tiistai 30. heinäkuuta 2013

USA ei tapa Bradley Manning´iä?Hyvä niin. Taisin asiasta jo ihmettelyni ilmaista? Ja varmaan USAn lakien mukaan hänen toimintansa on tuomittavaa. Vaan minkä vuoksi niin moni muu, minä mukaan lukien, pitää tuomiota epäoikeudenmukaisena? Gloobaalin ihmisoikeuden perusteella? Jos USA on katsonut rauhaan pakottamisen olevan oikeutettua, miksi sen mielestä oikeutettua ei ole asettaa sen omia, inhimillisesti laittomia toimia kyseenalaiseksi? Mutta idealismia varamaan tämäkin.Tähän loppuun vielä tämänpäiväiset kommenttini valtamedian sivuille, eivät muuten millään tavalla liity otsikkoon.


Nyt ei ollut kyse pelkistä uusista huonekaluista Voutilaisen toimistoon vaan kaikkiaan yli kolmen miljoonan tietotekniikka- ja ohjelmisto hankinnasta ja tekijänä virkamies.

Kun aikoinaan möin koulutusta nykyiselle TE-keskukselle yli 2.000 euron ohjelmat tuli kilpailuttaa. Kovasti ovat ajat muuttuneet, jos nyt kilpailutuspakko ei koske edes 750.000 euron osasiin paloiteltuja hankintoja. Vielä käsittämättömämpää, että paloittelulla halutaan estää lautakuntakäsittely.

Edellisten kommentoijien arvioon hankinnan osaamattomuudesta ei voi kuin yhtyä. "Samoin sinun tulkintaasi: Virkamiehenä, yksin teoin tehty törkeä ja tahallinen virkavirhe. Vaikkei sitä itse yksin tehnytkään. Kenen nimi paperissa, vastaa laittomuuksista."

"Eivät nämä väärinkäytökset lopu ennenkin niistä laitetaan rikkojat korvaus- ja rikosvastuuseen."Poliitikkojen itsepetosta ja järjestelmän kyvyttömyyttä.

Julkisen sektorin velka on vuoden 2013 ensimmäisen Q:n jälkeen 105 miljardia euroa. Viimeisten neljän vuoden aikana se on kasvanut noin 10 miljardia vuodessa. On pisteen pyöristystä kiistellä siitä, onko se mennyt elvytykseen vai julkisen sektorin menojen kattamiseen. Jos tulkinta on jälkimmäinen, vain rakenteelliset muutokset voivat auttaa suunnan kääntämiseen, koska velalla on voitu jättää rakenteet ennalleen.

Kun teollisuus on häviämässä, osin jo hävinnyt ja vienti taantuu, on se osaltaan kääntänyt BKTn  laskuun. Seurauksena Suomelle on sisäisen devalvaation, eli Kreikan tie. Sen aiheuttaa kysynnän häviäminen, ensin kaikissa muissa EMU-maissa paitsi Saksassa. Kun Eurooppa lienee suurin tai toiseksi suurin yksittäinen markkina-alue, tauti leviää väistämättä.

Olisi korkea aika lakata puhumasta suhdannetaantumasta, kun kyseessä on yksisilmäisen vaihtoehdottomuuden aiheuttama kysyntälama, deflaatio. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/07/tervetuloa-lomalta-hesari-ja-muut.html

Täsmäelvytys on poliitikkojen yritys peitellä kyvyttömyytensä ratkaista maan todelliset rakenteelliset ongelmat, hukkaan heitettyä rahaa puolueen uskollisille tytöille ja pojille. Ainoa tapa aikaan saada merkitsevää hyötyä, on saada Saksa, ja sitä kautta EKP ymmärtämään, mihin tämä kurjistumisen kierre maanosaamme vie. Se kun on koettu aiemminkin. Sietämätöntähän se, mutta kun se on jatkunut jo vuosia, joten kansa ilmeisesti sen sietää? Ja kuitenkin noin 140 isopalkkaisen poliittisen broilerin palkkakulut eivät ole kuin rikkana puoluetukemme kokonaislaskussa. Ja parasta on, etteivät ne virallisesti puolueiden piikkiin edes mene. Kuten eivät kansanedustajien avustajat ja näidenkään edut.

Avustajien ja valtiosihteerienkin on lähinnä oltava sopivia. Tulosvastuusta ei tietoakaan poliittisessa koneistossamme. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2007/03/tulosvastuuta-demokratiaan-ehdotus.html Sitä paitsi; ei huonoa tuotetta kannata mainostaa.Kaiken yksityistämisen keskellä kiinnostaa, millä Kreikan odotetaan elävän sitten, kun myytävää ei enää ole ja tulot myynneistä syöty? Kysyntä kun ei kasva sillä, että Saksan, Ranskan, IsoBritannian ja USAn pankkien taseet tervehtyvät.
http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/05/lansimaisen-demokratian-kukkanen-vai.htmlPaljonko yhteensä ja kuinka monta suurtallettajaa, jotka siis nyt kantavat Bank of Cyproksen sijoittajavastuuta? Kuinka suuri osa tallettajista onnistui sijoittajavastuusta luistamaan ja paljonko heidän talletuksensa yhteensä olivat?

Miten mahtoivat menetykset jakautua kotimaiset vs. ulkomaiset tallettajat lukumääräisesti ja rahassa mitattuna? Paljonko ulkomaisista oli venäläisiä ja paljonko he hävisivät? Kuinka paljon ehdittiin siirtää turvaan, ennen kuin pankit maaliskuussa uudelleen aukesivat?

Kaipa tähänkin jostain tietoa tai ainakin arviota löytyy? Auttaisi arvioimaan tempun merkitystä valtiolle ja kansalle.Valitettavasti olet todennäköisesti ihan oikeassa; toiveajattelua ja positiivisuutta senkään jälkeen ei kukaan itseään kunnioittava poliitikko voi jättää. Ja helppoahan se on, kun he eivät taatusti kuulu siihen porukkaan, joka heidän toilailujensa kulut joutuvat selkänahastaan repimään.

Itse asiassa ainoa toimenpide, jolla saattaisi menestyä, olisi keittää kokoon kunnon salaliitto; saada riittävä määrä EMU- ja EU-maita ymmärtämään mistä on kyse ja "joukkovoimalla" uhata erolla, ellei EKPn rahapolitiikka muutu. Kun näin ei tietystikään tule tapahtumaan, me jäämme maksumiehiksi. Eikä edes lämmitä se, että maksumiehiksi samalla jäävät vielä monet muutkin.


"Ajetaan täyttä vauhtia seinään koska korjaavien toimenpiteiden tekeminen edellyttäisi valtiomiesmäistä kykyä päätöksentekoon ja kansakunnan edun asettamista oman egon tai poliittisen uran edelle."

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

+++ Olisi korkea aika lakata puhumasta suhdannetaantumasta, kun kyseessä on yksisilmäisen vaihtoehdottomuuden aiheuttama kysyntälama, deflaatio. +++

Samaa mieltä siinä, että kysymys ei ole suhdannetaantumasta. Vaan siitä, että öljyn hinta on muutamassa vuodessa lähes kolminkertaistunut ja se näkyy ja tuntuu. Ihan joka sektorilla. Lähes ilmainen halpa energia on loppu ja tätä vajetta nyt korvataan vellalla, luullen että kohta "happy days are her again".

Ilmiöt noudattavat nyt Hubbertin käyrän laskevaa osaa eikä sen korjaamiseen ole mitään taikakeinoa olemassa. Alkaa järjestelmien alasajo ihan joka sektorilla.

tutkija Pohjanmaalta

Hakki kirjoitti...

PohjanPoika

Piti blogin ulkoasua muuttaa, kun Blogger ei muuten antanut mahdollisuutta vastatat kommenttiisi, eikä itse asiassa mihinkään muihinkaan kommentteihin.

Eivätkö edes liuskeöljyn uudet teknologiat ja sen jo löydetyt suuret varannot eri puolilla maailmaa saa Hubbertia suosiollisemmaksi?

Anonyymi kirjoitti...

Hakki

+++ Eivätkö edes liuskeöljyn uudet teknologiat ja sen jo löydetyt suuret varannot eri puolilla maailmaa saa Hubbertia suosiollisemmaksi? +++

Hubbertin käyrän villakoiran ydin on siinä, että öljy ei lopu, se vain kallistuu kun öljy alkaa vähetä, kysyntä kasvaa ja kun öljyä joudutaan tuottamaan yhä kalliimmalla. Liuskeöljy on varsin kallis tapa saada öljyä irti kivestä.

Halvan öljyn aika ei enää koskaan palaa ja tämän aiheuttamaa lisäkustannusta on menneet vuodet katettu velalla ja luullaan, että sama meno voi jatkua.

Me palaamme vääjäämättä sille elämän aineelliselle tasolle mitä se oli joskus nuoruudessamme.

tutkija Pohjanmaalta

Hakki kirjoitti...

PohjanPoika

Jos öljy vaan kallistuu, eikä taatuvan Euroopan talous pysty generoimaan riittävästi korkeapalkkaista tuloa kansalaisilleen, kallistuvan öljyn kulutusmaatkin muuttavat Tyynen Meren ympärille. Meille jäävät liikkumiskeinoksi terveellinen polkupyöräily ja lämmitykseksi vajaakäyttöön tuomittu suomalainen puu.

Hyvin menee, mutta johan maailma on tätä Euroopan ylivaltaa saanut noin 500 vuotta nautiskella. Vaihtelu virkistää?

Eihän tämä meno voi enää kovin kauan jatkua. Onhan sen nyt jo havainnut Täti Tiukkakin. http://www.hs.fi/videot/Urpilainen+maalasi+synk%C3%A4si+kuvan+maan+taloudesta/v1305703870325

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

+++ Onhan sen nyt jo havainnut Täti Tiukkakin +++

... tarkoitatko että hänen vaatteensa käyvät aina vain tiukemmaksi :-)

Tuo kallistuvan öljyn aiheuttama logistiikka on ehkä pienin pulma, joka kohta tulee ajankohtaiseksi. Tietenkin sekin, mutta elintarvketuotanto on paljolti halpaa öljyä, petrokemian tuotanto myös.

tutkija Pohjanmaalta

Hakki kirjoitti...

PohjanPoika

Eivätköhän vaatteet vielä sentään ole entiset, Täti vaan on täyttynyt? Vai olisiko jo käynyt niin, että vaatteetkin kutistuvat?

Lopputulos on kuitenkin sama; kun meillä on tuollainen johto ei vihamiehistä, ei vihollisista ole väliä.

Hakki kirjoitti...

Ja yhä vain kiinnostavammaksi menee sananvapaustaistelu USAssa.

http://www.theguardian.com/technology/2013/aug/08/lavabit-email-shut-down-edward-snowden