lauantai 24. elokuuta 2013

Kunhan tästä ei nyt kuitenkaan uusia Sarajevon laukauksia seuraisi.
USA ja Britannia saavat nyt niittää, mitä ne ovat aiempina aikoina kylväneet. Olivatpa kyseessä Irak tai Afganistan, Libya tai Pakistan, NSA tai GCHQ, CIA tai MI5, HSBC tai Goldman Sachs, veroparatiisit tai veroparasiitit, kansainvälisen yhteisön tavisten silmissä niiden ennen varsin puhtoinen maine on nyt pahasti ryvettynyt. Niiden toimien motiivien uskottavuus on molemmilta mennyt. Ja luottamus niiden arvostelukykyyn. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/07/terrorismi-mika-ihana-tekosyy.html

Ja kuitenkin, jos Assadin hallinto on todella käyttänyt taistelukaasuja omia kansalaisiaan vastaa, jotain kai jonkun on tehtävä?

YK on jo halvaantunut, kuten Kansainliitto aikoinaan. Kunhan tästä ei nyt kuitenkaan uusia Sarajevon laukauksia seuraisi.Jo puhki kulutettu puhe NATO-optiosta, johon tartutaan sitten kun on pakko lienee se, mitä Niinistö vapaamatkustuksella ensisijaisesti tarkoittaa. Toissijaisesti ehkä joissain kansalaispiireissä elävää käsitystä siitä, että emme NATOn jäsenenä joutuisi nykyistä määrää uskottavan puolustuksen ylläpitämiseen uhraamaan. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2011/12/aika-on-ajanut-nato-jasenyytemme-ja.html
Meidän kannaltamme vähiten huono, etten sanoisi paras puolustuspolitiikan perusteet syntyvät hyvistä suhteista kaikkiin naapureihimme, puolustuspoliittinen liittoutumattomuus ja itsenäinen uskottava kyky aluettamme tarvittaessa asein puolustaa.

Niinistön kannanotto on ihan paikallaan.
Ja ihan oikein rinnastaakin.

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2010/06/suomea-vaivaa-kreikan-tauti.html

Meitä on Kreikan tauti vaivannut vähintään yhtä kauan kuin Kreikkaa. Ja kuten Kreikan on meidätkin aikoinaan pelastanut vain yltiöpäinen D-vitamiinin ottaminen.

Meidän "etunamme" on ollut, että olemme lapsekkaan hyväuskoisia, emmekä ole NATOon kuuluneet. Jos olisimme kuuluneet olisimme varmasti jo kauan sitten ostaneet velaksi 100 J-35 hävittäjäkonetta, 300 M1Abrams taistelupanssarivaunua ja vähintään 10 sukellusvenettä. Kreikalla on sentään naapureinaan liittolaisia. Meillä ei ensimmäistäkään.Tyylikästä olisi, jos Lindtman keskittyisi poliitikon hommiin ja estäisi demareita ja hallitusta ajamasta maata sisäiseen devalvaatioon. Muistaisi, että Finavia on valtionyritys, nykyajattelun mukaan yritys muiden joukossa.

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/08/sd-sisainen-devalvaatio-tulee-oletko.htmlKokonaisen valtion Elvytysbudjetti, jonka avulla mahdollistetaan yhden valtionyhtiön yhden lentokentän, tässä vaiheessa tarpeeton jatkokehittäminen ja ehkä 5 - 10 homekoulun korjaaminen työvoimalla, joka vähintäänkin käyttää rahansa muualla kuin Suomessa osoittaa hyvin mihin tilanteeseen kolme viimeistä hallitusta ovat maamme ajaneet. Saksalaisilla on kuvaava ilmaisu moiselle nimitykselle; lächerlich. Naurettava ellei olisi todellinen.

Mutta ei naurettavuus tähän lopu. Varmemmaksi vakuudeksi hallituksemme voimakaksikko on ajamassa meidät vapaa-ehtoisesti sisäiseen devalvaatioon.

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/08/sd-sisainen-devalvaatio-tulee-oletko.html

Siihen samaan, jonka betonisia pelastusrenkaita EU, Saksan komennosta heittelee Kreikalle, Portugalille, Kyprokselle, Esp.... No kyllä aakkosissa kirjaimia piisaa.

Nauretaan yhdessä. Sehän pidentää ikää.Suomen pelastumisen ja ainakin taloutemme pelastamiseen on jäljellä enää tasan kaksi mahdollista tietä.

Parempi: EKPn rahapolitiikan nopea ja radikaali muuttaminen siten, että sen lähtökohdaksi otetaan myös reunamaiden olosuhteet.

Huonompi: Suomen irrottaminen EMUsta ja palaaminen omaan valuuttaan.

En jaksa uskoa, että tästäkään hallituksesta on kummankaan päätöksen toteuttajaksi. Tämä hallitus tulee vapaaehtoisesti ajamaan Suomen Kreikan, Portugalin, Kyproksen, Irlannin, Espanjan... tielle, jolle EU, Saksan johdolla on ne pakosta ajanut. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/08/sd-sisainen-devalvaatio-tulee-oletko.html

  

Kyllä on taas yhdeltä demaribroilerilta pallo hukassa.

Julkinen sektori ei markkinataloudessa pysty elättämään kaikkia kansalaisia. Julkisen sektorin kaikki kulut, henkilöstökulut mukaan luettuna, maksetaan viimekädessä yksityisen sektorin veroilla.

Yrityksen tehtävänä ei ole työllistää. Ei liioin yrittäjän. Yrityksen tehtävänä on luoda lisäarvoa, vaikkapa tehdä rahaa omistajilleen. Samoin yrittäjän.

Julkisen sektorin, erityisesti valtion tehtävänä on luoda edellytykset sille, että yritys ja yrittäjä voivat näin toimia. Samoin valtion intressissä pitäisi olla luoda edellytykset sille, että yritysten ja yrittäjien kannattaa (on "pakko") palkata ihmisiä saavuttaakseen tavoitteensa, sillä ainakin muodollisesti kansalaisen perusoikeuksiin kuuluu myös oikeus työhön.

Lähtökohtaisesti jokainen yritys luoda verovaroilla työtä on kansalaisille, siis veronmaksajille kuluerä. Poikkeustapauksissa siitä voi kehittyä kansallista lisäarvoa tuottavaa hyödyllistä toimintaa.

Mutta viimeistään Lipposen ajoista olemme keskittyneet ennemminkin siihen, että valtio irrottautuu meille liian "tehottomaksi ja kalliiksi" muodostuvasta liiketoiminnasta. Todella tyylikästä olisi poliitikkojen keskittyä siihen, mikä on heidän rootelinsa. (Yllä) Muussa tapauksessa he joutuvat jatkuvasti devalvoimaan, Joko ulkoisesti tai sisäisesti. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/08/sd-sisainen-devalvaatio-tulee-oletko.htmlJutta ja Jouni kyllä tietävät, mikä on tärkeää. Ei sisältö, ei edes koko paketti vaan se, kuka on sen tehnyt. Nyt yritetään korjata se, mikä lomalta palattaessa niin kovasti kiukutti, kun Jyrki pääsi enemmän esille kuin Jutta.

Voi ristus mitä pentuja. Tästä kukaan enää ota selvää. Mutta varmaan sisältö ehtii vielä pari kertaa muuttua, ennen kuin siitä lakia rustataan.

Ilmeisesti kumpikin näistä älyköistä jätti leveilemättä kesäkokouksessa, että julkisen sektorin velkavastuut jo ylittävät jo 150 miljardia ja valtionkin 100 miljardia? Ja siitä, että on syytä valmistautua sisäiseen devalvaatioon? http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/08/sd-sisainen-devalvaatio-tulee-oletko.htmlMasentavaa. Vielä masentavampaa, että kuntatalous mukaan luettuna puhumme jo 110 miljardista, ja samasta potista puhutaan kun maamme julkisen sektorin kokonaisvelkaantumista tarkastellaan. Pannaan sitten päälle kunnallinen konsernivelka ja vaikkapa sitoumuksemme EVMään kja EVVMn plus takautustappiot niin puhumme jo noin puolestatoista sadasta miljardista. Aivan niin.  Jo nyt noin 150 miljardin julkisen sektorin velka vastuut.
Rratkiriemukkaaksi asian tekee se, että tämä superkaksikko aikoo vielä ajaa maan sisäiseen devalvaatioon. Siis samalle tielle, jonne pakosta ovat joutuneet esim. Kreikka, Portugal, Kypros....  Puskureinaan ne taatusti jo parempiin tarkoituksiin käytetyt  EMU-puskurit, joita eläkevakuutusyhtiöt ovat ”hallinnoineet”.

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/08/sd-sisainen-devalvaatio-tulee-oletko.html

Todella masentava tämä voimakaksikko.Ajatus on sekä naurettava että hävettävä. Ei Urpiaisesta tällä puolueiden perinteisellä tavalla - keksitään toimeton isopalkkainen virka - eroon päästä. Onneksi ei ole vaaraa, että Täti Tiukka tulisi valittua. Ei edes EUssa ole riittävästi itsetuhoisuutta.

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/08/sika-se-on-viisas-elain.htmlHaluamatta aikaansaada riitaa, eiköhän tämä hallitus ole jo riittävästi päätöksiään muuttanut ja vielä muuttamiaankin muuttanut? Olisi aika hallituksen muuttaa, ennen kuin se tekee - tahallaan tai ymmärtämättömyyttään - todella tuhoisia päätöksiä pakottamalla meidät päätöksellään - missä vapaaehtoiset? - niin kovasti hellimäänsä sisäiseen devalvaatioon. Sitä päätöstä kun ei ole yhtä helppoa muuttaa kuin yksittäistä prosenttilukua. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/08/sd-sisainen-devalvaatio-tulee-oletko.html

Tähän mennessä kaksikon matematiikkaosaaminen on vienyt meidät katastrofin partaalle. Nyt he panevat paremmaksi.

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/08/sd-sisainen-devalvaatio-tulee-oletko.html

He tuhoavat kansakunnan.Yrittäjät eivät palkkaa uusia työntekijöitä, ellei ole pakko. Ja hyvä niin. On kansanedustajien ja meillä siis puolueiden tehtävä huolehtia siitä, että yrittäjät kokevat, että heidän on pakko.

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/08/sd-sisainen-devalvaatio-tulee-oletko.html


Räsäsen toivoisi jo saavan ylennyksen korkeampiin tehtäviin. Ei, en tarkoita kristittyjen taivasta vaan luomaan kyttääjän kansainvälistä huippu-uraa NSAssa, GCHQssa tai vaikkapa FSBssä.

Hän ja hänen hengenheimolaisensa ovat juuri niitä, jotka tekevät normaalin kansalaisen elämän vähintään ikäväksi, ellei jopa helvetiksi pannessaan omaa "Ainoan Oikean Totuuden"- uskontoaan täytäntöön. Kohta ei saa edes pierasta ilman, että viranomainen tietää.

Mutta kieltämättä, on hän vähemmän tuhoisa, kuin muutamat muut ministereistämme. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/08/sika-se-on-viisas-elain.htmlViimeistään vuonna 2007 aloitettu fantastinen talouspolitiikka on tulossa tiensä päähän. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/07/tervetuloa-lomalta-hesari-ja-muut.html Urpiainenkin on jo muutaman kerran avannut suunsa valmistelemaan kaksikon seuraava showta; sisäistä devalvaatiota. Kesän ajan hän onneksi olikin varsin hiljainen.


Kuten jo vuosikausia on ollut selvä, Suomen tie on sama kuin kaikkien muidenkin EMU-reunamaiden. Siis sama kuin Kreikan, Portugalin, Irlannin, Kyproksen, Espanjan ja Italian. Ja kaikki vain siksi, että Deutschland, Deutschland olisi über alles.


Ei kommentteja: