torstai 22. elokuuta 2013

Osallistuminen kansalaiskeskusteluunYhteenvetoa osallistumisestani kansalaiskeskusteluun perinteisen mediän lehdillä. Mietteitä parin viikon ajalta politiikasta nuorten syrjäytymiseen ja naisyrittäjyydestä kuningas alkoholiin. Saattaa kiinnostaa tai sitten ei. Ennemminkin nämä kyllä on tarkoitettu muistiin itsellene.

Samalla käy kumminkin ilmi miten kummallisesti varsinkin Hesarin moderointipolitiikka vaihtelee.


Sisäistä eripuraa syntyy tässä puolueessa vasta silloin kun tytöt alkavat tapella keskenään. http://www.hs.fi/talous/Oma+hallitus+vei+naisyritt%C3%A4jien+yhdistyksen+koulutusrahat/a1377065062941 Siihen ei demareissa enää kauan mene.

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/08/sika-se-on-viisas-elain.htmlPikkujuttu ja hieno osoitus naisenergian aikaansaannoksista.

Uusyrityskeskusten historiaa tunteville eivät Naisyrittäjyyskeskuksen toimintatapa voi olla yllätys. Aivan alusta alkaen kyseinen yhdistys on toiminut samalla tavalla. Vuoroin hallituksen jäsenet ovat olleet sekä koulutuksen järjestäjinä että sen kohteina. Kummassakin tapauksessa rahoitusta on tullut riittävästi.

Valtion viranomaisten, erityisesti entisen KTMn virkamiesten erityisessä suojeluksessa toiminut projekti on jakanut saamansa tukirahat erilaisiin hankkeisiin, joita hallituksen jäsenet ovat toteuttaneet. Erityisesti tämä on tapahtunut erilaisia työvoimapoliittisia koulutuksia järjestettäessä. Yksi hallituksessa toiminut yrittäjä tai ammatinharjoittaja on saanut tarjota. Muilla on sitten ollut mahdollisuus osallistua maksuttomana osallistujana tai alihankkijana, jos ei juuri nyt ollut oma vuoro toimia ”pääurakoitsijana”. Jos pystyi tavalla tai toisella järjestämään itselleen ”työttömän statuksen” sai osallistumisesta vielä koulutuspäivärahan ja ateriakorvauksen.

Näin piiri pieni pyöri jo 1990-luvun lopulla. Vaikka asiasta useampaan otteeseen KTMn ja TMn päättävässä asemassa oleville virkamiehille epävirallisesti tiedotettiin, ja silloiselle toimitusjohtajalle suullisesti huomautettiin, mitään ei tehty. Mielenkiintoista, että naisenergialla on ilmeisesti ollut 15 huoletonta vuotta kupata yhteiskunnan rahoja. Ja tyypillistä, että ilmeisesti vasta sisäinen riitely tuo asian julkisuuteen, eivätkä asiantilasta tietoiset virkamiehet.  http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2007/11/hyvia-kysymyksia.htmlJa kun päälle vielä pannaan kuntatalous ja kummankin konsernit, EVM ja EVVM-vastuut jne. huitelee julkisen sektorin velkaantuminen jo tällä hetkellä reippaasti yli 100 miljardin euron.
http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/07/ja-nyt-viela-kuntien-puoluetuki.html

Mistä ihmeestä meille onkaan siunautunut näitä Euroopan tunnustetuimpia valtionvarainministereitä? Oikein kaksin kappalein ja peräkkäin?On demokratiamme irvikuva, että sallimalla puolueiden rikkoa perustuslain 29§ tietoisesti ja jatkuvasti, estetään samalla yksittäisten kansanedustajien toiminta osaamisensa ja omantuntonsa mukaisesti. Siis jos haluavat asettua ehdolle ja tulla ao. puolueen edustajina uudelleen valituiksi.

Vanhanen, Katainen, Kiviniemi, Urpiainen, tässä asianosaisina poliittisten puolueittemme ensisijaiset vastuuhenkilöt, kaikki puolueittensa puheenjohtajia ja pää- tai valtionvarainministereitä vastuun syntyessä. Tosin eipä heitä vastuuseen kukaan saa. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/07/tervetuloa-lomalta-hesari-ja-muut.html Maan Tapa ja Hyvien Veljien verkko sen estävät.Tutustumatta otsikkoa lukuun ottamatta itse raporttiin, sanoisin sen olevan enemmänkin kuin oikeilla jäljillä. Otsikko vaan on turhan vaatimaton Konsensuksen kuolema, kun oikeastaan pohteena on Demokratian kuolema.

Syykin on varsin selvä; viimeisen perustuslakiuudistuksen jälkeen puolueet ovat vahvistaneet rooliaan etujärjestönä ja käytännössä katkaisseet kansalaisten mahdollisuuden vaikuttaa sitä koskevien päätösten tekoon.

Kun etujärjestön tehtävänä on ajaa jäsentensä etua, on puolueiden tehtävä ajaa kansakunnan etua, päättää yleisistä ja yhteisistä asioistamme. Siis pitäisi. Nyt niistä päättävät etujärjestöt, omien intressiensä mukaisesti.

Perinteiset etujärjestöt ovat pitäneet huolen myös siitä, että niillä on edustuksensa mahdollisimman monessa, ainakin niitä lähellä olevassa  puolueessa. Äärimmäisenä joskin kuvaavana esimerkkinä ovat julkisen sektorin työehtosopimusneuvottelut, joissa pöydän kummatkin puolet on miehitetty usein saman/samojen puolueen jäsenillä. Lobbarit viimeistään pitävät huolen siitä, että perinteisten etujärjestöjen ääni Arkadianmäellä kuuluu.

Ilmeisesti ainoa porukka maassa, jolla ei ole tukenaan etujärjestöä ovat kansalaiset?

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/08/sika-se-on-viisas-elain.html

Nuo kolme teesiä kuulostavat nekin hyviltä, joskin riittämättömiltä. Tässä vielä muutama:

1. Perustuslain 29§ rikkomisen sanktiointi.
2. Puolueista riippumattoman perustuslakituomio - istuimen perustaminen.
3. Julkisista varoista tapahtuvan puoluerahoituksen kieltäminen ja sen siirtäminen pelkästään yksityisrahoituksella tapahtuvaksi.
4. Puolueiden itselleen ja "lähipiirilleen" nyt keinotellun kiinteistö-, osake- yms. omistuksen palauttaminen valtiolle ja yksityistäminen soveltuvin osin.
5. Kunnallisen itsehallinnon lakkauttaminen ja maakunnallisen itsehallinnon perustaminen.

Tai vielä lisää linkistä http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/02/seuraavan-hallituksen-ohjelmaa.html

PS.

Täytynee tarkemmin tutustua raportin sisältöön.Olisi toivottavaa, että kansanedustajat käyttäisivät kautensa loppuajan turhien kieltojen, määräysten, lupien ja ohjeiden karsimiseen lainsäädännöstä. Saataisi tästä neljän vuoden rupeamasta edes joku hyöty. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/08/jos-markkinat-toimivat.htmlEi kai iällä voi olla merkitystä ihmisen asuinpaikkaa päätettäessä kenenkään muun mielestä kuin virkamiehen? Kyvyn kai pitäisi olla ratkaisevaa? Sitäpaitsi valtaosa kaikenikäisistä asuisi mieluiten omassa kodissaan, vähintään niin kauan kuin kykyä riittää?

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2012/09/virkamiesten-ja-poliitikkojen-roolit.htmlNoinko pienestä tässä onkin vaan kysymys. Eihän se edes vastaa osuuttamme Kreikka-lainoista, joita emme koskaan tule saamaan takaisin.

Meille kansalaisille poliittiset puolueemme tulevat olennaisesti kalliimmiksi.

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2009/03/meidan-15-miljardin-puoluetuki.html
http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2009/09/puoluetuen-todellinen-suuruus-alkaa.html

Onko todella niin, ettei korkeapalkkaisilla puolueita edustavilla kansanedustajilla, poliitikoilla ja virkamiehillä ole hyödyllisempää tekemistä, kuin jatkuvasti muutella ja viilata pikkuasioita? Meillä on mm. talouskriisi heidän päättämättömyytensä vuoksi.

Onko niin ettei taidot riitä? http://www.youtube.com/watch?v=KofosWccOBgVastaavasti tultaneen menettelemään, kun kokonainen yksityistetty sairaanhoitopiirin sairaala, poliklinikka, synnytysosasto tai leikkaussali ajautuu konkurssiin?
http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/05/ovatko-puolueet-ja-poliitikot.htmlSaavatpa venäläiset halvalla Syyriassa olevalle laivastotukikohdalle korvaajan - tai siirtomaan. Yksi markkinatalouden ominaisuuksista ja kynsin hampain harjoitetun growsterityn arvaamattomista seurauksista. 

Vaikka voihan Venäjän pysyvällä läsnäololla Välimeren Turkin, Kreikan, Britannian ja luonnollisesti itse Kyproksen hallitsemalla saarella olla alueen konfliktiherkkyyttä tasoittava vaikutuksensakin?  
J 

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2007/02/kommentti-putinin-munchenin.htmlValta korruptoi kenet tahansa, ja ehdoton valta korruptoi saman porukan ehdottamasti. Sen ovat heille luovuttaneet puolueitaan edustavat poliitikot kansallisen turvallisuuden, siis terroristipelon nimissä. Tiedustelupalveluille 9/11 2001 perusteella myönnetty ehdoton valta on nyt käännetty niitä vastaan, joita oli tarkoitus suojella. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/07/terrorismi-mika-ihana-tekosyy.html

Ilmeisesti kansalaiset eivät vapaaehtoisesti saa heiltä riistettyjä kansalaisoikeuksia takaisin sen paremmin tiedustelupalveluilta kuin puolueita edustavilta poliitikoiltakaan. Eikä kansa taida ihan vielä olla kypsää ottamaan sitä itselleen väkisin.Kun maata ollaan ohjaamassa demareiden ja kokiksien toimesta täysin vastuuttomasti äärimmäisen tuhoisaan ja turhaan sisäiseen devalvaatioon, täytyy kansalaisten huomio varmaan saada johonkin muuhun kiinnitettyä. Mikä olisi sen parempi kuin poliitikkojen lempilapsi alkoholi? http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/06/tasavallan-presidentti-sauli-niinisto.html

Tämän kokoluokan asioihin "osaamista" ja "harrastusta" kansanedustajilla kyllä riittää, kun asiat on ensin täysin sotkettu. Päätöntä toimintaa. Aivan yhtä päätöntä, että puoluesihteereille jo valmisteltavaksi annettu laki kunnallisesta puoluetuesta on haluttu pitää täysin pimennossa. Pitävätkö puolueet, heitä edustavat kansanedustajat ja työllistämänsä omat virkamiehet meitä kansalaisia täysin pelleinä?Jos näiden kahden esille ottama asia, turhien lakien kitkeminen onnistuu, he ansaitsevat sulan hattuunsa.

Mutta kuten moni kommentoija toteaa, syynä on parlamentaarisen demokratiamme rakennevirhe, joka ennen kaikkea mahdollistaa yksittäisten kansanedustajien päättömän äänestyskäyttäytymisen, joka taas usein aiheuttaa noita turhia lakeja. Perustuslain 29§ järjestelmällinen rikkominen. Se kun vapauttaa yksittäiset kansanedustajat ajattelemisen vastuusta.

Kaikkiaan se kokonaisuus, joka on aiheuttanut kaikki nykyiset yhteiskunnalliset ongelmamme on hiukan laajempi. Uuden UKKn pelossa puolueet halusivat muuttaa perustuslakia siten, että käytännössä kaikki valta siirtyy puolueille. Eikä edes yksin niille edustajille, jotka kansalaiset ovat valinneet, vaan tuon 29§ sallitun rikkomisen seurauksena yksittäiselle puoluekoneistolle, jossa valtaosa ihmisiä ei koskaan ole edes ollut ehdolla.

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2012/03/suomen-ongelmana-rakenne.html Linkissä on  viisi yksinkertaista toimintaohjetta, joilla kansalaisille saadaan palautettua heiltä viety valta. Samalla turhien lakien säätely vähitellen loppuu.

Jos näiden kahden esille ottaman asian, turhien lakien kitkeminen seurauksena onnistuu myös demokratiamme pelastaminen he ansaitsevat kansakunnan kiitokset."Tämäkö tosiaan on Suomen oikeuslaitoksen tila tällä hetkellä?" Ei ollenkaan. Kunnia sille, jolle kunnia kuuluu.

Ei tämä ole lähtökohtaisesti oikeuslaitoksen ongelma. Kyse on lainsäädännöstä ja sen soveltamisohjeista. Niistä päättävät kansanedustajat - siis puolueet - ja virkamiehet - siis puolueet.

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/07/lainsaatajienko-pitaisi-noudattaa.html

Kun Talouselämä muutama aika sitten samasta aiheesta kirjoitti, totesin:

Hallituksen olisi huomattavasti hyödyllisempää tarttua tähän yritys- ja talouselämämme painolastiin, kuin vääntää kättä muutamasta sadasta miljoonasta Kankkulan kaivoon predestinoidusta "elvytysvarasta". Lisäkauneutena se, että onnistuessaan toimi vähentää myös virkamiestyötä. Vaikkei ehkä ihan yhtä paljon, niin paljon kumminkin.

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/07/tervetuloa-lomalta-hesari-ja-muut.html

Olisi kansanedustajilla siinä todella järkevät talkoot tiedossa, jos keskittyisivät kauden loppuajan karsimaan turhia lakeja.Hallitus luo myös teollisuudelle kansalliset toimintaedellytykset. Viimeiset kolme hallitusta, eivät ole uskaltaneet enää tehdä mitään, ei edes reagoida uhkiin, joiden seurauksen  teollisuuden on muutettava maasta, jos se aikoo jatkossakin vielä toimia. Toki yksin Nokian Saaga jo osoittaa, että tekemistä on myös yritysten johdolla.

Meidän taloutemme ongelmat kuitenkin johtuvat demokratiamme ongelmista. Kansalaiset on irroitettu päätöksenteosta, samoin kansanedustajat ja kunnanvaltuutetut itsenäisinä päätöksentekijöinä. Valta on puolueilla.

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2012/11/miten-suomesta-kasvoi-moniongelmainen.htmlOlen ollut huolissani FSBn vaikutuksesta Venäjän politiikkaan jo kauan. Olisi varmaan ollut syytä olla myös pohteissani näiden demokratian soihdunkantajien NSAsta ja GCHQsta? Mutta enpä olisi voinut edes uskoa, että demokratioissa....

Jos tiedusteluelimet missään maassa pääsevät valtaan, voidaan demokratialle jättää hyvästit.

Tiedusteluvirkamiehet käyvät jatkuvaa "sotaa terrorismia" vastaan. Ja onnistuakseen ne käyvät jatkuvaa varustautumiskilpailua. Varustautumiskilpailut johtavat aina sotaan, millaiseen tahansa.

On korkea aika, että itseään demokraattisissa pitävissä maissa, vaaleilla valitut kansansa edustajat ottavat vallan vähintäänkin tiedustelupalveluiltaan ja puolueiltaan, ennen kuin varustelukilpa riistäytyy käsistä. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2007/02/kommentti-putinin-munchenin.html

Muualla todetusti: "Demokratiat ovat alkaneet käyttäytyä kuin totalitaristiset valtiot. Lisäksi vuotamiskeskustelu halutaan ohjata harhaan. "Se on keskittynyt kokonaan totuuden kertomisen ja avoimuuden riskeihin. En ole kuullut mitään suljetun yhteiskunnan riskeistä, hiljaisuuden ja valheiden riskeistä."

Tätä tapahtumaa ei kannata vähätellä ollenkaan.En osaa ilahtua ajatuksesta, että vanhoilla päivilläni joutuisin kokemaan Orwellin maailman 1984. Snowden on nykytietojen valossa selkeästi ennemminkin sankari kuin rikollinen. NSA päin vastoin.

Sokea usko vallankäyttäjän oikeuksiin toimia tavalla millä tahansa ei ainakaan ylläpidä demokratiaa. Sen totesi jo aikoinaan Watergate skandaalissa Daniel Ellsberg. Tästä nykyisestä hän on sattuvasti sanaillut: "Se on keskittynyt kokonaan totuuden kertomisen ja avoimuuden riskeihin. En ole kuullut mitään suljetun yhteiskunnan riskeistä, hiljaisuuden ja valheiden riskeistä."

Mielestäni ajan merkit panevat huolestumaan jälkimmäisistä olennaisesti enemmän. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2007/08/heil-hitler-meil-kosola.html


Masentavaa. Ilmeisesti 1984 on nyt vähintäänkin pohjustettu. Mitä tilanteelle sitten voi tehdä? Panna Niinistö keskustelemaan Obaman kanssa päivällisillä?Oli niin kovin helppoa julistaa sota terrorismia vastaan 2001. Kun Englannin hallitus alkaa kovistella The Guardiania ja vaatia tiedostojen tuhoamista tuntua siltä, ettei sitä edes haluta lopettaa. Ja ne päätökset tehdään korkealla, tiedusteluorganisaatioissa. Kuka sitä nyt vallastaan vapaaehtoisesti luopuisi? http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2011/09/mista-euron-eun-ja-usan-velkakriisissa.html Onko demokraattisten parlamenttien ote tiedusteluorganisaatioihin jo rapautunut yhtä huonoksi kuin niiden ote finanssisektorin plutokraateista?

"Demokratiat ovat alkaneet käyttäytyä kuin totalitaristiset valtiot. Lisäksi vuotamiskeskustelu halutaan ohjata harhaan. "Se on keskittynyt kokonaan totuuden kertomisen ja avoimuuden riskeihin. En ole kuullut mitään suljetun yhteiskunnan riskeistä, hiljaisuuden ja valheiden riskeistä."

Meidän tavisten on syytä olla huolissamme siitä suunnasta minkä USA ja UK ovat kannattamallemme demokratialle valinneet. Plutokrateilla oli jo 1930-luvulla kiusauksena liittoutua jokaisen kanssa, joka turvaa heidän tuottojensa jatkumisen. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2011/06/historia-ei-toista-itseaan-eihan.html Eikä tuo kiusaus ole Friedmannin talousoppien noudattamisen jälkeen ainakaan vähentynyt.Ilmeisesti olemme jo siirtyneet aikaan, joka kaatuu Googlen myötä? 40% kuulostaa aika määräävältä markkina-asemalta. Todennäköisesti NSAn ja MI5 -  intelligence puoli omaa vielä suuremman osuuden maailman tiedustelutiedosta.

Jonkun muun kuin ao. maiden olisi korkea aika varmaan huolestua?

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/08/jos-markkinat-toimivat.htmlOn tietysti muistettava mihin nuo velkarahat, tai suuri osa niistä on käytetty. Saksa kun on omilla toimillaan pitänyt huolta siitä, että sen pankkien kriisin maksajiksi on valjastettu kaikki EMU-maat, myös ne, joilla ei käytännössä ole ollut saamisia rästissä ollenkaan.

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2011/09/mihin-ne-velkarahat-on-kaytetty.html

Kaiken mahdollisen muun lisäksi on Saksa sentään myynyt sinne Leopardeja muutamia satoja ja kai muutamiakin sukellusveneitä. Niitä kauppoja rahoittaneita pankkeja Kreikka on nyt hyvitellyt niillä rahoilla, joita olemme pelastuspaketeissa yhdessä heille - ei, anteeksi ei kreikkalaisille vaan siis Saksan, Ranskan, UKn ja USAn pankeille.Oli niin kovin helppoa julistaa sota terrorismia vastaan silloin joskus. Vaan miten se saadaan lopetettua? Alkaa tuntua siltä, ettei sitä edes haluta lopettaa. Ja ne päätökset tehdään korkealla, tiedusteluorganisaatioissa. Kuka sitä nyt vallastaan vapaaehtoisesti  luopuisi? http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2011/09/mista-euron-eun-ja-usan-velkakriisissa.html#uds-search-results

Varsinaisen uutisen ensimmäinen kommentoija sanoi asian just jetsulleen: "Demokratiat ovat alkaneet käyttäytyä kuin totalitaristiset valtiot. Eivätkö britit hoksaa, että tämä juuri on varmasti yksi terroristien keskeinen pyrkimys: demokratian tuhoaminen?"

Entinen "vuotajasuuruus", Pentagonin papereista yli 30 vuotta sitten kuuluisaksi tullut Daniel Ellsberg lausui vuotamiskeskustelun painottumisesta sattuvasti:
"Se on keskittynyt kokonaan totuuden kertomisen ja avoimuuden riskeihin. En ole kuullut mitään suljetun yhteiskunnan riskeistä, hiljaisuuden ja valheiden riskeistä."

Meidän tavisten on syytä olla huolissamme siitä suunnasta minkä USA ja UK ovat kannattamallemme demokratialle valinneet. Plutokrateilla oli jo 1930-luvulla kiusauksena liittoutua jokaisen kanssa, joka turvaa heidän tuottojensa jatkumisen. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2011/06/historia-ei-toista-itseaan-eihan.html Mutta onneksi, historia ei toista itseään. Eihän?Ei se enää muhi. Oikeassa ovat kaikki kolme.

Vaan mitä väliä sillä on? Kaksikko Jyrki/Jutta tietää paremmin. Valmistelevat jo kansaa sisäisen devalvaation tielle. Siis samalle, jota Kreikka, Portugal, Irlanti, Kypros, Espanja jo kulkevat. Sen kun kuljemme ei jää Suomeen kiveä kiven päälle.

Seuraavissa vaaleissa kirjoitan lappuun SIKA. Se on sentään viisas.

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/08/sika-se-on-viisas-elain.htmlEi kiirettä ollenkaan, aivan kaikkea ei vielä ole myyty, eivätkä aivan kaikki ole vielä muualle muuttaneet. Sitä paitsi Jutta/Jyrki kaksikko luottavat peliteollisuuden työllistävään vaikutukseen. Niin ja PISAn, vetäjäksihän on taas palkattu yksi Lipponen. Eihän (savupiippu)teollisuudella, eikä muullakaan ole väliä.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että tällä hetkellä sekä hallitus ja työmarkkinajärjestöt valmistelevat maata sisäiseen devalvaatioon. Se on väistämätön, koska he niin ovat päättäneet. Tuttu laulu siitä, että "Meillä ei ollut muuta vaihtoehtoa" - päättää keskustelun. Ja Eduskunta kokoontuu jatkossakin Arkadianmäellä.

Suosittelen, että seuraavissa vaaleissa kirjoitat äänestyslippuun SIKA. Se on sentään viisas eläin.

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/08/sika-se-on-viisas-elain.htmlNaulan kantaan. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/07/terrorismi-mika-ihana-tekosyy.html

Voimme toivoa, että USAn ja UKn toimet kääntyisivät myös niitä itseään ja erityisesti niiden taloutta vastaan. Siitäkin huolimatta, että sillä olisi vaikutusta vallitsevaan taloussotaan.
Entinen "vuotajasuuruus", Pentagonin papereista yli 30 vuotta sitten kuuluisaksi tullut Daniel Ellsberg  lausui vuotamiskeskustelun painottumisesta sattuvasti: "Se on keskittynyt kokonaan totuuden kertomisen ja avoimuuden riskeihin. En ole kuullut mitään suljetun yhteiskunnan riskeistä, hiljaisuuden ja valheiden riskeistä."Minna. Sohaisitpa.

Olen kanssasi samaa mieltä, sikäli mikäli se oli todeksi otettava mielipiteesi. "Puhukaamme sitten englantia" Siis toisena kotimaisena. Käytännössähän se sitä jo on, huomattavasti enemmässä määrin kuin ruotsi.

Kulttuuriset tekijät ovat toki merkittäviä erityisesti niille meistä, jotka äidinkielenään puhuvat ruotsia. Siksi virkamiesruotsin vaatimus on hyvä pitää voimassa valtiolla kokonaisuudessaan ja kunnissa ainakin niissä maakunnissa missä ruotsi esiintyy edes vähemmistökielenä. Sekin on vain siirtymäajan järjestely. 

Kun olin koulussa 1950-60 luvulla ruotsia puhui äidinkielenään yli 10 %, nykyisin kai siitä noin puolet? Lähes kaikki puhuvat myös suomea, mutta tässä vaiheessa kulttuuri-identiteetti yksinkin edellyttää, että he voivat asiansa omalla äidinkielellään hoitaa. Jos nykyvauhti makuuhuoneissa jatkuu, asia ei ole pohde enää seuraavan 50 - 60 vuoden kuluttua, silloin ruotsia äidinkielenään puhuu varmaan yhtä moni, kuin saamea nyt?  ;_)

Huomattavasti tärkeämpää kuin olla pohteissamme "pakkoruotsista", olisi meidän syytä olla alimman tason - siis peruskoulun ala-asteen tai esikoulun opetuksesta, erityisesti kieltenopetuksesta. Nykyinen järjestelmä väärinkäyttää lastemme otollisinta kieltenoppimisaikaa lähes rikollisesti, kuten itsekin taidat tietää ja kuten toisaalla tässä aviisissa kommentoin.Turhaa meidän on olla huolissamme suomalaislasten kieltenopetuksesta, olipa kieli ilmeisesti mikä tahansa. Omat kokemukseni, hyvin henkilökohtaiset ja tuoreet, perustuvat Helsingissä toimivaan peruskoulun ala-asteeseen. Kielivalinnat ovat olleet englanti ja saksa. Koulun nettisivulla asetetaan yksityiskohtaiset ja tarkat oppimistavoitteet kummallekin.

Voi rauhassa vakuuttaa, että tavoitteilla ja tuloksilla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Ne eivät edes kohtaa. Ja miten voisikaan olla; jos neljä (tai saksan osalta nyt kaksi) vuotta tankataan sanoja, on turhaa kuvitella, että sillä sen paremmin kielen osaaminen kuin opiskelun motivaatiokaan karttuisivat. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2012/09/peruskoulu-suora-putki-syrjaytymiseen.html

Katson, että ala-koulun osalta ao. kielten alkeittenkin osalta lapseni aika on mennyt täysin hukkaan ilmeisesti epäpätevien opettajien vuoksi.  En nimittäin uskalla edes kuvitella, että sama tilanne olisi kaikilla Suomen peruskoulun ala-asteilla.

Keskustellessani asiasta rehtorin ja vastuullisen kieltenopettajan kanssa, he olivat hämmästyneitä. Ei ollut kuulemma tapahtunut koskaan aiemmin.

Ilmeni, että he puhuivat muunnettua totuutta. Asiasta keskustellaan ilmeisesti jatkuvasti, mutta vai kahden kesken. Karmeinta oli, että ottaessani asian esille muutamien aktiivisten vanhempien kanssa, kaikki tuntuivat olevan asiasta selvillä, olihan muutamilla kokemuksia jo vanhempien lastensa kautta . Kuitenkaan kukaan ei suoraan sanoen uskaltanut nostaa kissa pöydälle ilmeisesti pelosta, että lapsi kärsii. "Valitetaan sitten, kun lapsi pääsee ylä-asteelle." Keskustelun lisäksi lähetin rehtorille asiasta yhteenvetona henkilökohtaisen kirjeen. Eipä ole kuluneen vuoden aikana tullut puheeksi.

Joten, ei syytä huoleen. Jos opetus yläasteella on yleisesti ottaen samaa tasoa, ei sillä mitä kieliä koulussa opetetaan ole minkään valtakunnan merkitystä.
Sen pitäisi myös kiinnostaa kaikkia demokratiaan "uskovia" ovatpa he mistä maassa tahansa, niin kattava on NSAn ja USAn internetvakoilu. Valitettavasti demokratian kehdoksikin tituleerattu, demokratian kiihkein vientimaa USA on korostetusti 9/11 jälkeen antanut piut paut sekä omien kansalaisten että muidenkaan ihmis- ja kansalaisoikeuksille. 

Vaan missä ovat länsimaiset tai edes eurooppalaiset vaihtoehdot? http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/08/jos-markkinat-toimivat.htmlOlisiko jo korkea aika hyväksyä, että

demokratia ei ole vientituote?
vallankaappaus on vallankaappaus?
vallankaappaus on vallankaappaus, varsinkin kun se tapahtuu demokraattisten vaalien jälkeen?
vallankaappaus on vallankaappaus, vaikka USA ei siitä tykkää?

Mitä mahtaa Nobel-komitea nyt miettiä? Onko rauhanpalkinnon mitätöiminen edes mahdollista? http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/08/jos-markkinat-toimivat.html
Ihmekö tuo, kun EUn valuutan - siis euron -  tasosta päättää Bundesbank, Saksan tarpeitten mukaisesti. Sama tulee jatkumaan niin kauan kunnes ainakin kaikki reunamaat ovat muuttuneet Saksan työvoimareservaatiksi.
Vain Suomessa varmaan voi virkamies toimia näin päättömästi? Eikö historiatiedoksi todellakaan riitä, että kulkuneuvo on Poliisin tekniikkakeskuksessa järjestetyssä huutokaupassa ostettu? Ei kai poliisi myy laittomia tavaroita?

Tämähän on yhtä järjetöntä kuin liikenneministeriön toilailu ajokortti-asioissa. Tekevätkö virkamiehet tahallaan kiusaa kansalaisille, joiden kuitenkin pitäisi olla heidän työnantajiaan?

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/02/lainsaatajan-erityisessa-suojeluksessa.htmlKyseessä ei joko ole taantuma, tai sitten taantuma on jatkunut jo viisi vuotta, jona aikana on elvytetty noin 50 miljardilla eurolla.

Vartiainen on valittu Urpiainen/Katainen-kaksikon Ainoan Oikean Totuuden sanansaattajaksi saamaan Suomi Kreikan, Portugalin ja Irlannin tielle. Sisäiseen devalvaatioon tässä kansalaisia valmistellaan. Kyseessä on virheellinen, vastuuton ja väärä politiikka, jolla Suomi ajetaan vielä huonompaan tilanteeseen, kuin vahvaa markkaa 1990 alussa puolustettaessa. Velkapiikissämme ei nyt ole tilaa, kun edellä mainittu kaksikko on sen noin viiden vuoden aikana tuplannut.  http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/08/sika-se-on-viisas-elain.html

Eikö maassa todella ole Wahlroosin ja Kannisen lisäksi muita julkkisasiantuntijoita, jotka ymmärtävät mihin johtajakaksikkomme tie johtaa? Vaikka velka-asteen lähtötaso oli edelliskerralla lähes mitätön - noin 10 miljardia € vastaava määrä muistaakseni  - se kasvoi viidessä vuodessa yli kuusinkertaiseksi. Meillä ei ole enää moiseen varaa, kun lisäksi teollisuutemme kivijaloista kaksi (metsä ja Nokia) on henkitoreissaan ja yksi voi jo tosi huonosti (metalli). Yksinkertaisiakaan sisäisiä rakenteellisia kulusyöppöjämme eivät puolueemme ja poliitikkomme uskalla ratkaista, eikä maailmantalous, Euroopan taloudesta puhumattakaan ole tuotteitamme ostamassa.Vakuuttakaa minulle, ettei edes Elop voi olla näin pähkähullu. Tai johdonmukainen?

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2011/02/stepen-elop-and-licence-to-kill.html

Nokialla kai on hallituskin?
Olen täsmälleen samaa mieltä. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/06/tasavallan-presidentti-sauli-niinisto.html 

Saksan johdolla, ja ilmeisesti sen vaatimuksesta toteutettava EKPn rahapolitiikka on EMU - reunamaiden kannalta virheellistä ja vastuutonta. Se pohjautuu yksinomaan Saksan etuun. Jatkuessaan, se aikaansaa niiden köyhtymiseen ja kurjistumiseen ja tekee niiden väestöstä Saksan työvoimareservin. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/07/tervetuloa-lomalta-hesari-ja-muut.html

Tällä hetkellä on ilmeistä, että meillä poliitikot - siis etunenässä Katainen ja Urpiainen - jo valmistelevat kansalaisia - ja erityisesti omia opetuslapsiaan vastaanottamaan "sisäisen devalvaation". Yhtenä muurinmurtaja- "asiantuntijana" käytetään Juhana Vartiaista. http://tyhmyri.wordpress.com/2013/08/13/juhana-vartiainen-puhuu-puppua-ruotsista-ja-rahapolitiikan-merkityksesta-ilmeisesti-maarattyna/

Eikä tässä maassa kukaan muu kuin Wahlroos ja Kanninen http://www.hs.fi/paivanlehti/16082013/talous/Professori+Hallituksen+kannattaisi+asettaa+ty%C3%B6ryhm%C3%A4+pohtimaan+eurosta+eroamisen+vaikutuksia/a1376541344697 uskalla sanoa ääneen, että jäsenyytemme EMUssa tappaa?

Helppo ei ole tämäkään ehdotettu tie - euron devalvoiminen tai siitä eroaminen - mutta sellaista ei enää ole. Nyt tarvitaan suomalaisia päätöksiä Suomelle ja vauhdilla. Vai haluammeko olla seuraava betonoidun pelastusrenkaan saajana vain omaa tyhmyyttämme? http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/05/seuraava-eun-pelastuspaketti-suomeen.html


http://www.talouselama.fi/uutiset/kataisen+hallituksen+kaatuminen+on+yha+lahempana/a2198270?commentId=382085&pageNumber=1#comment-382085


Kaameinta meidän tavisten kannalta on se, että oppositio - yhdessä tai erikseen - nykyhallituksen puolueilla vahvistettuna tai ilman - ei ole yhtään sen parempi kuin nykyhallitus. Mutta nykyhallituksen uskottavuus on kieltämättä jo sellainen, että se sellaisenaan muodostaa uhan demokratiamme uskottavuudelle. 

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/08/jos-markkinat-toimivat.html

 


Alkaa olla Opetushallitus ja muut alan virkamiehet kohta temppelin harjalla. Vaikeita ratkaisut varmaan, varsinkin vanhemmille virkamiehille ovat, mutta niistä heille maksetaan. Pakkoruotsi, matematiikanopetus, kielten opetus yleensäkin ja nyt uskonto.

 Ei riitä se, että opettajat ja alan muut virkamiehet toistelevat Pisa-mantraa. En taida sittenkään olla ainoa vanhempi, jonka mielestä peruskoululaisten, ainakin ala-asteen osalta opettaminen on luokatonta ja vastoin alkeellisintakaan logiikkaa ja tasa-arvoa. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/03/peruskoululaisten-taidot-murenevat.html

 

 

http://www.hs.fi/politiikka/Vapaavuori+Synk%C3%A4lt%C3%A4+n%C3%A4ytt%C3%A4%C3%A4+ja+kohta+sataa+r%C3%A4nt%C3%A4%C3%A4kin/a1376358127957


Listata saa ministeri tietysti ihan niin paljon kuin huvittaa. Mutta räntäsateiden jälkeen tulee vielä talvikin.

Hämmästyttävää miten yhtä aikaa sekä demarit että kokikset lomiltaan heräilevät. Tilanne kun on ollut suurimmalta osin tiedossa noin kolme - neljä vuotta. Mutta syykin on selvä, pedataan polkua sille sisäiselle devalvaatiolle, jolle "meillä ei ollut vaihtoehtoa." Siis pitkälti samanlaiselle kuin silloin 1990-luvun lopussa, josta kärsimme vieläkin.

Vaihtoehtojakin meillä on; saada Saksa vakuuttumaan, että sen valitsema rahapoliittinen linja ei ole EMU-reunamaiden hyväksyttävissä ja/tai EMUsta irtaantuminen. Kansan kurittaminen päättäjien osaamattomuudesta, piittaamattomuudesta ja päättämättömyydestä jälleen tuskin enää noin vaan onnistuu.
http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/07/tervetuloa-lomalta-hesari-ja-muut.html


http://www.hs.fi/politiikka/Nylander+Pakkoruotsikeskustelu+on+jo+aikakin+k%C3%A4yd%C3%A4+korkeimmalla+tasolla/a1376184581312


Hyvä, että saadaan asiasta ainakin keskustelu, laadusta ei toki ole takeita. Valitettavasti tuloksena ilmeisesti on sama kuin tarhauskiellolla, mikään ei muutu. Muutin itsekin mielipidettäni vasta 6 vuotta sitten blogisti Jaakko Walleniuksen artikkelin perusteella.


http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2007/05/onneksi-olkoon-viivan-alle.htmlJa mikäs siinä jos ainoastaan matematiikan taidot olisivat peruskoulun ala-asteen jälkeen hakusessa, mutta ainakin kieltenopetus on täysin samalla, luokattomalla tasolla.

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2012/09/peruskoulu-suora-putki-syrjaytymiseen.html

Entisenä ala-asteen oppilaan vanhempana en voi kuin ihmetellä, mikä merkitys on niillä kouluissa rustatuilla ja vanhemmille viestitetyillä oppimistavoitteilla? Väittäisin, että ensimmäistäkään niistä ei saavuteta. Opettajien  kunnianhimo oman osaamisensa suhteen on ainakin täysin kadoksissa.

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/03/peruskoululaisten-taidot-murenevat.html

Oli aika, jolloin olin huolestunut sittä, että peruskoulun ala-aste on oppilaille vain päiväkodin jatke. Nykyisin olen varsin varma siitä, että ne ovat päiväkodin ja suojatyöpaikan yhdistelmä myös opettajille.

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2012/09/ajatuksia-opetuksesta-satuneista-syista.html

Ns. päättäjien kannattaisi kantaa todella huolta perusopetuksen vaikutuksesta sekä kansalliseen kilpailukykyymme että lastemme syrjäytymiseen.

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2007/10/sitra-nuoret-ja-syrjaytyminen.htmlPikku juttu. Pannaan veronmaksajat maksamaan. Sitähän tässä on tehty jo vuodesta 2008 alkaen. Mitä nyt 3 200 000 velkamiljardia lisää tässä konkurssissa merkitsee. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/06/tasavallan-presidentti-sauli-niinisto.html Pankkien taseet eivät maanosaa tapa vaan kysynnän loppuminen.

Ihmettelen todella harjoittaako Saksa Berliinissä ja Bundesbank Frankfurtissa  Euroopan tietoista  valloitus valloituspolitiikkaa? Millään muulla ei EKPn rahapolitiikkaa voi selittää eikä ymmärtää.

On tämäkin tapa tapaa kokonaisen maanosan tulevaisuus, yhden maan Lebensraumin kasvattamiseksi. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/07/tervetuloa-lomalta-hesari-ja-muut.htmlEi kommentteja: