perjantai 20. maaliskuuta 2015

Muista äänestää; laskut maksat kumminkin.



Eduskunta päättyi kuuleemma kaaokseen ja hallituksen hoiperteluun. Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma kantaa huolta äänestysaktiivisuudesta, kuten kaikki poliitikot ennen vaaleja. Ei liene liikaa väittää, että tämän vaalikauden päätös ainakin oli ikimuistoinen ja kaiken kaikkiaan suomalaisen kansanedustuslaitoksen arvolle sopimaton näytelmä?

Vaalikiima ja taistelu toiseksi suurimman puolueen paikasta ovat pitkälti pilanneet sen vähäisen arvostuksen mikä demokratiallamme enää on. Ja jos edes taisteltaisi halusta ratkaista kansakunnan nyt vaivaavat ongelmat, tai edes ongelmia asiaan voisi suhtautua. Mutta siitä ei nytkään ole kysymys. 

Valtionvarainministeriön virkamiesten esittelemät madonluvut maamme taloudellisesta tilanteesta, niin optimistisia kuin ne ovatkin osoittavat, että puolueet elävät kiimassaan täysin irrallaan reaalimaailmasta. Yksikään puolue ei pysty tai uskalla esittää taloudentervehdyttämiseen keinoja, joiden vaikutus olisi edes samallahehtaariluvulla kuin vvm:n tarpeet.  ”Tyylikkäimmän” rimanalituksen teki valtionvarainministeri, tai ehkä sittenkin pitäisi jo sanoo Sosiaalidemokraattien puheenjohtaja Antti Rinne, ilmoittamalla yksikantaan, ettei moinen noin 6 miljardin suuruinen kestävyysvaje ole millään korjattavissa yhden vaalikaudenkauden aikana. Tekisi mieleni todeta, että jos ei pysty ei pidä hallitukseenkaan ängetä. Oikeampi arvio kestävyysvajeestamme lienee vuosittain kasvattamamme julkisen sektorin lisävelan määrä. Siis taso 10 miljardia. Vuodessa.

Mutta se on jo selvä, että tuleva eduskunta, olipa sen koostumus ihan millainen tahansa, ei kansakunnan ongelmia pysty ratkaisemaan, vaikka yrittäisi. Siihen meidän järjestelmämme on jo aivan liian rapautunut. Kokonaiskuvaa tilanteestamme ei ole yhdelläkään puolueista, kansakunnan kyvykkäimmät voimat eivät enää politiikkaan lähde, konkreettisia tehokkaita ratkaisumalleja ei mikään puolue uskalla toteuttaa, eikä todellista johtajuutta enää löydy. Eivätkä tilannetta muuta sen paremmin uudet puolueet kuin uudet kasvot. Ongelmat on sementoitu järjestelmän rakenteeseen. 

Nurkkakuntaista, vallanhimoista pikkupolitikointia sanan ikävimmässä merkityksessä Suomen politiikka nykyjään.

Siksi

Poistetaan puolueilta oikeus edustaa meitä

Annetaan jokaiselle aito syy äänestää!




18 kommenttia:

fun kirjoitti...

Kirotun oikeassa olet taas! Ei pitäisi tosiaankaan ängetä eduskuntaan ellei ole munaa pelastaa kansaa tästä kurimuksesta.
Paskahousuja on jo tarpeeksi nähty tuolla puoluepolitiikan trapetsilla.

Hakki kirjoitti...

Fun(deeraaja)

Ei siellä enää muita juuri taida ollakaan. Mutta siitä huolimatta, järjestelmä tuhoaa loppujenkin mahdollisuudet saada mitään järjellistä aikaan.

Hakki kirjoitti...

Satumainen

Valitan; minua eivät kiinnostaneet sen paremmin Hommaforum, Scripta, Halme kuin Halla-ahokaan. Miksi ihmeessä minua kiinnostaisi Mitä Vittuakaan?

Kävin kyllä nettiversiota katsomassa, mutta aihepiiri yleisesti ottaen ei juurikaan kiinnosta, asenne ja tapa käsitellä asioita vielä vähemmän.

Tästä voit ihan rauhassa tehdä johtpopäätöksen, että ei kiinnosta. Suurin osa meistä on maahanmuuttajien jälkeläisiä joka tapauksessa, tiedostammepa sen tai emme.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Hakki

Siellä on kumminkin kasvamassa jotain, millä tulee olemaan vielä merkitystä.

Mitään nuorisoon vetoavaa meillä ei oikein ole, joten tämä voi kasvaa vielä suureksi.

Se että Muutos kiinnostaa on ihan positiivinen asia, koska kannattaa suoran demokratian lisäämistä. Hommat eivät voi mennä enää paljon pahemmin pieleen jos kansa saa tilaisuuden hoitaa asioita politrukkien ohi.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Hakki

Sulta jäi onnistuneetsi huomaamatta myös varsinainen pointti.

Suomessa politiikka on sitä, että politrukit kaappaavat jonkin asian itselleen ja muodostavat hallinnon. Sitten ne alkavat keskustella keskenään.

Jos joku yrittää tehdä jotain niin ne alkavat äristä ja katsella mitä häiriköiden kimppuun voisi usuttaa.

Jaarittelu jatkuu vuodesta toiseen ja jossain vaiheessa ne kiinnostuvat korruptiosta, minkä jälkeen ne alkavat tehdäkin jotain.

Ootko muuten huomannut, että nyt vuoden verran pelottanut Venäjän uhka ei ole vieläkään saanut politrukkeja laskeskelemaan, miten paljon kalustoa me tarvitsisimme jotta voisimme puolustautua Venäjän hyökkäystä vastaan, vaan asian käsittely on pelkkää sanataiteilua ja välillä joku mainitsee Cooperin testin ja varusmiehien keskeyttämiset?

Hakki kirjoitti...

Satumainen

Varmaan voi olla ja onkin merkitystä tulevaisuudessa. Mutta varmaan minulla on siinä vaiheessa jo pitkälle kehittynyt dementia tai alzheimer ja siksi sillä ei voisi olla vähempää väliä. Onneksi?

Poliitikkojen suurin ongelmaa kannaltamme on, että he liian varhain joutuvat tehtäviin, joihin heidän kokemuksens ja kykynsä eivät riitä. Erityisesti tämä liittyy sanojen ja tekojen ristiriitaan, aikeiden ja tulosten väliseen epäsuhtaan. Ja me vaalikarja joudumme heidän pätemättömyytensä maksumiehiksi, kun poliittisen järjestelmämme rakenne pitää huolen siitä, ettei heitä kansanäänestyksillä valitsematta saa jätettyä.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Hakki

Kehitys kiihtyy vääjäämättä niin kuin Göteborgin gansterisodat, eikä se, etteivät politrukit tajua sitä, ainakaan hidasta sitä.

Siksi toisekseen aivoille saa tutkimusten mukaan jonkun vuoden lisää elinaikaa kun niille antaa liikuntaa.

http://pelikone.fi/channels/Bejeweled

Hämmästyt vielä mitä kaikkea joudut näkemään.

Hakki kirjoitti...

Satumainen

Olen kieltämättä suurta ihmetystä täynnä, mutta toisaalta yhteiskunnallinen institutionaalinen muutosvastarinta jaksaa minut aina yllättää.

En enää ole vakuuttunut, että aivolle hankitusta lisäajasta paljoakaan olisi iloa, hyödystä nyt puhumattakaan. Vihanneksena taitaa sittenkin olla turvallisempaa ja mukavampi olla.

fun kirjoitti...

Sattuipa silmiin mielenkiintoinen uutinen. Itsenäisyydenpuolue lähtee vaaleihin osuustoiminnallisin elkein. Hieno avaus suomalaisessa politiikassa. Kaikilla itsenäisyyttä takaisin kaipaavilla on nyt puolue, joka 20 egen korvausta vastaan antaa kaiken tarmonsa maamme itsenäisyyden palauttamiseksi.
Tämän halvemmaksi äänestäjälle ei demokratia enää voi tulla. Puolue ei saa puoluetukea eikä vaaliavustuksia, mutta lupaa hoitaa asioitamme pilkkahinnalla. Siinä se nyt sitten on se näilläkin palstoilla kauan haikailtu pelastus tästä puoluesirkuksesta.

Tuskin on aihetta kiertelyyn tai selityksiin niillä, jotka vaihtoehtoa nykymenoon kaipaavat.
Itsenäisyyspuolueen edustajat taitavat olla keskitasoa köyhempää väkeä, joten heitä äänestämällä hoituu tuo sosiaalinen tasapainokin.

Olishan se moosnaa, jos Suomen kansa näyttäisi maailmalle vaikka 60-40%, että demokratia ja terve harkinta pelaa vielä näinkin pohjoisessa.

Tutustukaa osuustoiminnan sääntöihin ja muutakaa maailmaa seuraavissa vaaleissa.

Persut ovat vajonneet jo poliittisen rahapelin suohon. Nyt tarvitaan uusi ammus putkeen.
Olisikohan se tänä vaalivuonna Itsenäisyydenpuolue. Tarvi9taan valppautta,- demokratian ritarit!

Hakki kirjoitti...

Fun(deeraaja)

Sinäpä hauskaksi olet herennyt. Ennemin ostaisin itse kylläkin vaikka aneita katoliselta kirkolta tai arpalippuja mormooneilta. Vaikutuskin olisi varmempi.

:-)

fun kirjoitti...

Sama kai se on keltä arpalipun ostaa, ellei voittoja kuitenkaan odota. IPU:n arpalippu on markkinoitten halvin. Sen kun ostaa niin kyllä EU:ssa kohu nousee. Eipä tarvitsisi englantilaisten olla yksin.
Kysymys on vaan siitä ovatko seuraavat vaalit pelkkä mielenosoitus vai ottaako ne ylipäätään kukaan ajatteleva ihminen enää tosissaan.
IPU on mieltään osottaville paras mahdollinen ja symbolinen vaihtoehto!

Hakki kirjoitti...

Fun(deeraaja)

Miksi ostaa arpalippua yleensäkään, jos ei voittojakaan ole luvassa?

fun kirjoitti...

Etkös Sinäkin kehota ostamaan varmasti tyhjäksi todettua arpaa?Kaikki muut ostavat arpansa voiton toivossa. Minä en osta enkä veikkaa siksi, että tiedän niin tehdessäni maksavani joittenkin voitot.

Se on vaan niin, että ellei osta arpaa ei voi voittaa. Voittaa taas voi millä tahansa ostamallaan arvalla.

Oletko huomannut, että mitä suurempi lottopotti on jaossa niin sitä suurempi on lottoajien määrä. Voittoa heistä jokainen odottaa vaikka tietävätkin, ettei sitä toden näköisesti tule.

Varmaa on, että IPU:n äänisaaliin ollessa suurin seuraavissa vaaleissa tulisi vaikutus Suomen sisäpolitiikkaan olemaan suurempi kuin minkään nykyisen suurpuolueen saama yhtä suuri äänimäärä.

Hakki kirjoitti...

Fun(deeraaja)

Minä en todellakaan kehota ostamaan tyhjäksi todettua arpaa. Kehotan tuomaan nyt oleville puolueille esille sen, että ne eivät toimi kansalaisten edellyttämällä tavalla, kansalaisten eduksi, vaan pelkästään omaksi ja eliittinsä eduksi.

Oletko ajatellut, että koko läntisen maailman markkinatalous perustuu siihen, mihin et sano uskovasi? Siis siihen kun "Minä en osta enkä veikkaa siksi, että tiedän niin tehdessäni maksavani joittenkin voitot." Roviolle varmasti valistuneemmassa yhteiskunnassa joutaisit? (Enkä todellakaan tarkoita yrityst nimeltä Rovio.) Ilman kasvua ei ole ns. läntisen maailman markkinataloutta, eikä muuten meidän nykyistä hyvinvointiakaan.

fun kirjoitti...

Tuskin kukaan on tämän yhteiskunnan kasvua edistänyt arpoja ostamalla.
Ehkä Sinäkin kehotat juuri siitä syystä äänestämään JOTAIN MUUTA?

Arvat olen aina jättänyt yksinkertaisempien ostettavaksi. Isänmaallisena ihmisenä sijoitan vähät euroni Suomalaiseen tuotantoon. Ovat tosin nekin ruvenneet viimeaikoina muistuttamaan arpalippuja, mutta se taas johtuu järjettömistä poliittisista ratkaisuista.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Taas mielenkiintoinen kirjauutuus:

”Vielä vuoden 1970-luvulla kalenterivuoden aikana säädetyt lait ja asetukset mahtuivat yhteen nidokseen, joka sisältää noin tuhat sivua. Tällä hetkellä säädösten määrän kasvuvauhti on seitsemänkertainen. Uusi sääntely korvaa vanhaa, mutta samalla säädökset monimutkaistuvat. Yritysten investoinnit seisovat keskimäärin 4—5 vuotta odottamassa viranomaisten ympäristölupia ja valitusten käsittelyä. Se on yksi keskeinen syy, miksi Suomea ei pidetä houkuttelevana investointikohteena."

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/mmarttila%20jokipii-33642

Turhalla byrokratialla on niin tiiviit suhteet puolueisiin, että se tulee selviytymään valtion maksukyvyttömyydenkin yli niin kuin Kreikassa. Kaikesta muusta voidaan luopua mutta ei siitä.

Hakki kirjoitti...

Satumainen

Byrokratia elää sillä, että mahdollisimman yksityiskohtainen ja samalla monomutkainen säädösviidakko turvaa sen toimeentulon. Siksi lienee aivan turhaa odotella säädösten purkutalkoita tai lainsäädännön yksinkertaistamista politbyrokraateilta.

Olen muistavinani muinaisten "foiniikkialaisten" ratkaisseen luovasti samaisen ongelman. Kun kaikki lainsäädäntö oli koottuna valtion "kirjastossa" se tuikattiin tuleen. Yhteiskunnan lainsäädännön rakentamisen seuraava kierros aloitettiin nollasta "palaneelta pöydältä." Saapi nähdä mitä meillä keksitään?

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Hakki

Keskitetään byrokratia EU:lle ja erotaan siitä?

Meillä alkaa olla siinä määrin paljon byrokratiaa, että ilmaston lämpeneminen pahenee koko ajan, vaikkei meren pinta näytä nousevan ollenkaan. Jos ennusteet neljännesvuosisadan takaa olisivat toteutuneet niin Hollanti olisi jo upoksissa ja tässäkin kohtaa olisi vettä polviin, mutta ennusteet muutuvat vain hurjemmiksi.

Saas nähdä miten teknokratia reagoi kun ilmasto alkaa lämmetä oikeasti eli Auringon sähkömagneettisen toiminnan takia. Sehän menee niin, että lämpö tulee tuolta ytimen suunnalta ja aiheuttaa lisää tulivuorenpurkauksia, joiden kaasut aiheuttavat punaista taivasta ja kasvihuoneilmiötä.

Tästä tulee se mystinen värikoodi, missä sininen meinaa kylmää ja punainen lämmintä. Nyt on ollut aika pitkä sininen vaihe muutamaa isoa purkausta lukuun ottamatta ja alkuperä on päässyt unohtumaan.

Jos on viittiny katella vanhoja maalauksia niin tietää, että punainen taivas aiheuttaa lähinnä romantiikkaa, mutta nykyaikainen teknokraatti ei tömmöisiä tajua vaan keskittyy luomaan lisää byrokratiaa kasvihuonepäästöjen takia.

Aurinkokunta on jo lämpiämässä niin että kohtapuoliin nähdään miten se reagoi punaiseen taivaaseen.

Tuli taas OT, mutta se johtuu siitä, että työturvallisuuskorttikoulutuksen läpikäyminen kolmatta kertaa on aika tylsää. Byrokratiaa se kyllä työllistää.