan tarvitsisi kuulla kitinää epäoikeudenmukaisuudesta.

Tehtävistä vapauduttuani etsisin parempaa tekemistä jostain kaukaa ja yrittäisin unohtaa koko Suomen.

Hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Niin varmaan, "Joka ainoa puolue kalastelee ääniä "me näytetään niille" -asenteella". Vaan mitä ihmettä me valitsijat siitä kuvittelemme hyötyvämme 2000-luvulla? Vieä 100 vuotta sitten siihen oli ihan hyviä perusteita, nyt ei ensimmäistäkkään, ellein lukkuun lasketa sitä, että politiikasta on tullut massojen viihdettä, kilpaurheilua, jota penkkiurheilijat jännäävät.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Hakki

Vanhan koulukunnan demarit ovat huolissaan syyrialaisien ihmisoikeuksista, mutta nuorempi väki on huolissaan siellä riehuvan roskaväen hyvinvoinnista. Kai valtio auttaa juutalaisvainoja vapauttamassa olleita sankareita parhaansa mukaan.

Sama ilmiö rehottaa joka suunnassa. Kun elämä on helppoa ja jokainen saa olla sellainen kuin haluaa niin iso osa porukasta kehittää samanlaisen maailmankuvan kuin joka löytyy jossan Afrikan viidakoissa lymyäviltä heimoilta.

Tilanne menee vielä jännäksi kun velkahimmeli putoaa niskaan eivätkä heimot enää saa rosvottua tarpekseen yhteisistä varoista.

Anonyymi kirjoitti...

Sattui silmiin pieni pätkä lähihistoriaa. Vuodesta 1987 tuloerot ovat Suomessa kasvaneet. No, eipä ihme, kokikset ovat saaneet päämääränsä läpi.
Tämän hallituksen aikana palkkatulot ovat lisääntyneet kaksi kertaa paremmin kuin eläkkeet. Hurjaa, sillä tämän vasemmistolaisempaa hallitusta ei tähän maahan saada ikinä enää. Suomi muuttuu; yhteisvastuuta ja tuloerojen kasvua,-sosialismia ja kapitalismia käsikynkkää.
Voiko olla sosialistisempaa yhteiskuntaa kuin Suomi? Pohjois Koreaa lukuunottamatta.
Meillä kaikki hoidetaan yhteisvastuulla puolustusvoimista poliisiin ja palokuntaan.

Hakki kirjoitti...

A no nymous, kiitti kommentista

Minä olen kyllä ymmärtänyt, että virallisten tilastojen mukaan ne olisivat pysyneet samana tai jopa aavistuksen verran pienetyneet. Mutta siihen sitten varmaan vaikuttaa aina tarkastelujakso tai joku muu?

Tiedä tuosta kapitalismin tai sosialismin kilpailusta, voittajina ovat kuitenkin poliittiset broilerit ja virkamiehet, kuten vuoden 2007 Kalevalanpäivänä kirjoitin. Meidän suurin pohde on ylisuuri julkinen sektori ja sen kasvattamiseen jokainen kynnelle kyennyt puolue on luovasti varmaan osallistunut. Tässä vaiheessa on jo kovin vaikea eritellä turhia työtehtäviä ilman, että kokonaisia toimintoja karsitaan.

Ei yhteiskunnallista yhteisvastuuta oikeasti meillä ole, ei ole koskaan ollutkaan. Puolueet kun eivät vastaa mistään, eivätkä millään. Parempi saattaisi sittenkin olla tavoite, irrottaa politiikot arjen asioista kokonaan ja jättää ne ammattilaisille. Poliitikot voisivat sitten keskittyä keskeisimmälle osaamisalueelleen, vastuuttomaan taivaanrannan maalailuun.