maanantai 25. elokuuta 2014

Uskomattomia törppöjä!
On tämä maailma tällä hetkellä yksi iso sirkus. Rankan talousministeri vaihdetaan, kun hän on todennut sen minkä jokainen meistä taviksistakin on nähnyt jo pitkään. Saksan talous on ansassa. EKPn rahapolitiikka ei ainakaan johda siihen lopputulokseen, mitä julkisesti ilmoitetaan tavoiteltavan; rakenteiden keventämiseen, julkishallinnon karsimiseen, kilpailukyvyn parantuiseen ja työttömyyden vähentymiseen. Saksan talous saattaa olla nousussa, koko muun euro-alueen ennemmin tai myöhemmin ajautuessa maksukyvyttömäksi ja konkurssiin.

Senhän myöntää jo Mario Draghi itsekin. Mikä häntä estää muuttaa suuntaa? Tante Angela vai Jens Weidman vaiko muiden keskuspankkien mittään tekemättömät pääjohtajat, vaiko euromaiden yes-yes-poliitikot? 

Samaan aikaan Ukraina väittää, että kymmeniä panssariajoneuvoja ja tankkeja on tunkeutunut maahan Venäjältä. Armeijan edustajan mukaan saattue ylitti rajan Itä-Ukrainassa Mariopolin kaupungin läheltä. Samassa Karjalaisen uutisessa kerrotaan, että ulkoministeri Sergei Lavrov on ilmoittanut, että Venäjä aikoo lähettää pian uuden apukuljetuksen Itä-Ukrainaan. Tämä siis siitä huolimatta, että EU, Yhdysvallat ja moni muu on ilmoittanut jo edellisen "humanitaarisen avustuskuljetuksen" ollen Ukrainan invaasio. Kukaan ei kuitenkan vaivaudu tekemään mitään.

Taisi se moldovalainen media tietää mistä puhui, kun julkaisi sodan alkavan 26.8.2014. Sitä se ei maininnut, mistä sodasta on kyse. Itse arvelisin, että Putler nyt ensin liittää Ukrainan , ainakin sen Mustanmeren rannan ja Transnistrian Äiti Venäjän helmoihin. Loput Moldovasta sitten ajan myötä. Ja protestoijat jatkavat sitä, minkä hallitsevat parhaiten, eivät vaivaudu tekemään edelleenkään yhtään mitään. Perusteena se, että ne eivät kuulu NATOon.

Hyvin menee, mutta menköön.

18 kommenttia:

fun kirjoitti...

Jankuttamiseksi menee, mutta sanottakoon taas kerran, ettei tämä aidalla ihmetteleminen ole pidemmän päälle kovinkaan järkevää.
Sanoin pari päivää sitten, että Ukrainan kriisi ratkeaa viikon sisällä. Oletukseni perustui siihen, etteivät separatistien rahkeet riitä pidempään. Venäjä hakee omanlaistaan ratkaisua. Alueelle tuodaan ruokaa ja amutsoonia kansainvälisistä kiukutteluista huolimatta. Kukaan ei tule puuttumaan Venäjän tekemisiin, sillä panokset ovat liian kovat.

Kun Venäjä tietää, ettei kukaan lännessä rohkene panna todella vastaan niin silloin tie on auki taivasta myöten.

Eurooppa oletko valmis?

Hakki kirjoitti...

Fun(deeraaja)

Sanoit, toki sanoit. So?

Jälleen kerran Eurooppa on ilmeisesti uppoamassa sotaan toivottomien poliitikkojensa linjattomuuden vuoksi.

Toisaalta ei se taivas ollut avoin sen paremmin Aatulle (12 v.) kuin Josfille (30+ v.). Kummassakin tapauksessa Setä Samuli auttoi meidät uuteen alkuun. Varmaan oman intressinsä, markkinoiden vuoksi.

Miten mahtaa käydä tällä kerralla?

fun kirjoitti...

Eikös Suomella olisi mahdollista liittyä myös Eur-Aasian sopimukseen?
Neukkuaikana olimme mukana Eftassa, EEC:ssä ja SNTL:ssä. Itsenäisenä valtiona voisimme valita tiemme ja lähentyä Venäjää ja koko EurAasiaa. Tuskinpa EU:lla liittymiseen olisi mitään negatiivista sanottavaa. Suomihan avaisi uuden oven rajat ylittävälle yhteistyölle.

Hakki kirjoitti...

Fun(deeraaja)

Yritän suodattaa ideaa sarkasmin takaa.

>Tuskinpa EUlla olisi mitään negatiivista sanottavaa sillä edellytyksellä, että Saksan teollisuus siitä hyötyy.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Ukrainan armeijan törppöily on jo sillä tasolla, että ATO-pataljoonan sotilaat haluavat upseerit tuomiolle rintamakarkuruudesta. Eivät tykkää siitä että heidät on jätetty taistelukentälle ihan yksin.

https://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=ru&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.unn.com.ua%2Fru%2Fnews%2F1378826-300-biytsiv-ato-na-zhitomirschini-vimagali-pokarati-komandiriv-yaki-vtekli-z-polya-boyu

ATO-pataljoonahan on tunnettu siitä, ettei se ole ihan huono, koska se koostuu ulkomaisista palkkasotureista eikä sekalaisista uusnatseista ja jalkapallohuligaaneista eli ns. hiilikaivostyöläisistä.

Separatistien idea palkata ulkomailta osaavaa sodanjohtoa lienee tämänkin kertaisen Venäjän hyökkäyksestä itkemisen takia. Ottaahan se päähän kun vihollinen tietää mitä tekee samaan aikaan kun omat joukot tekevät mitä sattuu.

Hakki kirjoitti...

Satumainen

Sodassa tapahtuu niin kaikenlaista. Nyt, netin ja somen seurauksena tietoja ja "tietoja" saadaan monenkertaisesti aiempaan verrattuna.

Ymmärsin kuitenkin, että ATO oli osa Ukrainan armeijaa eikä osa separatisteiksi kutsuttuja Venäjän palkkaamia terroristeja?

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Hakki

Ukrainan armeijahan tässä on sekaisin ollut.

Separatistit palkasivat Venäjältä osaavaa sodanjohtoa ja se on näkynyt taistelukentillä.

MH17:n tapaus on melko varmasti separatistien aikaansaannoksia, koska sen jälkeen sodanjohto otti loparit. Strelkov ja kumppanit ovat siviilien tappamisen yläpuolella.

Ukrainan armeijan sodanjohto taas on kaveriporukassa valittua kyvytöntä skeidaa, joten se tappaa siviilejä ihan tarkoituksella, ja upseerit lähtevät pakoon siinä vaiheessa kun tapettujen siviilien omaiset on koulutettu, aseistettu ja lähetetty rintamalle.

Poroshenko on lähettänyt sotatuomareita puhdistamaan armeijan sodanjohdon, mutta nilkkien tilalle voi olla vaikea löytää pätevää väkeä kun armeijan maine on ehditty tuhota jokseenkin täydellisesti.

Hakki kirjoitti...

Satumainen

Mitäpä presidentti muuta moisessa tilanteessa voi, kuin käynnistää pikainen ryhtiliike.


PS.

Uskotko todella, että separatistit palkkasivat, vai onko Putlerin ja perässähiihtäjien status jo muuttunut?

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Hakki

Tää on siitä kimurantti tilanne, että kaikki valehtelevat minkä ehtivät. Pitäisi olla paikan päältä jos haluaisi olla jostain varma.

Kumminkin separatistit ovat käyttäneet palkkasotilaita ja osasta tiedetään, että kotona on odottanut FSB pidätysmääräyksen kanssa. Onhan niitä haastateltu koko sisällissodan ajan ja jotkut ovat joutuneet kuulusteltaviksikin. Turpa veressä annettuihin ulkoa opetelluilta kuulostaviin lausuntoihin kannattaa toki suhtautua kriittisesti.

Nämä tuoreemmat tiedot suurista venäläisistä joukoista ovat hankalampia, mutta silmään on pistänyt se seikka, ettei kukaan ole älynnyt ottaa niistä kuvia. Jopa se puoliksi tuhottu saattue jäi jotenkin kuvaamatta eikä kukaan ole sen koomminkaan nähnyt tuhottuja ajoneuvoja, vaikka ne varmaan olivat muun liikenteen tiellä.

Kyllä siellä lennokkeja lennätetään, mutta tämmöisissä kriittisissä paikoissa kauko-ohjaus ei taida toimia. Ryssällä on varmaan joku häirintälaite.

Kylmä fakta kumminkin on, että itäeurooppalaisessa kulttuurissa valehtelu on sitä tasoa, että kaikilta menee uskottavuus eikä useimpia kiinnosta yrittää ottaa selvää mitä oikeasti on tapahtunut. Kunhan jotain riehuvat.

Mitäs muuten olet mieltä ISIS:n tapauksesta. Sitä pelkäävät muut al-Qaidan porukatkin, mutta Haataisen Tuula on huolissaan sen veteraanien hyvinvoinnista.

https://www.youtube.com/watch?v=jYj0cRSU-Fs

Lapsille sopimatonta materiaalia löytää vaikka kun panee Googlen hakuun taikasanat ISIS ja beheading. Ne on siinä hyvin ahkeria ja uhreiksi kelpaavat kaikki vauvasta vaariin.

Hakki kirjoitti...

Satumainen

Taisivat siellä Moldovassa sittenkin olla aika hyvin perillä siitä, milloin sota alkaa. Meiltä länsimaisemmilta hemmoilta on vain hävinnyt käsitys siitä, mikä nykyään määritellään sodaksi.

Mutta tilanteessa, jossa "avustuskolonnat" ylittävät rajoja mennen tullen, eessun-taassun ja ilman lupaa, panssarikolonnia todetaan tai ainakin väitetään todetun syvällä rajan väärällä puolella, erikoisjoukkoja, joskin vain ryhmän verran löytyy parin kolmenkymmenen kilometrin päässä taas rajan väärältä puolelta, puoli vuotta on ainakin käyty kapinaa, sisällis- tai vapaussotaa ja uhreja taitaa olla jo yli pari tuhatta, sotilaskoneiden lysäksi matkustajalentokoneita ammuskellaan vahingossa alas ja pisteenä I:n päällä, valtakunnan suvereenista alueesta on riistetty merkittävä osa ja liitetty se naapurivaltioon on kai aika selvää, että kyseessä on sota?

Huolestuttavaksi tilanteen tekee mielestäni se, että Euroopan poliitikot jälleen kerran toimivat kuin kanat turvatalossaan, ketun hotkiessa niistä yhden toisensa jälkeen. Ei ole menneet sadan viimeisen vuoden opit perille. Ilmeisesti tälläkin kerralla toivotaan jenkkien lopulta pelastavan?

Päätöntä touhua kaiken kaikkiaan.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Hakki

Ukrainan tilanne on ihan normaali sisällissota eli yksi helvetin kaaos. Se paisuu sitä mukaa kun siviiliuhreja tulee ja koko maanosa on joko joukoilla tai ainakin hengessä mukana.

Tapahtumat selvitetään joskus myöhemmin eikä niihin siinä vaiheessa usko kukaan.

Kumminkin Venäjän osallistumisesta on aika vähän todisteita kun verrataan ukrainalaisien puheisiin.

Jotenkin Twitterissä mesoavat trollitkin vain ovat kotimaisen median mielestä uutisoinnin arvoisia tietolähteitä, vaikka kuvamateriaalin jäljittäminen on netissä jo melko yleinen harrastus eikä se juuri koskaan johda sinne minne väitetään.

Georgiassa kuukausi sitten on eri asia kuin Ukrainan rajalla tänään ja videosta otettu stlillikuva on eri asia kuin valokuva.

Hakki kirjoitti...

Satumainen

Taidanpa kirjoittaa asiasta tänään erikseen.

Niin vastenmielinen kuin ISIS ja Kalifaatti mielestäni onkin, sillä taitaa sittenkin olla vähemmän vaikutusta Euroopan turvallisuustilanteeseen.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Hakki

Mistään ei vieläkään ole löytynyt todisteita että Venäjä osallistuisi sotaan. On vain separatistien oma väite, että 3000 venäläistä sotilasta on ottanut lomaa päästäkseen sotimaan ja vaikeahan sitä olisi estää.

Euroopastakin käy väkeä leikkelemässä päitä Lähi-Idässä ja vapaassa yhteiskunnassa sitä on vain siedettävä, koska liikkumavapaus on oltava.

http://www.demari.fi/politiikka/uutiset/23432-ukrainan-presidentti-venajan-joukot-ovat-hyokanneet

Paras tapaus oli jonkun vuoden takaa taksikuski, joka suhasi 9 kuukautta vuodessa Lontoossa kartuttaen sotakassaa ja taisteli loput 3 kuukautta britiläisiä sotilaita vastaan Afganistanissa.

Niin kivaa kuin vapaa liikkuvuus onkin, sillä on myös sivuseurauksia.

Siksi toisekseen ISIS suunnittelee laajentavansa konfliktia Eurooppaan, Venäjälle ja muuhun Lähi-Itään Haataisen raukkaparkojen avulla. Ensin tulee terrorismi ja se yritetään paisuttaa sisällissodaksi.

Niin että vapaasta liikkuvuudesta todennäköisesti tullaan nauttimaan Euroopankin maaperällä ihan tässä lähivuosina.

fun kirjoitti...

Venäjän kenraalit huomasivat, että Krimin siltaa halvemmaksi tulee vallata Ukrainalta vielä tukevaa maata kulkureitiksi vallatulle Krimille. Mustanmeren rantakaistan valtaaminen on strategisesti luonnollinen valinta, sillä sitä pystytään suojaamaan myös mereltä.

Venäjä tekee mitä tahtoo EU mitä osaa. Jenkit tajuavat kuinka kalliiksi tulisi sekaantuminen tähän Ukrainan soppaan.

Satunnaisen raportoijan aiemmin ilmoittama 28.8 on mitä ilmeisemmin se kiistämätön sodan aloituspäivä Ukrainan ja Venäjän välillä.

Hakki kirjoitti...

(Fun)deeraaja

Kiinnitän huomiota tuohon tekstin viimeiseen kappaleeseen ja siinä olevaan linkkiin.

Et ilmeisesti ole havainnut, että sota alkoi jo muutama päivä sitten? Mutta eipä ole kukaan muukaan sitä vielä sisäistänyt, kun Moskovakin koko ajan moisen kiistää.

Kun tieto tuli Moldaviasta pidän todennäköisenä, että Putlerin tavoitteena ei ole yksin maayhteyden luominen Krimille. Matkalla Transnistriaan olevilla alueilla taitaa olle ihan riittävä venäläisenemmistö, Odessassakin kuulemma 29%. Ja kuten tiedämme Putlerille riittää yksikin.

Pidemmällä aikavälillä täytyy sitten hankkia suorempi reitti pohjoiseen-Transnistriaan, mikä taitaa mennä Kiovan kautta? Sitten vuorossa lienee loput Moldoviasta?

Krimillä kesti kuukauden, eli neljä viikkoa, ennenkuin Putler myönsi Venäjän osallisuuden.

Hakki kirjoitti...

Satumainen

Juuri mainitsemasi esimerkit tulevat vaikuttamaan siihen, että olomme täällä Euroopassa ja Suomessakin muodostuu päivä päivältä yhä vaikeammaksi.

Ns. demokratiat eivät näytä edes puolustautuvan, vaikka vihollisen laskuvarjojoukkoja löytyy paikoista, mihin ne eivät todellakaan kuulu, vaikka lentokoneita ammutaan keskipitkän matkan ilmatorjuntaohjuksilla, joita kuulemma kapinallisilla ei ole, vaikka johtajat kehuvat alasampumista radio tai puhelinyhteyksissä, vaikka lähes 300 valkeaksi maalattua Venäjän armeijan kuorma-auto vie kapinallisille väkisin "humanitaarista apua" ja poistuu maasta kenenkään tarkastamatta, vaikka rajanaapuri ilmoittaa tekevänsä vastaavia rajaloukkauksia tulevaisuudessakin....

Mietipä miten Aatu hoiti aikoinaan asiat 1.9.1939 asti. Putler on ainakin ottanut opikseen.

PS.

Tuli sen verran kiireitä, että omaa artikkelia en asiasta ainakaan tänään saa valmiiksi.

fun kirjoitti...

Venäjän provokaatiot ovat niin ilmeisen räikeitä, että täytyy ihmetellä mistä muusta hallituksen pitäisi kiistellä kuin puolustusmäärärahojen korottamisesta 100%:lla?
Nuo Suomen puolelle harhautuneet Venäjän lentokoneet ovat tiedustelulentoja. Venäjä ilmeisesti pelkää samaa kuin 1938, eli Suomenlahden sulkua.

Tässä on eletty hieno nousujohteinen elämä, että pitikin sattua tällainen lainalaisuus aivan kalkkiviivoilla.
Kauanhan tätä rauhaa onkin riittänyt,-pokkeuksellisen kauan Euroopassa.

Mun käsitykseni on, ettei tästä tilanteesta peräänny enää kumpikaan osapuoli. Ukraina oli vain sytytin ja Eurooppa on yllätetty housut kintussa.
Jos historia tulee osoittamaan, että aidalla on vaan istuttu ja maan talous pilattu, niin olkoon ikuinen kirous puolueille, jotka ovat asioita hoitaneet nämä viimeiset hallituskaudet.

Hakki kirjoitti...

Fun(deeraaja)

Olen samaa mieltä provokaatioden räikeydestä. Siitä huolimatta on pää pidettävä kylmänä. Valitettavasti omatkin poliitikot ovat töppäilleet ja pahasti enkä oikein usko, että he kirouksistamme perustavat. Tiedäthän "Meillä ei ollut vaihtoehtoa..." Sääli vaan, että sen paremmin tiedot kuin taidokkaan eivät vuosien varrella ole parantuneet ja nyt taitavat pahaan pohjin naiset olla vallassa. Vastuussa ei ole kukaan.