tiistai 8. tammikuuta 2013

Uutta muuria rakentamaanMusulmaanit hyökkää! Miehittäkää puolustusmuurit! Äl´ yli päästä perhanaa!

Ennätyksiä taas rikotaan tuolla Etelä-Euroopassa. Nuorisotyöttömyys, siis alle 25 vuotiaiden työttömyys ylittää jo 50 prosenttia syyskuussa Kreikassa (57,6%) ja marraskuussa Espanjassa (56,5 %).

Kansainvaellusten voimistumista voi odottaa kun työvoiman potentiaalein osa on ilman työtä. Toisena vaihtoehtona on yhteiskunnallisen rauhattomuuden yltyminen ja kolmantena, kuten tapana erityisesti meillä täällä pohjoisessa on ollut, pysyvä syrjäytymiskehitys vauhdittuu. Ja meidän toimintatavoillamme ne kaikki lopulta toteutuvat kerralla, samanaikaisesti.

Noista onkin sitten kiva valita.

Tähän mennessä olemme täällä vanhalla mantereella pyrkineet vain pitämään ulkopuolisen rupusakin muuriemme ulkopuolella. Yleensä kai pyrkijät ovat yrittäneet tänne Pohjois-Afrikasta, Lähi-Idästä tai Arabeista. Sen estämiseen olemme rakentaneet Linnoitus Euroopalle uljaita maahanmuuton estäviä muureja.

Vaan entäs nyt kun Etelä-Eurooppassa alkaa mennä vielä huonommin? Ei Italian, Portugalin eikä Ranskankaan näkymät kovin kummoisia ole. Ja alkaa olla aika ilmeistä, että poliittiset kansankynttilämme eivät epäonnisia strategioitaan muuta, "come hell and high water". Ensimmäisenä näistäkin lähtevät tietysti liikkeelle se osa maahanmuuttajista, jota ei Eurooppaan alun alkaenkaan ole haluttu. Ne Pohjois-Afrikasta, Lähi-Idästä tai Arabeista jo tänne päässeet.

Aloitetaanko uuden muurin rakentaminen sisäiseksi puolustuslinjaksi heti vai vasta vähän myöhemmin? Olisiko summittaisen jokilinjana Rein - Tonava, Atlantilta Mustalle Merelle sopiva? Vai taitettaisiko pohjoiseen jo Wienistä? Ja miten menetellään Puolan kanssa?

Saataisi samalla vähän infrainvestointeja työttömille?

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

+++ Kansainvaellusten voimistumista voi odottaa kun työvoiman potentiaalein osa on ilman työtä. Toisena vaihtoehtona on yhteiskunnallisen rauhattomuuden yltyminen ja kolmantena, kuten tapana erityisesti meillä täällä pohjoisessa on ollut, pysyvä syrjäytymiskehitys vauhdittuu. Ja meidän toimintatavoillamme ne kaikki lopulta toteutuvat kerralla, samanaikaisesti. +++

Ei noista valita, ne tulevat kaikki. Alkaa anarkian aikakausi ja tiedä mihin se johtaa? Tätä prosessia ei demokratian keinon hallita, sille saamme sanoa piiitkäksi aikaa, hei hei vaan. Kansallisvaltioista nousee uusia aatuja valtiolaivoja ohjaamaan.

Rajat ovat tarvittaessa tukossa jo nyt; vuoden lopulla odotin Ranskan rajalla Strasbourgiin päästääkseni runsaan tunnin Ranskan rajavalvonnan vuoksi. Vapaa liikkuvuus oli fiba ja se korjataan kohta alta aikayksikön. Ja hyvä niin, ei ole suuri vaiva näyttää rajalla passia tai henkilötodistusta.

tutkija Pohjanmaalta

Hakki kirjoitti...

PohjanPoika

Itselleni on ollut varmaan jo viisi vuotta selvää, että Uusien Messiaiden (diktaattorien) aika koittaa. Ja näkemykseni ja ajatuksieni kehittyminen on todennettavissa blogeiltani Kauppalehdessä, Aamulehdessä, Maaseudun Tulevaisuudessa, Bloggerissa.... Pitää vain vähän kaivaa. Eikä se helpota yhtään.

Henkilötodistuksen tai passin näyttäminen on taatusti niitä pienimpiä harmeja, jotka arkielämäämme tulevat vaikeuttamaan, jos tämä nykyrakennelma todella rojahtaa, kuten näyttää.

Ja valitettavaa on, että syitä ja syyllisiä etsiessämme ei tarvitse muuta tehdä, kuin katsoa lähimpään peiliin.

"We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal, that they are endowed by their Creator with certain unalienable Rights, that among these are Life, Liberty and the pursuit of Happiness.--That to secure these rights, Governments are instituted among Men, deriving their just powers from the consent of the governed, --That whenever any Form of Government becomes destructive of these ends, it is the Right of the People to alter or to abolish it, and to institute new Government, laying its foundation on such principles and organizing its powers in such form, as to them shall seem most likely to effect their Safety and Happiness."

Miten me osaammekin tyriä näin yksinkertaisen toimintamallin näin perusteellisesti näin nopeasti ja toistuvasti?

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

olen ajatellut, että kaiken takana on pysyvästi kallistunut ja alati kallistuva öljy. Öljy on mukana ihan kaikessa, mikä liittyy länsimaisten yhteiskuntien toimintoihin. Öljy on logistiikaa, se on sama kuin halpa ruoka.

Saksan Bundeswehr on tehnyt ansiokkaan katsauksen Peak Oil:n merkityksestä yhteiskunnalle, hyvä suomenkielinen referaatti löytyy aiheesta
http://permakulttuuri.wordpress.com/2012/12/31/saksan-armeija-oljyhuipun-vaikutukset-yhteiskuntaan/
ja lisää saa googlaamalla Peak Oil Bundeswehr, josta löytää myös alkuperäisen 120 sivuisen raportin.

Poliitikot ja talousmiehethän eivät tätä asiaa ymmärrä, vaan aikanaan kuvittelivat että ottamalla nyt kansantalouksien vajeisiin velkaa, se voidaan maksaa takaisin kunhan hyvät ajat sitten aikanaan palaavat. Eivät palanneet, eivätkä palaa ja nyt on pascat housuissa.

tutkija Pohjanmaalta

Hakki kirjoitti...

PohjanaPoika

Sattuneesta syystä pääsen koneen äärelle vasta nyt.

Luin tuon linkkisi ja asiaahan se oli, valitettavan hyvin yksilöityä analyysia siitä, mitä tapahtuu kun nykykulttuuri hajoaa. Ja edelleen valitettavasti se tapahtuu ennemmin ihan kohta kuin myöhemmin.

Vaihtoehtoja vääjäämättömältä välttymiseen taitaa olla vain kaksi;

USA huolehtii siitä, että öljyn tulo ei Pohjois-Atlantiselle kulttuurialueelle missään olosuhteissa lakkaa - mikä tarkoittaa, että öljyntuottajavaltioiden "rosvoparoonit" ruhtinaskunnissaan eliminoidaan. Siis toisilla sanoilla pommitetaan ne kivikauteen tai,

. . . . no ei nyt tule mieleen.

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

+++ ennemmin ihan kohta kuin myöhemmin +++

Niin. Lähi-Idän tapahtumia seuratessa en voi välttyä ajatukselta, että nämä prosessit ovat jo käynnissä. Ja näistä asioista ei uutisoida niinkuin asiat ovat.

On poteroiden kaivuun aika.

tutkija Pohjanmaalta

Hakki kirjoitti...

PohjanPoika

Eipähän meilläkään hallinto salli "keskustelua" muusta, kuin asioista joista on jo päätetty. Siis asioista, joista ei kannata keskustella, koska keskustelulla ei ole vaikutusta yhtikäs mihinkään. Siksi ei puolivalmiista asioista varmaan kannata paljoa uutisoidakaan?

"Potero" on jo valmis.

Hakki kirjoitti...

PohjanPoika

Kun vanhuksenkin mielessä on jo ihan mielenterveydenkin vuoksi pyörittävä edes joskus muutakin kuin vain tuomio ja tuho, tapahtukoon se nyt.

Öljyn riittävyydestä huolestuneen kannattaisi varmasti ainakin tutkia kierrätyksen mahdollisuuksia? Siinä törmäsin tähän: http://www.upworthy.com/military-drones-are-lame-marine-drones-are-hot?c=upw6

Viimeistään siinä vaiheessa kun kalat loppuu vedestä, meillä on uusi kalastamisen kohde jo tiedossa. Milloinkohan moinen tulisi kaupallisesti kannattavaksi?

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

tuonkaltainen kierrättäminen on varmaan ajankohtainen viimeistään seuraavalla vuosisadalla. Mutta selvää on, että jätteissä on potentiaalia, jäte tai paremminkin "jäte" on lähitulevaisuuden raaka-aine ja on osoitus luonnon raaka-aineiden holtittomasta käytöstä. Arvelenpa, että pikemmin ennemmin kuin myöhemmin vanhat kaatopaikatkin lajitellaan uusin materiaaliteknisin keinoin. Tai poltetaan nykytekniikan antamien tekniikoiden mukaisesti. Ja siten kuormitetaan ilmakehää co2 päästöillä aivan samaan tapaan kuin kivihiilen poltolla nyt :-(.

Koko jätehuoltotekniikan saralla on tapahtunut ihan äskettäin valtava muutos. Pohjanmaalla aikaisempi keittöjäte ja karkeajäte kerätään nyt yhdessä ja käytetään polttolaitoksissa energian tuotantoon. En todellakaan ole vakuuttunut tämän menetelmän hyödyllisyydestä.

Mutta nämä ovat monta hierarkiatasoa alempia asioita kuin mitä ovat halvan öljyn loppuminen ja sen vaikutus ihmiskunnan kokoon.

Ympäristönsuojelu näpertelee nyt yksityikohtien kanssa, vasta tulevaisuuden historiankirjoitus kertoo kokonaisuuden, Hubbertin käyrän takana olevien kausaaleiden kohtalokkaan merkityksen ihmiskunnalle. Ensi vuosisadalla, jos ihmiskunta on vielä tolkuissaan, tätä aikakautta tullaan nimittämään "öljyn ja biodiversiteetin romahduksen maailmankaudeksi".

tutkija Pohjanmaalta